返回列表 發帖

[Dec-Jan/2020-2021] MY Gratitude 25 楊千嬅演唱會2020

演唱會名稱:MY Gratitude 25楊千嬅演唱會2020

地點:紅磡香港體育館

日期:2020年12月23 - 26日(晚上20:15開場)、31日(晚上21:30開場)、及2021年1月1日(晚上20:15開場)

票價:HK$ 980  /  HK$680 / HK$380

訂票:THE CLUB將於1030日至113日進行優先訂票,而公開售票日期於115日起在城市售票網正式發售。演唱會不設售票處售票,公眾須經網上平台或電話購票。

公開售票:11月5日起在城市售票網公開發售 (https://ticket.urbtix.hk/internet/?p=4OC41BJ79KZ3J36ST1C5)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

【入行25周年】疫情下公布舉行紅館跨年騷 楊千嬅:需要好大勇氣
天后楊千嬅今年入行25年,早前拍攝紀錄片記下多年的歷程,同時千嬅亦於今日公布年底紅館演唱會詳情,今次在疫情下開跨年騷,千嬅別有感受,亦感性指就算面對逆境,希望仍能透過演出帶來正能量。

楊千嬅去年開始舉行《MY BEAUTIFUL LIVE 世界巡迴演唱會》,礙於疫情關係,令部份巡唱受阻,但無阻她再度踏上紅館舞台的決心。
今日主辦商公布演出詳情,個唱取名《MY Gratitude 25楊千嬅演唱會2020》,是一個全新創作的演唱會,由舞台設計、歌單、服裝等等都是全新策劃。

早前楊千嬅為演唱會拍攝海報時,她表示近年發生許多未能估計的事情,沒想到站在舞台上唱歌也會是很困難的事,雖然未知演唱會能否如期舉行,但無論發生任何事,她仍然相信自己的能力及夢想。

千嬅坦言:「呢條路唔易行,不過我行了25年,所以用一個演唱會紀錄自己過去難忘的事,人生中有不少喜樂和眼淚,今次是一個跨年騷,雖然有時看不到前路怎行,不過自己要相信及有動力。
她指:「我仍然相信有心跳就有希望,想將這個正能量帶出來,在我25年演藝生涯中,最值得回憶是所有搏命過程。」

千嬅形容自己是超癲的人:「決定做一件事就一定要到做為止,例如追磅數、工作目標等,每次都投入去做,有朋友叫我不用太搏命,但人生最有意義並不是得到過程,而是好實在地活著,這個滿足感好大。」

千嬅覺得即使跌到周身瘀傷,或是成績未如理想,起碼她有去做過,因為曾經有做過,也需要好大的勇氣!

【入行25年】楊千嬅年底開騷捐出所有歌酬 千嬅面對批評更懂處理情緒
近日千嬅除了拍攝《千言.慢煮》外,同時灌錄唱片,笑言再錄唱片如重回『做女』心情,這是她25周年的一本紀念冊。千嬅表示,唱片已做了幾個月,她一直都在工作中,大家不要以為她轉行去做私房菜,她自覺人生有不少缺陷,希望在疫情期間做些事,令自己有滿足感!

捐出部分收益助業界
《MY Gratitude 25楊千嬅演唱會2020》舉行日期為2020年12月23 - 26日(晚上20:15開場)、31日(晚上21:30開場)、及2021年1月1日(晚上20:15開場),共6場演出。

THE CLUB將於10月30日至11月3日進行優先訂票,而公開售票日期於11月5日起在城市售票網正式發售。演出將捐出部分收益,捐予母親的抉擇、香港現場演出及制作行業協會。

演唱會不設售票處售票,公眾須經網上平台或電話購票。
入場觀眾必須配合紅館要求,例如戴口罩、量體溫及分隔而座等。
因應疫情安排,觀眾只能於演出日前兩星期才能取得實體門票,詳細取票資料請於購票時細閱條款及細則有待公布。

今次係全新演唱會,新舞台,新rundown,傳聞係四面台

感覺好過MBL

如果好多SIDE TRACK, 奸妃會入場支持
wchild 發表於 2020-10-21 14:55

之前訪問有提過會唱好多side track

咩班底?
有冇丁子高份
721AXA 發表於 2020-10-21 15:09

如無意外band leader都係carl
丁子高就,佢唔插手就係做大幫助

張相係咪用咩美圖整出嚟㗎??????

噉都收貨????

如果佢唱「幹甚麼」

我或者會入場... ...
fancycar 發表於 2020-10-21 15:22

似係會有第二版

佢會J 痕突然上台
wchild 發表於 2020-10-21 15:24

希望佢今次好似321高咁靜靜雞係台下睇就好,唔好亂入搞事

近日千嬅除了拍攝「千言.慢煮」外,同時亦灌錄唱片,她笑言再錄唱片好似重回以前做女的心情,她其實是個幾冇譜的人,但又要守規矩,今次她終於嘗試由自己去做一張唱片,這是她25周年的一本紀念冊。千嬅表示,唱片已做了幾個月,她一直都在工作中,大家不要以為她轉行去做私房菜,她自覺人生有不少缺陷,希望在疫情期間做些事,令自己有滿足感。

其實上次321 GO 都已經SIDE SIDE地直覺佢會做MIRROR CLASSIC 2
佢自己都應該知街客走左批
得返班死忠
再 ...
gordon0807 發表於 2020-10-21 15:39

張poster杯香檳入面有好多玫瑰,唯獨得一朵係紫色
唔知係咪想呼應Minor Classics, 我永遠係你哋心目中嗰朵玫瑰

張相好老味啊,睇落好似d過時韓劇feel。希望可以換一張喇。
講真,近幾年演唱會海報得let’s begin 好d。 ...
Gary 發表於 2020-10-21 15:40

影poster嗰陣有呢啲波波
應該仲會有version 2

所以係某方面睇,佢係幾勇,當全城都負評佢既時候以及疫情未完既情況下,佢唔選擇深潛,反而大搞 ...
Garfield 發表於 2020-10-21 15:46

反正做唔做,做咩都係俾人圍插㗎喇
不如做咗算,依家都係得死忠撐佢,都唔會有太大改變

其實好似d沐浴露廣告咁⋯主要係美顏太過頭喇。
btw,有識既HF friends都話想去睇,最大考慮係疫情問題。 ...
Gary 發表於 2020-10-21 15:53

傳聞原本嗰張係有粒鑽石眼淚係塊面度

反正做咩都比人鬧
  呢個時候佢更加要開
開左先睇到香港仲有幾多死忠跟佢
其實香港唔係咁多人會理政治野, ...
gordon0807 發表於 2020-10-21 15:57
exactly, 佢啲fans都大個晒
已經唔會點嘥時間同精力上網同人罵戰
都係默默買飛入場算

開完紅館 又可以開始一輪新嘅巡演 無限loop
小伙子. 發表於 2020-10-21 17:29

呢個同MBL係兩個唔同演唱會
MBL好似未完㗎

我估佢之後會開埋MBL先,呢個可能似321go只演香港
Serendipity 發表於 2020-10-21 18:17

應該係,同咪佢話今次係一年半前已經book咗期
Eason都否認咗搶佢個期

差不多啦,佢以前4面台都係5場貨仔,得02年同15年開到7場
Serendipity 發表於 2020-10-21 19:08

如果唔係封關,至少都開到8場4面台喇
大陸真係好多fans想嚟睇
上次好多人買唔到飛

搞唔成會唔會變Online Live
Nathan 發表於 2020-10-21 19:43

提到有傳將舉行跨年演唱會,千嬅直認真有其事,她說:「係真事嚟,演唱會係兩年前巡唱時定嘅目標,喺一年前已經訂咗紅館,一路睇住疫情嘅變化,我哋會堅持到最後一分鐘,不過當然會以觀眾安全健康為首,而家一路都進行緊,演唱會係全新嘅。」她還透露會將歌酬捐到母親的抉擇,而主辦單位亦會將部份收入捐到演出業協會,不過現階段她還未知所開的場次,只透露是從聖誕到新年。而因疫情關係,千嬅謂已作出兩手準備,若然未能如期舉行,也會考慮以網上形式舉行,不過她仍然抱有信心,並指票價照舊,不過預計收支難以平衡,目標是人人有工開。

佢之前話除咗 現在就是最後的意願 仲另外錄起咗兩首新歌
唔知會唔會好似上次咁係演唱會第一次唱

#如果可磊落做人你會更吸引
希望佢仲識得唱呢首啦
votes 發表於 2020-10-21 22:43

佢最新vlog就係用呢首歌做bgm

成年幾香港沒演唱會睇,實有香港人想去睇啦睇過佢演唱會既人都知 佢演唱會唔係咁難睇又感動位
我想睇 係 ...
河童妹妹~ 發表於 2020-10-21 23:11

你Let's Begin同321Go都唔睇喇

連登大部分都係90後尾/00後點會睇人瑞呢啲老餅歌手
鬧得佢嗰啲本身都唔會入場睇

以人瑞過往音樂同電影 ...
海彥 發表於 2020-10-21 23:00

連登不嬲同外面係兩個世界 ,有時佢哋啲logic係連駁都費時

我有去睇呀 你係咪搞錯左d野呀!上次買唔到飛最終我有睇 最尾搵到張九百蚊黃牛睇321尾場!
個陣仲驚佢唔 ...
河童妹妹~ 發表於 2020-10-21 23:18

係你自己講㗎喎

其實都幾好, 今次個show的銷量可以反映民意, 賣得好佢就可以繼續做, 賣得差就可以專心番屋企湊仔 ...
hohoho 發表於 2020-10-21 23:23

仲可以返大陸專心做tour

我唔係佢本人當然唔知佢心入面諗咩
但小小既個人分析:
佢去握手目的係咩呢? 令大陸人鍾意佢?
< 你覺得大陸人真心支持習總同黨? 我唔覺得去握個手對佢喺內地人氣會有幾大幫助
相反, 我知道既係佢去每一個城市開演唱會個 approval process 都好複雜
首先, 佢唔唱國語歌, 佢以前未開過大陸個人演唱會
(特別係北京, 佢係唔知幾多年來第一個香港歌手可以開到第一個個人 show)
(彩蛋: 連 rundown 都要一早 submit 去等 approval, 某 d 省連少女的祈禱都唔唱得, 因為有宗教色彩... OMG)
另外, 佢一開始巡迴香港就搞成咁, 大陸大把原因唔批佢
所以你同我講佢去握手係半被迫, 我會信
(重申一次: 我唔係佢身邊既人我唔知真相, 只係個人分析)
咁又返返去嗰個 point: 當香港大部份人連罷半日工既勇氣都冇,
憑咩大大聲鬧佢為夢想為團隊生計為自己事業去做呢 D 奶共既野?
wildchild 發表於 2020-10-22 00:55

北京站 唔俾唱少女的祈禱
重慶站直頭唔批俾佢開

而重慶成都簡直係佢第二個地頭咁,超級多fans
唔信可以睇下MBL成都站啲片啲fans有幾瘋狂就知
當時仲要俾林俊傑搶咗最大嗰個場,搞到啲飛好難搶,啲fans要局住飛去其他站睇

最新果個vlog幾好睇
好過睇佢教煮餸
D人留言叫佢換走丁生
簡直係心聲
jason567 發表於 2020-10-22 00:42

冇佢唔會有咁多pr disaster

到底佢做左D 乜係大6先會紅左
快劍俠 發表於 2020-10-22 10:51

志明與春嬌系列就開始紅咗
跟住又被人番煲再見二丁目嘅歷史,一系列嘅歌突然爆紅
係大陸5大音樂播放平台人氣長期排頭十
MBL頭場反應超好,啲飛秒殺之後,連帶其他站都秒殺
頭場廣州站買唔到飛嘅人要去到海心沙核心外圍聽,塞爆成個珠江新城,又上新聞
基本上佢開show嗰個星期都會上微博熱搜
跟住又上妻子的旅行,又hit咗
年頭仲hit埋處處吻,3月嗰陣抖音已經19億播放率

談到年底在紅館舉行的6場跨年演唱會,她稱一直在準備中,歌曲已揀好,會以一個故事形式進行,不是如以往純演唱會。談到填詞人林夕這個名字在內地較敏感,問到會否避唱對方的歌?千嬅直言不會,其大部分歌曲都是由黃偉文及林夕作詞,
今次是純音樂旅程及分享。千嬅又說現在最大挑戰是減肥,笑指要接受地獄式訓練,目標是不要壓死舞蹈員。

即ALL ABOUT LOVE 2.0
會係告別我的戀人們定係HUMAN咁行呢
gordon0807 發表於 2020-10-22 18:16

AAL個rundown好side好大膽

票就一定買
FF下佢今次RUNDOWN想點玩仲好

MOVIE SONG PART,. 點都會做一次掛
我想聽友誼小姐
當年佢的港女 ...
gordon0807 發表於 2020-10-22 08:48

友誼小姐次次都有人提,但冇唱過,堅想佢唱
但其他電影歌好多都唱過,eg: 勇,熱血青年,煉金術
比較少唱嘅得返:男女關係科,咬唇

楊千嬅為兒童故事書首次聲演 疫情中開騷千嬅深有體會

日前宣布開跨年騷的楊千嬅,今日出席兒童故事書發布會,千嬅首次聲演故事書,在故事同時要扮聲演忠角奸角,有不少挑戰。

千嬅指今次將藝術擴展到小朋友層面,是一個新嘗試,她又指平時也會囝囝講故事,但往往兒子會把故事再講一次給她,又會挑戰書中的內容再演繹,千嬅覺得這是很好的親子活動,可以了解成長。

至於12月舉行6場紅館跨年演唱會,千嬅指仍在籌備中,但會觀察疫情發展。

千嬅指今次不是單純演唱會,會以舞台形式去講人生、以及人的成長歷程,尤其大家在疫情有不少體會,可以用演唱去表達出來。

千嬅現在積極健身,每日做三小時運動,老公丁子高則去跑山。

楊千嬅勤為紅館跨年騷操Fit 唔敢玩升降舞台:費事壓死班Dancers

楊千嬅今日(22/10)在尖沙咀出席故事書發布會,她接受傳媒訪便透露今次是首度聲演故事書,最難是扮聲,既要扮忠又要扮奸,幸好一Take過。她又指兒子Torres喜歡講故事,更會邊講邊挑戰書中內容,非常搞笑。提到楊千嬅年尾會搞一連6場紅館跨年演唱會,她坦言歌單、舞台已經定好,現時正在排練當中,又透露今次不是一個「純演唱會」,會以舞台形式去探討人生,希望觀眾可以有不同體會。至於有否特別為演唱會操Fit身體,她坦言疫情期間經常在家中飲飲食食,所以現在每日都要做3個鐘運動補救,又笑指演唱會的舞台不會升起,「費事壓死班Dancers」。

日做3個鐘運動操Fit 楊千嬅開騷講人生

歌手楊千嬅出席故事書發布會,透露此是首次聲演故事書,難度是要扮聲,有忠有奸,幸好一take過,而今次就將藝術擴展到小朋友層面,問到平時可有向囝囝講故事?她表示:「佢好勁,會講番畀我聽,又會挑戰啲書嘅內容,都係個好好嘅親子活動,可以了解成長。」

講到年尾6場紅館跨年演唱會,她坦言一直籌備中,歌單、舞台都定好,現時排練中,但都要觀察疫情發展,問到太多歌可會難揀中?她坦言:「都係,太多歌,有啲偏啲嘅歌都冇唱,都有聽fans意見。」她又謂今次不是純演唱會:「係舞台形式去講關於人生、每人嘅成長歷程,大家喺疫情都有唔同體會。」問到可用為演唱會操fit?她即笑言:「要呀,疫情成日喺屋企食嘢,依家每日做3個鐘運動。(跟老公丁子高操練?)佢跑山,一開跑我已經唔見咗佢,我驚要直升機救我。」她又笑言舞台不會升起:「費事壓死啲dancers,唔想踩冧台,所以會平地。」

兒童故事shu~~~~~
wchild 發表於 2020-10-22 20:44

有聲

上次無整番part唱聖誕冬天歌已經好可惜 希望今次會有
想聽寒舍 木偶奇遇記 ...
fifty1205 發表於 2020-10-22 20:53

冬天的故事好耐冇唱過,又啱feel

佢話今次隻碟係自己出嚟做,已經做咗三個月

個台都係fran9

回復  LoveMirkay520

首歌叫「給香港小姐」 應該港姐show mic咀唱過一次咁大把。 ...
黃家正 發表於 2020-10-23 07:09

香港小姐 同 給香港小姐 唔係兩隻唔同歌嚟咩?

睇左幾頁post 我係到諗佢前世做左乜 今世奶哂共都仲有人支持佢
PerryXD 發表於 2020-10-24 00:35

祖祖啱啱先 致敬 抗美援朝的英烈解放軍! 喎

pr方面佢真係好垃圾
Frankiekiekie 發表於 2020-10-24 14:39

世界級垃圾,垃圾到fans想佢哋離婚

仲以為無優先訂飛
hohoho 發表於 2020-10-24 00:57

有the club優先訂票 poster

source?
yeungyeung12345 發表於 2020-10-25 04:18

之前個電台訪問

邊日?聽哂三個都冇講wor
yeungyeung12345 發表於 2020-10-26 20:23

記錯,係佢微博

王菲先係第一個女歌手開兩次跨年 (以及三次聖誕檔期)

最精彩的演唱會1994 聖誕+跨年
唱遊大世界1998 聖 ...
hehehaha 發表於 2020-10-26 22:23

我諗佢意思係指冧莊

今次個台同producer又係fran9

王菲都係第一個女歌手冧莊開兩次跨年
hehehaha 發表於 2020-10-26 23:37

連續2次喎? 96唔係哥哥,97係黎明咩?

本身演唱會post就係for fans圍爐同ff, 幾時變咗連呢樣都唔得?

幾時開始跨年係一個成就? 定係我理解錯左?
losyes 發表於 2020-10-27 08:06

幾時講過係成就?

fans? where are the fans?
講笑啫 do as you like lol
tyli 發表於 2020-10-27 12:03

do緊喇,不過如果你係盲嘅當我冇講過

呢首除咗用佢嘅歌名外
完全唔好聽
希望永遠唔好唱live
放空 發表於 2020-10-28 18:58

X2, 好悶,melody又唔好聽,歌詞又堆砌