返回列表 發帖
新歌有熱血青年D影子,應該係佢近幾年最好聽既快歌。唔知係唔係電台版本,音樂聲大於人聲,有幾處聽唔清唱緊乜。其實每個人都有自己立場,支唔支持鍾唔鍾意都隨意喇,純粹覺得無謂踩佢踩得咁盡,佢又唔係好似譚詠麟鍾鎮濤咁。btw,換走丁子高喇,PR能力太差,人瑞今時今日受既恥笑多得佢老公唔少。

可能係你睇唔到佢有暗示過啩?
握手單嘢其實都冇乜可改變,佢都唔直視習總,但最應該係當初推咗個show
...
Serendipity 發表於 2020-10-13 16:13

對住大大黑口黑面佢仲想撈咩,同意一開始佢就不應該接個show。不過當時內地小粉紅反佢反到失心瘋,應該都係想借個show減少負面新聞。由此證明丁子高pr能力真係好廢。

丁子高係好廢  同埋反佢果d根本就係haters
  但楊千嬅呢個brand俾丁子高搞到好差
 無得怨人 ...
jason567 發表於 2020-10-13 18:42

講真,佢呢兩年係內地算係紅左,華語女歌手播放榜佢係唯一以廣東歌躋身top10既女歌手。
但係都唔算丁生功勞喇,換左其他資深經紀人公司都可以做到。丁生反而令到人瑞流失既都係本土fans。
唔知部麥路人香港票房點樣,而家個形勢如果破到千萬已經好勁。聽講瘦文部聖荷西票房都幾慘淡。

聖荷西票房點呀
joey2009 發表於 2020-10-13 19:31

10月初累積票房好似得百幾萬。比較想知道麥路人而家票房幾多。

回復  Gary

截至禮拜日
勿露人 - 767萬
聖荷西 - 225萬
阻住 發表於 2020-10-13 19:46

唔知最尾過唔過到千萬。破千萬好勁。

如果人瑞係深藍

藍奕邦都會同人瑞割蓆,但佢割美淫都唔割人瑞

除咗明哥林了夕就只fo人瑞Ig
所以人瑞仲有 ...
wchild 發表於 2020-10-13 22:50

好奇如果紀錄片中有林夕撐人瑞,某些人會唔會憎埋林夕,話佢表面黃內心藍。

睇你點睇啦,咁大陸個巡唱唔係因為武漢肺炎,咁都算係成功同叫座嘅
matthewyky 發表於 2020-10-13 23:43

佢呢兩年係內地真係紅左,音樂平台數據勁好,好多完全唔識廣東話既人都聽佢d歌。不過我同意樓上提及佢音樂素質越來越平庸既說法。
擁有海張碟已經下降緊,後尾出埋d乜搖滾老母,真係⋯⋯

如果大家都擁有hi我覺得好高質
好不同來生舞聽唔厭
electric 發表於 2020-10-13 23:57

張碟勝在曲序安排好流暢,連天橋都順耳好多。但之後人瑞音樂理念好似入左個怪圈,成日講埋d人生大道理,好悶。
one on one呢張新歌加精選完全冇誠意,有史以來最差既精選碟。

yessss,大陸班死忠一早唔妥佢
之前係咁block fans, del comments
Jacz 發表於 2020-10-14 00:00

丁生公關唔及時,仲成日火上添油。搵個專業d既經紀人公司唔得咩⋯⋯

我覺得倒數個theme可以唔好再攞出嚟
結婚講到依家都係度倒數
electric 發表於 2020-10-14 00:09

倒數太多真係好煩。其實火鳥張碟都涉及人生道理,但係就冇咁刻意。
知更呢類歌唔知以後佢仲會唔會唱,已經唔奢望佢會再出single咁優質既作品。

其實有好多fans曾經pm佢   叫佢避免做一d野
   但佢完全做晒
   係佢整臭自己老婆果朵
   佢作為經理 ...
jason567 發表於 2020-10-14 00:19

可能唔做埋自己老婆經理人佢都冇乜野好撈掛⋯⋯
有時我諗人瑞而家d音樂理念路線都同佢有關係,上張精選碟睇到佢個名真係好煩。

諗起人瑞最初惹眾怒係致敬事件,當時佢老公都有參與。呢件事真係好肉酸。

嗰單其實我理解,佢嗰期播緊大陸真人show,應該係要配合上面電視台做呢啲宣傳 ...
Serendipity 發表於 2020-10-14 12:29

呢單野係一切事件既導火線,之後好似雪球咁越滾越大。香港本地既風評開始直插谷底。

花椒都仆仆地
    聖荷西再仆多d

Mi粉成日狙擊人瑞
    覺得人地搶佢影后 ...
jason567 發表於 2020-10-14 12:08

近排有mi粉扮人瑞粉混入人瑞貼吧做管理員然後發黑帖⋯⋯好幼稚啊。對Mi冇意見,但係有些fans做到呢個程度,真係⋯⋯

貼吧?大陸嗰個?事但啦,其實佢兩個本身都冇乜嘢但啲fans仲咁唔化?
Serendipity 發表於 2020-10-14 13:16

本身fans都冇乜嘢,因為12年金像影后嗰次突然間激化左⋯⋯

都爭唔到獎囉 (鬼叫電影公司心急上年玩偷步,已經衰左第一樣)
又唔可以同林嘉欣個部撞期,免得兩敗俱傷, ...
cakeiii2000 發表於 2020-10-14 13:25

聖荷西係內地流媒體平台上上映,應該可以收番d票房。

話時話,假如人瑞12月開演唱會,咁個演唱會post可能唔夠時間卑Jacz會員洗版洗到part2 ...
Top仔 發表於 2020-10-14 22:25

好大可能性開唔到。不如趁休息呢段時間諗下之後發展路線,人都可以沈澱下。希望佢可以出張真正優質既大碟。

確實開唔成比較好,時間太趕,唔太想佢求求其其將成個MBL照搬落紅館。之前擔心佢今次張大碟可能唔會有以 ...
Top仔 發表於 2020-10-15 00:02

之前話香港場會重新執下個歌單,講係咁講,對佢間公司冇乜期待。BTW,係內地巡迴嗰歌單係OK既,兩地聽眾完全唔同,唱多d大熱歌曲冇問題。
開唔成最好,而家形勢又唔好,無謂卑人鬧。其實我都幾好奇,之前首爛歌乜嫁給愛情流媒體成績又幾好,部垃圾劇收視都OK,麥路人票房差唔多800幾萬,楊千嬅嗰口碑都唔係想像中咁差。

係,所以感覺而家反佢嗰啲大部份根本都唔係fans
我都同意多功能老婆真係好爛,啲人都係為佢而睇 ...
Serendipity 發表於 2020-10-15 13:11

不過個人口碑越做越爛係事實。唔明點解佢唔靜下心來好好做張大碟,或者簽番間大公司幫佢接d好劇本。
而家單靠佢老公,好既資源都唔會搵佢,至多係內地累積d人氣。問題以佢而家既年齡,人氣冇乜用。

主因可能係因為半上岸,唔使簽大公司搏殺。
講真佢都半過氣,其實都冇乜更大野心,開巡迴應該係佢目前最 ...
Serendipity 發表於 2020-10-15 13:32

聽完嗰訪問,又明佢少少。都係希望好好既作品出來先,演唱會最好唔開。

咁唯有寄望開唔成,下年先算
呢兩日聽訪問感覺幾特別,突然發現一年來真係好少聽佢自己講自己嘢,成年佢 ...
Serendipity 發表於 2020-10-16 13:12

係咁既敏感時期,佢出黎回應都冇用,講乜都會被踩。d人已經當佢係成個香港既背叛者。
其實諗諗下,究竟係唔係大眾對佢期望過高投入過多?理性追星反而唔會對楊千嬅既image有太多自己想像出黎既期望。

其實唔好扯到其他藝人喇,拖人落水都幾樣衰。討論番人瑞,新歌出左之後係流媒體成績唔知會點,麥路人而家票房有冇900萬啊。作為一個差唔多係楊千嬅呢度畢業既老fans,都希望佢可以突破目前既困境。

其實唔好扯到其他藝人喇,拖人落水都幾樣衰。討論番人瑞,新歌出左之後係流媒體成績唔知會點,麥路人而家票房有冇900萬啊。作為一個差唔多係楊千嬅呢度畢業既老fans,都希望佢可以突破目前既困境。