返回列表 發帖
真係慘, 風光不再, 咁好的檔期都唔賣得

有嘉賓list流出嗎?
on07111 發表於 2020-11-6 00:29

場場搵eason做嘉賓啦 反正上年eason開唔到

我们中国人,当然要支持中国女华!
我们走,买飞呗 

千千都幾慘
佢奶共就D飛滯銷, 早早奶就開足廿場

場場搵eason做嘉賓啦 反正上年eason開唔到
stephybest 發表於 2020-11-6 09:14

叫埋牛華3個一齊開3次跨年

千千都幾慘
Lewis 發表於 2020-11-6 12:53

早早宜家開都會奶野啦 too much la

henhenhen 發表於 2020-11-6 13:41

早早奶左咁多年都仲有咁既成績 真心算係咁

千千就RIP
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

千千都幾慘
Lewis 發表於 2020-11-6 12:53

開網上音樂會好過啦 唉~
再將我相信的如煙火般綻放

都係賣左兩日公開
去到開SHOW坐5成先串都未遲啊
其實未有廣告商同黃牛HOLD 票之前的演唱會都係慢慢賣起碼個半月

大家係未真係慣左係要秒殺先叫正常開SHOW

佢又唔係未試過濟銷,又唔係仲活躍中咁,
都係完成埋畢業工課比我地班FANS

芊嬋好慘...
希望藍絲們快啲大量入手

其實冇嘉賓都幾好 預咗佢演唱會係以歌會友 唔係行let's begin路線

d人對早無咁反感

因為根本無期望
【This is MC】澳門見

d人對早無咁反感

因為根本無期望
lemontea1069 發表於 2020-11-6 15:54

Joey sell開實力
就算奶都仲有唱功可以聽
千嬋sell性格/形象
依家冇咗就等於咩都冇
DM多仔多到覆唔哂

就算奶都仲有唱功可以聽
千嬋sell性格/形象
依家冇咗就等於咩都冇 ...
mosesming 發表於 2020-11-6 16:07

「我咩都冇,淨係心口有個勇字」

就算奶都仲有唱功可以聽
千嬋sell性格/形象
依家冇咗就等於咩都冇 ...
mosesming 發表於 2020-11-6 16:07

講得岩 ...
不嬲美祖真係有得聽有嘢睇。
千嬅一直都係sell 人格,佢人歌合一,所以live 差過美祖,都大把人like 佢。
今時今日,佢賣走曬自己最值錢既嘢。
佢自己都講過,每個人都有自己既原因喜歡楊千嬅,可能剩返個d 先係真正鍾意佢個人掛 ....

其實作為一個曾幾何時迷左佢廿年既嬅粉,見到一個曾經咁偏愛既偶像攪到咁 ... 種感覺都唔係幾好受 ...

講得岩 ...
不嬲美祖真係有得聽有嘢睇。
千嬅一直都係sell 人格,佢人歌合一,所以live 差過美祖,都大把 ...
victor1991415 發表於 2020-11-6 16:26

metoo,作為花樣千嬅演唱會已經有去支持既20年FANS,
佢而家攪到咁真係.........

我覺得如果美祖而家開都仲會開到最少10-15場
美祖奶 大家唔會有「佢變左」個感覺同落差 而且仲會繼續覺得佢暗黃 (我都唔知點解 但我都會咁覺得)
但賣個性賣形象個班 一變就會比人覺得「人最討厭沒個性」 落差太大令到出事
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

賣飛速度拍得住汪阿姐個show

千嬋正式玩完

好鬼鍾意呢張相

大家無謂幫佢搵借口喇
佢自己一手做成
疫情下仲要開show
加上 2019年發生咁多事,仲覺得自己有死忠,完成唔接受佢令好多死忠生望嘅事實
仲有乜好講
佢唔開都無咁核突
而家出面一沉百踩

死忠廿年
我由all about love開始睇佢concert
而家唔會入場喇
因為唔知可以抱乜心情入場
已經做唔到個種好鍾愛佢

無左呢份情誼
仲有乜睇?就係佢嘅表演水準

咁多年都知佢喺台上又喊又笑,而家唱歌真係好難聽,高音完全唱唔到,低音都走走地

何必呢楊千嬅
休息下吧

又咁講
疫情都有啲影響嘅
但真係估唔到賣得咁差

d人等中間加場者

衝動買左佢又加場,變左聽爛聲
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

d人等中間加場者

衝動買左佢又加場,變左聽爛聲
on07111 發表於 2020-11-6 19:39

賣到咁樣仲加場?

回復 475# Beartime

FYI
入行9年的歌手Gin Lee(李幸倪)終於圓紅館夢,今年6月23日將首踏紅館舉行處女演唱會《Gin Lee First Of All》,據知門票公開發售後,反應熱烈,現宣布加開6月24日一場。Gin昨日在錄音室跟音樂人馮翰銘傾談新歌的事,當她接到加場消息時,即第一時間報喜說:「好開心呀!我個演唱會終於可以加場。」更開心得放縱一日,買了蛋撻奶茶慶祝,她笑說:「雖然呢排我好努力Keep Fit,又節食又要做Gym同排舞,但覺得今日好值得獎勵自己一下,所以買咗最鍾意食嘅蛋撻、菠蘿包同炸兩,仲有一杯熱奶茶,不過大家放心,我只係會食少少。」

千嬅話好愛祖國又話愛這片土地 不如就番支那開

我覺得如果美祖而家開都仲會開到最少10-15場
美祖奶 大家唔會有「佢變左」個感覺同落差 而且仲會繼續覺 ...
John 發表於 2020-11-6 17:20

阿祖醒目 識得係香港潛一陣水先 一路係祖國搵真銀

阿祖醒目 識得係香港潛一陣水先 一路係祖國搵真銀
kayzzz 發表於 2020-11-6 21:12

正常做法啦
係軟飯KOL 經理人先咁醒目不斷繼續推旗下歌手出黎死
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

成也丁子高,敗也

我常常在想,如果楊千嬅當年在事業低潮時沒有遇上丁子高,一切會有多不一樣。

在遇上丁先生前,楊千嬅加入了黎明的A Music,三年間推出的三張唱片,一張爛過一張,對一直喜愛楊氏的歌迷,這三年可謂是黑歷史。只是,這三年時間,楊氏卻兩度獲得勁歌的最受歡迎女歌手(那是還未有星夢,勁歌頒獎禮在紅館而非一廠的年代),2008年那次是由於容祖兒敗給自己,2009年則是因為結婚消息,而令丁太大受喜愛,爛到無可再爛的原來過得很快樂竟然可以出第二版(當然原因之一是初版封面到內頁的照片都實在嚇人),是丁氏讓楊千嬅擺脫「怨婦」的角色,重新成為大家喜歡的人。

和黎明的不咬弦,有沒有婚姻也一樣,但如果,如果沒有遇上丁氏,我覺得最大可能,是楊千嬅會重投人山人海,在怨婦不賣座下,大概會愈走愈偏,卻可能愈來愈精彩(2007年的Unlimited,最後一張楊千嬅自己做監制的唱片,怨婦味極濃,但由曲風,詞與編,以至唱都相當精彩),也許一切都不樣。

雖然丁子高是把楊由事業低潮拉回來的那位,卻也是楊迎來第二次低潮的原因。一切由2017年年底,楊氏決定改變工作模式,由丈夫丁做其經理人,接JOB和處理大小事務。2017年年底,楊千嬅成功開了自己首個紅館跨年,一連10場,打破了自己的紀錄。但後來一年,推出的 One on One,可以說是眼高手低的作品,One on One 是一張精選唱片,但串流音樂已大行其道的年代,精選唱片存在的意義實在低無可低,但One On One 有條聽起來很不錯的橋,由一班人每人去選一首楊的作品,本來大家都期待聽許多小故事,但拆開唱片,發現大部份「留言」都虛無可虛,一點都不動聽。是甚麼人把關?經理人以至監制有沒有認真去執行條橋?有無follow Up 去潤準那些留言?顯然是沒有。問題出現了,但也許不被察覺,也許大家還不肯定丁是不是有力勝任做一個有20年資歷的歌手的經理人。

直到2019年,香港流水翻天的一年,每個品牌都得小心翼翼做公關的一年,丁氏的一切可謂把錯的進行得相當撤底。正向為楊千嬅出了反港獨的聲明,IG被黑關閉了,後來重開卻刪留言,還接了去澳門的紅騷,到底有多無智的經理人公司才可以如此無能地一錯再錯?
Make it simple.

好鬼鍾意呢張相
fancycar 發表於 2020-11-6 18:36

喂呀!
好衰不過好好笑

喂呀!
好衰不過好好笑
losyes 發表於 2020-11-7 01:46

這是加了effect嗎?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

好消息! 好消息!
冧莊跨年場380已經sold out!!!

仲有更好既消息!
其他場次完全未有少量 大家可以入去慢慢揀
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

做乜千嬅唔好似祖祖咁翻上大陸 又可以上綜藝節目搵人仔 又可以喺大陸開埋MBL
而家夾硬開紅館  票房咁慘淡

做乜千嬅唔好似祖祖咁翻上大陸 又可以上綜藝節目搵人仔 又可以喺大陸開埋MBL
而家夾硬開紅館  票房咁慘淡{: ...
小伙子. 發表於 2020-11-7 11:12

可能千千真係想睇下自己香港市場到底仲有幾大分量
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

冇得抵賴,係flop 就flop。
香港人冇得去旅行,禮拜六日條街多人到咩

唔好走去賴疫情,已經座位少左,仲賣成咁
呢d係咎由自取。

形象破產,新歌唔掂
以前就因為佢D歌配合形象性格去睇。
而家? 去聽佢走音同無啦啦喊咩

原來宜家可以開七成半座位,千千快d加返d位出黎賣啦

期待演唱會時表現得好委屈
講啲得體/虛偽嘢然後大家原諒返佢

回復 489# hihi

應該喊到唱唔到上去,然後全場大合唱eg.最後的玫瑰

講真距一向唔係第一日賣得完果類歌手

仲有成個半月,你方死丁生無方法幫距散飛咩 ...
nicknicknick 發表於 2020-11-7 12:19

你講得啱,除咗321Go外佢都好似唔會一出就full
見大家講到咁滯銷,去城市售票網睇睇又唔係咁差,差唔多場場980都賣到18-20行了。

冇得抵賴,係flop 就flop。
香港人冇得去旅行,禮拜六日條街多人到咩

唔好走去賴疫情,已經座位少左,仲賣 ...
tonycheung1986 發表於 2020-11-7 11:55

佢係flop,但疫情點都有影響,連達明都未full

最新派台歌係各大平台同流行榜都入唔到20大(除左903俾面上榜一週),真係唏噓當年天后,如今如此下場。

係咪可以同坤哥紅館演唱會齊名

Serendipity 發表於 2020-11-7 13:01

達明呢幾年開show都唔爆
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

達明呢幾年開show都唔爆
JayantL 發表於 2020-11-7 13:29

達明個年齡層慰安藍屍佔多唔出奇,人瑞就相反

達明個年齡層慰安藍屍佔多唔出奇,人瑞就相反
joshua 發表於 2020-11-7 14:39

人瑞啲fans年齡層其實係港豬多
Btw達明個show宣傳都好少,不過好似加位到75%

Serendipity 發表於 2020-11-7 13:01

人地杜文澤爆晒咯 华飯又找借口
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

其實佚名唔只曾經對佢好好
重喺2003年神預言佢嘅將來...

「藍得比鳥鴉黑 難得竟這麼黑
   藍只可得到黑 連命也極配合
   如身影般焦黑 仍未及現在臉色漆黑

幽默也都不必這麼黑 回家都天黑黑
   連天的心都黑 誰又註定我有今日」

如果個show真係開得成
佢真係要諗個medley諷刺吓佚名點解將啲詞寫到咁高深
搞到佢參透唔到
之後再喺尾場最後encore狂loop馬交人生大事片段
之後對住握手熊熊高歌「陌生的知己 很高興認識你」

係咪可以同坤哥紅館演唱會齊名
timc524 發表於 2020-11-7 13:27

咁又唔可以同坤坤拉埋一齊嘅

人地杜文澤爆晒咯 华飯又找借口
cathay1996 發表於 2020-11-7 15:38

由得佢啦,點講都改變唔到個現實嫁啦   忠實支持者,第一二日賣飛就會去撲。但而家有眼大家睇。
   佢走左幾多忠實支持者,佢自己心照。
   咁佢等班街客lor,不過佢過哂高峰期,街客buy佢唱歌咩?
   我祝佢出得哂D飛啦,唔好浪費資源。

由得佢啦,點講都改變唔到個現實嫁啦   忠實支持者,第一二日賣飛就會去撲。但而家有眼大家睇。
    ...
tonycheung1986 發表於 2020-11-7 19:39

所以冇乜需要唱好唱衰,等睇佢最後賣到幾多囉
只係見容粉為咗要串人瑞居然出動仇人杜汶澤,不禁笑了