返回列表 發帖
其實佢都無變過
gordon0807 發表於 2020-10-21 16:14

Exactly - 佢性格真係冇變過
至於 D 人話佢離地, 貪錢, 不問世事等等,
有冇諗過隔硬將而家既佢同二十年前既佢比較係對佢太唔公平?
二十年, 每一個人都會變啦
佢比起二十年前多左咁多個人經歷 (遲 D 睇佢紀錄片就會明), 身家多左幾十倍, 多左個家庭 < which 而家變左佢最重要既野
變係正常不過
佢而家的確係一個離地既有錢師奶 唔關政治事架
日日上網話佢變左真係好低智
你要留戀二十年前既佢冇問題
但批評佢同二十年前唔同就好有問題

佢邊度冇發聲吖
明明上年去咗感受習總嘅溫暖上面講咁多嘢但就係專登ignore呢件事 ...
JayantL 發表於 2020-10-21 18:06

我唔係佢本人當然唔知佢心入面諗咩
但小小既個人分析:
佢去握手目的係咩呢? 令大陸人鍾意佢?
< 你覺得大陸人真心支持習總同黨? 我唔覺得去握個手對佢喺內地人氣會有幾大幫助
相反, 我知道既係佢去每一個城市開演唱會個 approval process 都好複雜
首先, 佢唔唱國語歌, 佢以前未開過大陸個人演唱會
(特別係北京, 佢係唔知幾多年來第一個香港歌手可以開到第一個個人 show)
(彩蛋: 連 rundown 都要一早 submit 去等 approval, 某 d 省連少女的祈禱都唔唱得, 因為有宗教色彩... OMG)
另外, 佢一開始巡迴香港就搞成咁, 大陸大把原因唔批佢
所以你同我講佢去握手係半被迫, 我會信
(重申一次: 我唔係佢身邊既人我唔知真相, 只係個人分析)
咁又返返去嗰個 point: 當香港大部份人連罷半日工既勇氣都冇,
憑咩大大聲鬧佢為夢想為團隊生計為自己事業去做呢 D 奶共既野?

睇左幾頁post 我係到諗佢前世做左乜 今世奶哂共都仲有人支持佢
PerryXD 發表於 2020-10-24 00:35

其實呢
如果你睇左幾頁 post
不如光明正大講下你覺得支持佢既人講既 point 有咩問題丫
一齊理性討論下嘛
你咁樣一句撻出黎
冇 point 之餘亦都好冇討論價值囉

雖然預咗呢度係cm 僅餘嬅嬸fans 取暖post
但入嚟見到佢地護主真係好好笑

坐等跳樓飛 ...
cch 發表於 2020-10-26 21:22

其實呢
如果你睇左咁多取暖 post
不如光明正大講下你覺得支持佢既人講既 point 有咩問題丫
一齊理性討論下嘛
你咁樣一句撻出黎
唔好笑兼冇 point 之餘亦都好冇討論價值囉

回復 704# fifty1205

GREAT NEWS
希望本身因為疫情卻步既人見到張敬軒喺第四波開始之後都成功仲搞到而去買飛

Minor Classics 有一半未上紅館 可能今次會唱埋
fifty1205 發表於 2020-12-3 18:52

仲有一堆連 Minor Classics 都冇唱既 Unknown Classics 超想佢唱..............
幹什麼
直覺
曾幾何時
我等我在
我不要你愛我
離題萬丈

搭單: 她成功了他沒有 < 我或者佢死之前有冇機會唱一次.............

#想得到真愛更難只想觀眾永久不散

今次 GG 了

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁做咪聰明 係丁子高間公司咁on9嫁姐
佢根本就唔熟楊千嬅d歌、作品
點做佢經理人
連selling point都 ...
jason567 發表於 2020-12-7 12:55

其實關唔關丁子高事值得商榷
我覺得千嬅自從07年離開左 PACO 之後就冇左以前對音樂/大碟團火
AMUSIC 唔計, 就算 HOME / 火鳥 / 如果大家都擁有海 都冇左06年以前嗰種高質得黎多元化 & 遊走流行同實驗之間既音樂

呢個同佢人生好大關係由愛人開始到正東
因為同中基之間的拖拖拉拉,好多靈感同感情去做左一大批港女失戀歌 ...
gordon0807 發表於 2020-12-7 15:22

你講既係題材啫
我講既係整體既音樂性
任何題材都可以做到唔同類型既音樂