返回列表 發帖
只可以話一沉百踩囉

係有唱得唔好嘅地方
但係未至於啲comments 講到每句都走音/三首都走哂音咁跨 ...
nicknicknick 發表於 2020-11-20 06:51

飛女其實ok 係少女唔太穩
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

有咁差咩
幾鍾意佢返去當年港女失戀唱腔
07年ALL ABOUT LOVE 咁

10.17唱得太穩定的,唔係楊千嬅來

果然係target老一輩 三首都係上兩個年代既歌
最新嗰首仲要去到03年
唔知會以為近十幾年一首經典都冇
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

揀呢3首同咁排實有原因ge, 可能講自己由少女---飛女---到而家希望人地讓我說下去
不過而家做咩都好難洗底 ...
hohoho 發表於 2020-11-20 05:06

真係佢的歌迷係會GET到的有的意思 - 仲有的係滲左佢而家個人的取向

所以其他人根本唔使理,
歌迷自HIGH就夠

只可以話一沉百踩囉

係有唱得唔好嘅地方
但係未至於啲comments 講到每句都走音/三首都走哂音咁跨 ...
nicknicknick 發表於 2020-11-20 06:51

係千千正常發揮
同 ready or not (演唱會視聽版)冇得比

點解唔唱 嫁給愛情,多功能阿婆都未唱過Live。
TVB識do啊,揾佢來唱台慶又多個talking point,多人講過舊年伊麵。
舞來舞去 不日內開始錄音。

你咁高智慧不如幫佢解釋吓佢有咩隱晦???

佢喺香港廣為人知嘅歌
全部都係出自林夕嘅手筆

莫非佢 ...
fancycar 發表於 2020-11-20 04:51

上面段字係你意思定你quote的?
佢上次訪問都係話大部份歌係Wyman同林夕寫,唔係淨係林夕

揀呢3首同咁排實有原因ge, 可能講自己由少女---飛女---到而家希望人地讓我說下去
不過而家做咩都好難洗底 ...
hohoho 發表於 2020-11-20 05:06

同意呢個可能係現時最適合嘅Approach,或者全做YouTube算。

點解唔唱 嫁給愛情,多功能阿婆都未唱過Live。
TVB識do啊,揾佢來唱台慶又多個talking point,多人講過舊年 ...
黃家正 發表於 2020-11-20 11:03

好彩冇唱,如果唱咗好驚佢順便攞埋去演唱會度唱

好彩冇唱,如果唱咗好驚佢順便攞埋去演 ...
Serendipity 發表於 2020-11-20 11:14

可能佢唔唱就係想留返演唱會唱

嘩 好驚佢演唱會唱假如讓我說下去都係災難級
再將我相信的如煙火般綻放

嘩 好驚佢演唱會唱假如讓我吻下去都係災難級
kaman921 發表於 2020-11-20 11:56

假如讓我吻下去~ 如讓你吻下去 吻下去~
人生可否變做漫長浪漫程序~

回復 665# 快劍俠

更正:*說 下去
再將我相信的如煙火般綻放

第四波疫情殺到黎,要唔要考慮趁呢個機會取消
乾一罐冰汽水

kio0909 發表於 2020-11-20 12:25

佢一早話有Plan B,可能轉網上搞算。
我反而好奇真係爆發的話張敬軒點算

點解唔係汪阿姐出黎唱少女的祈禱
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

kio0909 發表於 2020-11-20 12:25

依家有個下台階俾佢喎 唔知會唔會取消呢

其實東方新地都幾賤下
踩足人瑞咁多年
連著黑衫上去都可以鬧一餐
用字完全唔留情面
雖然呢本野都冇乜人睇

一早講左搞演唱會係錯
好地地繼續上大陸搵錢咪算
過多一兩年睇下咩環境先番黎香港巿場
同埋要簽番間香港唱片公司囉
有咩都起碼可以用公司名義擋一擋

唉 上TVB為乜 仲要俾人小埋走音
丁子高PR仲衰過張丹
肥婆馬上收皮

唉 上TVB為乜 仲要俾人小埋走音
丁子高PR仲衰過張丹
fifty1205 發表於 2020-11-20 18:45

咁呢樣又唔怪得人喎
明顯係佢自己狀態唔好

依家有個下台階俾佢喎 唔知會唔會取消呢
kayzzz 發表於 2020-11-20 14:50

而家吹曬風話cancel, 有曬下台階俾佢
佢咁多年黎都算幾夠運, 究竟係咪借番黎?

有咁差咩
幾鍾意佢返去當年港女失戀唱腔
07年ALL ABOUT LOVE 咁

10.17唱得太穩定的,唔係楊千嬅來 ...
gordon0807 發表於 2020-11-20 08:42

飛女用怨婦腔唱ok
少女用怨婦腔唱想嘔

而家吹曬風話cancel, 有曬下台階俾佢
佢咁多年黎都算幾夠運, 究竟係咪借番黎? ...
hohoho 發表於 2020-11-20 18:51

第4波益左人瑞順道取消又有話題,真係好有運

取消都有運?
咁不如一開始講唔搞

睇左大台表演, 真係MAMA地
好心佢自己爭氣D啦, 咁多年黎次次哩D公開大SHOW 都唱得咁差
明明佢肯練, 可以好似上兩次紅館SHOW咁係可以唱得好, 但哩D唔會有太多街外人睇到

睇左大台表演, 真係MAMA地
好心佢自己爭氣D啦, 咁多年黎次次哩D公開大SHOW 都唱得咁差
明明佢肯練, 可以好 ...
Kyle_ 發表於 2020-11-20 21:12

可能特登想整衰tvb個show呢

#暗黃

未開聲者,其實無乜問題

主要下次唔好唱live, 可以咪嘴/墊聲。
或者唱完半首應該休息返5~10分鐘先唱第二首。
或者去錄影咪算
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

一沉百踩,可憐

未開聲者,其實無乜問題

主要下次唔好唱live, 可以咪嘴/墊聲。
或者唱完半首應該休息返5~10分鐘先 ...
on07111 發表於 2020-11-20 21:26

次次tvb show一唱第一粒音就走,頭1分鐘永遠最難聽,去到飛女先正常番d, 高音好拆

一沉百踩,可憐
ericp222 發表於 2020-11-20 21:52

youtube評語一致劣評

取消都有運?
咁不如一開始講唔搞
jason567 發表於 2020-11-20 20:03

佢開頭應該無諗過反應會咁差, 仲留幾日諗住玩加場

如果開唔成都叫做留番些少面子俾自己, 可以怪疫情問題

可能特登想整衰tvb個show呢

#暗黃
powerful 發表於 2020-11-20 21:14

攬炒?

youtube評語一致劣評
sexykaren 發表於 2020-11-20 23:12

YouTube 評語無謂認真,講真有問題淨係少女的祈禱,呢首連唱腔都怪怪地

真心,賣得好差咩?
楊千嬅係咁上下level la

咪鬼被上次321go呃到
3面台+垃圾飢餓銷售策略+強大sponsor+黃牛強國人至好似好搶手
此前個個演唱會到頭場個日仲賣到連飛

無㩒過入去睇,
剩睇上面個表,唔算賣得衰,如果中價都去到28行嘅話
至平飛未售罄係有d出奇
都係個句唔秒殺就=滯銷咁二元
咁香港70%演唱會都係滯銷wor,達明都係滯銷喇咁?

伸脷:唔會睇除非個rundown好靚兼有平飛

一沉百踩,可憐
ericp222 發表於 2020-11-20 21:52

抵L死

一早講左搞演唱會係錯
好地地繼續上大陸搵錢咪算
過多一兩年睇下咩環境先番黎香港巿場
同埋要簽番間香港唱 ...
jason567 發表於 2020-11-20 18:27

經過今次 仲有邊間唱片公司會想簽佢

認真 今次開唔成 以後想再開都好難

起碼搵贊助會更難
Make it simple.

真心,賣得好差咩?

3面台+垃圾飢餓銷售策略+強大sponsor+黃 ...
mychart- 發表於 2020-11-21 00:25

而家啲人係咁,習非成是,根本佢以前一直都唔會一開賣就掃清,今次反應係一般但又唔係非常差。  
不過近年香港觀眾睇演唱會都係一窩蜂,好多街客只係湊熱鬧。最明顯好似前幾年側田開,明明之前開親都唔會滿,嗰次竟然一賣就爆,純粹睇嗰期佢人氣谷得勁唔勁唔係啲歌hit唔hit。

2 連位14-Nov15-Nov19-Nov21-Nov
特別日子場次價位最新公售情況段+最前行段+最前行段+最前行段+最前行
首場23-Dec980少量少量少量少量少量
 680大量66-3063-2847-2868-30
  380 少量少量少量少量少量
平安夜24-Dec980少量少量少量少量少量
 680大量45-2865-2874-2854-28
  380少量少量少量少量少量
聖誕夜25-Dec980大量大量大量大量大量
 680大量51-2367-2967-2952-27
BOXING DAY26-Dec980少量大量大量少量少量
 680大量44-2853-2876-2876-28
除夕31-Dec980售罄少量少量少量售罄
 680少量48-3040-3160-30冇連位
    單位 54-32
  380售罄售罄售罄售罄售罄
元旦01-Jan980少量少量少量少量少量
 680大量48-2453-2867-3062-28

• 除夕場 繼 $380 飛後 $980 飛 售罄 - 估計街客+粉絲集中呢一場
  • 除夕場 $680 飛 冇兩連位
  • 聖誕同元旦慘烈, $680 飛賣前多兩行
  • 首場賣後兩行

除夕場 繼 $380 飛後 $980 飛 售罄 - 估計街客+粉絲集中呢一場 除夕場 $680 飛 冇兩連位[* ...
hissorhk 發表於 2020-11-21 11:53

好有心
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

• 除夕場 繼 $380 飛後 $980 飛 售罄 - 估計街客+粉絲集中呢一場
  • 除夕場 $680 飛 冇兩連位[* ...
    hissorhk 發表於 2020-11-21 11:53

• 我頭先都有㩒入去睇,我見佢場場都放咗16行原本社交距離block咗嘅位,唔知係咪又改動咗座位表

真心,賣得好差咩?

3面台+垃圾飢餓銷售策略+強大sponsor+黃 ...
    mychart- 發表於 2020-11-21 00:25

個去飛速度同Let's Begin差唔多
    不過Let's Begin係7場四面
    佢係6場四面x50/75% = 3-4場四面

即係基本上去返L&G/AAL個種程度了
    算叫做趕走左一半客
    SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

千千不如直接取消個檔期返大6開咪算
    反正人地大6咁多fans

千千不如直接取消個檔期返大6開咪算
    反正人地大6咁多fans
    Lewis 發表於 2020-11-21 14:57

大陸都送好多票啦 葉曉粵好衰,做完嘉賓踢爆fa姨送票
    還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

成班笑9楊千嬅係藍嘅人走去睇TVB台慶
    (Live又好重播又好啦)
    係咪精神分裂㗎你地???

大家可能睇 i_drama 重播囉!
    當初某啲人睇唔知咩老婆嗰陣話架嘛
    係呢啲網站睇就唔會益個垃圾台喇

對千千咁反感但係一直關注佢啲醜事 留意住佢啲飛散成點
    都好明顯係精神分裂啦

and then?
    Jason's Playlist 2024
    Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

回復 698# electric

網民明踩暗捧,千千EQ真心高
    舞來舞去 不日內開始錄音。

2 連位14-Nov15-Nov19-Nov21-Nov22-Nov
    特別日子場次價位最新公售情況段+最前行段+最前行段+最前行段+最前行段+最前行
    首場23-Dec980少量少量少量少量少量少量
     680大量66-3063-2847-2868-3051-28
      380售罄少量少量少量少量售罄
    平安夜24-Dec980少量少量少量少量少量少量
     680大量45-2865-2874-2854-2845-28
      380少量少量少量少量少量少量
    聖誕夜25-Dec980大量大量大量大量大量大量
     680大量51-2367-2967-2952-2752-27
    BOXING DAY26-Dec980少量大量大量少量少量少量
     680大量44-2853-2876-2876-2876-28
    除夕31-Dec980售罄少量少量少量售罄售罄
     680少量48-3040-3160-30冇連位
        單位 54-32
    冇連位
        單位 45-32
      380售罄售罄售罄售罄售罄售罄
    元旦01-Jan980少量少量少量少量少量少量
     680大量48-2453-2867-3062-2862-28

• 最新變化
    • 頭場 $380 飛售罄,但 $680飛又賣返前兩行
    • 其他冇咩變
    • 上TVB台慶節目似乎成效未能短期反映在去飛情況
    • 聖誕賣得奇差係好奇怪,照道理今年大家冇咩特別野做,一堆人留港消費

回復  electric

網民明踩暗捧,千千EQ真心高
    黃家正 發表於 2020-11-22 09:08

我都覺得今次千嬅真心勁,25年嚟最嚴重嘅打擊但佢都繼續向前面對,可能有咗家庭個人比較睇得開。
    啲網民癲到Ivana share上佢個節目段片都要去Ivana FB洗板,真係太over。

不過現時疫情搞成咁,我對佢開唔開到不太樂觀,可能仲難去飛。

23號380 sold out 1號380最後2張
    肥婆馬上收皮