返回列表 發帖
全新演唱會,新舞台,新rundown
有HEART啊
一定睇

之前訪問有提過會唱好多side track
Jacz 發表於 2020-10-21 15:02

其實上次321 GO 都已經SIDE SIDE地直覺佢會做MIRROR CLASSIC 2
佢自己都應該知街客走左批
得返班死忠
再做LET BEGIN都無意思

反正做唔做,做咩都係俾人圍插㗎喇
不如做咗算,依家都係得死忠撐佢,都唔會有太大改變 ...
Jacz 發表於 2020-10-21 15:51

反正做咩都比人鬧
  呢個時候佢更加要開
開左先睇到香港仲有幾多死忠跟佢
其實香港唔係咁多人會理政治野,
佢的死忠平時根本好少同你上網出聲, 好多都係生活中, 有SHOW有戲未睇
唔會同你上網鬧戰

TVB套劇同麥路人唔仆,其實都幾反映到

exactly, 佢啲fans都大個晒
已經唔會點嘥時間同精力上網同人罵戰
都係默默買飛入場算 ...
Jacz 發表於 2020-10-21 16:10

跟佢個的個個都30起,
生活, 家庭中, 點會同你理上網鬧交,
生活中都已經好多野攪, 政治, 是非野都好少會理
都唔打算理而家的人點睇佢

佢有作品,未支持, 就係咁簡單

上次明周訪問完, 直接有埋佢真人對答
其實佢都無變過

Exactly - 佢性格真係冇變過
至於 D 人話佢離地, 貪錢, 不問世事等等,
有冇諗過隔硬將而家既佢同二十年 ...
wildchild 發表於 2020-10-21 17:05

原來都有同樣想法的人
   一路跟住佢咁多年同埋同佢一齊成長的個批會好明佢的成熟同生活的改變

而家的佢, 性格跟本無改過.
明周訪問有PART我自己都好TOUCH

話丁生會同人IG鬧交
佢以前會咩都唔理, 直接交比公司PR做的好假的回應

但見到丁生刪POST
作為ARTIST, 會好監介, 同以前的佢, 一定會同公司嘈
但作為太太, 見個老公咁樣唔理自己係PR而直接咁同人嘈, 好感動其實見到咁,我覺得佢嫁得好,個老公會為左保護你同人撕破臉

正正就係佢而家心境最緊要係家庭, 同埋小朋友
同當年無愛情,只有事業的一個中女,完全唔可以比較

離地, 貪錢, 不問世事 <- 當你有三個家庭係背後要靠你去擔, 同個20歲時得一個人,你可以唔識大體亂講野得罪人比較, 其實無得比較

票就一定買
FF下佢今次RUNDOWN想點玩仲好

MOVIE SONG PART,. 點都會做一次掛
我想聽友誼小姐
當年佢的港女愛情片連帶的歌都好好聽

到底佢做左D 乜係大6先會紅左
快劍俠 發表於 2020-10-22 10:51

最大影響一定係春嬌與志明,之後14,15開始係咁上內地綜藝同歌唱節目
的人會搵返佢的舊歌
而佢又未內地TOUR過, 的歌聽左10年20年, 邊個地方第一次開都一定會好顛

佢之前D演唱會個個台都好簡陋, 唔見到任何製作成本
快劍俠 發表於 2020-10-22 10:50

佢意思應該係唔會好似LET BEGIN 咁多舞台野同埋要彩排好多時間的野- 樂器,DANCE, MUSICAL 走位個幾PART
最多似ALL ABOUT LOVE 咁吧, 或者直接MIRROR CLASSIC 2

其實我覺得好神奇,佢唔出國語碟都紅到,好多香港歌星恨都恨唔到
Serendipity 發表於 2020-10-22 10:57

佢自己都講過內地紅係因為戲同劇
的人認知佢係影星多過歌星
個TOUR都好多電影歌
佢真係靠近幾年狂上節目, 唱舊歌,打返來

而又好少港星係完全用廣東歌歌LIST走TOUR
華仔, GIGI, EASON, 都會有國語版RUNDOWN行國內TOUR

佢都算係第一批港星上國內拍劇
佢仲有套紀曉南
紀曉南係國內都叫做一線劇來
佢個底打得其實幾穩
已經開始返係公司做野狂聽千嬅的生活

談到年底在紅館舉行的6場跨年演唱會,她稱一直在準備中,歌曲已揀好,會以一個故事形式進行,不是如以往純 ...
Jacz 發表於 2020-10-22 17:41

即ALL ABOUT LOVE 2.0
會係告別我的戀人們定係HUMAN咁行呢

我都想聽,08最女幫呢隻歌加分!但唱嘅機會微乎其微,基本上A Music三隻碟佢都盡量唔唱lol ...
Serendipity 發表於 2020-10-28 15:04

呢首本身一出覺得仲差過化出左碟之後覺得哂左個PLUG位, 應該比一葉舟
一攞最女, 多謝完林生, INTRO一出佢再多謝屋企人
去到酊歌再入返,
即刻昇華哂
真係一個少女變中女,但過左再返唔到轉頭個種感動

其實A MUSIC個三集唔係差,只係因為金牌個三隻太中女太千嬅太人山人海
太大對比
有時夜晚都會聽下化個隻碟

以前好嫌棄Meridian,覺得啲編曲好娘好唔楊千嬅,
但咁多年過去,甲記三碟反而係Meridian最好聽
有種淡淡 ...
Jacz 發表於 2020-10-28 19:10

Meridian隻碟的FLOW係最好雖然比LEON攪到佢好JANICE, 但呢個係之前完全無出現過的千嬅
都好配合佢當年中女怨婦的FEEL, 無金牌個的咁港女惡毒FEEL
由化播到人情世故, 係叫你由執著到放下

化真係好正- 係啊妙的心聲

成碟我成日晚上11點的時候聽, 好治療

WONDER MIRIAM就好似聽緊佢唱JOEY的歌咁,係變化最多

最後個隻, 只想講- LEON,放佢走吧
應該佢同LEON做完3年, 應該關係唔好
佢結婚個晚,全公司,半個娛樂圈人去哂,
LEON都唔去, 去左做劉華嘉賓

但係好變態我發覺我仲記得I過d歌詞
electric 發表於 2020-10-30 00:06

昨晚專登播隻WONDER MIRIAM,又唔係咁差
K歌得呢又未去到JANICE SERVING YOU個隻咁悶
反而最多人讚的火烏我聽過2,3次ONLY

禁左成個鐘都唔得, 有無人買到

好多人買咗喎
Jacz 發表於 2020-10-30 10:29

我ADD左之後一禁左好多次都係SOLD OUT

你買邊日??
Jacz 發表於 2020-10-30 10:46

試緊24,25,26 $980禁完, 顯示ADDED
但SHOPPING CART都係空的

你應該未登入同埋連結The Club account
honam0408 發表於 2020-10-30 10:53

好複雜終於成功24號 2張$980

而家仲買到31/12 wo..今次會唔會真係無人睇...
honam0408 發表於 2020-10-30 10:39

無街外客仲好可以ALL ABOUT LOVE
FANS自HIGH

ALL ABOUT LOVE真係好高質
可以搵返朱JOEY 排RUNDOWN就好LU

劉華肯做嘉賓未?
sexykaren 發表於 2020-10-30 13:18

04年開年大典尾場做過了
要請都唔好再請EASON,EDMOND就得

回復  gordon0807

排呢排去...都係得個埋歌.....真心悶
TOBY6101 發表於 2020-10-30 12:13

ALL ABOUT LOVE 第二PART小城大事到稀客個PART其實好驚喜

而家聽番金牌三碟,電光幻影呢張我最鐘意明日之歌,single係風采依然,unlimited裡面最愛水月鏡花。 ...
Gary 發表於 2020-10-30 14:25

呢3隻係佢的高鋒但真係感情上最失敗的怨婦時期
其實呢期的歌都好毒
電光幻影 - 煉金術
single - SINGLE,
Unlimited - 亦舒說

話係新生代偶像喎
Jacz 發表於 2020-10-30 15:34

我估係AGA
千萬唔好係MIRROR
但佢用左THE CLUB做優先
可能要用VIU的人

係咪4面台?上次321高個台唔知做乜
let'sbegin 發表於 2020-11-3 15:36

高個台只的士司機個時先用到,正面睇就似睇緊走馬燈影畫戲後面的高台就WONDER WOMAN個PART打交用

我想佢ALL ABOUT LOVE簡簡單單就夠
其實ALL ABOUT LOVE個RUNDOWN都好順,唔會一PART PART分開哂

我都覺得係咁多個最差,超高key菊花台同跳Nobody都係攞命之作,仲有當時唱片舖成日播嘅升key飛女正傳合 ...
Serendipity 發表於 2020-10-30 17:36

但現場氣氛反而個時係咁多年咁多次以來最好小調個PART根本可以用悲歌之王
DANCE個PART仲有堆華星,新藝寶快歌可以用, 轉家有幾米都仲好
幸福摩天輪就應該用MR

每PART的CONECPT唔係問題, 因為當做婚前PARTY
但嬲係佢明明好多自己歌可以用,MATCH主題, 但就去唱人地的歌

唯一會回味未華星歌PART
有誠意的編同排

但ALL ABOUT LOVE D 衫同個頭都係奇醜
快劍俠 發表於 2020-11-4 10:18

頭係但衫叫幾好
唱化個PART帶埋首飾好GRAND
LOVE STORY個PART好青春
無萬紫千紅咁驚嚇

剛買左680尾場23行

無哂街客,FANS自HIGH,
去返ALL ABOUT LOVE時代
都係好事

上次321 GO廣告商HOLD 7成,
有黃牛比內地
基本上每場得半成係比香港人

同今次ALL IN 香港人, 好難比
要比較自己,同埋半年開大 OR ALL ABOUT LOVE來比會好的
如果學友, 華仔, SAMMI今年咁的環境開, 都唔一定過10場

經濟同疫情已好大影響,佢都應該有心理準備,感覺佢照開純粹唔想蝕場租 ...
Serendipity 發表於 2020-11-5 14:24

佢應該真係預左係最後機會同FANS自HIGH咩都唔攪, 慳得就慳
明周訪問都聽得出佢知自己無左一大批FANS
但經過完個訪問之後,令我更愛佢

我覺得會好似11年GIGI個香港G夜咁
坐得70%,但全部人勁HIGH

開完之後專心返內地搵$養家供仔   

希望rundown可以有多啲side track
想聽《真愛開玩笑》
stephybest 發表於 2020-11-5 15:09

想要友誼小姐,最後今天

我又覺得唔會得7成咁少
我都係,聽完佢啲訪問後感覺好咗,佢態度其實都冇乜變,同埋佢好清楚自己處境

不 ...
Serendipity 發表於 2020-11-5 15:52

佢個人一直都無變過, 生左仔之後個人係更成熟唔再係單單當年港女咁自己想點就點, 大體左好多
同埋好知道自己係點, 應該要點做, 點樣令自己心境好的
真真正正做到原來過得很快樂
更值得我去學習佢的性格

張學友應該無問題
填海華就算啦
Sammi好難講
Ki 發表於 2020-11-5 16:45

學友就難講,個次睇CLASSIC TOUR, 7成坐左內地人

華仔18年個時, 就算填海完之後, 都仲係好多香港人搶,
上次補場都仲係搶得好顛

SAMMI一定係變返04年SAMMI VS SAMMI個時咁

都係賣左兩日公開
去到開SHOW坐5成先串都未遲啊
其實未有廣告商同黃牛HOLD 票之前的演唱會都係慢慢賣起碼個半月

大家係未真係慣左係要秒殺先叫正常開SHOW

佢又唔係未試過濟銷,又唔係仲活躍中咁,
都係完成埋畢業工課比我地班FANS

呢排開始一個一個演唱會睇返
好多歌想佢再唱
想聽返塔羅迷,我不要你愛我,

未即係好似12年SALLY開咁上哂神台的歌手
開3,4場比FANS睇,
又唔係當前一線,自然係慢慢賣GA LA

我覺得佢開完今次可能5年都唔會再開,反正佢而家都咁少出歌,到時30年先紀念一下。
電影本身覺得佢近年都 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 21:45

本身PLAN呢個係MBL 的香港尾站, 一樣RUNDOWN, 戶外場但唔知做咩又突然咁有誠意變新RUNWOWN, 4面台
可能疫情,內地JOB未捨得做住,所以香港多左時間準備

其實佢咁多年一向都係3場起, 4場,5場止
上次321GO係變3面台之後夾梗谷出來, 根本就唔係佢的LEVEL
佢一向都唔係JOEY, SAMMI個的15場起的地位
即你唔會預GIGI 開到6場的心態

佢都上哂岸, 好似KELLY咁,專心湊仔, 得閒登台搵返幾百萬幾好啊
反正歌影視都攞過哂
婚又結左, 仲生埋仔,
港女人生都無野輸

都係為了搵錢姐,丁生唔覺得有收入,靠女方多。
風見志郎 發表於 2020-11-10 09:29

千嬅都講過, 其實本身簽丁生用意就係想一切家庭行先, 家庭的時間排先, 之後先工作
所以佢陪仔成長的時間可以多左
唔使以前跟林生個時有合約係身, 的JOB無得唔接

TOUR係純粹丁生想幫太太完成心願而大攪
要做TOUR, 就要衝人氣,一定要接內地綜藝

做哂呢的,
兩公婆搵左筆快$
千FA無野做, 丁生係香港做返商場SHOW PR都夠搵食的

嘩,遲啲變咗甄妮隔幾年又出嚟開一次?lol
不過講真佢當初個計劃係點?17年尾開完,三年來冇乜新歌,本身 ...
Serendipity 發表於 2020-11-9 18:09

其實好正常的歌手生涯一線過後上左岸, 隔2,3年開一次食老本比FANS睇
又定期有的收入
FANS又回憶下

戶外場?一早訂咗紅館做壓軸喎
點解唔搞MBL香港站應該係因為本身未巡完,本來香港站應係最後,佢而家可 ...
Serendipity 發表於 2020-11-10 10:13

唔係, 最開始最開始,因為做完321GO 無耐就開始,有講過MBL 尾站係香港 + 同一舞台, 戶外場
而家應該係未走完TOUR, 會一路走, 所以唔係
但有紅館其實都係8月之後先知
好似好突然地攪紅館SHOW咁

RUNDOWON唔好衰得過LG就得

之前380已經全部單座位,今日又全部有返連位,疑似放到75%飛出嚟。

估唔到美千為咗宣傳演唱會上TVB台慶 ...
Serendipity 發表於 2020-11-18 00:07

TVB係最多人知的渠道啊反而奇怪佢無做一集流行經典50年
當年EKIN都係做完, 幫個演唱會勢推高

好心D PR 真係收收皮啦, 成班D 宣傳仲停留係廿年咁, 周街賣廣告、上TVB宣傳.....睇到都覺得肉酸。或者換 ...
Kyle_ 發表於 2020-11-18 11:55

其實睇得佢的都係30幾以上, 點會有年青人睇佢30以上的個個返工照顧家庭,邊有咁多時間上網
最直接就係晚晚TVB同埋返工坐車見到的野
反而覺得佢地今次做得正確
同當年基仔狂上TVB 模式一樣

佢都唔係當紅年青人的一線

TARGET係上左年紀有經濟能力個班

流行經典有冇得唱自己歌?佢上台慶唱medley不過唔知係咪無雙嫁給愛情呢啲lol ...
Serendipity 發表於 2020-11-18 11:11

佢上得一定成集都係佢LA, 好像GIGI, 基仔,JOEY
反而諗,係未因為優先比左MY CLUB做,所以佢要上CILL CLUB,唔上得50年

應該都係唱嫁給愛情
Beartime 發表於 2020-11-19 07:14

純粹攪GAPMEDLEY : 讓我飛,美味情緣,有過去的女人, 無雙,嫁給愛情

MEDLEY, 愛人, 再見二丁見, 野孩子, 可惜我是水瓶座, 少女的祈禱 , 小城大事, 烈女

有咁差咩
幾鍾意佢返去當年港女失戀唱腔
07年ALL ABOUT LOVE 咁

10.17唱得太穩定的,唔係楊千嬅來

揀呢3首同咁排實有原因ge, 可能講自己由少女---飛女---到而家希望人地讓我說下去
不過而家做咩都好難洗底 ...
hohoho 發表於 2020-11-20 05:06

真係佢的歌迷係會GET到的有的意思 - 仲有的係滲左佢而家個人的取向

所以其他人根本唔使理,
歌迷自HIGH就夠

回復  Serendipity

陳奕迅會唔會有如此下場?
阿mark 發表於 2020-12-6 22:21

睇佢上年撻訂都唔開個25場,就知佢驚比位人插到攪到佢個TOUR 啦

同埋佢今年香港所謂唔收$的SHOW
係內地賣左比唔同平台,個度袋左幾千萬的了

咁做咪聰明 係丁子高間公司咁on9嫁姐
佢根本就唔熟楊千嬅d歌、作品
點做佢經理人
連selling point都 ...
jason567 發表於 2020-12-7 12:55

咁有得必有失當年係千嬅唔想成日因為工作錯過個仔的親子活動
佢有講唔再簽林珊珊係因為好多時因為公司幫佢接左JOB, 要做野而錯過左好多親子活動,
變到丁生做哂

佢想轉成一齊個仔行先,先會有經理人比埋老公的念頭

咁唔係咁做,
佢又唔會有個咁為佢的老公去傾到個真正的WORLD TOUR出來
林珊珊, 可能又係2,3年2套戲,平時出廣告FUNCTION, 4,5年一個香港演唱會

而家又真係佢開緊TOUR都仲可以攝到兩星期出來同仔去旅行
以前,點有可能

唔同年代有唔同的考量的
仲要係嫁左生埋的女人
如果一齊事業行先, 就好易離婚

其實關唔關丁子高事值得商榷
我覺得千嬅自從07年離開左 PACO 之後就冇左以前對音樂/大碟團火
AMUSIC 唔計 ...
wildchild 發表於 2020-12-7 14:57

呢個同佢人生好大關係由愛人開始到正東
因為同中基之間的拖拖拉拉,好多靈感同感情去做左一大批港女失戀歌

去到金牌,佢自己都沉左去個氣氛係自己唔會再嫁得出, 成個怨婦
咁先可以出到個三隻咁經典的碟

再返華星, 人生路唔同哂,佢個心都去左電影上多的,
出歌好難再唱失戀的歌, 變左只可以講下人生
反而係局限左

係呢排多左好多批評
因而令佢唱歌有返當年當紅時個港女腔

其實 歌路 冇咩局唔局限  完全係佢個人選擇。。。。eason 咪又係咁唱。。。sandy lam ...
TOBY6101 發表於 2020-12-7 15:42

SANDY LAM其實都有呢個影響佢離婚之後05年出返來夜色無邊係勁高質怨婦

呢個係佢11年同15年都無的FEEL來
而家的SANDY都唔會再做返90年代當年個的失戀K歌一樣
都係去左另一個人生的層次

佢其實算唱得多side track ga la
joshua 發表於 2020-12-10 10:44

321 好多SIDE TRACK啊,其實街客會悶LET BEGIN都係一半半
L&G先叫最大路