返回列表 發帖

[Dec/2020] 汪明荃與香港中樂團 2020

演唱會名稱:汪明荃與香港中樂團 2020
地點:香港文化中心音樂廳
日期:11-12 Dec 2020 (Fri, Sat)
時間:8:00pm
票價:HKD 680 / 480 / 280  (*學生、長者、殘疾人士及綜援人士半價優惠)

門票已於城市電腦售票網公開發售

附加資料:
【Liza姐與你穿越時空,古典詩詞、流行經典展風姿】

「阿姐」與樂團多次合作演出,擦出無限火花,今次與
你穿越時空,呈獻多首古典詩詞包括《花非花》、《聲
聲慢》、《紅豆詞》、《滿江紅》及首本名曲《華麗轉
身》、《傾城之戀》、《歸帆》、《熱咖啡》,展現綽
約風姿。
樂團特別委約著名香港作曲家伍卓賢創作以辛棄疾的宋
詞為題的《青玉案 • 元夕》及以蘇軾的宋詞為題的《蝶
戀花 • 春景》,於音樂會中作世界首演。

指揮 Conductor:閻惠昌 Yan Huichang
演出者 Performed by:汪明荃 Liza Wang
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

啱啱上城市售票網睇
仲有好多連位可以買
大家欲購從速
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

希望再翻唱少女的祈禱

淋病應該會入場?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

叫美千送美心西餅比呀姐
再將我相信的如煙火般綻放

首本名曲《華麗轉身》

CM會唔會組團一齊睇?

想睇阿姐性感唱跳經典名曲熱咖啡

想聽阿姐唱加大力度、色惑、勢不兩立同886
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

明成皇后 都係必唱之一

想聽未發表嘅作品 三生一吻、很怕死、只想死於你身邊、看不見的愛情、一個女人一個通渠佬和浴室

支持開到2021

做個勇
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

學生有得平
呀蛆真係年輕人嘅偶像

冇記錯原本上年搞呢個show係紅館 點解而家變咗文化中心?
係咪因為嬋嬋搶走咗美荃個期?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

想聽阿姐唱特倫斯夢遊仙境

想聽荃荃唱撈月亮的人
夠哂中樂feel
DM多仔多到覆唔哂

演唱會名稱:汪明荃與香港中樂團 2020
地點:香港文化中心音樂廳
日期:11-12 Dec 2020 (Fri, Sat)
時間 ...
John 發表於 2020-10-23 17:45

仲要隔位坐,可容納多少人?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

明荃群組

Jude應該想阿姐唱佢首零分
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

美轉好索
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

支持cm華人永遠神檯級天后美轉

買飛要快,好多靚位都無位了

學生有得平
呀蛆真係年輕人嘅偶像
WZA111 發表於 2020-10-24 00:36

阿姐真手足
支持學生

千 FA 好不敬
唔畀個期同紅館畀阿姐
仲要收得貴過阿姐

如果演唱會最後可以唱呢幾首就好

你們的幸福
獨家村
年度之歌
彳亍
羅生門(第二晚限定,羅家英合唱)
DM多仔多到覆唔哂

如果演唱會最後可以唱呢幾首就好

你們的幸福
獨家村
年度之歌
彳亍
羅生門(第二晚限定,羅家英合唱) ...
mosesming 發表於 2020-10-25 09:59

怕阿姐唱完第二首已經斷氣
你想謀殺咩

怕阿姐唱完第二首已經斷氣
你想謀殺咩
John 發表於 2020-10-25 15:28

可以扮喊
然後遞支咪比觀眾

可以扮喊
然後遞支咪比觀眾
hehehaha 發表於 2020-10-25 19:38

改歌單囉

我的生荃之道
少女的祈禱
最後的歌

大激想(第二場限定,鄭少秋、劉松仁合唱)
DM多仔多到覆唔哂

想聽返自由女神,但唔知有無版權

想聽返自由女神,但唔知有無版權
on07111 發表於 2020-10-25 22:44

佢2017年紅館有唱(獨唱)
所以想唱嘅話應該冇問題
DM多仔多到覆唔哂

千 FA 好不敬
唔畀個期同紅館畀阿姐
仲要收得貴過阿姐
hissorhk 發表於 2020-10-24 22:54

送美心月餅都叫不敬...?
再將我相信的如煙火般綻放

改歌單囉

我的生荃之道
少女的祈禱
最後的歌

大激想(第二場限定,鄭少秋、劉松仁合唱) ...
mosesming 發表於 2020-10-25 22:08

扮喊要有笑中有淚

想聽阿姐唱加大力度、色惑、勢不兩立同886
on07111 發表於 2020-10-23 19:43

小峽谷之1234想聽阿姐唱

G持呀蛆唱碧玉
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

叫呀姐唱撐起雨傘丫笨!

Liza姐與你穿越時空

希望Liza會唱 想見你想見你想見你

2場都仲有連位

千嬋定明荃好賣啲?
DM多仔多到覆唔哂

Liza姐肯定唱色惑啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

千嬅演唱會有11版
明荃得1版

Liza姐肯定唱色惑啦
風見志郎 發表於 2020-11-9 11:08

齋諗都 .... 不了

齋諗都 .... 不了
星夢情真 發表於 2020-11-10 20:39

叫~禾吞~吞你^吐吐~
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

叫~禾吞~吞你^吐吐~
616.1314 發表於 2020-11-10 21:14

妹妹你做全套d friend

唔知有冇搵Anthony練歌
可以整翻個少女的祈禱中樂版

有無買阿姐票送楊中嬅演唱會飛

有無買阿姐票送楊中嬅演唱會飛
on07111 發表於 2020-11-13 18:20

送月餅就真

https://ticket.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/40857

此節目門票暫停發售,直至另行通知。如有查詢,請聯絡主辦機構或城市售票網票務查詢熱線 3761 6661 (辦公時間:每日上午十時至晚上八時)。

發生咩事
驚爆第四波所以唔賣霏住?

此節目門票暫停發售,直至另行通知。如有查詢,請聯絡主辦機構或城市售票網票務查詢熱線 3761 6661 (辦公 ...
阻住 發表於 2020-11-16 00:02

係咪千千美心月餅連紅館檔期送晒俾阿姐
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了