返回列表 發帖
呢首本身一出覺得仲差過化出左碟之後覺得哂左個PLUG位, 應該比一葉舟
一攞最女, 多謝完林生, INTRO一 ...
gordon0807 發表於 2020-10-28 15:18

以前好嫌棄Meridian,覺得啲編曲好娘好唔楊千嬅,
但咁多年過去,甲記三碟反而係Meridian最好聽
有種淡淡然嘅感覺,好啱夜晚無所事事係房開盞昏暗嘅燈聽
亦都有人話好適合去廁所嗰陣聽

好似阿漿係澳門遲超過2粒鐘
Nathan 發表於 2020-10-28 19:06

歐美一大堆遲開show
Rihanna個tour澳門站一場遲個半鐘一場遲2個鐘
英國曼徹斯特站 遲3個鐘

我都想聽,08最女幫呢隻歌加分!但唱嘅機會微乎其微,基本上A Music三隻碟佢都盡量唔唱lol ...
Serendipity 發表於 2020-10-28 15:04

幾想阿Carl幫佢Rearrange 大慈善家

一直覺得Meridian係最好聽果隻碟
無論係CD Cover,唱腔,Melody,碟成個Flow 都完勝另外2隻  ...
Nathan 發表於 2020-10-28 19:17

係,聽得好舒服,同埋啲歌嘅歌詞好多金句
希望今次會唱 陌路

點解個個都嫌棄華麗園

禾覺得巧巧聽WOR
wchild 發表於 2020-10-28 19:26

一陣又俾佢話  你估賣餅咩

MY GRATITUDE 25楊千嬅演唱會 2020
日期及時間:
23-26 DEC 2020 / 1 Jan 2021 8:15PM
31 DEC 2020 9:30PM (共6場)
————————————————————
⭐《千嬅群英會》會員優先訂購方法如下:
每位會員將於10月30日晚上8 時起於 Perkd App内的訊息欄收到優先預訂門票訊息,預訂日期為10月30日至11月2日晚上11時59分。如需訂票的會員,請於限期內完成購票程序。如未能於APP內收到訊息的會員,麻煩電郵到 service@perkd.me查詢,謝謝。

根據法例,現時所有來港的朋友需要於香港隔離14天並進行檢測。礙於疫情關係及為所有觀眾健康著想,如有其他地區之歌迷仍想購買門票,請你發電郵到ticket.thousandislandsfansclub@yahoo.com,千嬅群英會將作個別處理。

*由於每場入座率為50%,每場門票數量有限,先到先得,售完即止,受條款及細則約束。每位會員,每人每場最多限購門票4張。請各位會員注意。如每場預定門票多於4 張者,該場之購票將會自動作廢,不作接納。

*如訂購2張以上的門票,演唱會主辦單位保留安排分隔座位的權利 。(由於受限聚令的規管,演唱會場館座位安排是以 2 或 4 之 組合為原則,如購票組合為 3張或以上,將會安排為盡量接近之分開不相連座位。
(例如:3 張 = 2+1, 4張 = 2+2)

*入場及座位安排有機會根據場館及政府的最新防疫措施作相應調整(如強制佩戴口罩,分隔座位,不准飲食及體溫檢查等),如有任何變動,將會由主辦單位公佈或作個別通知。任何不遵守條款的參與人士,主辦單位及場館保留該等人士入場之決定權。鑒於近日新型冠狀病毒疫情反覆,主辦方將會緊貼最新疫情發展,有關詳情敬請密切留意主辦單位官方平台的公告。

*已購票之會員如因疫情或個別原因,而未能出席的朋友,本會恕不退票。所有退票原則,均與主辦方的購票條款或細則相同。

如果有興趣加入成為《千嬅群英會》的一份子,可點擊以下鏈結O网页链接 ,或於手機上的App Store / Google Play Store 下載Perkd App, 搜尋「千嬅群英會」,跟據步驟進行登記並於網上付款即成功成為會員。

AAL 唱過架
wchild 發表於 2020-10-28 20:59

YES, AAL每場encore都有唱

咖哩歌都唔差
wchild 發表於 2020-10-28 19:38

好想知intro嗰句 敗哩嘅字 敗哩嘅字 敗哩嘅字 連名嘅字  係咩意思  

呢隻碟都有好多首夕爺填詞geK歌 eg.同病相愛、傑出青年、知情識趣
應該無可能會再唱 ...
on07111 發表於 2020-10-28 20:33

佢自己應該都真係唔台鍾意呢三隻碟,特別係隻遊艇,勁嫌棄

歌曲本身唔差,只不過金牌三碟太巔峰,顯得呢一張太平庸。而家聽番,其實化歌詞寫得超好,前年國語版人情 ...
Gary 發表於 2020-10-28 20:37

咁事實甲記三隻碟係比唔上以前任何一隻碟加上佢自己除咗唱,冇份參與製作
同以前隻隻都參與製作好唔同

當時一出真係俾人鬧爆,fans嫌棄

thanks,唔系太記得AAL既曲目,原來有唱過。AAL好似從未出過碟。
Gary 發表於 2020-10-28 21:06

有出過隻咁嘅碟
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實d歌比美蘭唱應該更適合,好可能會紅。但唔系太適合美千既形象定位。嗰時我都好鐘意集體回憶,主要係 ...
Gary 發表於 2020-10-28 21:00

集體回憶我都好鍾意,首歌好難唱,個range好闊話說,最後一天 moov live版都好好聽

Wonder Miriam CD版全部俾Moov Live版吊打
可能有人山人海同Ellen坐鎮

05年同一峰拉闊唱過音樂盒
wchild 發表於 2020-10-28 21:11

人瑞講過佢好鍾意音樂盒,首歌係講母親㗎

All about love呢首歌都叫挽回返歌迷對千嬅的信心,07年都仲繼續拎到我最喜愛女歌手 ...
on07111 發表於 2020-10-28 21:54

當時一出,cm嬅粉ff aal可以攞十大
aal係千千趁黎明唔係香港偷偷出嘅

遊艇好似賣到30000隻
wchild 發表於 2020-10-28 22:02

係,仲高過Meridian同WM,詭異到

明日再會moov live編曲都好聽。不過講真,07、08佢live水準真係唔系好得。我比較頂唔順呢三年佢唱腔既變 ...
Gary 發表於 2020-10-28 22:24

當時啲人鬧佢唱腔,同埋啲key太高

遊艇係唯一一隻我冇入落macbook itunes人瑞嘅碟
好多歌都好難聽,你幸福嗎,藍風箏...

應該係結婚原因,好多人買。
Gary 發表於 2020-10-28 22:25

結婚嗰陣本milk都賣到斷市仲有人攞嚟炒

呢隻有乜嘢歌喺入面?
Serendipity 發表於 2020-10-28 22:57

入面有 化,不認不認還需認 同 陌路 演唱會片段,但聲係cd ver

Meridian好似賣得18000左右
WM都賣到25000隻
LoveMirkay520 發表於 2020-10-28 22:34

Meridian 唔係20000咩?

哦⋯⋯即係唱K嗰個版本?
Serendipity 發表於 2020-10-29 01:21

係,啲人話係咪咀mv

真,嗰3隻碟都算滄海遺珠,想聽化同集體回憶/一葉舟live,不過化LB同MBL都唱過 ...
let'sbegin 發表於 2020-10-29 03:00

化淨係LB第四場唱過咋,可以繼續唱嘅
MBL係唱人情世故,唔算喇

反而呢幾年成日唱火鳥同翅膀下的風,開始厭厭哋

相比之下水準好高嘅single賣得好差。single係我心目中係佢作品中嘅top3之一。 ...
Gary 發表於 2020-10-28 22:36

Single真係好高質唔知係咪知碟啲歌太side,
同埋初時聽唔係咁easy listening,
隻碟反而唔會咁易聽厭
幾時拎返出嚟聽都ok
概念完整,快慢歌亦都結合的好好

Meridian隻碟的FLOW係最好雖然比LEON攪到佢好JANICE, 但呢個係之前完全無出現過的千嬅
都好配合佢當年中女怨婦的FEEL, 無金牌個的咁港女惡毒FEEL
由化播到人情世故, 係叫你由執著到放下

化真係好正- 係啊妙的心聲

成碟我成日晚上11點的時候聽, 好治療

WONDER MIRIAM就好似聽緊佢唱JOEY的歌咁,係變化最多

最後個隻, 只想講- LEON,放佢走吧
應該佢同LEON做完3年, 應該關係唔好
佢結婚個晚,全公司,半個娛樂圈人去哂,
LEON都唔去, 去左做劉華嘉賓
gordon0807 發表於 2020-10-29 09:11

Meridian亦都好啱夜晚自己一個揸車聽
我覺得最阿妙係 每當變化時 (雖然首歌係主題曲)
好好聽
隻碟最難聽係 傑出青年,次次都skip

相比之下擁有海張碟雖然歌唔係太好聽,但個flow勁順,連天橋都入耳番。
天橋派台時覺得有d難聽。 ...
Gary 發表於 2020-10-29 12:45

agree!! 天橋入碟之後順耳咗好多
愛在旁若無人的太空 都係,閉上眼聽真係好似漫遊太空咁 (希望今次會唱)

隻碟 風起了 唱得好難聽,個唱腔嘥咗首歌   

房間號碼 都係,首歌好正,如果唱到好似 藍與黑 咁放就好了

我覺得房間號碼正喎,唱都ok因為個題材都係好特別,其實佢可以試吓現場唱呢首,因為佢都冇乜中板歌 ...
Serendipity 發表於 2020-10-29 13:21

係正㗎,我覺得佢可以唱得再wild啲,再放鬆啲

可能趕住出碟,錄得好倉促。同埋唱腔唔係太OK,我聽番以前d歌,佢唱得好自然。但係擁有海呢隻有d姣,同埋唱得好緊。
藍與黑果時真係好鬆弛,魂斷威尼斯都好好聽。
不過風起了歌詞寫得幾好,房間號碼都係。肥謙寫畀佢d詞都幾好下。
Gary 發表於 2020-10-29 14:23

沒關係不是愛情 都係病緊嗰陣錄
魂斷威尼斯真係好正,有幸MC聽到live

點解你係fans都叫佢人瑞
hehehaha 發表於 2020-10-29 17:50

係group班奸妃都係咁叫佢,知道係冇惡意就得

係WOR..
今次演唱會希望有長信不如短訊LIVE!!!!
Garfield 發表於 2020-10-29 22:10

呢首好似未係紅館live過
Single好似得返扭到十同長恨哥哥未live過

一直覺得wonder miriam係我心中最差嘅唱片
得明日再會同啦啦誇啦啦好聽
塗鴉都有時聽下 ...
electric 發表於 2020-10-29 23:27

遊艇呢?

對隻碟印象只係前中後加隻快歌
其餘全部慢歌,扮無咁悶
LoveMirkay520 發表於 2020-10-29 23:39

2008年所有當紅女歌手嘅音樂都好高質
包括祖祖,美之,Fiona,Kay,Hocc...連Kelly隻Kellylicious都回勇
反而千千... 唔知係度做緊乜 ,無心戀戰,掛住拍拖

但係好變態我發覺我仲記得I過d歌詞
electric 發表於 2020-10-30 00:06

點解當年會收隻國語歌入碟,九唔搭八

最恐怖係隻歌放起中間次次都要飛歌
aussie2013 發表於 2020-10-30 09:29

係,點解唔當係bonus track收錄

禁左成個鐘都唔得, 有無人買到
gordon0807 發表於 2020-10-30 10:23

好多人買咗喎

我ADD左之後一禁左好多次都係SOLD OUT
gordon0807 發表於 2020-10-30 10:43

你買邊日??

試緊24,25,26 $980禁完, 顯示ADDED
但SHOPPING CART都係空的
gordon0807 發表於 2020-10-30 10:48

登入咗未㗎?

今次有嘉賓,好似話其中一場幾有驚喜,未做過千千嘉賓

唔系話今次演唱會會特別d,似係一個故事咁,如果請佐嘉賓,會不會破壞完整性~~ ...
Gary 發表於 2020-10-30 14:26

可以好似LB咁將嘉賓擺係encore

估係gigi
jason567 發表於 2020-10-30 13:42

話係新生代偶像喎

ALL ABOUT LOVE 第二PART小城大事到稀客個PART其實好驚喜
gordon0807 發表於 2020-10-30 14:18

AAL最驚喜係個opening, 又震撼又高格調

而家聽番金牌三碟,電光幻影呢張我最鐘意明日之歌,single係風采依然,unlimited裡面最愛水月鏡花。 ...
Gary 發表於 2020-10-30 14:25

呢三隻碟啲詞太好,連 詭異 呢啲快歌都填到絕一絕,好難揀

原來我自動FILTER 左LADIES & GENTLEMEN
快劍俠 發表於 2020-10-30 15:26

呢個演唱會係史上最垃圾,除咗氣氛好,一無是處

AIA 又贊助返
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

張poster都影得好樣衰。不過唱冰點時喊得好犀利,應該係諗起番之前d經歷,作為觀眾睇到幾有共鳴。 ...
Gary 發表於 2020-10-30 16:12

poster, 衫,舞台,rundown... 總之成個production都好垃圾
但氣氛堅係好,同埋有Ellen

嗰次冰點touching嘅程度同321Go 數你有得揮,訓係度喊住唱

估唔到內部都hold咁多
Serendipity 發表於 2020-11-5 00:55

有AIA,好難唔hold

笑到我呢....

黑色區域係咪留畀丁生班芝麻二世祖friends?!

人瑞可能要練好堆歌

如果唔係,唔夠氣要遞 ...
fancycar 發表於 2020-11-4 21:31

瑞瑞從來唔會隊咪俾觀眾唱

但ALL ABOUT LOVE D 衫同個頭都係奇醜
快劍俠 發表於 2020-11-4 10:18

AAL啲衫唔差㗎,有啲仲好型 (好多手嗰件)
唔似321Go咁,係咁換衫,但好多都太相似又冇LB咁grand咁法國女人feel,反而令人留唔下印象

但現場氣氛反而個時係咁多年咁多次以來最好小調個PART根本可以用悲歌之王
DANCE個PART仲有堆華星,新藝 ...
gordon0807 發表於 2020-11-4 09:27

勁嬲,竟然唱咗5首人哋嘅歌,菊花台呢啲咁娘嘅歌都唔知唱嚟做乜
要小調自己都有悲歌之王,集體回憶喇

L&G個producer好似係陳台證