返回列表 發帖
想佢出自己作嘅歌
mrshadowll 發表於 2020-10-26 12:46

我估佢要出埋you~新歌呢隻大碟-->國語碟-->唱作album(如果有嘅話
其實佢整home studio 同埋之前雜誌都有提過想出唱作album總結呢十年,證明佢應該有呢個諗法嘅,但呢兩年啲計畫打亂哂,加上佢啲效率同走數已經出曬名......  
你(同我)應該有排等

我FEEL 到ILUB 有D 想搶最歌
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

我FEEL 到ILUB 有D 想搶最歌
kwanie 發表於 2020-10-26 14:36

估唔到咁樣玩

勁歌終於有一首歌怎麼去愛有第十位上第三位
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-26 00:57

可能因為套劇已經大結局咗所以快快手上咗高位先
    嚟緊<踩過界2>佢仲有首片尾曲<世事何曾是絕對>要上,不過又係翻唱歌

來自官方有關單位的壓力撲面而來,她幾乎是搶時間「逃亡」離開中國大陸的,幸好,後來一切平安。
bagfgfcde 發表於 2020-10-26 12:56

終於有人寫左呢件事出黎
其實差少少 mami 就被消失…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

中文歌曲龍虎榜 本周精選
小夜燈 (04) / 帶走你的垃圾 (08) / 一口氣 (19) / ~旋轉 with me* (20) / 基本戀愛套路 (NE)

小夜燈 (04) / 帶走你的垃圾 (08) / 一口氣 (19) / ~旋轉 with me* (20) / 基本 ...
peter722 發表於 2020-10-26 14:54

Joyce

Joyce
michael344 發表於 2020-10-26 15:02

恭喜定Joyce先
小夜燈係值得冠
仲係加盟寰亞頭炮

終於有人寫左呢件事出黎
其實差少少 mami 就被消失…
星勤 發表於 2020-10-26 14:50

良心歌手

小巧就快又出歌了

小巧就快又出歌了
森姆@結論 發表於 2020-10-26 15:31

不如留下年先啦  
今年成績非常不理想

不如留下年先啦  
今年成績非常不理想
michael344 發表於 26/10/2020 16:17
如果仲係嗰堆歌

下年成績一樣都會係咁
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

颳風沙
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

twinkle twinkle little star 是咪首播
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week49
1帶走你的垃圾2PIETY3midsommar

陳柏宇似5台冠

twinkle twinkle little star 是咪首播
b01091018 發表於 2020-10-26 19:00

搵到我頭都大埋
903就應該係 但係my903.com冇

係咪想搶CCTVB最受歡迎男歌手

寫歌撐警 鍾鎮濤:希望將我嘅心意送俾香港警隊 TVB 將播足本版

https://www.thestandnews.com/pol ... %E6%9C%AC%E7%89%88/
山  。    下     。   見。

係咪想搶CCTVB最受歡迎男歌手

寫歌撐警 鍾鎮濤:希望將我嘅心意送俾香港警隊 TVB 將播足本版

...
kaman921 發表於 2020-10-26 19:12

佢離開咗環球?
Btw今年藍營好多歌(質素另計)
支持楊干嬋同志打擊黃牛黨

小夜燈 (04) / 帶走你的垃圾 (08) / 一口氣 (19) / ~旋轉 with me* (20) / 基本 ...
peter722 發表於 2020-10-26 14:54

港台好撐mami
903 不了

柳真心一周命?

Serrini 有良心有實力有外貌
今年啲歌有質有量
上年仲衝出香港去到台灣拎獎
好勁
今年唔投佢做最女
真係唔 ...
bagfgfcde 發表於 2020-10-26 12:56

呢集節目我聽左mami

許廷鏗 11月11日出碟

許廷鏗 11月11日出碟
~love1314~ 發表於 2020-10-26 19:53

好像很需要1的樣子
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

b01091018 發表於 2020-10-26 19:00

愉快是午餐~要賣懶~坐鐵路也不嫌慢~感慨未會慣~best lyrics
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

好像很需要1的樣子
SugarFree 發表於 2020-10-26 19:56

佢唔係10進化到1

https://www.facebook.com/2202889 ... 58039957834227/?d=n
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

[10月26日之廣東歌]

2005年10月26日 - 容祖兒於紅館舉行一連8場《Reflection of Joey's Live 容祖兒演唱會》
2006年10月26日 - 何韻詩在紅館舉行三場《Live in Unity巡迴演唱會》,為入行十周年首個紅館演唱會
lu12 發表於 2020-10-26 06:42

係咪特登揀埋同一日開

ILUB 今次好似真係黎真

佢唔係10進化到1
speedman 發表於 2020-10-26 19:59

咩姐
佢第11隻大碟呢
揀11月11日出都好正常姐

柳真心一周命?
chachacharlie 發表於 2020-10-26 19:40

Burn Out走勢

Burn Out走勢
steph 發表於 2020-10-26 20:14

係都係天空之門走勢

佢唔係10進化到1
speedman 發表於 2020-10-26 19:59

由10進化到1111就真

ILUB 今次好似真係黎真
chachacharlie 發表於 26/10/2020 20:13
至尊歌出現了

佢離開咗環球?
Btw今年藍營好多歌(質素另計)
LoveMirkay520 發表於 2020-10-26 19:16

係喎,唔見咗佢
https://www.umwebzine.com/zh/artist
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

柳真心一周命?
chachacharlie 發表於 2020-10-26 19:40

應該係等埋下星期團歌出又再一次播到失禁

咁就30 次

Eason 1月1見
家謙保底2.5獎,叫糊作曲人、男銅,隨時變大贏家

咁就30 次
kwanie 發表於 2020-10-26 21:16
大腸基本上必播
今日埋單至少31
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

嘩糖果屋 無停 十大其實有機

17>05>04>03>07>04>03>07*>01
希望MAMI 有得上台
嘩糖果屋 無停 十大其實有機
chachacharlie 發表於 26/10/2020 21:26
聽日播多幾次然後冠軍週唔低其實有機

05  荒島之幻象 / 笑哈哈先生 /
~~~~~~~ (17+01) ~~~~~~~
04  十分錯 / 感情這回事 / 一口氣 / 面目 / midsommar / 基本戀愛套路 /
03  金星女孩 / 風靈物語 / 角落生物 / My Only One /
颳風沙應該救得返啦

颳風沙應該救得返啦
kwanie 發表於 2020-10-26 21:30
上ToNick同Kendy啦
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

Eason 1月1見
家謙保底2.5獎,叫糊作曲人、男銅,隨時變大贏家
PEACH 發表於 2020-10-26 21:20

家謙做到大同08/11年咁就夠,不過如果拎埋最男會更佳
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

颳風沙應該救得返啦
kwanie 發表於 2020-10-26 21:30
mirror3個都播3次想點

播完小斌女之後播我霏
充分反映我霏真係好唱得

播完小斌女之後播我霏
充分反映我霏真係好唱得
kwanie 發表於 2020-10-26 21:42

之後仲有天后迦
Steven's Top 20 Collections Week 49
01  美男子與香煙 - Gin Lee
02  midsommar - 鍾楚翹
03  我心中尚未崩壞的部分 - 黃妍

Thanks 大腸
高妹正傳 x 高妹 (CD沒有收錄)
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

之後仲有天后迦
steven 發表於 26/10/2020 21:48
唱得最好一定係蝸牛
不服來辯

家謙做到大同08/11年咁就夠,不過如果拎埋最男會更佳
on07111 發表於 2020-10-26 21:33

最男要某登力量

唱得最好一定係蝸牛
不服來辯
kwanie 發表於 2020-10-26 21:55

一定係來自金星蝸牛
先會特登走音

昨晚聽阿Mag同阿豹唱守望麥田覺得阿Mag可以唱多D pop-rock.
I talk a lot of BS.