返回列表 發帖

Fearless - 趙慧珊

單選投票, 共有 25 人參與投票
28.00% (7)
0.00% (0)
16.00% (4)
4.00% (1)
52.00% (13)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 19/10/2020

https://www.joox.com/hk/single/Lki2RNH9nDELMoclesAt1w==

作曲:趙慧珊Aka / Jason Lee
填詞:關彥嶸
編曲:Jason Lee
監製:Jason Lee

從來活在畏懼中不敢進取
長年累月困在堡壘
隔着圍牆 現在到未來
未敢衝出去 安守到幾歲

四面牆隔絕來往
恐怕踏出未見曙光
一不小心會命喪
竭力嘗試着強悍
天塌下 怎樣擋
好想走遍世界 隨便去闖

Fearless 讓這黑影長伴我遠飛幾千里
Fearless 在晚空中遊蕩嬉戲
Fearless 滑進谷底尋覓缺陷中的優美
Fearless 地暗天昏懷着希冀

蜉蝣在大宇宙畢竟很渺小
然而活着努力心跳
信念頑強並沒法動搖
在此刻醒覺 抓緊每一秒

再學行往着前看
拭去汗水步向遠方
枯萎的花再怒放
繼續行繼續前往
天與地 這樣廣
青春不再也有權利發光

Fearless 讓這黑影長伴我遠飛幾千里
Fearless 在晚空中遊蕩嬉戲
Fearless 滑進谷底尋覓缺陷中的優美
Fearless 地暗天昏懷着希冀

天色早變黑 越害怕 彷彿更可怕
欣然 抱着共存吧
命爛到底亦能招架

Fearless 命裏多舛無礙我遠飛幾千里
Fearless 在半空寫我歷險記
Fearless 墮進漆黑才望見日出多麼美
Fearless 地厚天高懷着希冀

評分人數

上一首好聽D

點解會咁take 個Vocal....

上一最長還款期首好聽DRedDevil 發表於 2020-10-22 19:16

十分認同

個Fearless聽到我打冷震
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個Fearless聽到我打冷震
hinz 發表於 2020-10-27 09:39

Feeeeeeeeeeee 呀 甩ssss 打冷震 x 1000000

點解AKA 又有歌出
俾多啲buget CherB 好過

尋日903聽咗1次,嚇死
點解監製會俾呢個版本出街

Fear jor
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

點解AKA 又有歌出
俾多啲buget CherB 好過
jasonng 發表於 2020-10-27 11:48

本身好似唔只兩首
唔係俾狗咬親呢首好似早D出
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

第一次係喺903聽到
chorus句fearless聽到我要除耳機冷靜一下

頭先星夢台有live, 佢呢首歌live 真係全炒,由其高音位,完全handle 吾到。認真呢首太高難度。

頭先星夢台有live, 佢呢首歌live 真係全炒,由其高音位,完全handle 吾到。認真呢首太高難度。 ...
hkbaby 發表於 2020-11-28 23:40

Fearless~~~果下唔駛唱既

成首歌好似唔啱音....高音又上唔到
同埋Aka solo歌仍然有種娘味....可能係唱腔問題

Live好似好驚嚇

真係好難聽!! 佢咩事? 首歌佢自己有份作.....

真係好難聽!! 佢咩事? 首歌佢自己有份作.....
阿橋 發表於 2020-11-29 23:09

根本佢把聲吾岩唱,而且key太高,而且音域太闊,佢全首歌把聲都崩緊左。

Fearless~~~果下唔駛唱既
kevin2011 發表於 2020-11-29 02:33

副歌果度,“嬉戲“ 果個位用真音上E5,D5, 即係美容 搜神記 入面個最高音改用真音上,玩死自已真係個個都Mariah Carey, Leona Lewis咩?