返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2020/10/18

903 專業推介 @ 2020/10/17
RK LW  Songs          Singers
01 03 迴光物語        柳應廷
02 09 懷念晴朗的雨天     ONE PROMISE
03 13 孤獨病         姜濤
04 07 粉碎糖果屋       per se feat. Serrini
05 05 So Called Love Song   AGA
06 12 荒島之幻象       陳蕾
07 08 我在切爾諾貝爾 等你    麥浚龍
08 06 次元壁         林欣彤
09 11 劫後餘生        周柏豪
10 NE 最後的搖滾       Nowhere Boys
11 20 A New Day       馮允謙
12 16 小夜燈         鄭欣宜
13 14 uknowdat       Kiri T
14 RE 天空之門        曾樂彤
15 10 感情這回事       陳柏宇
16 NE 十分錯         JUDE
17 15 溝渠暢泳        泳兒
18 NE 美男子與香煙      Gin Lee
19 18 最後一間唱片舖     Dear Jane
20 NE 帶走你的垃圾      衛蘭

中文歌曲龍虎榜@2020/10/17
RK  LW Songs         Singers
01 04 劫後餘生        周柏豪
02 08 深夜告別練習      Zpecial*
03 07 孤獨病         姜濤
04 03 我們都想旅行      洪卓立
05 06 次元壁         林欣彤
06 01 遲起的鳥兒有蟲吃    黃妍
07 10 小夜燈         鄭欣宜
08 12 So Called Love Song  AGA
09 19 溝渠暢泳        泳兒
10 20 我在切爾諾貝爾 等你  麥浚龍
11 05 特倫斯夢遊仙境     林家謙
12 02 如何忍眼淚       鄭秀文
13 18 最後一間唱片舖     Dear Jane
14 NE 感情這回事       陳柏宇
15 NE A New Day       馮允謙
16 16 春夏秋冬        張國榮
17 17 標本          陳潔靈 feat. 柳應廷/MC張天賦/Eagle Chan/Lucas Chuy/梁瑞峰/陳樂
18 NE 一對替代一個      JC陳詠桐
19 NE 時光邊緣的人      陳健安
20 NE 帶走你的垃圾      衛蘭

新城勁爆流行榜@2020/10/17
RK LW  Songs        Singers
01 07 感情這回事      陳柏宇
02 04 孤獨病        姜濤
03 12 曖昧         艾妮
04 08 如何忍眼淚      鄭秀文
05 17 默默向上游      歐信希
06 NE 溝渠暢泳       泳兒
07 11 再聚         林二汶
08 NE 時光邊緣的人     陳健安
09 10 天空之門       曾樂彤
10 16 對頻之間       Michael C
11 18 劫後餘生       周柏豪
12 15 小夜燈        鄭欣宜
13 14 So Called Love Song AGA
14 19 Hear My Voice    VSing
15 20 Casada        G. Racie
16 NE A New Day       馮允謙
17 NE 荒島之幻象      陳蕾
18 NE 美男子與香煙     Gin Lee
19 NE 差不多小姐      施匡翹
20 NE 二人總比一人好    梁雪瑤

Chill Club 推介榜@2020/10/18
RK  LW Songs                Singers
01  04  感情這回事     陳柏宇
02  03  春夏秋冬      張國榮
03  06  如何忍眼淚     鄭秀文
04  07  次元壁       林欣彤
05  05  隔離        陳凱詠
06  NE  健兒        RubberBand
07  NE  孤獨病       姜濤
08  NE  荒島之幻象     陳蕾
09  10  天空之門      曾樂彤
10  NE  蝸牛        江熚生、陳卓賢

JOOX本地熱播榜@2020/10/15
01 01 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
02 04 十分錯         JUDE
03 06 So Called Love Song  AGA
04 09 一對替代一個      JC陳詠桐
05 03 隔離          陳凱詠
06 02 甘心替代你       王浩信
07 08 美男子與香煙      李幸倪
08 ne 謝謝對不起       許靖韻
09 05 劫後餘生        周柏豪
10 07 春夏秋冬(新版)    張國榮

KKBOX本地單曲週榜@2020/10/16
01 01 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
02 02 十分錯         JUDE
03 03 一對替代一個      JC陳詠桐
04 04 呼吸有害        莫文蔚
05 51 謝謝對不起       許靖韻
06 05 銀河修理員       Dear Jane
07 06 劫後餘生        周柏豪
08 08 美男子與香煙      李幸倪
09 07 So Called Love Song  AGA
10 09 隔離          陳凱詠

MOOV本地熱播TOP100@2020/10/14
RK LW  Songs         Singers
01 01 幸福門         李幸倪
02 02 甘心替代你       王浩信
03 04 Shall We Talk(新版)  陳奕迅
04 03 春夏秋冬(新版)    張國榮
05 17 隔離(合)       林家謙 / 陳凱詠
06 07 隔離          陳凱詠
07 06 呼吸有害        莫文蔚
08 08 So Called Love Song  AGA
09 05 See You Next Time   AGA
10 09 原始心態        吳業坤

勁歌金榜@2020/10/17
RK  LW   Songs       Singers
01 02 小半生      王灝兒JW
02 03 甘心替代你    王浩信
03 04 說過放下     菊梓喬HANA
04 05 乾爹       關智斌
05 06 特倫斯夢遊仙境  林家謙
06 07 地球來的人    馮允謙
07 08 劫後餘生     周柏豪
08 09 可不可以戀愛   林穎彤
09 10 我們都想旅行   洪卓立
10 NE 怎麽去愛     譚嘉儀

點解903除咗訪問完全唔播千千?
乾一罐冰汽水

kio0909 發表於 2020-10-18 22:16
阿強咪播左囉。
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

可能是因為DJ們了解她
危難裏~我會陪著你~或是如同做戲~去到最尾會各自飛~

下星期CHILL CLUB  次元壁冠?

kakako 發表於 2020-10-18 22:26

有機有機
何方精選作品
和你再沒有運氣敵對或愛下去

G持
希望港台都冠到
今wk有精選
陪我迷上荒謬
越過幻變山丘
拾塊木碎伸手學施小魔咒

健兒上深夜都唔上
秉承cm精神 推廣好音樂
PINGPUNG潮爆榜 WEEK41
冠/生活本是一場嘉年華/GOGUY 亞/秋分/YUSOBEIT 季/標本/陳潔靈 殿/美男子與香煙/GINLEE 五/劫後餘生

今晚12點有aka新歌
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

丁生不知道要過數
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

Chill Club榜越黎越悶
上黎上去都係果十幾個單位
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #42]
01 菩薩 / 王嘉儀 (Ft. Shelf-Index) 02 再聚 / 林二汶 03 深夜告別練習 / Zpecial

健兒上深夜都唔上
kenneth 發表於 2020-10-18 22:31

Zpecial係咪維基百科都未有?
何方精選作品
和你再沒有運氣敵對或愛下去

我覺得冠哥哥機會大D

但係個主持話:「唔知Sammi首歌會唔會登上冠軍位置呢」

Chill Club榜越黎越悶
上黎上去都係果十幾個單位
cymusic 發表於 2020-10-18 22:36

但係仲未有人可以第2冠
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

angelcheng0203 發表於 2020-10-18 22:42

Casada都係咁講
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

angelcheng0203 發表於 2020-10-18 22:42

Ian都係咁講
Love Hong kong

已成903棄將,19,20,19

星夢Po咗鍾嘉欣拍MV嘅相 唔通簽返星夢?

Fb chill club榜睇到 ian fans D留言
真係笑L左
都唔知係唔係高級黑尼

地球來的人都係咁講

Wasabi呢半個鐘個flow正到
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 42 (17/10/2020)

1. 隔離 - 陳凱詠 / 林家謙  2. 小夜燈 - 鄭欣宜  3. A New Day - 馮允謙  4. So Called Love Song - AGA  5. 次元壁 - 林欣彤

下個禮拜應該阿Mag冠?
I talk a lot of BS.

Zpecial係咪維基百科都未有?
on07111 發表於 2020-10-18 22:38

咁one promise都無
Serrini都好似近幾個月至有
冠/生活本是一場嘉年華/GOGUY 亞/秋分/YUSOBEIT 季/標本/陳潔靈 殿/美男子與香煙/GINLEE 五/劫後餘生

一上到三甲就成日講呢句…
不過以之前冠黎明同李克勤去睇
唔好話 Sammi,分分鐘哥哥都有得冠 (況且而家個榜唔算逼)
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Aga上左viutv賣碟

https://www.clublike.com.hk/prom ... led-love-songs.html
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

一上到三甲就成日講呢句…
不過以之前冠黎明同李克勤去睇
唔好話 Sammi,分分鐘哥哥都有得冠 (況且而家 ...
星勤 發表於 19/10/2020 00:06
想睇哥哥拍片多謝
Music Picks Week 42 (17/10/2020)

1. 隔離 - 陳凱詠 / 林家謙  2. 小夜燈 - 鄭欣宜  3. A New Day - 馮允謙  4. So Called Love Song - AGA  5. 次元壁 - 林欣彤

Gin喺MOOV好堅!

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

Hoyin 發表於 2020-10-19 01:24

離開左星夢係唱得自在左既
不過mv同牙Fred拍很想嘔

想睇哥哥拍片多謝
kwanie 發表於 2020-10-19 00:24

雖然viu唔似無線會封殺鬼怪野 不過都唔使咁搞既

健兒上深夜都唔上
kenneth 發表於 2020-10-18 22:31

得果十個位 係咁架啦 睇開啲

雖然viu唔似無線會封殺鬼怪野 不過都唔使咁搞既
kenneth 發表於 2020-10-19 02:50

七師Fu: 哥哥託我向咁多位樂迷話收到晒 多謝大家支持

得果十個位 係咁架啦 睇開啲
kevin2011 發表於 2020-10-19 03:10

okay thx

i feel better now

[10月19日之廣東歌]

1990年10月19日 - 盧冠廷舉行首個紅館演唱會,2場《盧冠廷’90演唱會》
2001年10月19日 - 陳曉東推出個人EP《不必說感謝》
2004年10月19日 - 林保怡推出專輯《夢迴慾孽》,收錄歌曲包括無綫電視劇《金枝慾孽》主題曲及配樂
2005年10月19日 - 草蜢於紅館舉行3場《草蜢我們的演唱會》
2007年10月19日 - The Pancakes推出專輯《1,2,3,4,5,6, cheese!》
2010年10月19日 - 農夫推出專輯《奇蹟》
2012年10月19日 - 孫耀威推出第八張粵語專輯《A Second Thought》
2013年10月19日 - 何韻詩在紅館舉行一連3場《Memento》巡迴演唱會
2012年10月19日 - 彭永琛推出專輯《練習曲》
2014年10月19日 - Chyna樂隊成員Donald Ashley 唐龍逝世

NWB死位味好濃喎
咁點追 Mirror牙

05  帶走你的垃圾 / 風靈物語 / 時光邊緣的人 /
~~~~~~~ (18+01) ~~~~~~~
04  最後一間唱片舖 / 現在就是最後的意願 / Paradise / 路過蜻蜓 / 健兒 /
另外DJ 真係播唔起喎
難得健兒OUT 咗都擴大唔到優勢點搞

NWB死位味好濃喎
咁點追 Mirror牙

另外DJ 真係播唔起喎
難得健兒OUT 咗都擴大唔到優勢點搞  ...
kwanie 發表於 2020-10-19 09:38

d DJ鍾意DJ d情歌多d
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

(超勁重鎚^INFINITY)下一首4台冠係劫後餘生
強烈抗議律政司誣告7人暴動罪及快必發表煽動文字罪!!
習帝死全家!!777死全家!!律政司死全家!!

(超勁重鎚^INFINITY)下一首4台冠係劫後餘生
酷愛903 發表於 2020-10-19 10:39

派埋去viutv五台冠啦
明明隨著旋律奔馳

咁one promise都無
Serrini都好似近幾個月至有
kenneth 發表於 2020-10-19 00:04

Serrini好似一直都有 係近幾個月先多咗嘢睇
之前係得啲基本資料

派埋去viutv五台冠啦
sigmasigma 發表於 2020-10-19 10:43

Ph係咪人同歌都唔可以上Viu,琴日Chill Club07同學會,佢地有cover 鍾舒漫同立立,淨係冇翻唱Ph嘅歌
2020 最強天王級新人 柳應廷!

Ph係咪人同歌都唔可以上Viu,琴日Chill Club07同學會,佢地有cover 鍾舒漫同立立,淨係冇翻唱Ph嘅歌 ...
samxdxd 發表於 2020-10-19 11:02

之前有唱過老少平安
明明隨著旋律奔馳

之前有唱過老少平安
sigmasigma 發表於 2020-10-19 11:03

I see, Thx for the info
2020 最強天王級新人 柳應廷!

竟然播舊歌
Steven's Top 20 Collections Week 43
01  深夜告別練習 - Zpecial
02  A New Day - 馮允謙
03  次元壁 - 林欣彤

釗峰唱咩歌都係用呢把聲嘅

竟然播舊歌
steven 發表於 2020-10-19 12:17

嘉姐真係好隨心

今日係咪冇廢禮
Steven's Top 20 Collections Week 43
01  深夜告別練習 - Zpecial
02  A New Day - 馮允謙
03  次元壁 - 林欣彤

上次合唱歌6/7星期一派

三生派得未?

真係要天然呆+樂觀+好不容易+豔羨走勢
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

上次合唱歌6/7星期一派

三生派得未?

真係要天然呆+樂觀+好不容易+豔羨走勢 ...
joey2009 發表於 2020-10-19 12:38

同問,真心奇怪,不過女金迦都好似播得放慢左少少
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

暴龍哥派歌
山  。    下     。   見。