返回列表 發帖
佢邊度冇發聲吖
明明上年去咗感受習總嘅溫暖上面講咁多嘢但就係專登ignore呢件事 ...
JayantL 發表於 2020-10-21 18:06

我話post黑白女權相個批
話偽人個批
再將我相信的如煙火般綻放

有時黃衛兵仲惡過紅衛兵
wchild 發表於 2020-10-21 18:07

總是喜歡批鬥

開完紅館 又可以開始一輪新嘅巡演 無限loop
小伙子. 發表於 2020-10-21 17:29

呢個同MBL係兩個唔同演唱會
MBL好似未完㗎

MY MEDIOCRITY 25

Exactly - 佢性格真係冇變過
至於 D 人話佢離地, 貪錢, 不問世事等等,
有冇諗過隔硬將而家既佢同二十年 ...
wildchild 發表於 2020-10-21 17:05

你講得好好,根本佢而家社會地位同身家都唔同咗,如果所有事情嘅處理同20年前一樣大家都唔會信,好明顯而家世故好多。
不過我諗佢都睇化,理解冇可能取悅所有人

個名改得幾好 MY = Miriam Yeung
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

呢個同MBL係兩個唔同演唱會
MBL好似未完㗎
Jacz 發表於 2020-10-21 18:10

我估佢之後會開埋MBL先,呢個可能似321go只演香港

不如叫my funeral 25

留名場場爆再次證明CM/蓮燈越反越紅
nicknicknick 發表於 2020-10-21 18:42

6場1半人數,其實是3場
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

cathay1996 發表於 2020-10-21 18:47

差不多啦,佢以前4面台都係5場貨仔,得02年同15年開到7場

我估佢之後會開埋MBL先,呢個可能似321go只演香港
Serendipity 發表於 2020-10-21 18:17

應該係,同咪佢話今次係一年半前已經book咗期
Eason都否認咗搶佢個期

差不多啦,佢以前4面台都係5場貨仔,得02年同15年開到7場
Serendipity 發表於 2020-10-21 19:08

如果唔係封關,至少都開到8場4面台喇
大陸真係好多fans想嚟睇
上次好多人買唔到飛

搞唔成會唔會變Online Live

今次睇怕都幾難再推到爆post了
John 發表於 2020-10-21 15:58

冇擔心過喎
CM咁多佢嘅忠粉
一日Jacz喺度實爆post

演唱會票房更加冇擔心

搞唔成會唔會變Online Live
Nathan 發表於 2020-10-21 19:43

提到有傳將舉行跨年演唱會,千嬅直認真有其事,她說:「係真事嚟,演唱會係兩年前巡唱時定嘅目標,喺一年前已經訂咗紅館,一路睇住疫情嘅變化,我哋會堅持到最後一分鐘,不過當然會以觀眾安全健康為首,而家一路都進行緊,演唱會係全新嘅。」她還透露會將歌酬捐到母親的抉擇,而主辦單位亦會將部份收入捐到演出業協會,不過現階段她還未知所開的場次,只透露是從聖誕到新年。而因疫情關係,千嬅謂已作出兩手準備,若然未能如期舉行,也會考慮以網上形式舉行,不過她仍然抱有信心,並指票價照舊,不過預計收支難以平衡,目標是人人有工開。

其實佢花啲心機係包裝得唔得
個 poster 核突到好似初學 photoimpact 製成品咁

希望有祖兒做嘉賓。

睇黎開心輕鬆下無所謂,成年無得睇演唱會
放下執著成見 佢唔黃影響唔到我堅持落去!

咁快就兩頁喇

佢之前話除咗 現在就是最後的意願 仲另外錄起咗兩首新歌
唔知會唔會好似上次咁係演唱會第一次唱

想聽年代百大選作品好不容易遇見愛
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

sigh....
又要錯過

隔開坐開黎做乜...?

佢邊度冇發聲吖
明明上年去咗感受習總嘅溫暖上面講咁多嘢但就係專登ignore呢件事 ...

我都想問佢邊忽無發聲 一祖歸左邊

cathay1996 發表於 2020-10-21 18:47

3場天后多過2場新天后氣勢

睇黎開心輕鬆下無所謂,成年無得睇演唱會
放下執著成見 佢唔黃影響唔到我堅持落去! ...
河童妹妹~ 發表於 2020-10-21 20:24

What do you mean

依個真係楊千嬅嚟?

#如果可磊落做人你會更吸引
希望佢仲識得唱呢首啦

其實佢花啲心機係包裝得唔得
個 poster 核突到好似初學 photoimpact 製成品咁
賴爽 發表於 2020-10-21 20:07

其實有乜咁核突?冇背景個人大頭之前周慧敏都係咁

張poster好似白事多wor...
I talk a lot of BS.

我都想問佢邊忽無發聲 一祖歸左邊
henhenhen 發表於 2020-10-21 22:03

宜家咪將佢同泰國環球小姐攞黎講囉
話泰國環球小姐有發聲,佢就同習總握手呀嗎

留名場場爆再次證明CM/蓮燈越反越紅
nicknicknick 發表於 2020-10-21 18:42

連登大部分都係90後尾/00後點會睇人瑞呢啲老餅歌手
鬧得佢嗰啲本身都唔會入場睇

以人瑞過往音樂同電影積落嘅知名度
大把不理政治/街客入去睇
場場爆真係好正常

#如果可磊落做人你會更吸引
希望佢仲識得唱呢首啦
votes 發表於 2020-10-21 22:43

佢最新vlog就係用呢首歌做bgm

What do you mean
electric 發表於 2020-10-21 22:35

成年幾香港沒演唱會睇,實有香港人想去睇啦,睇過佢演唱會既人都知 佢演唱會唔係咁難睇又感動位
我想睇 係去開心同輕鬆幾個鐘,尋找返以前聽佢歌大回憶同對佢仲有情意結
就算佢唔係黃 無顏色都好,影響唔到我係黃堅持落去!
睇演唱會要分顏色 諗落太辛苦,我應該放底對佢執著佢令到多些同業幕後搭舞台有工開係好事呀,只是唔會好似以前咁樣睇二三場!

成年幾香港沒演唱會睇,實有香港人想去睇啦睇過佢演唱會既人都知 佢演唱會唔係咁難睇又感動位
我想睇 係 ...
河童妹妹~ 發表於 2020-10-21 23:11

你Let's Begin同321Go都唔睇喇

連登大部分都係90後尾/00後點會睇人瑞呢啲老餅歌手
鬧得佢嗰啲本身都唔會入場睇

以人瑞過往音樂同電影 ...
海彥 發表於 2020-10-21 23:00

連登不嬲同外面係兩個世界 ,有時佢哋啲logic係連駁都費時

你Let's Begin同321Go都唔睇喇
Jacz 發表於 2020-10-21 23:13

我個日有去睇呀 你係咪搞錯左d野呀!上次買唔到飛最終我有睇 最尾幾日搵到張九百蚊黃牛睇321尾場!
個陣仲驚佢唔知隔幾年先再開 第一次開誇年啦,好想買到飛個次再加場十幾分鐘無哂又無識人訂飛只是買黃牛飛睇!!
你係咪對我有太多誤會!!

我有去睇呀 你係咪搞錯左d野呀!上次買唔到飛最終我有睇 最尾搵到張九百蚊黃牛睇321尾場!
個陣仲驚佢唔 ...
河童妹妹~ 發表於 2020-10-21 23:18

係你自己講㗎喎

其實都幾好, 今次個show的銷量可以反映民意, 賣得好佢就可以繼續做, 賣得差就可以專心番屋企湊仔

係你自己講㗎喎
Jacz 發表於 2020-10-21 23:21

我真係有去睇喎,自己幾時講?係群組到講呀!?
Let我個陣睇左有二場啦,其中一場係阿mi做嘉賓睇到好興奮
個陣應該沒上cm ,係321先有上呢個壇傾!

其實都幾好, 今次個show的銷量可以反映民意, 賣得好佢就可以繼續做, 賣得差就可以專心番屋企湊仔 ...
hohoho 發表於 2020-10-21 23:23

仲可以返大陸專心做tour

喜愛不需要分顏色,新show期待小小啦

321係真買唔到飛 仲諗著今次睇唔到,之後臨尾場開場前四日係fb搵到飛,有人教我個日去開show幾粒鐘紅館大把人放飛,平少少肯放唔係變廢紙自己最終搵到飛確實放比我唔使呢個方式
果個人價可以接受,係佢朋友真要開工唔想請假睇睇唔到,發現買飛比我個二個真係真粉絲睇得好投入好多歌識唱,用九百蚊坐第十四行 ,睇完仲學人係紅館外睇下仲見唔見到千嬅見一大推人等尾班火車無埋,坐的士返沙田啦”

如果座位一半, 得3場人數, 以前的她賣飛應該可以秒殺

同埋今次好似無信用卡或者其他sponsor, 我諗應該唔會有好多內部認購

佢最新vlog就係用呢首歌做bgm
Jacz 發表於 2020-10-21 23:10

堅係佢作風   
唔知開演唱會前出唔出到碟

喜愛不需要分顏色,新show期待小小啦
ericp222 發表於 2020-10-21 23:32

你講得好岩既 佢咩顏色重要咩,係去睇個演唱會加上香港搞成咁樣,比自己開心幾個鐘
我對佢或者太多誤會唔理解佢,做藝人係網絡上唔講唔出聲聲援唔代表心裡唔關心香港係佢個家
我唔應該咁執著或執念 佢都唔會係藍同係撐警已經夠啦!
應該係全新 只有香港先有呢個就唔會有巡迴
睇演唱會真係喜歡又仲想支持佢加當做善事咪睇 ,理得我身邊既人知道左笑我呀”

最新果個vlog幾好睇
好過睇佢教煮餸
D人留言叫佢換走丁生
簡直係心聲

佢邊度冇發聲吖

我唔係佢本人當然唔知佢心入面諗咩
但小小既個人分析:
佢去握手目的係咩呢? 令大陸人鍾意佢?
< 你覺得大陸人真心支持習總同黨? 我唔覺得去握個手對佢喺內地人氣會有幾大幫助
相反, 我知道既係佢去每一個城市開演唱會個 approval process 都好複雜
首先, 佢唔唱國語歌, 佢以前未開過大陸個人演唱會
(特別係北京, 佢係唔知幾多年來第一個香港歌手可以開到第一個個人 show)
(彩蛋: 連 rundown 都要一早 submit 去等 approval, 某 d 省連少女的祈禱都唔唱得, 因為有宗教色彩... OMG)
另外, 佢一開始巡迴香港就搞成咁, 大陸大把原因唔批佢
所以你同我講佢去握手係半被迫, 我會信
(重申一次: 我唔係佢身邊既人我唔知真相, 只係個人分析)
咁又返返去嗰個 point: 當香港大部份人連罷半日工既勇氣都冇,
憑咩大大聲鬧佢為夢想為團隊生計為自己事業去做呢 D 奶共既野?

我唔係佢本人當然唔知佢心入面諗咩
但小小既個人分析:
佢去握手目的係咩呢? 令大陸人鍾意佢?
< 你覺得大陸人真心支持習總同黨? 我唔覺得去握個手對佢喺內地人氣會有幾大幫助
相反, 我知道既係佢去每一個城市開演唱會個 approval process 都好複雜
首先, 佢唔唱國語歌, 佢以前未開過大陸個人演唱會
(特別係北京, 佢係唔知幾多年來第一個香港歌手可以開到第一個個人 show)
(彩蛋: 連 rundown 都要一早 submit 去等 approval, 某 d 省連少女的祈禱都唔唱得, 因為有宗教色彩... OMG)
另外, 佢一開始巡迴香港就搞成咁, 大陸大把原因唔批佢
所以你同我講佢去握手係半被迫, 我會信
(重申一次: 我唔係佢身邊既人我唔知真相, 只係個人分析)
咁又返返去嗰個 point: 當香港大部份人連罷半日工既勇氣都冇,
憑咩大大聲鬧佢為夢想為團隊生計為自己事業去做呢 D 奶共既野?
wildchild 發表於 2020-10-22 00:55

北京站 唔俾唱少女的祈禱
重慶站直頭唔批俾佢開

而重慶成都簡直係佢第二個地頭咁,超級多fans
唔信可以睇下MBL成都站啲片啲fans有幾瘋狂就知
當時仲要俾林俊傑搶咗最大嗰個場,搞到啲飛好難搶,啲fans要局住飛去其他站睇

最新果個vlog幾好睇
好過睇佢教煮餸
D人留言叫佢換走丁生
簡直係心聲
jason567 發表於 2020-10-22 00:42

冇佢唔會有咁多pr disaster