返回列表 發帖
係咪第一個女歌手開兩次跨年?

btw 第一次睇美千係321高跨年 第二次(如無意外)又係跨年

有無歌手9點半都未開到show?
千嬅呢個成就應該仲未有人破到
hehehaha 發表於 2020-10-27 22:51

跨年嗰場9半都開唔到喎

我都想聽,08最女幫呢隻歌加分!但唱嘅機會微乎其微,基本上A Music三隻碟佢都盡量唔唱lol ...
Serendipity 發表於 2020-10-28 15:04

真,嗰3隻碟都算滄海遺珠,想聽化同集體回憶/一葉舟live,不過化LB同MBL都唱過

係咪4面台?上次321高個台唔知做乜

已經分唔清係人瑞人氣下滑,定香港人仲未適應搶演唱會飛既習慣...

你還沒接受現實?
cathay1996 發表於 2020-11-5 13:27

接受ed 不過照睇 當佢最後演唱會

大陸同移咗民既人因為疫情過唔到黎
唔賣得都唔出奇喇!
始終佢係香港既支持者所剩無幾 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-5 13:31

真 上次321高真係有好多fans特登飛嚟香港睇 而加得返本地fans 睇嚟千瑞高估咗自己香港fans既數量

其實冇嘉賓都幾好 預咗佢演唱會係以歌會友 唔係行let's begin路線

KAY 又UNFOLLOW JUNO
   YY  又UNFOLLOW FAFA
TOBY6101 發表於 2020-11-10 10:58

kay fol返juno啦喎

恭喜千嬋可以連休四日!
賴爽 發表於 2020-11-10 18:50

笑死 原本hold嚟當加場 而加可以慳返

我估rundown應該會有黎明時期嗰三隻碟

其實火鳥隻碟都唔錯。不過近年成日唱翅膀下的風有啲厭
知更有冇唱過live?

近排見廣告多咗,以為多咗人買

之前380已經全部單座位,今日又全部有返連位,疑似放到75%飛出嚟。

估唔到美千為咗宣傳演唱會上TVB台慶 ...
Serendipity 發表於 2020-11-18 00:07

如果千华連上三色台都走音嘅話 演唱會真係冇乜人肯買
上次債仔都唱成咁

無可否認pr真係對一個artist 好緊要...
人地張敬軒pr做得好 連食早餐都大把人睇
相反千瑞啲宣傳方式真係好娘 不過公平啲講 佢自己一定有份揀點宣傳嘅
明明依排可以靜靜地 佢都要高調咁出嚟引人鬧

至於演唱會 我諗係佢一早book定而且有咁好既期唔想嘥姐
同埋今年唔開 下次應該好難冇咁靚既期 更加唔好講有冇機再開演唱會
今年冇得開內地巡迴 應該蝕勁多 又唔好似某容咁有得返內地開show賺錢

見到美瑞嗰練歌story真係得啖笑
成日講到自己好勤力 但結果又唔係嗰回事

取消味好濃... 人瑞跨年夢碎
出年出返隻似樣既大碟挽回吓人氣再開啦
雖然要佢人氣升返真係幾難吓

係好難㗎啦,就算係都起碼幾年之後

丁生冇能力處理佢嘅唱片啦,最多係唔俾佢搵林夕寫詞  ...
Serendipity 發表於 2020-12-1 00:58

其實揾唔揾林夕填都死
填就比人話唔配有林夕既詞 大陸fans又不滿
唔填又話唔識得飲水思源

不過私心都想佢揾返夕爺填 既然台慶都唱埋 而且YY就一定唔會再填比佢
可能填詞名用 何方

PS 丁生對整碟既taste好差 眼高手低 上一隻one on one垃圾到...
唔好再騎劫千瑞啲碟好冇

開唔成咪學eason係紅館度搞online show 唔好嘥咗嗰台

火鳥同翅膀下的風上兩次紅館好似都有唱,或者可重點唱吓白天鵝金絲雀同side track知更,尤其白天鵝比較貼 ...
Serendipity 發表於 2020-12-4 01:40

知更真心想聽 好似一次live未唱過

上次321係咁唱sidetrack 洋蔥 的士司機有啲悶

回復  hinz

如果補期 佢仲開嗎
caijinglong 發表於 2020-12-4 17:52

唔肯定紅館會唔會優先補到期俾佢 畢竟佢係用「取消」而唔係用「延期」 同埋唔係政府規定
PS祝千瑞學張敬軒咁出年按原定日期搞 繼續冧莊

咁觀點與角度啦,事實上321有啲選曲都好唔大路,如的士司機、翅膀下的風、親、我係我呢啲,只係fans太熟 ...
Serendipity 發表於 2020-12-7 17:09

如果出年演唱會有點歌環節就好

希望MY Gratitude 25 楊千嬅演唱會2020直接出5DVD+3CD合輯

點歌環節想聽忌廉溝鮮奶、有過去的女 ...
on07111 發表於 2020-12-15 08:55

到時請到嘉賓先算  同埋個台係咪要靠丁生既公關技巧揾外國設計師design

琴晚發夢夢見千嬅搞網上演唱會
616.1314 發表於 2020-12-15 16:25

咁即係出年唔會有實體concert?