返回列表 發帖
昨晚聽阿Mag同阿豹唱守望麥田覺得阿Mag可以唱多D pop-rock.
angelicdestiny 發表於 2020-10-26 22:18

淨係覺得兩個唱得之人carry全集
中間果part新歌推介黃妍走出黎唱顯得佢完全未夠班
但平時首歌又扮到好有野咁

昨晚聽阿Mag同阿豹唱守望麥田覺得阿Mag可以唱多D pop-rock.
angelicdestiny 發表於 2020-10-26 22:18

感覺其實Mag同豹幾夾 仲要同公司 期待日後多啲合作

淨係覺得兩個唱得之人carry全集
中間果part新歌推介黃妍走出黎唱顯得佢完全未夠班
但平時首歌又 ...
kevin2011 發表於 2020-10-26 22:24

黃妍除左凊新之外其實唱歌麻麻,連之前個黃浩琳都好過佢,當然阿Mag同豹係唱得之人,冇得比。
I talk a lot of BS.

黃妍除左凊新之外其實唱歌麻麻,連之前個黃浩琳都好過佢,當然阿Mag同豹係唱得之人,冇得比。 ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-26 22:36

尋晚走音都算 仲要有句唔夠氣唱 唱甩左三個字
自己歌都唱成咁 想點

ViuTV新劇有章尾而
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

ViuTV新劇有章尾而
sigmasigma 發表於 2020-10-26 22:39

章尾而好似係跟方皓玟?
本身套劇係搵方皓玟擔正架
但viuTV搵到張可頤就踢走人
天生為何聽命
天生未懼放聲

Aga 多Kay 差唔多100 AP 喇得番咁少時間追唔追到㗎

尋晚走音都算 仲要有句唔夠氣唱 唱甩左三個字
自己歌都唱成咁 想點 ...
kevin2011 發表於 2020-10-26 22:38

真係唔掂 lol 仲要唔知點解成日對住個cam笑。

Aga 多Kay 差唔多100 AP 喇得番咁少時間追唔追到㗎
LLLC 發表於 2020-10-26 23:01

追唔到啦 AGA今年走去狂癡903 DJ
人哋屋企天台都上埋 同人慶祝生日咁開心

其他女歌手又點會熱播到呀
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

真係唔掂 lol 仲要唔知點解成日對住個cam笑。
angelicdestiny 發表於 2020-10-26 23:08

佢每天也自己笑 就算下雨天也自己笑

就當So CLS好似小問題六週速冠播到100咁上下
牙淫就六週絕地大反擊140Ap揮低牙賓
Weekly Pick(s):
鄭融 - 多喝水 // 謝安琪 - 三生一吻

黃妍除左凊新之外其實唱歌麻麻,連之前個黃浩琳都好過佢,當然阿Mag同豹係唱得之人,冇得比。 ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-26 22:36

黃妍對比其他女歌手,佢真正優勢係佢美貌,但佢無充分利用

牙淫就六週絕地大反擊140Ap揮低牙賓 ...
敗犬女王 發表於 26/10/2020 23:28
真係派咗歌先講啦~~

同埋AGA 無諗過等佢咁..
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

家謙個勢好勁 年頭帶到年尾 分分鐘搶埋最男
家欣個勢可以 5-7 強 要出返 D 歌 / 多 D 曝光
睇下其他女歌手造化

趁今年大公司都難去科水之時
獨立歌手應該要快 D 闖出一片天
903 小小地捧起呢班人後 呢班人就會變成 903 人 GA LA~

黃浩琳係幾時同Sony 解約?今年隻碟都聽得下

趁今年大公司都難去科水之時
獨立歌手應該要快 D 闖出一片天
903 小小地捧起呢班人後 呢班人就會變成 903  ...
hissorhk 發表於 2020-10-27 00:03

Serrini 其實親港台多好多,又幫節目唱主題曲,歌曲remix 又有港台DJ合作

我估佢要出埋you~新歌呢隻大碟-->國語碟-->唱作album(如果有嘅話
其實佢整home studio 同埋之 ...
joycewy 發表於 2020-10-26 14:34

我諗要等到我更年期先出到
軒兒 GOOD SHOW!!!!

Serrini 其實親港台多好多,又幫節目唱主題曲,歌曲remix ...
powerful 發表於 2020-10-27 00:04

係今年4月先完約

Lillian 新碟唔算有驚喜
但至少用心 真誠 易/好聽(easy-listening)

黃妍對比其他女歌手,佢真正優勢係佢美貌,但佢無充分利用
PEACH 發表於 2020-10-26 23:37

即係平時得閒要露多啲腳?
某啲重要場合要著靚啲化行妝谷行胸之類?

好似早幾個月,我都鍾意佢前出的EP,真係easy listening,唔明點解Sony放棄左佢但同黃妍行folky/清新路線,論歌/聲黃浩琳好過佢。

好似早幾個月,我都鍾意佢前出的EP,真係easy listening,唔明點解Sony放棄左佢但同黃妍行folky/清新路線 ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-27 00:13

算啦長江後浪 黃妍係唔得既話過多幾年都係下一個被放棄既黃浩琳

Aga女金應該會派多首
我在乎~~~~我在乎~~~~~

許光漢 - 別再想見我
各大平台已經上架
乾一罐冰汽水

許光漢 - 別再想見我
各大平台已經上架
kio0909 發表於 2020-10-27 00:31

喜愛詮勝
Click>>第48週KFMusic Choice
01/ 未夠癲 - 鍾舒漫 / 鍾舒淇
02/ 奇妙事不斷有 - 艾粒
03/ 時光倒流一句話 - 林家謙

許光漢 - 別再想見我
各大平台已經上架
kio0909 發表於 2020-10-27 00:31

喜歡子維

許光漢 - 別再想見我
各大平台已經上架
kio0909 發表於 27/10/2020 00:31
LM 等睇VANI 聽朝就播
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

算啦長江後浪 黃妍係唔得既話過多幾年都係下一個被放棄既黃浩琳
kevin2011 發表於 2020-10-27 00:15

Sony又係唔識棒女歌手 lol 葉巧琳好似唔見左?

戴佩妮曲詞!
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

angelicdestiny 發表於 2020-10-27 00:58

去左玩造星3

Kenny 唱到咁都播咁多
903係咪真係想谷男銅玩爛個獎佢

少爺占咁快就inbox班DJs 睇黎要8weeks搶至尊了

kwanie 發表於 2020-10-27 01:45

如果kenny播到上三甲 咁暫定就十大了

美男子數榜後 讀賣sunday 短期租約 啱啱艾粒 仲有邊個節目播咗?

唔該晒

angelicdestiny 發表於 2020-10-27 00:58

葉巧琳咪派咗去玩造星3
分分鐘之後仲多人識過黃妍
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

葉巧琳咪派咗去玩造星3
分分鐘之後仲多人識過黃妍
hehehaha 發表於 2020-10-27 03:28

但太老了 估佢好早會foul

Serrini 其實親港台多好多,又幫節目唱主題曲,歌曲remix ...

31嗰邊都成日訪問佢
秉承cm精神 推廣好音樂

一定係來自金星嘅蝸牛
先會特登走音
michael344 發表於 2020-10-26 22:18

真係有走?
秉承cm精神 推廣好音樂

kwanie 發表於 2020-10-27 01:45

本身就係男銅
軒兒 GOOD SHOW!!!!

[10月27日之廣東歌]

1994年10月27日 - 周華健推出第一張粵語大碟《有弦相聚》
2002年10月27日  - 梁詠琪於香港會議展覽中心舉行首場個人903拉闊音樂會
2005年10月27日 - Krusty推出音樂專輯《Hello Krusty》
2009年10月27日 - 王梓軒推出第一張個人專輯《超越聲音》
2011年10月27日 - 黃耀明於香港演藝學院舉行2場《明日之歌廳——黃耀明唱顧嘉煇》音樂會
2011年10月27日 - 林海峰推出專輯《30mething Scary》
2016年10月27日 - 許冠傑於紅館舉行3場《請✓許冠傑演唱會》
2016年10月27日 - 鄭國江於伊利沙伯體育館舉行4場《鄭國江45周年名曲 巨星演唱會2016》,紀念入行45周年
2016年10月27日 - 泳兒於九展舉行《泳兒10周年Love Chapter演唱會》
2017年10月27日 - 許廷鏗推出轉會後首張專輯《神奇之旅》
2017年10月27日 - Nowhere boys於九展Music Zone舉行《Nowhere boys月光寶盒平行時空音樂會》
2017年10月27日 - 林憶蓮在紅館舉行一連4場《Pranava Encore 造樂者》

難啲喎

仲有六七十次

如果兩個都keep住播
abcxyz302006 發表於 2020-10-26 11:28

無論AP幾多, 903都可以隨意調金銀銅, 唔係咩?有錯sorry, 無follow開

真係救返颳風沙

大腸基本上必播
今日埋單至少31
KU5249 發表於 2020-10-26 21:20

醫臣致明日的舞有無機上到40ap
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

係今年4月先完約

Lillian 新碟唔算有驚喜
但至少用心 真誠 易/好聽(easy-listening) ...
bagfgfcde 發表於 2020-10-27 00:11

好似早幾個月,我都鍾意佢前出的EP,真係easy listening,唔明點解Sony放棄左佢但同黃妍行folky/清新路線 ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-27 00:13

佢同MAEL 新合作首 ripples 更有驚喜

Serrini 有良心有實力有外貌
今年啲歌有質有量
上年仲衝出香港去到台灣拎獎
好勁
今年唔投佢做最女
真係唔 ...
bagfgfcde 發表於 2020-10-26 12:56

嘩 唔投佢我都諗唔到投比邊個

兒登仔而家話Mami唱黎唱去都係pop 一啲都唔indie
講到曲風類型同indie係有關係咁  
Anyways in唔i ...
cymusic 發表於 2020-10-26 10:54

X登咁鍾意定形別人
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

05  荒島之幻象 / 感情這回事 / 笑哈哈先生 /
~~~~~~~~~ (19) ~~~~~~~~~
04  十分錯 / 金星女孩 / 一口氣 / 面目 / midsommar / 基本戀愛套路 / My Only One /
新劇要上了

Mag 唱LIVE 真係好有感染力
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

Mag 唱LIVE 真係好有感染力
pkl 發表於 2020-10-27 11:10

親愛的巨人嘅live 好聽咗好多

牙淫就六週絕地大反擊140Ap揮低牙賓 ...
敗犬女王 發表於 2020-10-26 23:28

Kay如果今年唔再派歌的話,等如放棄出席今年頒獎禮,現在她的地位不會因為可得女銀或女銅而出席拿獎的!!!!!

兩個訪問

填海華
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以