返回列表 發帖
rundown都諗好
又可以套落MY Gratitude 25個主題 又可以套落香港:

Opening: 燭光夜 (悼念64晚會)

歌舞昇平 (現場播放千千首奪女金video)

熱血青年 (條街開始多人)
龍爭虎鬥 (驚方驅趕示威者)
E-714342 (驚方查身份證)
呼吸需要 (條街好大煙)
私奔 (示威者逃離現場1)
向左走向右走 (示威者逃離現場2)
一千零一個 (剩返一個手足留守)
抬起我的頭來 (be water)

離題萬丈 (驚方記者會)
吹牛娃娃 (送比林鄭)
狼來了 (送比泛民)
藍與黑 (送比藍絲同驚方)
來生舞 (送比手足)

小城大事 (悼念多名少年墜樓身亡)
台北夜沒有車 (送比移左民既林夕)

放煙花 (遍地開花)
開大 (遍地開花)
繼續努力 (遍地開花)

encore:
再見二丁目
少女的祈禱
野孩子
楊千嬅
我係我

encore2:
最好的債

係咪第一個女歌手開兩次跨年?

btw 第一次睇美千係321高跨年 第二次(如無意外)又係跨年 ...
let'sbegin 發表於 2020-10-26 20:56

王菲先係第一個女歌手開兩次跨年 (以及三次聖誕檔期)

最精彩的演唱會1994 聖誕+跨年
唱遊大世界1998 聖誕+跨年
菲比尋常2003 聖誕檔期

我諗佢意思係指冧莊
Jacz 發表於 2020-10-26 23:16

王菲都係第一個女歌手冧莊開兩次跨年

有無歌手9點半都未開到show?
千嬅呢個成就應該仲未有人破到

miriam’s music box side track音樂盒、boom ba eh有冇唱過

人瑞講過佢好鍾意音樂盒,首歌係講母親㗎
Jacz 發表於 2020-10-28 21:55

點解你係fans都叫佢人瑞

幸, 佛, 允, 謙, 巧, 蔓, 鏡, 安, 釗, 迦, 斤欠......
wchild 發表於 2020-10-30 19:19

Serrini

想睇丁子高上台同千嬅一齊跳唱Stupid Love
nicknicknick 發表於 2020-11-15 19:21

色惑 / Bad Guy / Positions / Stupid Love /

好心你啦,最後一個跨年仲係千嬅,你唔俾下年跨年又係千嬅?
sexykaren 發表於 2020-12-4 18:41

下年可能已經冇紅館
世界末日咗
全世界人死哂

香港不知行甚麼衰運,3年都開不到跨年
牛華 病
單春 黃
千嬋 舞
sexykaren 發表於 2020-12-4 20:57

被咀咒的紅館檔期