返回列表 發帖
這個主題不用多討論吧,新人來說,呀Jer在全部方面已拋離全部對手一大段距離,根本不用比較。 ...
joeyfanshk 發表於 2020-10-15 12:41

咁又唔好咁樣講,大家俾啲空間Jer
佢畢竟都係新人大把嘢要改進
唔好吹捧得佢太厲害 咁樣反而對佢唔係好事

禁多個新人當中Anson Lo比較OK

公務員及專業人士貸款

今年星夢竟然得一個新人,閔大人拎硬tvb新人金獎
阿mark 發表於 2020-10-13 23:35

覺得星夢好無規矩, 明明謝東閔上年有派台歌得失一笑中, 仲取得冠軍位, 都可以不當上年新人.

終於等到呢個post

多謝樓主一年一度的整理

話說 霍朗齊 算唔算新人?
tombus20002000 發表於 2020-10-13 23:41

唔清楚係邊位。。首歌有派台嗎?

音樂記錄
don't forget tonight

覺得星夢好無規矩, 明明謝東閔上年有派台歌得失一笑中, 仲取得冠軍位, 都可以不當上年新人.  ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-17 10:35

雙重標準?王君馨憑咩今年係新人? 她最好你唔講?

sexykaren 發表於 2020-10-18 23:17

忠粉 完全冇聽過
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

sexykaren 發表於 2020-10-18 23:17

她最好真的無聽過,有無上過榜?

袁偉豪都出歌...

她最好真的無聽過,有無上過榜?
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-19 12:24

無聽過代表無知,現在好興咁講,她最好勁歌第7位
2首歌就上齊5台

其實有好多無咁多人討論嘅新人都好值得留意,例如謝雅兒,佢首光幾好聽,希望多d人認識佢 ...
losyes 發表於 2020-10-15 23:26

我都好鍾意雅兒,今年班女最留意佢,有買佢隻碟㗎
但光作為唯一一首廣東歌我反而覺得唔好聽其他都好鍾意
希望雅兒遲啲有budget搵人幫佢填詞

女嚟講仲有iii 李芷君 XTIE DAWN都幾出眾
男嘅我柳太出眾,其他要加油
Edward C同樣出三部曲但冇人留意有啲慘
Band好多都好出色,但原來及記同SADJAY第一年plug

我都好鍾意雅兒,今年班女最留意佢,有買佢隻碟㗎
但光作為唯一一首廣東歌我反而覺得唔好聽{:4_ ...
ka_sakura 發表於 2020-10-20 02:49

點解及時雨唔PLUG多D?

無聽過代表無知,現在好興咁講,她最好勁歌第7位
2首歌就上齊5台
sexykaren 發表於 2020-10-19 23:09

那麼她應該不是新人啊
支持Casada 取得跳唱歌曲奬及Grace 取得跳唱歌手奬

好多單位都有上過我個榜但我唔知原來係新人來
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

Jer可能係實力同歌曲上取勝
但整體我都係比較鐘意Anson Lo
大家口味唔同吧
樂壇有多點variety係好事
唔好 ...
polarbearbear 發表於 2020-10-15 19:42
AL如果肯化少陣妝畫少陣眼線應該會討好更多,佢算係幾全面幾有星味嘅
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

那麼她應該不是新人啊
支持Casada 取得跳唱歌曲奬及Grace 取得跳唱歌手奬 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-20 10:38

casada打低谷媺拎國語金獎

我見Youtube好多片同TVB訪問都聲稱佢係新人,所以我keep住佢先

孔惠佳我就係見佢上年派過 ...
KITSTON 發表於 2020-10-14 22:57

但麗英已經派左歌,應該要計,只係電台唔支持

但麗英已經派左歌,應該要計,只係電台唔支持
PEACH 發表於 2020-10-21 21:19

好,咁我搬麗英上黎取代王君馨

仲有袁偉豪

佢有派咩歌?
KITSTON 發表於 2020-10-21 23:00

有,仲有鍾楚翹
20-Oct 勁爆派台歌

袁偉豪 - 你與你的另一半 (C)
鍾楚翹 - midsommar (C)
hlyung 發表於 2020-10-20 09:13

有,仲有鍾楚翹
~love1314~ 發表於 2020-10-21 23:05

ok, thanks

點解及時雨唔PLUG多D?
kenneth 發表於 2020-10-20 06:55

indie多啲顧慮啦
啱啱出新歌mv,多多支持佢哋可能就會plug多啲

男新人,似乎就jer今年最突出,女新人有好多知道留意,謝雅兒,iii,李芷君,DAWN,鍾楚翹,樂隊組合方面,FIESTER ,VSING都幾正。
...

男新人,似乎就jer今年最突出,女新人有好多知道留意,謝雅兒,iii,李芷君,DAWN,鍾楚翹,樂隊組合方面, ...
Nic007 發表於 2020-11-17 11:06

女新人呢五個真係值得多D關注

多謝版主整理新人帖

無論最後結果點樣
AL同柳柳已經係我心目中,今年嘅最佳新人

22. Achun (獨立)
派台作品:Three Poisons (feat. Luna Is A Bep)

其實呢條友已經出第三隻碟
不過之前無廣東話作品
機乎全部純音樂

胡學軒/WHIZZ/Sex on the Beat 無派歌
KITSTON 發表於 2020-10-14 22:57

07-Nov 勁爆派台歌

Sex on the Beat - 22 (P)

hlyung 發表於 2020-11-9 16:23

DENG JOR
week13

仲有袁偉豪
sexykaren 發表於 2020-10-21 22:32

最有驚喜新人

nice

仲有袁偉豪
sexykaren 發表於 2020-10-21 22:32

我最喜愛狙擊歌手

睇胡學軒IG Live話造緊歌,會派台,可能做2021年新人
音樂記錄
don't forget tonight

好似女新人風格明顯啲

midsommar

睇胡學軒IG Live話造緊歌,會派台,可能做2021年新人
tombus20002000 發表於 2020-11-22 21:30

唔好啦

好似女新人風格明顯啲

midsommar
kenneth 發表於 2020-11-23 01:01

CHOR 的確值得支持

CHOR 的確值得支持
chachacharlie 發表於 2020-11-26 11:09

dawn 都好勁
week13

tombus20002000 發表於 2020-11-22 21:30

見到呢條友都唔開胃啦 成日愁眉苦臉抑鬱樣

見到呢條友都唔開胃啦 成日愁眉苦臉抑鬱樣
stephybest 發表於 2020-11-28 12:21

暫時覺得0特別

佢算吧啦 苦口苦面咁

男23.

剛看舊文關於小肥,見到黃凱逸的名字,好奇地一看,原來他是全民造星2參賽者,亦是2020新歌手,最特別是他派台的歌曲是送給他逝世的男朋友,而且還拍咗一段關於出櫃的心情說話,看完後再睇MV,發覺首歌是十分有可塑性和不錯的歌曲。

佢算吧啦 苦口苦面咁
chachacharlie 發表於 2020-11-29 14:00

我ok喎,好過嗰啲賣笑咁
佢唱歌好聽

其實你哋想唔想造星3啲人出歌?
如果想,希望係邊個?

覺得星夢好無規矩, 明明謝東閔上年有派台歌得失一笑中, 仲取得冠軍位, 都可以不當上年新人.  ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-17 10:35

TVB 別認真
Rednoon 都拎到2011新人啦

原來新城某dj好支持雅兒喎

今年2021 好多新人,希望樓主可以繼續紀錄

男23.
kevin2011 發表於 2020-11-30 22:44
真係好聽!

今年2021 好多新人,希望樓主可以繼續紀錄
xteve 發表於 2021-2-10 19:40

睇黎2月已經要開定

睇黎2月已經要開定
KITSTON 發表於 2021-2-10 22:25

係啊。。不過好似都係新男同組合多。。

睇黎2月已經要開定
KITSTON 發表於 2021-2-10 22:25

係愛啊
week13