返回列表 發帖
一定播到>=30

人瑞新歌好聽喎
Jacz 發表於 2020-10-13 14:06

佢唱到冇氣咁
JW: 星夢,我要進來了~

依家26次

(口水多過浪花 / 買定嚟搜) / 一位呀唔該 / 集雜志 / 宇宙船 / 步兵的世界 / 廣東爆谷 / 聖艾粒忌廉夜校 / 失眠藥

你咁講今晚34次啦

佢唱到冇氣咁
LoveMirkay520 發表於 13/10/2020 14:29
Serrini 仲有氣過佢
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 43 (24/10/2020)

1. 次元壁 - 林欣彤  2. 秋分 - Yusobeit  3. 再聚 - 林二汶  4. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙  5. 致明日的舞 - 陳奕迅

kwanie 發表於 2020-10-13 14:33

Serrini冇氣咩?使乜搵佢俾?

thm 發表於 2020-10-13 14:40

唔覺唱到冇氣

佢唱到冇氣咁
LoveMirkay520 發表於 2020-10-13 14:29

潮爆
秉承cm精神 推廣好音樂

kwanie 發表於 2020-10-13 14:33

最鍾意Don't Text謙嗰種就嚟冇氣嘅唱法
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

thm 發表於 2020-10-13 14:40

可能係無人氣
Fiona is back;)

現在就是最後的意願
覺得千千好似想出最後一首歌咁
唔知首歌sunny自己唱番會點
山  。    下     。   見。

現在就是最後的意願
唔知首歌sunny自己唱番會點 ...
kaman921 發表於 2020-10-13 15:15

rock

做下樣都要,1曲點拎最優男? 愛將啦擺明
sexykaren 發表於 2020-10-12 23:17
Agree Pakho係愛將, 不過最優歌手係1曲都可以, 陳奕迅2016年1曲翻唱歌四季最優男, 容祖兒2017年1曲舊曲重唱最好時光最優女. 我自己覺得今年Alfred同Jay最值最優男, 不過港台計年資應該係Pakho (2007年出道) vs Jason (2006年出第一首歌).

現在就是最後的意願

唔會啦 佢已經錄好兩首新歌
Fiona is back;)

牙醫星期五派歌。
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

牙醫星期五派歌。
KU5249 發表於 2020-10-13 16:03

which song?

牙醫星期五派歌。

呢plug真係好正
雖然又係抒情慢歌

which song?
kenneth 發表於 2020-10-13 16:09

應該係「痛」

好耐無留意LEE 到 搞咩今年男歌手咁慘重
馮允謙都有3XXAP

香港樂壇慘到咁
潛水。。。。

馮允謙都有3XXAP

香港樂壇慘到咁 ...
tasue270 發表於 2020-10-13 16:11

家下人地好失禮你咩
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

呢plug真係好正
雖然又係抒情慢歌
森姆@結論 發表於 2020-10-13 16:09

你聽過?
係咪cc作曲果首?

馮允謙都有3XXAP

香港樂壇慘到咁 ...

好慘咩?
我覺得JayFung今年值呀
更何況佢早就已經值得入男三甲
今年已經係大器晚成,遲來的男三甲了

當大家都熱烈討論姜b Ian AL AK等等嘅時候
10年後新一輩男歌手真係要開始接班了
總唔能夠年年都Eason/Hins/PakHo/Jason

謙B好慘,隻隻歌都壓到得雙位數字播放率
何方精選作品
和你再沒有運氣敵對或愛下去

呢plug真係好正
雖然又係抒情慢歌
森姆@結論 發表於 2020-10-13 16:09

希望到時各位會員會話"我哋不如當恨冇出過homo"
支持堅堅
何方精選作品
和你再沒有運氣敵對或愛下去

現在就是最後的意願
比想象中好聽wo

家下人地好失禮你咩
abcxyz302006 發表於 2020-10-13 16:16

當年愛回家播到 200 次都無男金
所以JayFung 3XX男銀咪好失禮囉

你聽過?
係咪cc作曲果首?
kayzzz 發表於 2020-10-13 16:16

唔係cc作果首
果首係你可能未必不喜歡我嘅下集

支持堅堅
on07111 發表於 2020-10-13 16:22

見到啲人話JayFung 播到3XX都好似唔滿意
準男金睇怕要播夠500次先收工

p.s.
其實903今年播多咗歌係好事
等多啲人留意下香港嘅樂壇
即使社會如何有爭拗都好
香港都不能沒有樂壇

牙醫星期五派歌。

Jay Fung vs 牙醫
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

支持堅堅
on07111 發表於 2020-10-13 16:22

其實我由day1就咁講
話應該繼續谷negative
事實證明就係咁

[10月13日之廣東歌]

1992年10月13日 - 劉美君推出個人音樂專輯《秋心》
1998年10月13日 - 李蕙敏推出個人 ...
lu12 發表於 2020-10-13 07:24

2020年10月13日 - 楊千嬋闊別兩年推出單曲〈現在就是最後的意願〉

馮允謙都有3XXAP

香港樂壇慘到咁 ...

Jay Fung不知幾好聽
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

家下人地好失禮你咩
abcxyz302006 發表於 2020-10-13 16:16

唔係失禮既只係眼見香港樂壇真係頹廢到咁.... 真心今年未聽過佢D歌
歌迷可能會留意既,但我LEE D無再點留意樂壇既人黎講真係無聽過  
今年真係聽過既新歌 淨係諗起呼吸有罪
潛水。。。。

唔係失禮既只係眼見香港樂壇真係頹廢到咁.... 真心今年未聽過佢D歌
歌迷可能會留意既,但我LEE D無再點 ...
tasue270 發表於 2020-10-13 16:45

岩啊 正所謂失戀無罪 呼吸有罪

Agree Pakho係愛將, 不過最優歌手係1曲都可以, 陳奕迅2016年1曲翻唱歌四季最優男, 容祖兒2017年1曲舊曲重唱 ...
boy4dudes 發表於 2020-10-13 15:50

17年仲要講地位,18年肯換人
年資 p=j>a
冠 p>j>a
地位 p>ja

alfred 輸哂,狂派歌都無用

歌都冇聽過就躝啦 呢度係討論區 not 9up區
同埋人地首歌係呼吸有「害」

岩啊 正所謂失戀無罪 呼吸有罪
kenneth 發表於 2020-10-13 16:47
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices: Yes or Yes?

今時今日資訊咁發達,有各式各樣嘅嘢畀你聽畀你睇,你唔去搵來聽就唔會聽過,既然你本身就唔會自己搵歌來聽,慣咗煮到埋來先食,咁你來呢個forum有咩意義?
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices: Yes or Yes?

乜呀 呼吸有罪無聽過喎 呼吸有害就有
山  。    下     。   見。

歌名都打錯quit CM喇
JW: 星夢,我要進來了~

歌名都打錯quit CM喇
LoveMirkay520 發表於 2020-10-13 17:16

我認得呢個頭像
佢好似仲係停留喺00年代Eason大戰古sir嗰個年代

只要大中華新歌仲係sell自己character或歷練,不論歌曲質素與否,身為前fans的我會不再聽以示抗議,直至佢肯正面回應佢既RIP未

希望 The Hertz 贏至尊碟!

今時今日資訊咁發達,有各式各樣嘅嘢畀你聽畀你睇,你唔去搵來聽就唔會聽過,既然你本身就唔會自己搵歌來聽, ...
SugarFree 發表於 2020-10-13 17:16

嗰日聽早霸王,佢哋話呢個係初老症狀,只聽舊歌又唔摷新歌聽  

現在就是最後的意願

人地話見香港樂壇無乜生氣,所以要出廣東碟啊
香港人而家見到佢就真係有「生氣」啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

只要大中華新歌仲係sell自己character或歷練,不論歌曲質素與否,身為前fans的我會不再聽以示抗議,直至佢 ...
tonycheung1986 發表於 2020-10-13 17:19

其實嗰單嘢仲有乜要回應?

反OT:新歌揀得唔錯,呢個時候唔好sell太煽情嘅作品

唔覺唱到冇氣
Jacz 發表於 2020-10-13 14:45

冇兜啦華粉,你偶像無希望架拉!
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

香港人而家見到佢就真係有「生氣」啦  ...
星勤 發表於 2020-10-13 17:21

liked

廣告+jingle咁耐

香港人而家見到佢就真係有「生氣」啦  ...
星勤 發表於 2020-10-13 17:21

我絕非其他fans,明正而順真係做過嬅的fans。最近才扔左佢果本紫色的秘密
枉我當年仲不斷讚佢個人風格同甘受兩大詞人喜愛....08年仲撐佢攞tbb最女....
賣真性情率直,結果真係當貨品甘賣,同佢個老死導演一齊返上去賣香港情啦
放心,唔止我一個甘諗

人瑞新歌好好聽
我認我係奸妃