返回列表 發帖
難得冧莊跨年,唔好取消啦
on07111 發表於 2020-12-1 01:03

我諗佢同阿蛆都係等政府宣佈取消, 到時退番場租算數

難得冧莊跨年,唔好取消啦
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

取消味好濃... 人瑞跨年夢碎
出年出返隻似樣既大碟挽回吓人氣再開啦
雖然要佢人氣升返真係幾難吓 ...
let'sbegin 發表於 2020-11-30 23:46

係好難㗎啦,就算係都起碼幾年之後

係  不過係丁子高手上
  佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟 ...
jason567 發表於 2020-12-1 00:34

丁生冇能力處理佢嘅唱片啦,最多係唔俾佢搵林夕寫詞

係  不過係丁子高手上
  佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟 ...
jason567 發表於 2020-12-1 00:34

第一plug都唔係商業味
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

雖然要佢人氣升返真係幾難吓 ...
let'sbegin 發表於 2020-11-30 23:46

係  不過係丁子高手上
  佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟

雖然要佢人氣升返真係幾難吓

AIA呈獻「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,由於新冠狀病毒影響下,主辨單位及演唱會團隊一直嚴謹留意 ...
caijinglong 發表於 2020-11-30 20:50

取消就好

又要記歌詞又要記新steps

蝦餃老母睬你都傻
nicknicknick 發表於 2020-11-30 19:33

唔洗跳啦
係咁意舉下手show個白滑格肋底就得

替換 這班人
有生之年聽到live 真係喊出嚟
可以齋fing 唔跳舞都得架

放都幾正 mv 跳得 ...
ricnature 發表於 2020-11-30 19:51

因為都係國語碟嘅主打一雞兩味做埋廣東版(同戀愛神經一樣),通常都hea播就算

疫情又嚴重番
唔開好過啦

宜家唔開...咪遲啲疫情好番啲再開囉
張軒都等咗一年都開到啦 ...
kaman921 發表於 2020-11-30 18:28

講白啲⋯⋯政府禁開先有得退錢嘛,自己取消咪要蝕囉,點都等到最後一刻啦(好似小明、Aga都係咁)

上次有慢歌半side medley
今次有快歌就正

放 替換 弗洛伊德笑我 你會衝動 Ask ...
lemontea1069 發表於 2020-11-30 17:57

放 我好鐘意!

吵我呢
風見志郎 發表於 2020-11-30 18:07

All about love 唱過, 但唔知佢fing 下手算唔算跳左

AIA呈獻「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,由於新冠狀病毒影響下,主辨單位及演唱會團隊一直嚴謹留意疫情進展,一切會以工作人員及公眾的健康安全為大前題,主辨單位會留意及再三評估疫情進展,而作出適當應對措施!

在疫情肆虐下,影響民生作業,演出業界遭受嚴重打擊,主辨單位一直希望協助演出業界恢復工作,令停頓了近一年的演唱會能逐步回復正常,今次
「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,主要目標是協助「現場演出及製作行業協會」,及本地慈善團體「母親的抉擇」,希望大家能共渡時艱,走出疫症陰霾!無奈因疫情反覆,為保障大家健康安全,主辦單位及演唱會團隊會根據政府的規定作最後決定!

@正向文化娛樂 @楊千嬅  @艺高旗舰Topflagship

又有班垃圾提谷底天后kelly

今次有快歌就正

lemontea1069 發表於 2020-11-30 17:57

替換 這班人
有生之年聽到live 真係喊出嚟
可以齋fing 唔跳舞都得架

放都幾正 mv 跳得好勁好睇
明明廣告歌唔知點解入咗雪櫃
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

今次有快歌就正

好想聽幸福灰塵

堅持?除非政府唔俾開否則都冇藝人會自己唔開,個個都係咁㗎啦聽天由命 ...
Serendipity 發表於 2020-11-30 18:14

疫情又嚴重番
唔開好過啦

宜家唔開...咪遲啲疫情好番啲再開囉
張軒都等咗一年都開到啦
再將我相信的如煙火般綻放

千嬋仲堅持要開?
kaman921 發表於 2020-11-30 17:36

堅持?除非政府唔俾開否則都冇藝人會自己唔開,個個都係咁㗎啦聽天由命

let's begin 米跳過LOR, 災難級
快劍俠 發表於 2020-11-30 17:30

吵我呢
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

睇返kelly mv係youtube嘅留言原來唔少人想佢唱呢首同飛天舞會
LoveMirkay520 發表於 2020-11-30 17:46

今次有快歌就正

放 替換 弗洛伊德笑我 你會衝動 Ask

想聽替換
caijinglong 發表於 2020-11-26 23:05

睇返kelly mv係youtube嘅留言原來唔少人想佢唱呢首同飛天舞會
離不開 留不低

多謝林奠,紅館要close了
Wing1211 發表於 2020-11-30 16:17

千嬋仲堅持要開?
再將我相信的如煙火般綻放

一直覺得戀愛神經好型

反OT 想睇千嬅跳開大
風見志郎 發表於 2020-11-30 17:15

let's begin 米跳過LOR, 災難級

仲有紀念日 一切很美只因有你 快 唔關你事都好少唱
josey 發表於 2020-11-30 17:02

吓?紀念日同一切很美係鐵膽唱到爛啦喎⋯⋯ 邊隻叫快?放?

一直覺得戀愛神經好型

反OT 想睇千嬅跳開大
風見志郎 發表於 2020-11-30 17:15

戀愛神經係正,不過當年完全唔hit

反OT,開大?唱嘅可能性都好低仲要跳舞?
佢story講話新形式,我估計可能冇任何大型舞台設計/伴舞,可能好似minor classics 之類簡單唱就算(如果開到的話)

josey 發表於 2020-11-30 17:02

一直覺得戀愛神經好型

反OT 想睇千嬅跳開大
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

明明仲有好多快歌,食老本食到嘔
風見志郎 發表於 2020-11-30 15:52

Wing1211 發表於 2020-11-30 16:17

有冇講包括埋紅館?

有無練舞片? 唔知會唔會有色惑dance medley
hohoho 發表於 2020-11-29 17:26

好似只見過一張相,片都冇,不過我估唔會跳舞,減低成本又唔使身體接觸

好耐冇唱花花宇宙 大日子 失憶周末喇
josey 發表於 2020-11-26 21:35

明明仲有好多快歌,食老本食到嘔

見到美瑞嗰練歌story真係得啖笑
成日講到自己好勤力 但結果又唔係嗰回事 ...
let'sbegin 發表於 2020-11-28 05:28

有無練舞片? 唔知會唔會有色惑dance medley

見到美瑞嗰練歌story真係得啖笑
成日講到自己好勤力 但結果又唔係嗰回事

想聽替換
caijinglong 發表於 2020-11-26 23:05

想聽有時寂寞。

好啦喎谷底天后蝦餃係咪谷底到連人瑞都唔放過?

2 連位14-Nov15-Nov19-Nov21-Nov22-Nov26-Nov
特別日子場次價位最新公售情況段+最前行段+最前行段+最前行段+最前行段+最前行段+最前行
首場23-Dec980少量少量少量少量少量少量少量
 680大量66-3063-2847-2868-3051-2874-29
  380售罄少量少量少量少量售罄售罄
平安夜24-Dec980少量少量少量少量少量少量少量
 680大量45-2865-2874-2854-2845-2846-28
  380少量少量少量少量少量少量少量
聖誕夜25-Dec980大量大量大量大量大量大量大量
 680大量51-2367-2967-2952-2752-2772-27
BOXING DAY26-Dec980少量大量大量少量少量少量少量
 680大量44-2853-2876-2876-2876-2846-28
除夕31-Dec980售罄少量少量少量售罄售罄售罄
 680少量48-3040-3160-30冇連位
    單位 54-32
冇連位
    單位 45-32
冇連位
    單位 53-32
  380售罄售罄售罄售罄售罄售罄售罄
元旦01-Jan980少量少量少量少量少量少量少量
 680大量48-2453-2867-3062-2862-2847-28
  380售罄少量少量少量少量少量售罄

• $ 680 飛普遍冇變
  • 尾場 1 月 1 $380 賣晒

握過習近平手應該有金剛不壞之身, 仲有心情周街行, 唔驚!
losyes 發表於 2020-11-27 16:03

啲相好耐㗎啦喎,唔好誤導人啦

台慶群組千嬋有無去檢疫?
yinjai 發表於 2020-11-25 01:20

握過習近平手應該有金剛不壞之身, 仲有心情周街行, 唔驚!

網民好似對Kelly 仍然正評
lemontea1069 發表於 2020-11-27 03:38

Kelly冇出嚟當然冇事啦,但到時要出現宣傳又有機會俾人問問題,Kelly唔志在搵錢又錯過咗25周年,未必會咁心急。

我驚佢2021都唔敢開,鍾珍一向好小心謹慎
Serendipity 發表於 2020-11-26 18:34

網民好似對Kelly 仍然正評

雅蘭床褥,美心,無限送飛,免費都有得睇
乐坛风云 發表於 2020-11-26 23:32

咁你買多d product 囉
咁想免費睇

Serendipity 發表於 2020-11-26 06:34 PM

可能30週年先開

想聽替換
caijinglong 發表於 2020-11-26 11:05 PM

+1
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

好想睇Kelly +1

好耐無聽過距講蝦餃仔同小籠包  ...
nicknicknick 發表於 2020-11-26 19:05

雅蘭床褥,美心,無限送飛,免費都有得睇

josey 發表於 2020-11-26 21:35

想聽替換

唔好講唱成點
其實上台慶仲唱番果幾隻歌
真係好流行經典50年
點解唔唱下美味情緣、無雙、嫁給愛情、有過去 ...
jason567 發表於 2020-11-26 00:44

廢柴丁子高,距識鬼pr,災難級教科書

好想睇Kelly +1

好耐無聽過距講蝦餃仔同小籠包  ...
nicknicknick 發表於 2020-11-26 19:05

好想睇Kelly
caijinglong 發表於 2020-11-26 18:08

完全同意,我相信佢出得嚟都預咗好多難聽說話
不過照開我覺得純粹係因為冇得退錢,如果係政府唔俾開的話 ...
Serendipity 發表於 2020-11-26 16:34

好想睇Kelly

無可否認pr真係對一個artist 好緊要...
人地張敬軒pr做得好 連食早餐都大把人睇
相反千瑞啲宣傳方式真係好 ...
let'sbegin 發表於 2020-11-26 16:05

完全同意,我相信佢出得嚟都預咗好多難聽說話
不過照開我覺得純粹係因為冇得退錢,如果係政府唔俾開的話佢就可以直接退錢唔使蝕,我諗佢求之不得,Kelly冇得開25周年都係咁啦

無可否認pr真係對一個artist 好緊要...
人地張敬軒pr做得好 連食早餐都大把人睇
相反千瑞啲宣傳方式真係好娘 不過公平啲講 佢自己一定有份揀點宣傳嘅
明明依排可以靜靜地 佢都要高調咁出嚟引人鬧

至於演唱會 我諗係佢一早book定而且有咁好既期唔想嘥姐
同埋今年唔開 下次應該好難冇咁靚既期 更加唔好講有冇機再開演唱會
今年冇得開內地巡迴 應該蝕勁多 又唔好似某容咁有得返內地開show賺錢

丁子高心頭有個錢字
快劍俠 發表於 2020-11-26 09:05

丁子高係唔係離開老婆接唔到job

丁子高心頭有個勇字。
Gary 發表於 2020-11-26 01:03

丁子高心頭有個錢字

唔好講唱成點
其實上台慶仲唱番果幾隻歌
真係好流行經典50年
點解唔唱下美味情緣、無雙、嫁給愛情、有過去 ...
jason567 發表於 2020-11-26 00:44

同意正向宣傳手法好舊,反映丁生同佢團隊能力有限
不過佢點都吸唔到年青客,用新方法宣傳都唔見得有用
揀歌我估千嬅都有say嘅,所以你覺得揀得唔好佢自己都有責任,不過呢啲節目都唔會期望揀歌有驚喜
只係最正路嫁給愛情冇唱,但都唔係乜嘢可惜嘅地方