返回列表 發帖
「楊千嬅 I.II.III MY STORY」是一部屬於楊千嬅的個人紀錄片,該片花了1年時間攝製,由巡迴演唱會開始, ...
阻住 發表於 2020-10-13 19:42

唔知會唔會用30分鐘分享返2001年9月11日同于逸堯喺Avon錄音室一邊看直播一邊做《Miriam》Mastering嘅感受

回復  jason567

虛偽、假到爆、扮同賣真性情、老謀深算
    大家Wyman 事件後,都知佢份為人啦

...
tonycheung1986 發表於 2020-10-13 23:21

你邊位呀,叫人收山,不如你收皮先喇

丁子高好似得罪埋大陸班fans
小伙子. 發表於 2020-10-13 23:40

yessss,大陸班死忠一早唔妥佢
之前係咁block fans, del comments

其實丁生係咪特登做醜人幫老婆解圍
但醜過龍搞到愈來愈衰
DM多仔多到覆唔哂

其實丁生係咪特登做醜人幫老婆解圍
但醜過龍搞到愈來愈衰
mosesming 發表於 2020-10-14 00:02

我覺得佢眼中容納唔到一粒沙

如果大家都擁有hi我覺得好高質
好不同來生舞聽唔厭
electric 發表於 2020-10-13 23:57

張碟勝在曲序安排好流暢,連天橋都順耳好多。但之後人瑞音樂理念好似入左個怪圈,成日講埋d人生大道理,好悶。
one on one呢張新歌加精選完全冇誠意,有史以來最差既精選碟。

張碟勝在曲序安排好流暢,連天橋都順耳好多。但之後人瑞音樂理念好似入左個怪圈,成日講埋d人生大道理, ...
Gary 發表於 2020-10-14 00:07

我覺得倒數個theme可以唔好再攞出嚟
結婚講到依家都係度倒數

yessss,大陸班死忠一早唔妥佢
之前係咁block fans, del comments
Jacz 發表於 2020-10-14 00:00

丁生公關唔及時,仲成日火上添油。搵個專業d既經紀人公司唔得咩⋯⋯

結婚講到依家都係度倒數
electric 發表於 2020-10-14 00:09

倒數太多真係好煩。其實火鳥張碟都涉及人生道理,但係就冇咁刻意。
知更呢類歌唔知以後佢仲會唔會唱,已經唔奢望佢會再出single咁優質既作品。

祖祖:我仲上緊 CCTV 賺緊人民幣喎 邊忽有行衰運
賴爽 發表於 2020-10-13 23:46

好少可認同你講既野 不過其實你講得岩  唔明點解丁子高係呢個時候幫楊千嬅做咁多咁高調既野

佢大可以做埋大陸果巡迴先啦
  橫點有幾站因為疫情cancel左
  係香港慶唔慶祝25週年
  我相信已經唔太多人care

丁子高係唔識做「楊千嬅」呢個label
  楊千嬅唔係只靠商業就成功
  佢完全唔知佢老婆係賣咩

大陸演唱會果個rundown
  睇死佢都係照搬落黎香港做
  但死忠一定唔buy
  因為香港觀眾唔係要首首大合唱

丁子高做番一個老公、一間pr公司老闆算啦
佢係唔識做經理人

丁生公關唔及時,仲成日火上添油。搵個專業d既經紀人公司唔得咩⋯⋯
Gary 發表於 2020-10-14 00:10

其實有好多fans曾經pm佢   叫佢避免做一d野
   但佢完全做晒
   係佢整臭自己老婆果朵
   佢作為經理人 真係好垃圾
   以為林shanshan已經廢廢地
   丁生仲差

但佢完全做晒
   係佢整臭自己老婆果朵
   佢作為經理 ...
jason567 發表於 2020-10-14 00:19

可能唔做埋自己老婆經理人佢都冇乜野好撈掛⋯⋯
有時我諗人瑞而家d音樂理念路線都同佢有關係,上張精選碟睇到佢個名真係好煩。

結婚講到依家都係度倒數
electric 發表於 2020-10-14 00:09

第一次用倒數 theme 其實係「冬天的故事」
成張碟用「1999 年係世界末日」嘅心態去貫穿
一直以來佢都用左好多「倒數」有關嘅題材
甚至「Single」都有少少呢種心態
只不過近年係越來越刻意,而呢種刻意亦令佢顯得玩呢個 topic 玩得低手
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

丁子高好似得罪埋大陸班fans
小伙子. 發表於 2020-10-13 23:40

阻住 發表於 2020-10-14 00:45

是不是史上最廢經理人,同 周博賢 & Gem 那個(忘了名)爭!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

佢最需要嘅嘢係簽翻大公司支持佢

是不是史上最廢經理人,同 周博賢 & Gem 那個(忘了名)爭!
cathay1996 發表於 2020-10-14 01:29

張丹峰?
  我諗千嬅咁醒目
  應該知丁子高唔適合做經理人
  有d job唔應該去/接
  例如:cctvb頒獎禮,唔係拎最大果個獎
  去黎做乜,分得半個豬肉獎
  影響身價、地位,唔去仲型
  同埋佢背後成個團隊都好廢
  不過果個係佢老公
  如果同佢講唔使佢做
  實影響感情
  但而家將楊千嬅既觀眾緣逐漸賣光

佢最需要嘅嘢係簽翻大公司支持佢
electric 發表於 2020-10-14 07:23

簽星夢娛樂

回復 79# electric

澳洲分分鐘2021年中先可以解封
希望個concert推到明年啦

每次你出嚟幸災樂禍完其他歌手
祖祖就會有報應
勸你三思
祖祖有你呢種fans真係慘

回復  electric

aussie2013 發表於 2020-10-14 08:16

其實疫情未結束,點解仲有勇氣申請紅館

祖祖就會有報應
勸你三思
祖祖有你呢種fans真係慘 ...
aussie2013 發表於 2020-10-14 08:18

擺明曲線緊啦 你可唔可以帶返個腦先?

你估要係大陸留成四五個月唔知幾時先有得返去見老母佢好開心咩

CCTV無咩錢賺噶!係今次全英皇集體出動嘅A+項目,衛視S級綜藝《我們的歌》,先有錢賺
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

祖祖就會有報應
勸你三思
祖祖有你呢種fans真係慘 ...
aussie2013 發表於 2020-10-14 08:18

咁千千呢年啲報應係咪因為fans平時幸災樂禍得多
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

回復  electric

aussie2013 發表於 2020-10-14 08:16

我比較想佢MBL繼續巡
咁可以去其他國家玩順便睇concert

咁千千呢年啲報應係咪因為fans平時幸災樂禍得多
JasOh103 發表於 2020-10-14 09:17

應該唔夠mi粉多
如果唔係mi可能已經金像影后同埋聖荷西票房唔會咁慘

我比較想佢MBL繼續巡
咁可以去其他國家玩順便睇concert
electric 發表於 2020-10-14 09:21

本來唔係疫情應該會巡多d地方
我澳洲都睇晒Sydney 同 Mel兩場

擺明曲線緊啦 你可唔可以帶返個腦先?

你估要係大陸留成四五個月唔知幾時先有得返去見老母佢好開心咩 ...
賴爽 發表於 2020-10-14 09:04

佢開唔開心我唔知
淨係記得上次你瘋狂攻擊kay點知畀幾個kay粉打擊到惱羞成怒打咗幾大段廢話
點知到宜家都係死性不改
你個腦淨係做到呢d野其實要嚟都冇用
不如唔好帶啦

應該唔夠mi粉多
aussie2013 發表於 2020-10-14 09:55

彼此彼此啦 兩位借過既野始終要還

繼續放長雙眼睇下邊一派會報得應啲
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

都話芊粉好忠誠架啦!
票房一定冇問題

諗起人瑞最初惹眾怒係致敬事件,當時佢老公都有參與。呢件事真係好肉酸。

但佢完全做晒
   係佢整臭自己老婆果朵
   佢作為經理 ...
jason567 發表於 2020-10-14 00:19

人人都覺得楊小姐事業俾丁生玩死,阿姐仲話丁生做PR EQ高,真係笑而不語,佢先係最沉不住氣。
千嬅最好都係簽返個專業嘅經理人啦,雖然冇乜可能。

人人都覺得楊小姐事業俾丁生玩死,阿姐仲話丁生做PR EQ高,真係笑而不語,佢先係最沉不住氣。
千嬅最好都 ...
Serendipity 發表於 2020-10-14 11:08

佢唔想同人分佣啫
叫老公做埋經理人
d錢咪去返自己度囉
但講真, 今時今日阿嬋的形象
有咩人咁勇,肯做佢經理人?

美千無Post黑白女權相攞光環抵贊
好過班女偽人(曲)

我咁講千粉滿意嗎?
再將我相信的如煙火般綻放

2018年收山咪幾好,見好就收
連容祖兒都終於明白既野
佢反而唔明白。
tonycheung1986 發表於 2020-10-13 18:49

其實我想要番08年攞最受歡迎女歌手個時嘅楊千嬅

呢個先係真。楊千嬅

應該唔夠mi粉多
aussie2013 發表於 2020-10-14 09:55

花椒都仆仆地
    聖荷西再仆多d

Mi粉成日狙擊人瑞
    覺得人地搶佢影后

應該唔夠mi粉多

mi繼續提名影后繼續食白果都係預期事,票房直線下滑

佢唔想同人分佣啫
叫老公做埋經理人
d錢咪去返自己度囉
但講真, 今時今日阿嬋的形象
有咩人咁勇,肯做佢經 ...
cakeiii2000 發表於 2020-10-14 11:20

實有既
佢而家大陸搵到下錢
其實佢大可放棄香港市場
  代表佢仲有心

花椒都仆仆地
    聖荷西再仆多d

Mi粉成日狙擊人瑞
    覺得人地搶佢影后 ...
jason567 發表於 2020-10-14 12:08

高海拔700萬又話拎影后,花椒同聖荷西200萬又話拎影后,mi轉型直頭大失敗
聖荷西好多飛大贈送

cathay1996 發表於 14/10/2020 01:29
周博幾時變咗經理人

得2個月,到時睇怕仍然限聚令咯

花椒都仆仆地
    聖荷西再仆多d

Mi粉成日狙擊人瑞

花椒票房好似ok,唔明聖荷西點解放軟手腳,明明之前有啲宣傳但延期後再上又冇乜宣傳,唔知英皇搞乜

美千無Post黑白女權相攞光環抵贊
好過班女偽人(曲)

我咁講千粉滿意嗎? ...
kaman921 發表於 2020-10-14 11:28

其實美千有post不過好醒post咗喺story,似乎佢有啲sense知道會瀨嘢,可惜丁生依然唔爭氣幫佢再掘其他氹

諗起人瑞最初惹眾怒係致敬事件,當時佢老公都有參與。呢件事真係好肉酸。 ...
Gary 發表於 2020-10-14 10:22

嗰單其實我理解,佢嗰期播緊大陸真人show,應該係要配合上面電視台做呢啲宣傳

其實美千有post不過好醒post咗喺story,似乎佢有啲sense知道會瀨嘢,可惜丁生依然唔爭氣幫佢再掘其 ...
Serendipity 發表於 2020-10-14 12:27

Sammi 直程post 喺ig

嗰單其實我理解,佢嗰期播緊大陸真人show,應該係要配合上面電視台做呢啲宣傳 ...
Serendipity 發表於 2020-10-14 12:29

呢單野係一切事件既導火線,之後好似雪球咁越滾越大。香港本地既風評開始直插谷底。

周博幾時變咗經理人
kwanie 發表於 2020-10-14 12:13

佢係咪想講夏森美

花椒都仆仆地
    聖荷西再仆多d

Mi粉成日狙擊人瑞

近排有mi粉扮人瑞粉混入人瑞貼吧做管理員然後發黑帖⋯⋯好幼稚啊。對Mi冇意見,但係有些fans做到呢個程度,真係⋯⋯

近排有mi粉扮人瑞粉混入人瑞貼吧做管理員然後發黑帖⋯⋯好幼稚啊。對Mi冇意見,但係有些fans做到呢個程度 ...
Gary 發表於 2020-10-14 12:48

貼吧?大陸嗰個?事但啦,其實佢兩個本身都冇乜嘢但啲fans仲咁唔化?

呢個星期六同日有優先場
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨