返回列表 發帖
其實美千有post不過好醒post咗喺story,似乎佢有啲sense知道會瀨嘢,可惜丁生依然唔爭氣幫佢再掘其 ...
Serendipity 發表於 2020-10-14 12:27

唔怪得!
我明明有印象佢有po
但又冇人提
仲以為自己記錯

花椒票房好似ok,唔明聖荷西點解放軟手腳,明明之前有啲宣傳但延期後再上又冇乜宣傳,唔知英皇搞乜 ...
Serendipity 發表於 2020-10-14 12:26

都爭唔到獎囉 (鬼叫電影公司心急上年玩偷步,已經衰左第一樣)
又唔可以同林嘉欣個部撞期,免得兩敗俱傷,又改遲少少(點知第二次閂門,撞正聖荷西剛剛上畫,第二樣又衰左)
到宜家重開返,外地片有天能,本地片又有幻愛,麥路人... 聖荷西本身劇本唔多掂,SASA又唔爭氣 (佢近年D戲同全盛時期相比,堅係天與地) MI再努力都補唔返 (衰埋第三樣)
事到如今咪HEA宣傳囉

都爭唔到獎囉 (鬼叫電影公司心急上年玩偷步,已經衰左第一樣)
又唔可以同林嘉欣個部撞期,免得兩敗俱傷, ...
cakeiii2000 發表於 2020-10-14 13:25

感動他77次幾時先肯上
等咗好多年...

周博幾時變咗經理人
kwanie 發表於 2020-10-14 12:13

夏森美! 說錯
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

港樂樂師初步確診衞生署籲觀眾驗毒

音樂會群組又多一個
相信軒仔 華華演唱會都是沒希望
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

貼吧?大陸嗰個?事但啦,其實佢兩個本身都冇乜嘢但啲fans仲咁唔化?
Serendipity 發表於 2020-10-14 13:16

本身fans都冇乜嘢,因為12年金像影后嗰次突然間激化左⋯⋯

cakeiii2000 發表於 2020-10-14 13:25

聖荷西係內地流媒體平台上上映,應該可以收番d票房。

係咪改篇個劇本出事?照計本身舞台劇個劇本好掂㗎喎
我原本想睇但佢啲場次Cut得好快,原本以為佢同麥路人票房會相若,估唔到咁差,連本土電影金都叔叔都比不上。

本身fans都冇乜嘢,因為12年金像影后嗰次突然間激化左⋯⋯
Gary 發表於 2020-10-14 14:09

唔妥佢後來居上吧,但嗰年啲風全部都係吹奏千嬅,Sammi從來都唔係大熱,只係二人以前被比較得多先用嚟做娛樂版題材啫

可能出歌搶至尊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Gary 發表於 2020-10-14 14:09

12年女演員幾弱雞, 江若琳其實好有驚喜, 但衰年資短
連評論學會索性從缺, 仲以為佢會鼓勵新人(當年sammi, stephy第一個影后都係呢度出來)

12年女演員幾弱雞, 江若琳其實好有驚喜, 但衰年資短
連評論學會索性從缺, 仲以為佢會鼓勵新人(當年sammi, ...
cakeiii2000 發表於 2020-10-14 19:06

咪就係因為Sammi同千嬅都攞過評論學會影后,佢哋擺明覺得千嬅唔值攞多次所以索性從缺

話時話,假如人瑞12月開演唱會,咁個演唱會post可能唔夠時間卑Jacz會員洗版洗到part2

話時話,假如人瑞12月開演唱會,咁個演唱會post可能唔夠時間卑Jacz會員洗版洗到part2 ...
Top仔 發表於 2020-10-14 22:25

好大可能性開唔到。不如趁休息呢段時間諗下之後發展路線,人都可以沈澱下。希望佢可以出張真正優質既大碟。

其實我相信千嬅係真黃....
可惜既係 呢個唔係我認識既千嬅.....
只從丁生做左佢經理人 咩都好似錢同利益行頭....
內地個巡演 由舞台 服裝 rundown 簡直....hea到爆 其實真係唔洗返黎香港
好似為搵錢而做咁
講番音樂 某程度上 要多謝丁生 起碼佢同丁生一齊左之後 d live好番好多
火鳥真係做得幾好。。
擁有海就。。力不從心。。個陣佢話會搵留 兒時合作既音歌人合作 我聽到真係好興奮 帶eason eric kwok 仲傳有 CY Kong 我心諗點都有jason人山人海 掛!聽開楊千嬅 一家係聽人山人海!啊!你好野 又令我失望
ONE on one 個concept幾好叫人簡歌 可惜 太大路 非戰之罪 可惜既係 喂!等左你隻大碟幾耐呀
之前明明放曬風話有大碟 band sound Rock N roll 呀!!!嘩 最尾塞入去 變麻精選 搞咩呀。。
其實睇完佢 321Go演唱會 我真係以為佢會認真做番好一隻大碟 因為321GO 成個concert 既 好似我以前聽開 模儗城市 仲有人山人海 時候 D concept 大碟 呢個先係我想聽既楊千嬅

講真 無啦啦去開個大陸巡回 都係丁生主意 為錢左喇 9成
唉 完全明白你可能因為咁發唔到聲 我知你雨傘個陣 講過 好想支持 但檻於你老公係內地有好多生意先忍住 (係真事)但係 你係自己既音樂路上 都可以揸下主意掛 加上 你同丁生 真係未搵夠?
你知唔知香港有幾多樂迷係個段時間等緊幾多個自己鐘意既歌手出聲 個段時間係幾慘 出聲晚數之有少
我仲好記得 一班歌手係頒獎禮台到 成日叫人支持樂壇 喂!香港有事 你地都唔敢出聲 憑咩叫人支持香港樂壇!
請真成日我話香港人唔支持樂壇 你地問下自己 自己D公司 個重心放左係邊先啦
要罵既罵左自己公司先啦 咁多年 香港既唱片公司真係無乜點進步過
反而 viutv 真係有D料到 (好似都離離地題)唉算啦 出番張有水準既大碟先啦 其他野再睇下點
p.s.15年既fans IG 都unfollow埋......唉 真係好唔開心

其實好唏噓
曾經 楊千嬅係連色惑 都可以係cm有62%五分 受盡樂迷偏愛嘅歌手
佢同埋佢公司 三番四次做埋d蠢事 公關災難一變四四變十二
好似誓要將咁多年d累積分數玩殘玩爛燒到一乾二淨為止咁
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實我相信千嬅係真黃....
可惜既係 呢個唔係我認識既千嬅.....
只從丁生做左佢經理人 咩都好似錢同利益行 ...
kent 發表於 2020-10-14 23:11

>>咩都好似錢同利益行頭

係 呢個感覺好強
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好大可能性開唔到。不如趁休息呢段時間諗下之後發展路線,人都可以沈澱下。希望佢可以出張真正優質既大 ...
Gary 發表於 2020-10-14 22:37

確實開唔成比較好,時間太趕,唔太想佢求求其其將成個MBL照搬落紅館。之前擔心佢今次張大碟可能唔會有以前合作開既單位,保證唔到品質,但呢plug又卑到信心,可以繼續期待新碟。

乜而家仲有人睇共千嬋咩

cy首歌遲遲唔出
Jason好耐無合作,遲幾天個紀錄片個Jason系咪蔡德才?
公司做壞個招牌,距本人又聽老公話,無計

廿年fans
上年脫粉

聽到佢話開concert真係o左嘴
點解要係咁出黎呀
面係人地比
假就自己丟

佢真係覺得日日出黎比人鬧好好過?

廿年fans
上年脫粉

聽到佢話開concert真係o左嘴
點解要係咁出黎呀
面係人地比
假就自己丟

佢真係覺得日日 ...
Beartime 發表於 2020-10-15 02:58

佢老公on9
唔接習大大場show
唔會搞到咁

cy首歌遲遲唔出
Jason好耐無合作,遲幾天個紀錄片個Jason系咪蔡德才?
公司做壞個招牌,距本人又聽老公話, ...
ericp222 發表於 2020-10-15 02:08

我都好想知
人山人海既音樂 真係好岩楊千嬅

我記得有年傳903會幫人山人海同千嬅搞一個show
我聽到真係勁興奮
點知原來假既 變左一千零一個楊千嬅的故事
不過都好好睇
多謝細so

確實開唔成比較好,時間太趕,唔太想佢求求其其將成個MBL照搬落紅館。之前擔心佢今次張大碟可能唔會有以 ...
Top仔 發表於 2020-10-15 00:02

之前話香港場會重新執下個歌單,講係咁講,對佢間公司冇乜期待。BTW,係內地巡迴嗰歌單係OK既,兩地聽眾完全唔同,唱多d大熱歌曲冇問題。
開唔成最好,而家形勢又唔好,無謂卑人鬧。其實我都幾好奇,之前首爛歌乜嫁給愛情流媒體成績又幾好,部垃圾劇收視都OK,麥路人票房差唔多800幾萬,楊千嬅嗰口碑都唔係想像中咁差。

Jason係papajay 曾仕賢

之前話香港場會重新執下個歌單,講係咁講,對佢間公司冇乜期待。BTW,係內地巡迴嗰歌單係OK既,兩地聽眾 ...
Gary 發表於 2020-10-15 12:20

係,所以感覺而家反佢嗰啲大部份根本都唔係fans
我都同意多功能老婆真係好爛,啲人都係為佢而睇

係,所以感覺而家反佢嗰啲大部份根本都唔係fans
我都同意多功能老婆真係好爛,啲人都係為佢而睇 ...
Serendipity 發表於 2020-10-15 13:11

不過個人口碑越做越爛係事實。唔明點解佢唔靜下心來好好做張大碟,或者簽番間大公司幫佢接d好劇本。
而家單靠佢老公,好既資源都唔會搵佢,至多係內地累積d人氣。問題以佢而家既年齡,人氣冇乜用。

不過個人口碑越做越爛係事實。唔明點解佢唔靜下心來好好做張大碟,或者簽番間大公司幫佢接d好劇本。
而家 ...
Gary 發表於 2020-10-15 13:25

主因可能係因為半上岸,唔使簽大公司搏殺。
講真佢都半過氣,其實都冇乜更大野心,開巡迴應該係佢目前最大目標,做唱片唔搵錢,都唔望佢之後仲做得好多張
呢首第一主打幾對辦,唔知係咪仲有大碟

主因可能係因為半上岸,唔使簽大公司搏殺。
講真佢都半過氣,其實都冇乜更大野心,開巡迴應該係佢目前最 ...
Serendipity 發表於 2020-10-15 13:32

聽完嗰訪問,又明佢少少。都係希望好好既作品出來先,演唱會最好唔開。

其實佢用咗丁子高做經理人之後,
千嬅好似無咗佢自己咁,
做咩都係揾錢行先, 太功利;
尤其呢兩三年都好明顯

都唔明點解咁既時世仲搞演唱會同documentary,
俾我既感覺係為錢而搞, 多過紀念什麼25週年,
而且呢年幾兩邊不是人, 形象插水,
加上又疫情, 最後搞唔成事, 嘥氣

今日訪問明白了許多,期待documentary

聽完嗰訪問,又明佢少少。都係希望好好既作品出來先,演唱會最好唔開。 ...
Gary 發表於 2020-10-15 20:02

咁唯有寄望開唔成,下年先算
呢兩日聽訪問感覺幾特別,突然發現一年來真係好少聽佢自己講自己嘢,成年佢都喺報道上出現但都好似冇佢真身回應過

咁唯有寄望開唔成,下年先算
呢兩日聽訪問感覺幾特別,突然發現一年來真係好少聽佢自己講自己嘢,成年佢 ...
Serendipity 發表於 2020-10-16 13:12

係咁既敏感時期,佢出黎回應都冇用,講乜都會被踩。d人已經當佢係成個香港既背叛者。
其實諗諗下,究竟係唔係大眾對佢期望過高投入過多?理性追星反而唔會對楊千嬅既image有太多自己想像出黎既期望。

真心希望佢直接收山算,握手到依家每一日都有page攻擊佢,佢都應該無可能翻身ga la

係咁既敏感時期,佢出黎回應都冇用,講乜都會被踩。d人已經當佢係成個香港既背叛者。
其實諗諗下,究竟係 ...
Gary 發表於 2020-10-16 13:36

同意,本身唔需要出嚟回應,不過出面講足成年真係好有影響
所以我覺得佢開YouTube channel 條路係啱,俾返個發言平台自己,不過演唱會就可以等等先

真心希望佢直接收山算,握手到依家每一日都有page攻擊佢,佢都應該無可能翻身ga la ...
joshua 發表於 2020-10-16 13:56

mak路人票房ok使收山?200萬票房果位過氣天后提名n次果位使唔使收山?

mak路人票房ok使收山?200萬票房果位過氣天后提名n次果位使唔使收山?
sexykaren 發表於 2020-10-16 18:41

哈哈哈,路遥知马力。
有些人摆明啦

sexykaren 發表於 2020-10-16 18:41

所以背隻中左三支箭既千嬋,都勁過果位過氣天后S啦!
電影票房 <麥路人> KO <聖荷西>拋離三倍~~

影后有人又輸

無視后都有喜女,有人又輸
rthk最佳唱片 one on one,有人又輸

大陸又紅過人地,仲要唱香港廣東歌都有鬼國人睇
有理由懷疑d haters有部分係對家放出黎

真心希望佢直接收山算,握手到依家每一日都有page攻擊佢,佢都應該無可能翻身ga la ...
joshua 發表於 2020-10-16 13:56

計年紀,四四應該會收山先

所以背隻中左三支箭既千嬋,都勁過果位過氣天后S啦!
電影票房  KO 拋離三倍~~

影后有人又輸

無視 ...
yeungyeung12345 發表於 2020-10-16 23:50

其實係d人係咁留言話唔睇麥路人
都有成800幾萬票房
仲要其實好多本身以前係千嬅fans冇去睇(包括我)

如果香港真係冇晒歌迷
咪最多咪大陸繼續做巡迴 佢要吸金始終有方法
但佢番黎
咪睇佢想做乜

呢度大家應該無意攻擊其他歌手,樓上唔使煽風點火踩Sammi喎

麥路人票房好定唔好都唔一定關千嬅事,始終阿王先係擔正,不過同意成績已經比想像中好

呢度大家應該無意攻擊其他歌手,樓上唔使煽風點火踩Sammi喎

麥路人票房好定唔好都唔一定關千嬅事,始終阿 ...
Serendipity 發表於 2020-10-17 00:06

好就唔關事
差咪關事囉

哈哈哈,路遥知马力。
有些人摆明啦
ericp222 發表於 2020-10-16 23:38

呢行係一世,mak路人應可衝破1000萬,又話好多人無睇,但都有不少人想睇,只睇到有好多酸民

好就唔關事
差咪關事囉
jason567 發表於 2020-10-17 00:16

無人話mak路人票房差,所以咩都唔關人瑞事
瘦身男女票房好只關劉德華事,明哂
香港電影有幾可由女演員擔正? 200萬聖荷西是也

無人話mak路人票房差,所以咩都唔關人瑞事
瘦身男女票房好只關劉德華事,明哂
香港電影有幾可由女演員擔正 ...
sexykaren 發表於 2020-10-17 13:52

其實楊千嬅大部分電影都係佢係真主演

其實唔好扯到其他藝人喇,拖人落水都幾樣衰。討論番人瑞,新歌出左之後係流媒體成績唔知會點,麥路人而家票房有冇900萬啊。作為一個差唔多係楊千嬅呢度畢業既老fans,都希望佢可以突破目前既困境。

其實唔好扯到其他藝人喇,拖人落水都幾樣衰。討論番人瑞,新歌出左之後係流媒體成績唔知會點,麥路人而家票房有冇900萬啊。作為一個差唔多係楊千嬅呢度畢業既老fans,都希望佢可以突破目前既困境。

有無美會員頭先數碼港睇完首映?
好似Part I啲參加新秀/第一次見美吹/華星/正東新藝寶經歷之前聽過唒,係Part II講佢同丁子高啲拍拖結婚史+丁子高點鞭策瑞瑞同Part III個Mami Group先多啲鮮為人知嘢
感覺最啱俾大陸班新瑞粉睇,佢無講政治又無回應呢一年被離棄有咩感受,好難攞呢套片嚟洗底
BTW, 成套紀錄片都無提過林夕一句

有人話Sammi係黃,想知Sammi演唱會當日講過啲咩?

有無美會員頭先數碼港睇完首映?
好似Part I啲參加新秀/第一次見美吹/華星/正東新藝寶經歷之前聽過 ...
阻住 發表於 2020-10-17 20:00

又係到政治綁架一位藝人
提唔提都俾人搵位入嫁啦

點解一定要提?