返回列表 發帖

[Dec-Jan/2020-2021] MY Gratitude 25 楊千嬅演唱會2020

演唱會名稱:MY Gratitude 25楊千嬅演唱會2020

地點:紅磡香港體育館

日期:2020年12月23 - 26日(晚上20:15開場)、31日(晚上21:30開場)、及2021年1月1日(晚上20:15開場)

票價:HK$ 980  /  HK$680 / HK$380

訂票:THE CLUB將於1030日至113日進行優先訂票,而公開售票日期於115日起在城市售票網正式發售。演唱會不設售票處售票,公眾須經網上平台或電話購票。

公開售票:11月5日起在城市售票網公開發售 (https://ticket.urbtix.hk/internet/?p=4OC41BJ79KZ3J36ST1C5)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

在香港紅磡體育館上演首場個唱。由於這是楊千嬅在補辦結婚宴會前的最後一場演唱會,丈夫丁子高與老闆林建岳等多位圈中好友都現身捧場。演唱會以一曲經典的《少女的祈禱》開場,並一連唱出《再見二丁目》、《小城大事》、《可惜我是水瓶座》等二十多首新舊歌曲。另外,她又翻唱一曲女版《菊花台》,以及網絡大熱舞曲《Nobody》,以及梅艷芳、彭羚的名曲,除此以外,一段精心準備的結他solo也讓粉絲大感意外。造型方面楊千嬅也一如開唱前承諾,一連秀出多套從未嘗試過的性感造型上陣,更多次與男舞伴大跳貼身辣舞,十分驚艷。而演出嘉賓陳奕迅的登場更是掀起全場g.c,兩人合唱一曲《幸福摩天輪》引發全場大合唱。楊千嬅被媒體稱之為大笑姑婆,被譽為愉悅達人。楊千嬅每次的紅毯裝扮都會讓人眼前一亮,不入俗流。也許楊千嬅不是紅毯上最性感、最靚麗的女星,但一定是最有型、最個性的一個。

少女的祈禱楊千嬅
陳奕迅不但出場造型奇特,聊天時頻頻耍寶逗得楊千嬅狂笑不已,楊千嬅更現場單膝下跪致謝。安可環節中楊千嬅再次重溫《少女的祈禱》,更被現場歌迷感動至落淚。《少女的祈禱》是楊千嬅演唱的歌曲,由林夕填詞,陳輝陽作曲及編曲。該歌曲為楊千嬅首本名曲和首支四台冠軍歌曲,除了橫掃2000年香港樂壇四台頒獎典禮多個金曲獎項之外,更首次摘下2000年度十大勁歌金曲頒獎典禮「金曲金獎」,成功令楊千嬅躋身一線女歌手。

一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

哈!原來表演第一個係肥媽
全場high到爆 不斷arrrr arrrr arrrr
千千沊晒地叫我哋唔好
啲人又嗌 唔好~害人哋啲仔女
佢話唔好*講埋啲衰嘢!
真係笑餐死 肥媽話自己可以做大家阿媽
千千又話由做女到做人阿媽好感慨
兩個合唱 親 又唱mama i love u啲眼淚 感動到

喊到    半首副歌唱唔到
John 發表於 2020-12-23 21:46

嘩 又畀佢入到熱血青年喎!
條時光x道真係唔講得少!

降key唱咪唔駛喊

唔准喊呀!!! 搞到我都喊埋!!
kenneth 發表於 2020-12-23 21:45

喊到    半首副歌唱唔到
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

千千哭了
John 發表於 2020-12-23 21:42

唔准喊呀!!! 搞到我都喊埋!!

廁所好多人排隊 咩事

啲嘉賓出場未?
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

千千哭了
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

無諗過會開波無耐就唱長信不如短訊
而且重係長痛remix版 好灑脫!
kenneth 發表於 2020-12-23 21:37

咁唔差在唱埋 風采依然 同 我等我在 啦

千千對柏豪:要是你 敢開口表態便有種
on07111 發表於 2020-12-23 20:43

無諗過會開波無耐就唱長信不如短訊
而且重係長痛remix版 好灑脫!

唱ready or not+色惑+蓮成一家
LoveMirkay520 發表於 2020-12-23 21:33

蓮成一家終於有獨唱vers.
天后真係唔同啲!

開始唱啦
我開始有心跳!

John 發表於 2020-12-23 21:00

Yeah... 千嬅哼咗正式開始出蒞!!!

唱ready or not+色惑+蓮成一家
離不開 留不低

千嬅宣布加開12月27至12月30號四場

現場坐咗幾成人?

痾完終於開場

第一排見到柏豪
隻眼好腫唔知係咪喊得太犀利

開始唱啦
我開始有心跳!

反白有rundown

01.
02.
03.
04.

05.
06.
07.

08.
09.
10.

樓上班hihi

千千對柏豪:要是你 敢開口表態便有種

荃城期待
on07111 發表於 2020-12-23 20:23

COVA又係美心
離不開 留不低

想聽
想起某個面具 教過去好感告吹
edwardngwy 發表於 2020-12-23 20:25

好似話採排有 唔知會唔會同丁生合體唱? 好fit佢哋心境

想聽
想起某個面具 教過去好感告吹

荃城期待
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

歡迎加入呢個大家庭
嗰隻碟入面聖女不敗都幾好loop喎
kenneth 發表於 2020-12-23 20:21

我淨係鍾意Ready Or Not
感覺千嬅只適合唱呢種歌..

樓上好多超齡資深芊粉

我係由2011年芊芊隻國語碟開始留意呢位歌手
bagfgfcde 發表於 2020-12-23 20:19

歡迎加入呢個大家庭
嗰隻碟入面聖女不敗都幾好loop喎

回復  kenneth

簡愛真係無印象,以為會plug花與愛麗斯
btw就開場,enjoy ...
on07111 發表於 2020-12-23 20:16

簡愛係04聖誕歌 真係好懷念
千千重未出場

樓上好多超齡資深芊粉

我係由2011年芊芊隻國語碟開始留意呢位歌手

回復 942# kenneth

簡愛真係無印象,以為會plug花與愛麗斯
btw就開場,enjoy

05 06年個堆"怨婦"歌真係難d會唱,除左 沒有骨氣只會變奸妃
包括第三plug先派wyman ge超齡然後四台幾乎慘 ...
on07111 發表於 2020-12-23 20:00

昨天得你喜歡我今天我可一個過
好正面喎 簡愛印象中從來無唱過live

誰也絕不過你 和你鬥 早心死

今晚想聽到single
加埋友誼小姐就完美
kenneth 發表於 2020-12-23 19:39

05 06年個堆"怨婦"歌真係難d會唱,除左 沒有骨氣只會變奸妃
包括第三plug先派wyman ge超齡然後四台幾乎慘死

聽講彩排嗰時mi黑面
WZA111 發表於 2020-12-23 19:44

因為千千甩咀?好心佢係師姐就就下人啦!

估唔到請到 Sammi, Faye, Kelly, Amei 做嘉賓
bagfgfcde 發表於 2020-12-23 14:49

聽講彩排嗰時mi黑面

誰也絕不過你 和你鬥 早心死

今晚想聽到single
加埋友誼小姐就完美

我仲塞緊車...
John 發表於 2020-12-23 18:35

千千真係紅 全香港都趕緊去
無緣入場都勉強場外聽到

終於去到紅磡
好多人

尋晚$777買到第33行
好彩仲有飛
John 發表於 2020-12-23 10:09

炒到四位數字la
都係等youtube片

到左紅磡 食埋dinner入場
edwardngwy 發表於 2020-12-23 18:21

我仲塞緊車...

到左紅磡 食埋dinner入場

估唔到請到 Sammi, Faye, Kelly, Amei 做嘉賓
bagfgfcde 發表於 2020-12-23 14:49

菲菲嚮香港? 首場揮手區here

今晚一定要比萬紫千紅更加成功!

我近排都食錯嘢成日痾
希望千千唔會又遲成個鐘先開show
苦候多時 終於巡迴返香港
今晚Opening我估係火鳥!

今晚opening係ready or not
bagfgfcde 發表於 2020-12-23 00:25

明明係 CM十大 大慈善家
你肯定遲入場 Miss 咗
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

個個都平行時空哈哈哈哈哈
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

見到汪阿姐入紅館準備拜神食燒豬
風見志郎 發表於 2020-12-23 15:14

我都想食燒豬 好味

omg 即係有turning turning turning聽
想入手了
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

見到汪阿姐入紅館準備拜神食燒豬
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有冇紀念品買? 想買返10隻現在就是最後的議員single
John 發表於 23/12/2020 12:34
鄭松 _ ?

睇左三十秒綵排,好似好正
on07111 發表於 2020-12-23 13:41

有冇天后級表演Lemon Tree?
angelcheng0203 發表於 2020-12-23 04:56

睇左三十秒綵排,好似好正