返回列表 發帖
23/12 $980少量 (賣到19行單丁) $380少量
24/12 $380少量
25/12 (居然聖誕賣得最差...)
26/12 $380少量
...
fifty1205 發表於 2020-11-11 17:59

$680 好災難
$380 可以準備upgrade上去

有冇即時售票情況望下?
希望賣完會加場
bagfgfcde 發表於 2020-11-11 14:05

23/12 $980少量 (賣到19行單丁) $380少量
24/12 $380少量
25/12 (居然聖誕賣得最差...)
26/12 $380少量
31/12 $980少量 (賣到19行單丁) $380售完
1/1 $980少量 (賣到19行單丁) $380少量
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

有冇即時售票情況望下?
希望賣完會加場

版主做黃牛?幾時嘅事,有冇傳送門?

版主大把錢醫病就好la, 見你重病都辛苦,賺大錢住養和,夠錢做多幾個手術,早日痊癒 ...
joshua 發表於 2020-11-11 13:29

早日康復啊

賣一個月碟都已經係你一年收入啦
衝岀黎7
hinz 發表於 2020-11-11 12:23

版主大把錢醫病就好la, 見你重病都辛苦,賺大錢住養和,夠錢做多幾個手術,早日痊癒

黃牛版主呢排有無工開
艾石仔 發表於 2020-11-11 12:18

賣一個月碟都已經係你一年收入啦
衝岀黎7
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

笑死人咩版主點止黃牛 發死人財都有啦
stephybest 發表於 2020-11-11 11:38

黃牛版主呢排有無工開

asiamiles聽日有得換,但$380飛都要16000里!
2017年$480飛先12000里

Hi, 黃牛版主,321go有無令你蝕錢?
joshua 發表於 2020-11-11 09:38

笑死人咩版主點止黃牛 發死人財都有啦

比sammi咪得…重重複複搵古天樂做嘉賓街客最愛
stephybest 發表於 2020-11-11 09:08

但華仔開唔成,321Go都係接咗佢個期而家可以禮尚往來,不過疫情下冇人會接啦

加場!
hinz 發表於 2020-11-10 22:20

Hi, 黃牛版主,321go有無令你蝕錢?

為咗唔想蝕錢唯有咁做
同時反映咗自己生意係麻煩啲,如果係以前可以叫寰亞食咗個期,話唔定讓返俾劉華Lol ...
Serendipity 發表於 2020-11-11 00:42

比sammi咪得…重重複複搵古天樂做嘉賓街客最愛

丁子高垃圾團隊真係要好好反省
好地地番大陸做埋果巡迴咪算
做咩要搞到而家咁核突 ...
jason567 發表於 2020-11-10 23:54

為咗唔想蝕錢唯有咁做
同時反映咗自己生意係麻煩啲,如果係以前可以叫寰亞食咗個期,話唔定讓返俾劉華Lol

丁子高垃圾團隊真係要好好反省
好地地番大陸做埋果巡迴咪算
做咩要搞到而家咁核突

第一場 & 尾場980終於都少量!
恭喜千千買少幾塊黑布
JasOh103 發表於 2020-11-10 18:30

千千賣五場點都賣多過開兩場的環球女歌手ge
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

加場!
hinz 發表於 2020-11-10 22:20

呢張poster簡直………

恭喜千千買少幾塊黑布
JasOh103 發表於 2020-11-10 18:30

多得Hins今日賣飛佢啲飛都去快咗,380都好多場變咗少量了

天后楊千嬅將於12月23日至明年1月1日假紅館舉行跨年個唱演唱會,雖然演唱會早前已兩度加場,但仍被歌迷投訴 ...
on07111 發表於 2020-11-10 22:23

POSTER 打錯
應該係11月26日公售
02 著地 - 鄧麗欣

天后楊千嬅將於12月23日至明年1月1日假紅館舉行跨年個唱演唱會,雖然演唱會早前已兩度加場,但仍被歌迷投訴公開發售的門票太少,加上黃牛黨猖獗,不少歌迷呻買不到飛!千嬅昨日公布好消息,宣布將加開1月2日終極一場,共11場。主辦單位表示於再三考慮下決定第三度加場,千嬅說:「非常感謝大家支持,我一定會全力以赴,同大家歡度佳節。」千嬅的老公丁子高亦在社交網留言,為太太個唱反應好表示高興。
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

加場!
02 著地 - 鄧麗欣

人地隔離賣曬又加場, 真係一巴巴摑落人瑞到

恭喜千嬋可以連休四日!
賴爽 發表於 2020-11-10 18:50

笑死 原本hold嚟當加場 而加可以慳返

恭喜千嬋可以連休四日!
賴爽 發表於 2020-11-10 18:50

千千護士出身,好有防疫意識
相信嗰四日係特登留嚟消毒
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

隔離爆了又加多兩場
這裡……
cathay1996 發表於 2020-11-10 18:45

可以取消兩場(24 25) 好似散得最慢

佢唱歌會搞到大家過得好唔平安
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

恭喜千嬋可以連休四日!

隔離爆了又加多兩場
這裡……
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

恭喜千千買少幾塊黑布
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

忠誠勇毅嘅毅進仔會唔會睇心口有個勇字嘅楊千Fa呢
再將我相信的如煙火般綻放

都差唔多賣咗成個禮拜飛,點解仲未有press con
mabel_123 發表於 2020-11-10 12:08

唔會搞press con啦
滯銷到個個都知,記者問起叫佢點答
低調專心預備演唱會算

mabel_123 發表於 2020-11-10 12:08

睇嚟佢深潛連press con都唔做,通常press con係公開售票前一日做的,等第二日出新聞夾埋開售。
睇吓之後會唔會做綵排探班宣傳啦

啱啱望過票房,貴飛都去得ok,場場都已經賣到19-20行,最難清應該係中價飛,通常都係要靠街客但佢呢期冇乜。

KAY 又UNFOLLOW JUNO
   YY  又UNFOLLOW FAFA
TOBY6101 發表於 2020-11-10 10:58

kay fol返juno啦喎

Old news
angelcheng0203 發表於 2020-11-8 22:04

KAY 又UNFOLLOW JUNO
   YY  又UNFOLLOW FAFA

唔係, 最開始最開始,因為做完321GO 無耐就開始,有講過MBL 尾站係香港 + 同一舞台, 戶外場
而家應該係未走 ...
gordon0807 發表於 2020-11-10 10:38

佢係咪當初講吓咋,紅館佢都話上年入紙嘅
今次做全新應該係純粹因為MBL未巡完,希望唱啲少唱啲嘅歌,唔使首首大合唱

戶外場?一早訂咗紅館做壓軸喎
點解唔搞MBL香港站應該係因為本身未巡完,本來香港站應係最後,佢而家可 ...
Serendipity 發表於 2020-11-10 10:13

唔係, 最開始最開始,因為做完321GO 無耐就開始,有講過MBL 尾站係香港 + 同一舞台, 戶外場
而家應該係未走完TOUR, 會一路走, 所以唔係
但有紅館其實都係8月之後先知
好似好突然地攪紅館SHOW咁

RUNDOWON唔好衰得過LG就得

本身PLAN呢個係MBL 的香港尾站, 一樣RUNDOWN, 戶外場但唔知做咩又突然咁有誠意變新RUNWOWN, 4面台
可 ...
gordon0807 發表於 2020-11-10 09:55

戶外場?一早訂咗紅館做壓軸喎
點解唔搞MBL香港站應該係因為本身未巡完,本來香港站應係最後,佢而家可能係想等疫情完開返海外啲巡迴先。

香港站呢幾日見到多咗poster宣傳

其實好正常的歌手生涯一線過後上左岸, 隔2,3年開一次食老本比FANS睇
又定期有的收入
FANS又回憶下 ...
gordon0807 發表於 2020-11-10 10:01

基本都係幾年出隻碟,跟住世界巡迴,又夠食幾年。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

嘩,遲啲變咗甄妮隔幾年又出嚟開一次?lol
不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 18:09

其實好正常的歌手生涯一線過後上左岸, 隔2,3年開一次食老本比FANS睇
又定期有的收入
FANS又回憶下

都係為了搵錢姐,丁生唔覺得有收入,靠女方多。
風見志郎 發表於 2020-11-10 09:29

千嬅都講過, 其實本身簽丁生用意就係想一切家庭行先, 家庭的時間排先, 之後先工作
所以佢陪仔成長的時間可以多左
唔使以前跟林生個時有合約係身, 的JOB無得唔接

TOUR係純粹丁生想幫太太完成心願而大攪
要做TOUR, 就要衝人氣,一定要接內地綜藝

做哂呢的,
兩公婆搵左筆快$
千FA無野做, 丁生係香港做返商場SHOW PR都夠搵食的

我覺得佢開完今次可能5年都唔會再開,反正佢而家都咁少出歌,到時30年先紀念一下。
電影本身覺得佢近年都 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 21:45

本身PLAN呢個係MBL 的香港尾站, 一樣RUNDOWN, 戶外場但唔知做咩又突然咁有誠意變新RUNWOWN, 4面台
可能疫情,內地JOB未捨得做住,所以香港多左時間準備

其實佢咁多年一向都係3場起, 4場,5場止
上次321GO係變3面台之後夾梗谷出來, 根本就唔係佢的LEVEL
佢一向都唔係JOEY, SAMMI個的15場起的地位
即你唔會預GIGI 開到6場的心態

佢都上哂岸, 好似KELLY咁,專心湊仔, 得閒登台搵返幾百萬幾好啊
反正歌影視都攞過哂
婚又結左, 仲生埋仔,
港女人生都無野輸

未即係好似12年SALLY開咁上哂神台的歌手
開3,4場比FANS睇,
又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA ...
gordon0807 發表於 2020-11-9 15:32

唔好同Sally比啦!
人地係神台級歌手
芊嬋係人棄歌手

我諗經過今次,佢都無咩機會再開紅館,
電影都應該無咩機會,
不過TVB劇,內地綜藝同巡唱,還是有機的。 ...
stone@stone 發表於 2020-11-9 20:28

都係為了搵錢姐,丁生唔覺得有收入,靠女方多。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

電影都應該無咩機會,
不過TVB劇,內地綜藝同巡唱,還是有機的。 ...
stone@stone 發表於 2020-11-9 20:28

我覺得佢開完今次可能5年都唔會再開,反正佢而家都咁少出歌,到時30年先紀念一下。
電影本身覺得佢近年都唔多,只係春嬌拍三集先感覺一直有戲出,否則其實都係兩三年先得一套戲
之後可能全心上神枱,好似Kelly咁做商演或者Gigi咁玩票性質就算,最大影響應該係丁生因為冇job俾佢接lol

不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 18:09

電影都應該無咩機會,
不過TVB劇,內地綜藝同巡唱,還是有機的。
Make it simple.

又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA ...
gordon0807 發表於 2020-11-9 15:32

不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身只想搬返My Beautiful Live返香港做壓軸即係其實一直冇諗住出新歌?咁就算冇社會事件同武肺都唔會賣得好過321Go啦。

又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA

諗住入黎睇下/同下d fa粉圍爐下 (雖然我都知所剩無幾)
頭幾頁都幾好
點知一開售演唱會飛個post就比人騎劫左 ...
pypy 發表於 2020-11-9 00:11

講得啱呀,其實都冇得唔承認楊千嬅已經係過氣歌星(呢5-10年靠春嬌幫佢延長咗人氣),但都叫做紅咗廿年算係咁。我估佢啲歌迷都冇乜大興致再替佢喺網上平反,始終去到呢個年紀鍾唔鍾意都唔會因為網上啲人講兩句而改變。
感覺今年好似連Eason出新歌都冇以前咁多人留意,唔知係咪真係成個樂壇環境已經改變咗。不過最慘係香港人唔支持呢班舊歌星之餘,又唔見得好支持新嗰批(呢一兩年都有好多優秀作品),本地樂壇越做越萎縮。

至於冇乜人出post談論,可能係因為佢自己都冇乜出嚟做訪問宣傳,連演唱會內容或形式都冇乜講,都唔知可以談論啲乜

諗住入黎睇下/同下d fa粉圍爐下 (雖然我都知所剩無幾)
頭幾頁都幾好
點知一開售演唱會飛個post就比人騎劫左 ...
pypy 發表於 2020-11-9 00:11

無錯,一個觀眾又好,一萬個觀眾又好