返回列表 發帖
丁子高垃圾團隊真係要好好反省
好地地番大陸做埋果巡迴咪算
做咩要搞到而家咁核突 ...
jason567 發表於 2020-11-10 23:54

為咗唔想蝕錢唯有咁做
同時反映咗自己生意係麻煩啲,如果係以前可以叫寰亞食咗個期,話唔定讓返俾劉華Lol

比sammi咪得…重重複複搵古天樂做嘉賓街客最愛
stephybest 發表於 2020-11-11 09:08

但華仔開唔成,321Go都係接咗佢個期而家可以禮尚往來,不過疫情下冇人會接啦

版主做黃牛?幾時嘅事,有冇傳送門?

31/12 980同680就快賣晒
係咪準備可以加開2/1尾場
fifty1205 發表於 2020-11-13 16:12

本身一定想但而家可能就咁算了
最大問題係啲680唔知點清

你幸福嗎對木偶唱歌傑出青年最後今天 不認不認還須認啦啦 ...
on07111 發表於 2020-11-14 17:23

你認真第一首你真係想佢唱?
A Music如果要揀想佢唱只談風月不談戀愛、擁抱回憶、麥芽糖

我諗佢唱呢六首任何一首都會比人叫回水
只談風月又係loop過一排,不過真係side track得滯 ...
on07111 發表於 2020-11-14 17:58

我覺得傑出青年同最後今天街客都應該會受唔使回水,但楊小姐記得呢啲歌先算
啦啦誇啦啦可以為香港打氣好適合而家唱

大慈善家呢?
fengzhizi9225 發表於 2020-11-14 20:49

係喎呢隻其實冇唱過,明明第一主打又少有快歌,可能佢都知完全唔hit

演唱會大部份日子380都已經賣剩單座位,睇吓之後680啲飛會唔會去得快啲

賣唔出 可能政府都迫取消

如果係咁 903一月一都唔會有觀眾
kenneth 發表於 2020-11-15 15:06

903 1月1一早講咗唔會有觀眾,所以我先揀睇美千

首場應該放咗 D 內部飛出嚟 ?
hissorhk 發表於 2020-11-15 23:50

佢成日keep住放內部飛,最佳座位一時前一時後,之前已經係咁

首場應該放咗 D 內部飛出嚟 ?
hissorhk 發表於 2020-11-15 23:50

之前380已經全部單座位,今日又全部有返連位,疑似放到75%飛出嚟。

估唔到美千為咗宣傳演唱會上TVB台慶,丁生嘅PR真係次次自殺式

TVB係最多人知的渠道啊反而奇怪佢無做一集流行經典50年
當年EKIN都係做完, 幫個演唱會勢推高 ...
gordon0807 發表於 2020-11-18 08:43

流行經典有冇得唱自己歌?佢上台慶唱medley不過唔知係咪無雙嫁給愛情呢啲lol

12月31日380飛有無放到75%
on07111 發表於 2020-11-18 05:29

無喎,依然係full,如果唔係放75%唔知會唔會係佢哋改咗座位表將啲單座位合埋做連位

其實睇得佢的都係30幾以上, 點會有年青人睇佢30以上的個個返工照顧家庭,邊有咁多時間上網
最直接就係晚晚 ...
gordon0807 發表於 2020-11-18 12:06

我都覺得佢目標觀眾年紀唔係咁細,其實燈箱廣告係適合,我真係有朋友完全唔知佢賣緊飛
至於上無線,本身問題不大只係佢處境尷尬,好容易又被人造文章,不過咁倉促上台慶其實宣傳都唔太足,唔上50年會唔會因為而家收視不復往年?

既然target又唔係年青人 又何會拍youtube做youtuber
cathay1996 發表於 2020-11-19 01:21

吓?你以為只有年青人先睇youtube?? 乜嘢年代?

680 價位計- Boxing day $980 由大量變少量
- 元旦一月一日開始去到飛 24行 -> 30 行
- 除夕 31行 -> 30  ...
hissorhk 發表於 2020-11-19 01:21

980 五場少量 380 六場都少量/full,仲有一個月多啲暫時去飛都可以接受,但如果佢想加2/1就唔知了   
不過我見佢剩返380啲位喺座位表上真係原本封咗唔俾坐的,唔知點解而家又會有得賣。

唔知聽日medley佢係咪會唱楊千嬅+烈女

末至於話好差, 但係唱左25年都係咁的水平, 同埋都開始見老態, 越黎越似汪阿姐 ...
hohoho 發表於 2020-11-20 03:27

美千一向都好崇拜汪阿姐
其實我冇睇台慶,邊度有得睇返佢唱歌段片?

youtube有, d留言仲精彩
hohoho 發表於 2020-11-20 03:42

剛睇到了,預咗
講真係開頭少女的祈禱唱得麻麻,好似未開聲咁,之後兩隻冇乜問題,尤其自飛女chorus要用氣唱開始都好正常。不過呢啲歌佢唱過無數次,呢次感覺少咗啲感情。
有趣嘅係佢揀呢三首都係林夕,但佢次次都咁隱晦,以而家啲觀眾嘅智慧應該唔會明

你咁高智慧不如幫佢解釋吓佢有咩隱晦???

佢喺香港廣為人知嘅歌
全部都係出自林夕嘅手筆

莫非佢 ...
fancycar 發表於 2020-11-20 04:51

上面段字係你意思定你quote的?
佢上次訪問都係話大部份歌係Wyman同林夕寫,唔係淨係林夕

揀呢3首同咁排實有原因ge, 可能講自己由少女---飛女---到而家希望人地讓我說下去
不過而家做咩都好難洗底 ...
hohoho 發表於 2020-11-20 05:06

同意呢個可能係現時最適合嘅Approach,或者全做YouTube算。

點解唔唱 嫁給愛情,多功能阿婆都未唱過Live。
TVB識do啊,揾佢來唱台慶又多個talking point,多人講過舊年 ...
黃家正 發表於 2020-11-20 11:03

好彩冇唱,如果唱咗好驚佢順便攞埋去演唱會度唱

第四波疫情殺到黎,要唔要考慮趁呢個機會取消
kio0909 發表於 2020-11-20 12:25

佢一早話有Plan B,可能轉網上搞算。
我反而好奇真係爆發的話張敬軒點算

youtube評語一致劣評
sexykaren 發表於 2020-11-20 23:12

YouTube 評語無謂認真,講真有問題淨係少女的祈禱,呢首連唱腔都怪怪地

真心,賣得好差咩?
楊千嬅係咁上下level la

咪鬼被上次321go呃到
3面台+垃圾飢餓銷售策略+強大sponsor+黃 ...
mychart- 發表於 2020-11-21 00:25

而家啲人係咁,習非成是,根本佢以前一直都唔會一開賣就掃清,今次反應係一般但又唔係非常差。  
不過近年香港觀眾睇演唱會都係一窩蜂,好多街客只係湊熱鬧。最明顯好似前幾年側田開,明明之前開親都唔會滿,嗰次竟然一賣就爆,純粹睇嗰期佢人氣谷得勁唔勁唔係啲歌hit唔hit。

• 除夕場 繼 $380 飛後 $980 飛 售罄 - 估計街客+粉絲集中呢一場
  • 除夕場 $680 飛 冇兩連位[* ...
    hissorhk 發表於 2020-11-21 11:53

• 我頭先都有㩒入去睇,我見佢場場都放咗16行原本社交距離block咗嘅位,唔知係咪又改動咗座位表

回復  electric

網民明踩暗捧,千千EQ真心高
    黃家正 發表於 2020-11-22 09:08

我都覺得今次千嬅真心勁,25年嚟最嚴重嘅打擊但佢都繼續向前面對,可能有咗家庭個人比較睇得開。
    啲網民癲到Ivana share上佢個節目段片都要去Ivana FB洗板,真係太over。

不過現時疫情搞成咁,我對佢開唔開到不太樂觀,可能仲難去飛。

回復  fifty1205

GREAT NEWS
    希望本身因為疫情卻步既人見到張敬軒喺第四波開始之後都成功仲搞 ...
    wildchild 發表於 2020-11-23 11:50

你不如諗吓如果有確診者去過張敬軒演唱會咁政府會唔會禁之後嘅show?

唔好講唱成點
    其實上台慶仲唱番果幾隻歌
    真係好流行經典50年
    點解唔唱下美味情緣、無雙、嫁給愛情、有過去 ...
    jason567 發表於 2020-11-26 00:44

同意正向宣傳手法好舊,反映丁生同佢團隊能力有限
    不過佢點都吸唔到年青客,用新方法宣傳都唔見得有用
    揀歌我估千嬅都有say嘅,所以你覺得揀得唔好佢自己都有責任,不過呢啲節目都唔會期望揀歌有驚喜
    只係最正路嫁給愛情冇唱,但都唔係乜嘢可惜嘅地方

無可否認pr真係對一個artist 好緊要...
    人地張敬軒pr做得好 連食早餐都大把人睇
    相反千瑞啲宣傳方式真係好 ...
    let'sbegin 發表於 2020-11-26 16:05

完全同意,我相信佢出得嚟都預咗好多難聽說話
    不過照開我覺得純粹係因為冇得退錢,如果係政府唔俾開的話佢就可以直接退錢唔使蝕,我諗佢求之不得,Kelly冇得開25周年都係咁啦

好想睇Kelly
    caijinglong 發表於 2020-11-26 18:08

我驚佢2021都唔敢開,鍾珍一向好小心謹慎

網民好似對Kelly 仍然正評
    lemontea1069 發表於 2020-11-27 03:38

Kelly冇出嚟當然冇事啦,但到時要出現宣傳又有機會俾人問問題,Kelly唔志在搵錢又錯過咗25周年,未必會咁心急。

握過習近平手應該有金剛不壞之身, 仲有心情周街行, 唔驚!
    losyes 發表於 2020-11-27 16:03

啲相好耐㗎啦喎,唔好誤導人啦

多謝林奠,紅館要close了
    Wing1211 發表於 2020-11-30 16:17

有冇講包括埋紅館?

有無練舞片? 唔知會唔會有色惑dance medley
    hohoho 發表於 2020-11-29 17:26

好似只見過一張相,片都冇,不過我估唔會跳舞,減低成本又唔使身體接觸

仲有紀念日 一切很美只因有你 快 唔關你事都好少唱
    josey 發表於 2020-11-30 17:02

吓?紀念日同一切很美係鐵膽唱到爛啦喎⋯⋯ 邊隻叫快?放?

一直覺得戀愛神經好型

反OT 想睇千嬅跳開大
    風見志郎 發表於 2020-11-30 17:15

戀愛神經係正,不過當年完全唔hit

反OT,開大?唱嘅可能性都好低仲要跳舞?
    佢story講話新形式,我估計可能冇任何大型舞台設計/伴舞,可能好似minor classics 之類簡單唱就算(如果開到的話)

千嬋仲堅持要開?
    kaman921 發表於 2020-11-30 17:36

堅持?除非政府唔俾開否則都冇藝人會自己唔開,個個都係咁㗎啦聽天由命

替換 這班人
    有生之年聽到live 真係喊出嚟
    可以齋fing 唔跳舞都得架

放都幾正 mv 跳得 ...
    ricnature 發表於 2020-11-30 19:51

因為都係國語碟嘅主打一雞兩味做埋廣東版(同戀愛神經一樣),通常都hea播就算

疫情又嚴重番
    唔開好過啦

宜家唔開...咪遲啲疫情好番啲再開囉
    張軒都等咗一年都開到啦 ...
    kaman921 發表於 2020-11-30 18:28

講白啲⋯⋯政府禁開先有得退錢嘛,自己取消咪要蝕囉,點都等到最後一刻啦(好似小明、Aga都係咁)

取消味好濃... 人瑞跨年夢碎
    出年出返隻似樣既大碟挽回吓人氣再開啦
    雖然要佢人氣升返真係幾難吓 ...
    let'sbegin 發表於 2020-11-30 23:46

係好難㗎啦,就算係都起碼幾年之後

係  不過係丁子高手上
      佢只會出一隻商業味濃、欠缺個人風格既大碟 ...
    jason567 發表於 2020-12-1 00:34

丁生冇能力處理佢嘅唱片啦,最多係唔俾佢搵林夕寫詞

正苦禁現場觀眾啦..開唔成
    kaman921 發表於 2020-12-1 11:50

睇吓係咪禁到聖誕,但如果係的話聖誕好多其他戲劇表演都受影響   

期待今年取消,下年可以紅館比佢補期
    hdfb 發表於 2020-12-2 05:10

你又講得啱喎,可能有得優先攞個期,咁似乎取消比較好

今次開係因為廿五年 延到下年已經唔係嗰個意思
    反正宜家坐50%吉幾行唔覺無咁核突
    之後變番坐足100%但唔滿仲 ...
    178756 發表於 2020-12-2 12:50

Kelly都開唔到25周年,延遲都唔緊要
    不過佢話咗有Plan B即係點都會演出,今次唔開未必會延到下年

記者會晤見wor?source?
        暫時知道(非TVB)歌手有Deep 鄭融 欣宜 允謙。 ...
    黃家正 發表於 2020-12-3 08:53

廣告賣晒啦,又係唱medley喎

楊千嬅-Let's Begin Concert    之後佢出過幾多隻新歌.....
       5年後  KEEP 住想食老本 :((((((((((( ...
    TOBY6101 發表於 2020-12-3 12:13

其實Let’s Begin之後都出咗一隻大碟一隻新曲加精選,唔算好少歌,反而321Go後就真係除咗搖滾之母外乜都冇出過直到今年。

容祖兒1314之後都推出好多新歌,
    但係pretty crazy一樣食老本
    風見志郎 發表於 2020-12-3 15:45

其實祖祖以廣東歌計都唔多,14年MeReDo、16年JPop後已冇出過廣東碟

有嫁給愛情
    John 發表於 2020-12-3 17:28

唔係特登,真係直接無視咗

IG post話自己背緊 零號 歌詞
    黃家正 發表於 2020-12-3 18:37

忽然對歌單有期待!佢上次個post提過零號呢個詞語我已經覺得可能會唱,但Minor Classic最應該上紅館應該係深息,嗰時每次唱K點個個朋友都話隻歌好聽

成隻火鳥可以唱一次
    wchild 發表於 2020-12-3 22:02

火鳥同翅膀下的風上兩次紅館好似都有唱,或者可重點唱吓白天鵝金絲雀同side track知更,尤其白天鵝比較貼近現時心境應該唱。

今次 GG 了
    wildchild 發表於 2020-12-4 01:57

我一早都講咗⋯⋯

你不如諗吓如果有確診者去過張敬軒演唱會咁政府會唔會禁之後嘅show?
    Serendipity 發表於 2020-11-23 12:28

唔肯定紅館會唔會優先補到期俾佢 畢竟佢係用「取消」而唔係用「延期」 同埋唔係政府規定
    PS祝千瑞學張敬 ...
    let'sbegin 發表於 2020-12-4 18:33

同你一樣諗法,唔知主辦單位係咪同政府deal好可取消退錢,睇個勢嗰個禮拜根本政府就唔會放寬。

穩嚟搞,根本唔應該開show
    阿mark 發表於 2020-12-4 20:21

咁9、10月嗰時又真係以為會穩定嘅,係個跳舞群組太厲害
    唯一慶幸唔係佢個show有人確診,如果唔係到時佢會仲多人插

唔駛宣傳唱返d正面歌啦
    想聽 大慈善家 熱血青年 龍爭虎鬥
    on07111 發表於 2020-12-4 20:35

我諗太遲轉唔到歌,可能今次係Wyman系列:水瓶座+勇+野孩子
    唔知聽日會唔會順便做個專訪分享取消演唱會感受

呢三首 似黃偉文作品展多啲
    on07111 發表於 2020-12-4 21:02

俾吓面佢吖嘛,上次上台慶一隻都唔唱,不過唱唔唱佢啲歌佢都係唔高興㗎啦
    如果唱新歌live都幾爆,不過應該冇乜可能

佢今日仲有post晨咁早做運動story,睇嚟到時好有可能會做網上live

唱得好都無用,笑佢嘅留意佢個樣仲多過唱
    kaman921 發表於 2020-12-5 23:22

唔緊要啦,點都會有人講,做好自己就得

網絡欺凌真嚴重
    kaman921 發表於 2020-12-6 00:09

本來唔覺,但今次呢單嘢就好覺了。只能講係共業,佢嗰代藝人唔退休嘅話遲早有類似下場

唱得正常左 d人就話佢咪嘴/重唱 好好笑
    明顯係live la 仲有唔完美既地方
    power2r2004 發表於 2020-12-6 11:43

總之公佢贏字你輸,做乜都會被人彈。
    Btw 唔知從幾時開始佢唱水瓶座嗰句「更加心碎」都冇好似錄音版本真聲嗌上去?

仲要而家d 所謂youtuber 又會踩多一兩腳
    垃圾到
    jason567 發表於 2020-12-6 15:57

冇辦法,而家大家鍾意圍爐,Youtuber要吸view數一定搵啲有話題性嘅嘢講