返回列表 發帖
唉 張軒又唔出歌 祖國又唔出歌
得Kenny同Micllm上榜,焗住都要micllm冠
山  。    下     。   見。

估唔到鷹王無課金取冠
溝渠 6>6>7
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-31 17:18

擺明谷溝渠, 如果下week 冠, 即6>6>7>1 , 冇落過 top 10 以下,五算係破記錄?

祖國 返咗支那繼續做大陸騷同人合唱喎
kaman921 發表於 2020-10-31 18:56

係囉 其實可以睇佢既小紅書
秉承cm精神 推廣好音樂

唉 張軒又唔出歌 祖國又唔出歌
得Kenny同Micllm上榜,焗住都要micllm冠
kaman921 發表於 2020-10-31 19:01

抵死啦
過去呢十年新人又唔力捧
一係簽啲完全唔值得捧嘅垃圾
剩係識用班老嘢年年搶奬
依家仲要折墮到要谷Kenny
笑死
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

Casada 都是幾個月後才上榜, 深夜告別練習繼續努力...
hkwilliamsiu 發表於 2020-10-31 17:14

仲等緊佢上網絡安全隱患

發覺2016年女歌手ap已經睇唔番

居然夠膽OUT SO CALLED LOVE SONG,狗狗漆好去啦!!!!!!!!!!
強烈抗議人大常委立國安法及DQ泛民!!
習帝死全家!!人大死全家!!777死全家!!打倒中共暴政!!

又燈左tim
903號訪唔播糖果屋嘅
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

居然夠膽OUT SO CALLED LOVE SONG,狗狗漆好去死啦!!!!!!!!!!{:1_119 ...
酷愛903 發表於 2020-10-31 20:16

如果佢冠嘅quota比咗gin我buy
支持楊干嬋同志打擊黃牛黨

居然夠膽OUT SO CALLED LOVE SONG,狗狗漆好去死啦!!!!!!!!!!{:1_119 ...

agger
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

第二位唔差啦。
美煙首美男子與堅Lee派左個幾月,唔係被ban上唔到榜就係十大不入,成績同 敢 一樣慘裂
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

抵死啦
過去呢十年新人又唔力捧
一係簽啲完全唔值得捧嘅垃圾
剩係識用班老嘢年年搶奬
依家仲要折墮到要谷K ...
hehehaha 發表於 2020-10-31 19:38

用twins搶又得
秉承cm精神 推廣好音樂

Ging
但排左你簽名個3個先好唔好
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week49
1帶走你的垃圾2PIETY3midsommar

張敬軒幾時出新歌,其實新歌demo聽左兩句就知唔係佢作,冇聽落去
軒兒 GOOD SHOW!!!!

乾爹係咪Kenny出道以嚟成績最好嘅一首歌?
好似已經3台冠

用twins搶又得
kenneth 發表於 2020-10-31 22:20

Twins就算啦⋯⋯
閃卡單嘢已經救唔返
只可用阿Sa搶啦
不過阿Sa仲早過美祖冇玩頒獎禮了

好似已經3台冠
森姆@結論 發表於 2020-10-31 23:56

2台咋喎原來已經係最好

睇wiki第一次多過一個台冠
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

謝文欣真係20 out,新城真係好賤格

997 2020 no.1 eeg
wk2 頭頂有角
wk12 善良
wk15 喜劇收場
wk22 別為我好
wk32 格林童話
wk35 一千零一頁
w ...
michael344 發表於 2020-10-31 17:44

大驚小怪,容祖兒及張敬軒8個quota平均分哂俾師弟妹

997 2020 no.1 eeg
wk2 頭頂有角
wk12 善良
wk15 喜劇收場
wk22 別為我好
wk32 格林童話
wk35 一千零一頁
w ...
michael344 發表於 2020-10-31 17:44

其實52佔8 又吾係太跨張

好似已經3台冠
森姆@結論 發表於 31/10/2020 23:56
仲撞咗艾粒首濕爹添
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

廷堅同欣直人生大事 嘉姐
Week49

https://bit.ly/3mqaes7

講juno

東網向Juno查詢事態發展,他先代Kay的疏忽向周耀輝、其學生們及主辦單位及所有受影響的人士說聲對唔住:「新歌始終未正式推出,唔希望有任何侵權問題出現,亦唔想抹殺咗公司一路以來嘅鋪排同音樂人嘅心血。我當然明白Kay作為歌手嘅一時心急,所以冇通知公司下唱咗首歌,因鹵莽而影響咗企劃部署,再次講聲唔好意思。」至於Kay在截稿前未有回覆。

其實52佔8 又吾係太跨張
hkbaby 發表於 2020-11-1 00:49

唔係10首咩?點解係8?同埋52周都未完可能唔止10首

講juno

東網向Juno查詢事態發展,他先代Kay的疏忽向周耀輝、其學生們及主辦單位及所有受影響的人士說聲 ...
simhk 發表於 2020-11-1 01:43
而家有冇講話幾時派
定係索性當side-track

[11月1日之廣東歌]

1976年11月1日 - 電視劇《狂潮》首播,關菊英演唱主題曲《狂潮》
1989年11月1日 - 關淑怡推出第二張專輯《難得有情人》,專輯衝破白金唱片銷量
1992年11月1日 - 湯寶如推出首張個人音樂專輯《First Love》
1997年11月1日 - 鄭秀文於紅館舉行16場《Sammi Star Show鄭秀文97演唱會》,場次是個人紀錄最多的一次
1999年11月1日 - Beyond推出解散前最後一張專輯《Good Time》,收錄了包括同名歌曲《Good Time》、《十八》等合共11首作品
2000年11月1日 - 林憶蓮在會展舉行《00年拉闊壓軸 林憶蓮音樂會》
2007年11月1日 - 容祖兒推出第十二張個人音樂專輯《Glow》,收錄包括《零時零分》、《逃》等合共10首作品
2007年11月1日 - 李逸朗推出首張個人音樂專輯《李威樂》
2011年11月1日 - 鄭欣宜推出第二張專輯《故事的配角》
2018年11月1日 - Supper moment舉行首個紅館演唱會,3場《Supper Moment Live 2018》,並將首場稱為大奇蹟日
2019年11月1日 - Pandora推出第一張大碟《The Opening》
2020年11月1日 - 陳健安一連7日,於網上舉行線上青春音樂祭典《本原祭》

[11月1日之廣東歌]

1976年11月1日 - 電視劇《狂潮》首播,關菊英演唱主題曲《狂潮》
1989年11月1日 - 關淑 ...
lu12 發表於 2020-11-1 08:11

係咪我少聽903

好似都有一排冇聽到colin報呢樣

聽親都係903特備節目
Week49

好悶啊仲颳風沙

好悶啊仲颳風沙
chachacharlie 發表於 2020-11-1 10:57

年年加到上十大
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

好悶啊仲颳風沙
chachacharlie 發表於 2020-11-1 10:57

為成就一月一號晚有得颳風沙
會繼續播落去
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

廷堅同欣直人生大事  嘉姐
b01091018 發表於 2020-11-1 01:05

結婚了
SSN Chart (27 Nov)
1. 每 道 微 小 (1 Week No.1) - RubberBand
2. Mean - 鄧 小 巧
3. 慌 - 許 廷 鏗

CHILL CLUB推介 26/10
農民Remake
視像見
實時慰飼
次元壁
曖昧

CHILL CLUB推介 29/10
懷念晴朗的雨天
次元壁
再聚

孤獨病

CHILL CLUB推介 30/10
懷念晴朗的雨天
midsommar
Hear My Voice
天空之門
曖昧
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

係咪我少聽903

好似都有一排冇聽到colin報呢樣

聽親都係903特備節目 ...
b01091018 發表於 1/11/2020 10:12
因為呢幾日真係無播
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

05  最後的搖滾 / 小夜燈 /
04  midsommar / 帶走你的垃圾 / Paradise /
~~~~~~~~~ (20) ~~~~~~~~~
03  微風 / 為食熊貓 / 荒島之幻象 /
夠返欣宜上去
唱片舖今朝都播幾多喎

per se進度幾理想
已經22次
希望代班時段會播
Steven's Top 20 Collections Week 49
01  美男子與香煙 - Gin Lee
02  midsommar - 鍾楚翹
03  我心中尚未崩壞的部分 - 黃妍

因為呢幾日真係無播
kwanie 發表於 2020-11-1 14:05

鋪好紅地氈 老陳行完就收起
Week49

夠返欣宜上去
唱片舖今朝都播幾多喎
kwanie 發表於 2020-11-1 14:11

華納掃獎 ?男金 組金 至尊歌 (至尊碟)

近幾年沒有唱片公司的束縛,雖則 Candy 的音樂產量不多,可是每一首歌,如《哲學家》、《明日我與你海邊跑一天》、《一晚白頭》等,都是唱出自己的心聲和閱歷,比起過往更悠然自在。即將發佈的《夜迷宮》,她會重新演繹關淑怡的經典之作,當中沒有太多商業的考慮,純粹是出於自己的喜愛

「我今次想翻唱一首廣東歌,而我最有印象的歌曲是來自 90 年代。那時候最流行張國榮、梅艷芳的音樂,然後便是關淑怡、王菲的,我成長的時候就是着這些廣東歌。挑選《夜迷宮》,因為覺得它很有型、很 moody,並不是一般情情愛愛的題材。」

「其次,它的 MV 很有電影感,吸引着人。我很尊重這作品,所以便想製作一個盧巧音的版本向它致敬。」Candy 的《夜迷宮》放慢了原版的節奏,少了一點激昂,卻多了一陣迷幻感,散發出另一種冷酷。」
支持楊干嬋同志打擊黃牛黨

係咪出場次序Ja

暖場嘉賓Gun Lee
壓軸嘉賓 一姐詠
on07111 發表於 2020-10-29 13:00

Aga唱先

Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

安俊豪新歌好正
軒兒 GOOD SHOW!!!!

好多煎粉俾歡呼聲煎煎聽,一姐CONFIRMED
搖滾區的神經病ig

阻住 發表於 2020-11-1 17:46

出晒奶力大嗌了

估唔到係gin最識搞氣氛

OMG

估唔到係gin最識搞氣氛
Nathan 發表於 2020-11-1 17:59

好有一姐風範
。Kaykay。Taytay。Kelly。

OMG
HeithWong 發表於 2020-11-1 18:19

好old news
已經冇follow咗好耐...
Jason Playlist 2020 Week 48
#1 A New Day | 馮允謙

佢有同山頂啲朋友打招呼..好親民
美男子副歌第一句全場大合唱 真hit
Jason Playlist 2020 Week 48
#1 A New Day | 馮允謙

鄧小巧新歌cover直情照抄楊丞琳年輪說
個team有無腦?
我祈求美雅拎女銅一定要發生

好old news
已經冇follow咗好耐...
JasOh103 發表於 2020-11-1 18:28

幾時開始嘅事