返回列表 發帖
咁快有重播

唔係失聲咩?
sexykaren 發表於 2020-12-5 14:16

候嚨痛

佢今晚唱得比台慶好100倍
caijinglong 發表於 2020-12-5 20:54

上次失手,惡補唱功

唱得好都無用,笑佢嘅留意佢個樣仲多過唱
再將我相信的如煙火般綻放

唱得好都無用,笑佢嘅留意佢個樣仲多過唱
kaman921 發表於 2020-12-5 23:22

唔緊要啦,點都會有人講,做好自己就得

唔緊要啦,點都會有人講,做好自己就得
Serendipity 發表於 2020-12-5 23:31

網絡欺凌真嚴重

第一次唱唔好
第二次未至於超班
自然救唔返

種既因 得既果
不分顏色

Jay fung 同千千合唱

千千有練歌開心

唱得正常左 d人就話佢咪嘴/重唱 好好笑
明顯係live la 仲有唔完美既地方

power2r2004 發表於 2020-12-6 11:43

憎人不需要理由

網絡欺凌真嚴重
kaman921 發表於 2020-12-6 00:09

本來唔覺,但今次呢單嘢就好覺了。只能講係共業,佢嗰代藝人唔退休嘅話遲早有類似下場

power2r2004 發表於 2020-12-6 11:43

總之公佢贏字你輸,做乜都會被人彈。
Btw 唔知從幾時開始佢唱水瓶座嗰句「更加心碎」都冇好似錄音版本真聲嗌上去?

今次表現好咗
希望水準keep到下年跨年演唱會

千千不接受訪問做得好,最近唔好蒲頭

ericp222 發表於 2020-12-6 14:33

你話佢公司幾柒
完全錯估形勢
好地地一個天后俾人踩到體無完虜
好在千千上晒岸 做唔做都得

一早講左唔好諗香港巿場住
繼續做埋巡迴或上大陸綜藝咪算

之後番黎開MC2
引死忠fans睇咪仲好
成間公司真係垃鬼圾

本來唔覺,但今次呢單嘢就好覺了。只能講係共業,佢嗰代藝人唔退休嘅話遲早有類似下場

總之公佢贏字 ...
Serendipity 發表於 2020-12-6 13:49

仲要而家d 所謂youtuber 又會踩多一兩腳
垃圾到

其實都可以預錄再播 hehe

ericp222 發表於 2020-12-6 14:33

黃絲尤其畸粉最鍾意反嬅

仲要而家d 所謂youtuber 又會踩多一兩腳
垃圾到
jason567 發表於 2020-12-6 15:57

冇辦法,而家大家鍾意圍爐,Youtuber要吸view數一定搵啲有話題性嘅嘢講

反而覺得台慶果次唱得好d
今次好冇感情

1:09 究竟係變得豐盛定係更加豐盛

903  15 out
viu 10 out

回復 870# Serendipity

陳奕迅會唔會有如此下場?

回復  Serendipity

阿mark 發表於 2020-12-6 22:21

網上已經有少少呢類聲音,如果Eason有乜大單啲嘅新聞同大陸有關到時就有位俾人入。

自己睇吓串流表現咪知囉
Fears & Dreams 咪又係搶飛

睇佢上年撻訂都唔開個25場,就知佢驚比位人插到攪到佢個TOUR 啦

同埋佢今年香港所謂唔收$的SHOW
係內地賣左比唔同平台,個度袋左幾千萬的了

睇佢上年撻訂都唔開個25場,就知佢驚比位人插到攪到佢個TOUR 啦

同埋佢今年香港所謂唔收$的SHOW
係內地賣 ...
gordon0807 發表於 2020-12-7 11:57

咁做咪聰明 係丁子高間公司咁on9嫁姐
佢根本就唔熟楊千嬅d歌、作品
點做佢經理人
連selling point都冇晒
變成一個不停翻唱自己hit song既無靈魂歌手

點做佢經理人
連selling point都 ...
jason567 發表於 2020-12-7 12:55

咁有得必有失當年係千嬅唔想成日因為工作錯過個仔的親子活動
佢有講唔再簽林珊珊係因為好多時因為公司幫佢接左JOB, 要做野而錯過左好多親子活動,
變到丁生做哂

佢想轉成一齊個仔行先,先會有經理人比埋老公的念頭

咁唔係咁做,
佢又唔會有個咁為佢的老公去傾到個真正的WORLD TOUR出來
林珊珊, 可能又係2,3年2套戲,平時出廣告FUNCTION, 4,5年一個香港演唱會

而家又真係佢開緊TOUR都仲可以攝到兩星期出來同仔去旅行
以前,點有可能

唔同年代有唔同的考量的
仲要係嫁左生埋的女人
如果一齊事業行先, 就好易離婚

點做佢經理人
連selling point都 ...
jason567 發表於 2020-12-7 12:55

其實關唔關丁子高事值得商榷
我覺得千嬅自從07年離開左 PACO 之後就冇左以前對音樂/大碟團火
AMUSIC 唔計, 就算 HOME / 火鳥 / 如果大家都擁有海 都冇左06年以前嗰種高質得黎多元化 & 遊走流行同實驗之間既音樂

其實關唔關丁子高事值得商榷
我覺得千嬅自從07年離開左 PACO 之後就冇左以前對音樂/大碟團火
AMUSIC 唔計 ...
wildchild 發表於 2020-12-7 14:57

呢個同佢人生好大關係由愛人開始到正東
因為同中基之間的拖拖拉拉,好多靈感同感情去做左一大批港女失戀歌

去到金牌,佢自己都沉左去個氣氛係自己唔會再嫁得出, 成個怨婦
咁先可以出到個三隻咁經典的碟

再返華星, 人生路唔同哂,佢個心都去左電影上多的,
出歌好難再唱失戀的歌, 變左只可以講下人生
反而係局限左

係呢排多左好多批評
因而令佢唱歌有返當年當紅時個港女腔

回復 887# wildchild

火鳥 隻碟好好wow

因為同中基之間的拖拖拉拉,好多靈感同感情去做左一大批港女失戀歌 ...
gordon0807 發表於 2020-12-7 15:22

其實 歌路 冇咩局唔局限  完全係佢個人選擇。。。。eason 咪又係咁唱。。。sandy lam 咪又係咁唱

因為同中基之間的拖拖拉拉,好多靈感同感情去做左一大批港女失戀歌 ...
gordon0807 發表於 2020-12-7 15:22

好憎d人話千千唔做番金牌3部曲,佢咁鍾意就自己翻loop啦
歌手係人,唔係機器,千千成長左,d人咁鍾意回到過去? 係咪想千千離婚做番怨婦?呢d人真係睬佢有味

其實 歌路 冇咩局唔局限  完全係佢個人選擇。。。。eason 咪又係咁唱。。。sandy lam ...
TOBY6101 發表於 2020-12-7 15:42

SANDY LAM其實都有呢個影響佢離婚之後05年出返來夜色無邊係勁高質怨婦

呢個係佢11年同15年都無的FEEL來
而家的SANDY都唔會再做返90年代當年個的失戀K歌一樣
都係去左另一個人生的層次

你講既係題材啫
我講既係整體既音樂性
任何題材都可以做到唔同類型既音樂

其實事到如今
演唱會又cancel埋
不如出隻概念性實驗大碟仲好啦
Band仔果項目可以收得皮

你講既係題材啫
我講既係整體既音樂性
任何題材都可以做到唔同類型既音樂 ...
wildchild 發表於 2020-12-7 16:17

佢咪就係想有新轉變,所以呢一兩年咪成日做rock歌囉      
我覺得佢聲底所限唔係乜都啱唱,除咗抒情歌外應該都係電子嘢啱佢多啲。

不過就算唔係藍黃事件
佢321演唱會既造型同歌單
都令我對佢下一個演唱會卻步
歌單成日唱黎唱去都係果d(真係好悶
問極其他歌,成日都話唔識唱,唔知咩黎)
要應付街客冇問過
但你要知道忠實fans先係對你一世
今次咁大件事
好多死忠都心淡 冇出黎撐
其實都不無原因
你話佢對fans係未好好
坦白講 真係唔係

不過就算唔係藍黃事件
歌單成日唱黎唱去都係果d(真 ...
jason567 發表於 2020-12-7 16:58

咁觀點與角度啦,事實上321有啲選曲都好唔大路,如的士司機、翅膀下的風、親、我係我呢啲,只係fans太熟佢啲歌要更side track先滿意   
我覺得321問題不大,big hits點都會唱唔好妄想會掉走
反而LB就好大路,如果佢做紅館MBL就真係會好悶
佢話唔記得都正常,有時連主打歌詞都記錯,而且實情係嗰啲歌都冇綵排肯定唔會唱。唔好信啲歌星話忽然歌迷點歌然後就唱,根本就係預備好先會唱扮驚喜

不如歡樂滿東華表演2個鐘算了
唔好浪費左佢
一定籌到好多善款
John 發表於 2020-12-5 11:39

歡樂正東嬅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

咁觀點與角度啦,事實上321有啲選曲都好唔大路,如的士司機、翅膀下的風、親、我係我呢啲,只係fans太熟 ...
Serendipity 發表於 2020-12-7 17:09

如果出年演唱會有點歌環節就好

不過就算唔係藍黃事件
歌單成日唱黎唱去都係果d(真 ...
jason567 發表於 2020-12-7 16:58

佢其實算唱得多side track ga la

佢其實算唱得多side track ga la
joshua 發表於 2020-12-10 10:44

321 好多SIDE TRACK啊,其實街客會悶LET BEGIN都係一半半
L&G先叫最大路

希望MY Gratitude 25 楊千嬅演唱會2020直接出5DVD+3CD合輯

點歌環節想聽忌廉溝鮮奶、有過去的女人、千千不碎
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

希望MY Gratitude 25 楊千嬅演唱會2020直接出5DVD+3CD合輯

點歌環節想聽忌廉溝鮮奶、有過去的女 ...
on07111 發表於 2020-12-15 08:55

到時請到嘉賓先算  同埋個台係咪要靠丁生既公關技巧揾外國設計師design

琴晚發夢夢見千嬅搞網上演唱會
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔得架

塞爆track list 做法當然商業上係可行而且有吸引力,不過就令到個演唱會大堆頭掛帥,失去咗演唱會特色,長遠會養壞咗觀眾胃口。
所以都係唔好有一part係每晚換rundown(e.g.點歌/encore環節),唔好搞到出碟時多啲歌。

《有過去的女人》真係好表達到佢而家既心境 好可惜Spotify無呢首歌

幾多打擊幾次跌傷 懂得堅壯
最怕處事未曾成熟自扮強悍
幾多傷口幾個重擔 在我肩膊
連流淚也說這是汗
全為要萬人看

琴晚發夢夢見千嬅搞網上演唱會
616.1314 發表於 2020-12-15 16:25

咁即係出年唔會有實體concert?

好緊張 今日就開show
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧