返回列表 發帖
所以冇乜需要唱好唱衰,等睇佢最後賣到幾多囉
只係見容粉為咗要串人瑞居然出動仇人杜汶澤,不禁笑了   { ...
Serendipity 發表於 2020-11-7 20:06

吓?cathay1996系容粉?唔好搞笑啦
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

尾場$980得返少量
乾一罐冰汽水

尾場$980得返少量
kio0909 發表於 2020-11-8 12:17

早晨11點睇仲有 71段16、19行90/87 70、69段 16行 88、90

wow,黃大師IG unfollow咗美千,發生咩事?

TT进化论 發表於 2020-11-8 20:40

Old news

TT进化论 發表於 2020-11-8 20:40

黃大師 is who?
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

黃大師 is who?
joey2009 發表於 2020-11-8 22:20

YY

諗住入黎睇下/同下d fa粉圍爐下 (雖然我都知所剩無幾)
頭幾頁都幾好
點知一開售演唱會飛個post就比人騎劫左
以前成日都係咁比人攻擊, 不過d fa 粉好多都出黎反擊或者直接ignore繼續討論
今次做乜停晒傾計
我諗fa 粉應該80後多, 都有番咁上下年紀同經驗
都應該睇化左la
鍾意就係鍾意ga la, 其他人幾咁憎佢都唔會改變倒你
開10場又好, 開得1場都好, 有得去睇佢演出就已經開心la
佢都唔細la, 唔係仲期望佢永遠做全宇宙最受歡迎女歌手下話?
當你仲笑緊你媽聽汪阿姐果陣, 而家d人都笑緊你仲聽fa la
時代唔同左都要接受ga la
政見方面, 你接受倒咪接受倒lor, 下下介意人地點話佢奶共點做fa粉ar
香港地, 特別網上世界, 不嬲都係見人pk最開心, 踩人唔洗本ga la
就算現實世界, 大家都係睇倒人地缺點, 好少睇倒人地優點ga la
希望你地繼續多d傾計la (如果仲有粉0係度的話), add oil.

其實Lets Begin銷情啱啱開始個陣都係麻麻地
唯一唔明白嘅point係d人話終於有個跨年演唱會唔洗炒飛
我心諗????? 香港人俾大陸同化咗慣性買飛要食炒????
我反而覺得依家回復以前咁幾好 唔洗有班大陸人落香港
可以原價買飛睇show
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我心諗?? ...
fifty1205 發表於 2020-11-9 00:27

唔洗原價啦!
跳樓價買仲得

呢排開始一個一個演唱會睇返
好多歌想佢再唱
想聽返塔羅迷,我不要你愛我,

唔洗原價啦!
跳樓價買仲得
bagfgfcde 發表於 2020-11-9 09:06

冇黃牛未必有跳樓價喎lol

我心諗?? ...
fifty1205 發表於 2020-11-9 00:27

大家已經忘記咗佢以前開show唔會即爆嘅日子,而且香港人慣咗趁墟,越難買先會越想睇

頭幾頁都幾好
點知一開售演唱會飛個post就比人騎劫左 ...
pypy 發表於 2020-11-9 00:11

無錯,一個觀眾又好,一萬個觀眾又好

頭幾頁都幾好
點知一開售演唱會飛個post就比人騎劫左 ...
pypy 發表於 2020-11-9 00:11

講得啱呀,其實都冇得唔承認楊千嬅已經係過氣歌星(呢5-10年靠春嬌幫佢延長咗人氣),但都叫做紅咗廿年算係咁。我估佢啲歌迷都冇乜大興致再替佢喺網上平反,始終去到呢個年紀鍾唔鍾意都唔會因為網上啲人講兩句而改變。
感覺今年好似連Eason出新歌都冇以前咁多人留意,唔知係咪真係成個樂壇環境已經改變咗。不過最慘係香港人唔支持呢班舊歌星之餘,又唔見得好支持新嗰批(呢一兩年都有好多優秀作品),本地樂壇越做越萎縮。

至於冇乜人出post談論,可能係因為佢自己都冇乜出嚟做訪問宣傳,連演唱會內容或形式都冇乜講,都唔知可以談論啲乜

未即係好似12年SALLY開咁上哂神台的歌手
開3,4場比FANS睇,
又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA

又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA ...
gordon0807 發表於 2020-11-9 15:32

嘩,遲啲變咗甄妮隔幾年又出嚟開一次?lol
不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身只想搬返My Beautiful Live返香港做壓軸即係其實一直冇諗住出新歌?咁就算冇社會事件同武肺都唔會賣得好過321Go啦。

不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 18:09

我諗經過今次,佢都無咩機會再開紅館,
電影都應該無咩機會,
不過TVB劇,內地綜藝同巡唱,還是有機的。
Make it simple.

電影都應該無咩機會,
不過TVB劇,內地綜藝同巡唱,還是有機的。 ...
stone@stone 發表於 2020-11-9 20:28

我覺得佢開完今次可能5年都唔會再開,反正佢而家都咁少出歌,到時30年先紀念一下。
電影本身覺得佢近年都唔多,只係春嬌拍三集先感覺一直有戲出,否則其實都係兩三年先得一套戲
之後可能全心上神枱,好似Kelly咁做商演或者Gigi咁玩票性質就算,最大影響應該係丁生因為冇job俾佢接lol

電影都應該無咩機會,
不過TVB劇,內地綜藝同巡唱,還是有機的。 ...
stone@stone 發表於 2020-11-9 20:28

都係為了搵錢姐,丁生唔覺得有收入,靠女方多。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA ...
gordon0807 發表於 2020-11-9 15:32

唔好同Sally比啦!
人地係神台級歌手
芊嬋係人棄歌手

我覺得佢開完今次可能5年都唔會再開,反正佢而家都咁少出歌,到時30年先紀念一下。
電影本身覺得佢近年都 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 21:45

本身PLAN呢個係MBL 的香港尾站, 一樣RUNDOWN, 戶外場但唔知做咩又突然咁有誠意變新RUNWOWN, 4面台
可能疫情,內地JOB未捨得做住,所以香港多左時間準備

其實佢咁多年一向都係3場起, 4場,5場止
上次321GO係變3面台之後夾梗谷出來, 根本就唔係佢的LEVEL
佢一向都唔係JOEY, SAMMI個的15場起的地位
即你唔會預GIGI 開到6場的心態

佢都上哂岸, 好似KELLY咁,專心湊仔, 得閒登台搵返幾百萬幾好啊
反正歌影視都攞過哂
婚又結左, 仲生埋仔,
港女人生都無野輸

都係為了搵錢姐,丁生唔覺得有收入,靠女方多。
風見志郎 發表於 2020-11-10 09:29

千嬅都講過, 其實本身簽丁生用意就係想一切家庭行先, 家庭的時間排先, 之後先工作
所以佢陪仔成長的時間可以多左
唔使以前跟林生個時有合約係身, 的JOB無得唔接

TOUR係純粹丁生想幫太太完成心願而大攪
要做TOUR, 就要衝人氣,一定要接內地綜藝

做哂呢的,
兩公婆搵左筆快$
千FA無野做, 丁生係香港做返商場SHOW PR都夠搵食的

不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 18:09

其實好正常的歌手生涯一線過後上左岸, 隔2,3年開一次食老本比FANS睇
又定期有的收入
FANS又回憶下

其實好正常的歌手生涯一線過後上左岸, 隔2,3年開一次食老本比FANS睇
又定期有的收入
FANS又回憶下 ...
gordon0807 發表於 2020-11-10 10:01

基本都係幾年出隻碟,跟住世界巡迴,又夠食幾年。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

香港站呢幾日見到多咗poster宣傳

本身PLAN呢個係MBL 的香港尾站, 一樣RUNDOWN, 戶外場但唔知做咩又突然咁有誠意變新RUNWOWN, 4面台
可 ...
gordon0807 發表於 2020-11-10 09:55

戶外場?一早訂咗紅館做壓軸喎
點解唔搞MBL香港站應該係因為本身未巡完,本來香港站應係最後,佢而家可能係想等疫情完開返海外啲巡迴先。

戶外場?一早訂咗紅館做壓軸喎
點解唔搞MBL香港站應該係因為本身未巡完,本來香港站應係最後,佢而家可 ...
Serendipity 發表於 2020-11-10 10:13

唔係, 最開始最開始,因為做完321GO 無耐就開始,有講過MBL 尾站係香港 + 同一舞台, 戶外場
而家應該係未走完TOUR, 會一路走, 所以唔係
但有紅館其實都係8月之後先知
好似好突然地攪紅館SHOW咁

RUNDOWON唔好衰得過LG就得

唔係, 最開始最開始,因為做完321GO 無耐就開始,有講過MBL 尾站係香港 + 同一舞台, 戶外場
而家應該係未走 ...
gordon0807 發表於 2020-11-10 10:38

佢係咪當初講吓咋,紅館佢都話上年入紙嘅
今次做全新應該係純粹因為MBL未巡完,希望唱啲少唱啲嘅歌,唔使首首大合唱

Old news
angelcheng0203 發表於 2020-11-8 22:04

KAY 又UNFOLLOW JUNO
   YY  又UNFOLLOW FAFA

KAY 又UNFOLLOW JUNO
   YY  又UNFOLLOW FAFA
TOBY6101 發表於 2020-11-10 10:58

kay fol返juno啦喎

都差唔多賣咗成個禮拜飛,點解仲未有press con

mabel_123 發表於 2020-11-10 12:08

睇嚟佢深潛連press con都唔做,通常press con係公開售票前一日做的,等第二日出新聞夾埋開售。
睇吓之後會唔會做綵排探班宣傳啦

啱啱望過票房,貴飛都去得ok,場場都已經賣到19-20行,最難清應該係中價飛,通常都係要靠街客但佢呢期冇乜。

mabel_123 發表於 2020-11-10 12:08

唔會搞press con啦
滯銷到個個都知,記者問起叫佢點答
低調專心預備演唱會算

忠誠勇毅嘅毅進仔會唔會睇心口有個勇字嘅楊千Fa呢
再將我相信的如煙火般綻放

第一場 & 尾場980終於都少量!
恭喜千千買少幾塊黑布
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

隔離爆了又加多兩場
這裡……
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

恭喜千嬋可以連休四日!

隔離爆了又加多兩場
這裡……
cathay1996 發表於 2020-11-10 18:45

可以取消兩場(24 25) 好似散得最慢

佢唱歌會搞到大家過得好唔平安
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

恭喜千嬋可以連休四日!
賴爽 發表於 2020-11-10 18:50

千千護士出身,好有防疫意識
相信嗰四日係特登留嚟消毒
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

恭喜千嬋可以連休四日!
賴爽 發表於 2020-11-10 18:50

笑死 原本hold嚟當加場 而加可以慳返

人地隔離賣曬又加場, 真係一巴巴摑落人瑞到

加場!
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

天后楊千嬅將於12月23日至明年1月1日假紅館舉行跨年個唱演唱會,雖然演唱會早前已兩度加場,但仍被歌迷投訴公開發售的門票太少,加上黃牛黨猖獗,不少歌迷呻買不到飛!千嬅昨日公布好消息,宣布將加開1月2日終極一場,共11場。主辦單位表示於再三考慮下決定第三度加場,千嬅說:「非常感謝大家支持,我一定會全力以赴,同大家歡度佳節。」千嬅的老公丁子高亦在社交網留言,為太太個唱反應好表示高興。
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

天后楊千嬅將於12月23日至明年1月1日假紅館舉行跨年個唱演唱會,雖然演唱會早前已兩度加場,但仍被歌迷投訴 ...
on07111 發表於 2020-11-10 22:23

POSTER 打錯
應該係11月26日公售
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

恭喜千千買少幾塊黑布
JasOh103 發表於 2020-11-10 18:30

多得Hins今日賣飛佢啲飛都去快咗,380都好多場變咗少量了

加場!
hinz 發表於 2020-11-10 22:20

呢張poster簡直………

恭喜千千買少幾塊黑布
JasOh103 發表於 2020-11-10 18:30

千千賣五場點都賣多過開兩場的環球女歌手ge
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

丁子高垃圾團隊真係要好好反省
好地地番大陸做埋果巡迴咪算
做咩要搞到而家咁核突

丁子高垃圾團隊真係要好好反省
好地地番大陸做埋果巡迴咪算
做咩要搞到而家咁核突 ...
jason567 發表於 2020-11-10 23:54

為咗唔想蝕錢唯有咁做
同時反映咗自己生意係麻煩啲,如果係以前可以叫寰亞食咗個期,話唔定讓返俾劉華Lol