返回列表 發帖
開始唱啦
我開始有心跳!

John 發表於 2020-12-23 21:00

Yeah... 千嬅哼咗正式開始出蒞!!!

唱ready or not+色惑+蓮成一家
LoveMirkay520 發表於 2020-12-23 21:33

蓮成一家終於有獨唱vers.
天后真係唔同啲!

千千對柏豪:要是你 敢開口表態便有種
on07111 發表於 2020-12-23 20:43

無諗過會開波無耐就唱長信不如短訊
而且重係長痛remix版 好灑脫!

無諗過會開波無耐就唱長信不如短訊
而且重係長痛remix版 好灑脫!
kenneth 發表於 2020-12-23 21:37

咁唔差在唱埋 風采依然 同 我等我在 啦
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

千千哭了
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

廁所好多人排隊 咩事

啲嘉賓出場未?
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

千千哭了
John 發表於 2020-12-23 21:42

唔准喊呀!!! 搞到我都喊埋!!

唔准喊呀!!! 搞到我都喊埋!!
kenneth 發表於 2020-12-23 21:45

喊到    半首副歌唱唔到
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

降key唱咪唔駛喊
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

喊到    半首副歌唱唔到
John 發表於 2020-12-23 21:46

嘩 又畀佢入到熱血青年喎!
條時光x道真係唔講得少!

哈!原來表演第一個係肥媽
全場high到爆 不斷arrrr arrrr arrrr
千千沊晒地叫我哋唔好
啲人又嗌 唔好~害人哋啲仔女
佢話唔好*講埋啲衰嘢!
真係笑餐死 肥媽話自己可以做大家阿媽
千千又話由做女到做人阿媽好感慨
兩個合唱 親 又唱mama i love u啲眼淚 感動到

在香港紅磡體育館上演首場個唱。由於這是楊千嬅在補辦結婚宴會前的最後一場演唱會,丈夫丁子高與老闆林建岳等多位圈中好友都現身捧場。演唱會以一曲經典的《少女的祈禱》開場,並一連唱出《再見二丁目》、《小城大事》、《可惜我是水瓶座》等二十多首新舊歌曲。另外,她又翻唱一曲女版《菊花台》,以及網絡大熱舞曲《Nobody》,以及梅艷芳、彭羚的名曲,除此以外,一段精心準備的結他solo也讓粉絲大感意外。造型方面楊千嬅也一如開唱前承諾,一連秀出多套從未嘗試過的性感造型上陣,更多次與男舞伴大跳貼身辣舞,十分驚艷。而演出嘉賓陳奕迅的登場更是掀起全場g.c,兩人合唱一曲《幸福摩天輪》引發全場大合唱。楊千嬅被媒體稱之為大笑姑婆,被譽為愉悅達人。楊千嬅每次的紅毯裝扮都會讓人眼前一亮,不入俗流。也許楊千嬅不是紅毯上最性感、最靚麗的女星,但一定是最有型、最個性的一個。

少女的祈禱楊千嬅
陳奕迅不但出場造型奇特,聊天時頻頻耍寶逗得楊千嬅狂笑不已,楊千嬅更現場單膝下跪致謝。安可環節中楊千嬅再次重溫《少女的祈禱》,更被現場歌迷感動至落淚。《少女的祈禱》是楊千嬅演唱的歌曲,由林夕填詞,陳輝陽作曲及編曲。該歌曲為楊千嬅首本名曲和首支四台冠軍歌曲,除了橫掃2000年香港樂壇四台頒獎典禮多個金曲獎項之外,更首次摘下2000年度十大勁歌金曲頒獎典禮「金曲金獎」,成功令楊千嬅躋身一線女歌手。