返回列表 發帖
又有班垃圾提谷底天后kelly

AIA呈獻「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,由於新冠狀病毒影響下,主辨單位及演唱會團隊一直嚴謹留意疫情進展,一切會以工作人員及公眾的健康安全為大前題,主辨單位會留意及再三評估疫情進展,而作出適當應對措施!

在疫情肆虐下,影響民生作業,演出業界遭受嚴重打擊,主辨單位一直希望協助演出業界恢復工作,令停頓了近一年的演唱會能逐步回復正常,今次
「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,主要目標是協助「現場演出及製作行業協會」,及本地慈善團體「母親的抉擇」,希望大家能共渡時艱,走出疫症陰霾!無奈因疫情反覆,為保障大家健康安全,主辦單位及演唱會團隊會根據政府的規定作最後決定!

@正向文化娛樂 @楊千嬅  @艺高旗舰Topflagship

吵我呢
風見志郎 發表於 2020-11-30 18:07

All about love 唱過, 但唔知佢fing 下手算唔算跳左

上次有慢歌半side medley
今次有快歌就正

放 替換 弗洛伊德笑我 你會衝動 Ask ...
lemontea1069 發表於 2020-11-30 17:57

放 我好鐘意!

替換 這班人
有生之年聽到live 真係喊出嚟
可以齋fing 唔跳舞都得架

放都幾正 mv 跳得 ...
ricnature 發表於 2020-11-30 19:51

因為都係國語碟嘅主打一雞兩味做埋廣東版(同戀愛神經一樣),通常都hea播就算

疫情又嚴重番
唔開好過啦

宜家唔開...咪遲啲疫情好番啲再開囉
張軒都等咗一年都開到啦 ...
kaman921 發表於 2020-11-30 18:28

講白啲⋯⋯政府禁開先有得退錢嘛,自己取消咪要蝕囉,點都等到最後一刻啦(好似小明、Aga都係咁)

又要記歌詞又要記新steps

蝦餃老母睬你都傻
nicknicknick 發表於 2020-11-30 19:33

唔洗跳啦
係咁意舉下手show個白滑格肋底就得

AIA呈獻「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,由於新冠狀病毒影響下,主辨單位及演唱會團隊一直嚴謹留意 ...
caijinglong 發表於 2020-11-30 20:50

取消就好

取消味好濃... 人瑞跨年夢碎
出年出返隻似樣既大碟挽回吓人氣再開啦
雖然要佢人氣升返真係幾難吓

雖然要佢人氣升返真係幾難吓 ...
let'sbegin 發表於 2020-11-30 23:46

係  不過係丁子高手上
  佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟

係  不過係丁子高手上
  佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟 ...
jason567 發表於 2020-12-1 00:34

第一plug都唔係商業味
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

雖然要佢人氣升返真係幾難吓 ...
let'sbegin 發表於 2020-11-30 23:46

係好難㗎啦,就算係都起碼幾年之後

係  不過係丁子高手上
  佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟 ...
jason567 發表於 2020-12-1 00:34

丁生冇能力處理佢嘅唱片啦,最多係唔俾佢搵林夕寫詞

難得冧莊跨年,唔好取消啦
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

難得冧莊跨年,唔好取消啦
on07111 發表於 2020-12-1 01:03

我諗佢同阿蛆都係等政府宣佈取消, 到時退番場租算數

AIA呈獻「 MY GRATITUDE 25 楊千嬅演唱會2020」,由於新冠狀病毒影響下,主辨單位及演唱會團隊一直嚴謹留意 ...
caijinglong 發表於 2020-11-30 20:50

可能紅館online live
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

正苦禁現場觀眾啦..開唔成
再將我相信的如煙火般綻放

正苦禁現場觀眾啦..開唔成
kaman921 發表於 2020-12-1 11:50

睇吓係咪禁到聖誕,但如果係的話聖誕好多其他戲劇表演都受影響   

係好難㗎啦,就算係都起碼幾年之後

丁生冇能力處理佢嘅唱片啦,最多係唔俾佢搵林夕寫詞  ...
Serendipity 發表於 2020-12-1 00:58

其實揾唔揾林夕填都死
填就比人話唔配有林夕既詞 大陸fans又不滿
唔填又話唔識得飲水思源

不過私心都想佢揾返夕爺填 既然台慶都唱埋 而且YY就一定唔會再填比佢
可能填詞名用 何方

PS 丁生對整碟既taste好差 眼高手低 上一隻one on one垃圾到...
唔好再騎劫千瑞啲碟好冇

第四波疫情肆虐,防疫措施收緊。梁祖堯在FB宣布舞台劇《新聞小花的告白2》被迫腰斬,由12月2日至8日餘下所有演出將會全部取消。除此之外,民政事務局局長徐英偉今日 (1日)上商台《在晴朗的一天出發》節目時,又透露楊千嬅的紅館騷以及汪明荃在香港文化中心舉行《汪明荃與香港中樂團2020》亦隨時被迫取消或延期。

徐英偉在節目中被問及楊千嬅演唱會做到的機會大嗎時,他坦言:「答你唔到住,都要睇個數字,當然唔單止楊千嬅,仲有Liza姐!我都呼籲大家在疫情咁反覆嘅時候,真係大家要守法,要跟返規矩,今次爆發出嚟好明顯係嗰啲唔守規矩嘅人,其實就影響咗成個香港社會嘅運作。今次收得咁緊,係希望數字回落,已經係第三輪,係有機會恢復返之前嘅活動。」

而昨晚(30/11)楊千嬅演唱會主辦單位特高娛樂製作有限公司在FB稱:「無奈因疫情反覆,為保障大家健康安全,主辦單位及演唱會團隊會根據政府的規定作最後決定!」另一方面,新城實體頒獎禮在12月30日舉行實體頒獎禮,隨時被迫取消或延期。

第四波疫情肆虐,防疫措施收緊。梁祖堯在FB宣布舞台劇《新聞小花的告白2》被迫腰斬,由12月2日至8日餘下所 ...
caijinglong 發表於 2020-12-1 17:14

可以考慮學叱吒咁,閉門進行

第四波疫情肆虐,防疫措施收緊。梁祖堯在FB宣布舞台劇《新聞小花的告白2》被迫腰斬,由12月2日至8日餘下所 ...
caijinglong 發表於 2020-12-1 17:14

祈求林鄭做10分鐘好人,賜我禁制令,去取消個唱

簽名被屏蔽

取消同唔取消可能都一樣

期待今年取消,下年可以紅館比佢補期

紅館唔得,去大球場得唔得。

雖然我知fans多,但座位仲多
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

出新歌算啦 開乜演唱會丫

期待今年取消,下年可以紅館比佢補期
hdfb 發表於 2020-12-2 05:10

你又講得啱喎,可能有得優先攞個期,咁似乎取消比較好

今次開係因為廿五年 延到下年已經唔係嗰個意思
反正宜家坐50%吉幾行唔覺無咁核突
之後變番坐足100%但唔滿仲樣衰

之後變番坐足100%但唔滿仲 ...
178756 發表於 2020-12-2 12:50

100%可能開2場,仲肉酸

Kelly都開唔到25周年,延遲都唔緊要
不過佢話咗有Plan B即係點都會演出,今次唔開未必會延到下年

開唔成咪學eason係紅館度搞online show 唔好嘥咗嗰台

開唔成咪學eason係紅館度搞online show 唔好嘥咗嗰台
let'sbegin 發表於 2020-12-3 01:57

搭好?頂多話設計好
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

歡樂滿東華又有佢
Hanson 發表於 2020-12-1 21:18

記者會晤見wor?source?
    暫時知道(非TVB)歌手有Deep 鄭融 欣宜 允謙。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 787# let'sbegin

book咁多日場來唱 日日online show 蝕到入肉。

回復  let'sbegin

book咁多日場來唱 日日online show 蝕到入肉。
黃家正 發表於 2020-12-3 08:54

可以讓返比Aga, Gin, Jace, On仔, 框框, 鑑鑑, 坤坤開紅館online show

100%可能開2場,仲肉酸
ericp222 發表於 2020-12-2 15:12

如果同同阿蛆夾份開, 可能開到3場

記者會晤見wor?source?
    暫時知道(非TVB)歌手有Deep 鄭融 欣宜 允謙。 ...
黃家正 發表於 2020-12-3 08:53

廣告賣晒啦,又係唱medley喎

廣告賣晒啦,又係唱medley喎
Serendipity 發表於 2020-12-3 11:35

今次唔系野孩子➕小城大事➕水瓶座嘛……

楊千嬅-Let's Begin Concert    之後佢出過幾多隻新歌.....
   5年後  KEEP 住想食老本 :(((((((((((    唔好啦........

楊千嬅-Let's Begin Concert    之後佢出過幾多隻新歌.....
   5年後  KEEP 住想食老本 :((((((((((( ...
TOBY6101 發表於 2020-12-3 12:13

容祖兒1314之後都推出好多新歌,
但係pretty crazy一樣食老本

5年後  KEEP 住想食老本 :((((((((((( ...
TOBY6101 發表於 2020-12-3 12:13

其實Let’s Begin之後都出咗一隻大碟一隻新曲加精選,唔算好少歌,反而321Go後就真係除咗搖滾之母外乜都冇出過直到今年。

風見志郎 發表於 2020-12-3 15:45

其實祖祖以廣東歌計都唔多,14年MeReDo、16年JPop後已冇出過廣東碟

今次唔系野孩子➕小城大事➕水瓶座嘛……
caijinglong 發表於 2020-12-3 12:01

大慈善家,啦啦誇啦啦,香港我家

風見志郎 發表於 2020-12-3 15:45

仲以为 pretty crazy 有 我好得閒 樂觀。。。點知都冇

其實Let’s Begin之後都出咗一隻大碟一隻新曲加精選,唔算好少歌,反而321Go後就真係除咗搖滾之母外乜 ...
Serendipity 發表於 2020-12-3 16:26

有嫁給愛情
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

有嫁給愛情
John 發表於 2020-12-3 17:28

咁不如計埋無雙

其實一線食老本開騷有咩問題
係歌庫閒閒地幾百首舊歌 隨機抽30首都開到騷啦

IG post話自己背緊 零號 歌詞

黃家正 發表於 2020-12-3 18:37

Minor Classics 有一半未上紅館 可能今次會唱埋
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

有嫁給愛情
John 發表於 2020-12-3 17:28

唔係特登,真係直接無視咗

黃家正 發表於 2020-12-3 18:37

忽然對歌單有期待!佢上次個post提過零號呢個詞語我已經覺得可能會唱,但Minor Classic最應該上紅館應該係深息,嗰時每次唱K點個個朋友都話隻歌好聽

忽然對歌單有期待!佢上次個post提過零號呢個詞語我已經覺得可能會 ...
Serendipity 發表於 2020-12-3 19:34

想起某個面具 教過去好感告吹從此心底潑墨水

其實是好多前嬅迷的心聲 哭
Make it simple.

忽然對歌單有期待!佢上次個post提過零號呢個詞語我已經覺得可能會 ...
Serendipity 發表於 2020-12-3 19:34

成隻火鳥可以唱一次