返回列表 發帖
勁歌金榜@2020/10/31
RK  LW   Songs       Singers
01 02 乾爹       關智斌
02 04 地球 ...
lu12 發表於 2020-10-27 18:06

地球來的人會唔會四台冠
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

譚x儀好慘
以為10>3係速冠,點知只係out得好睇D
Btw 允謙下week4台冠 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-10-27 18:14

嚟緊佢有踩過界2嘅片尾曲要上,實有冠

btw, 除咗07同10, 全部排隊等冠

社會環境極需要正能量打打氣!譚嘉儀帶來輕快的劇集主題曲<怎麼去愛>;黃妍扭轉諺語所講,彈着結他輕鬆唱出<遲起的鳥兒有蟲吃>;童真十足的曾樂彤送上<天空之門>,希望大家找到卡通片片尾曲的影子。「新人薦場」環節,無伴奏合唱組合VSing演唱自家作品,讓樂迷透過聲音認識六位成員。關智斌「若干年」未有蒞臨《勁歌》舞台,這次憑黃偉文填詞的<乾爹>嚐到冠軍歌滋味,當然即席獻唱。

落咗榜先上去唱sosad

Alfred 11/11出第11隻碟
cymusic 發表於 2020-10-27 18:45

之前有人post左了

社會環境極需要正能量打打氣!譚嘉儀帶來輕快的劇集主題曲;黃妍扭轉諺語所講,彈着結他輕鬆唱出;童真十足 ...
matt0605 發表於 2020-10-27 18:24

樂儀好詞兩首放送

勁歌金榜@2020/10/31
RK  LW   Songs       Singers
01 02 乾爹       關智斌
02 04 地球 ...
lu12 發表於 2020-10-27 18:06

好好笑,落2首明星夢,即上反2首明星夢。 估計下week 落斌女,就上 美aiiiii, 好似行 quota 制甘。

《Mean》鄧小巧
曲: 藍奕邦 / 謝國維
詞: 鄧小巧
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

好好笑,落2首明星夢,即上反2首明星夢。 估計下week 落斌女,就上 美aiiiii, 好似行 quota 制甘。 ...
hkbaby 發表於 2020-10-27 19:10

嚴格黎講謝文欣唔係星夢
不過都係tvb人就唔使分得咁細

嚴格黎講謝文欣唔係星夢
不過都係tvb人就唔使分得咁細
kevin2011 發表於 2020-10-27 19:40

Jarie好似係邵氏藝員
秉承cm精神 推廣好音樂

回復 209# kenneth

約滿邵氏啦 依家係TVB基本合約。
獲得群體免疫了

回復  kenneth

約滿邵氏啦 依家係TVB基本合約。
黃家正 發表於 2020-10-27 19:58

以上面個觀點佢就同謝文欣睇齊
秉承cm精神 推廣好音樂

黃妍除左凊新之外其實唱歌麻麻,連之前個黃浩琳都好過佢,當然阿Mag同豹係唱得之人,冇得比。 ...
angelicdestiny 發表於 2020-10-26 22:36

佢一路都係靠住把夠響嘅清聲底去撐
牆身有裂完全露晒底佢啲唱功演繹完全唔夠火喉

趁今年大公司都難去科水之時
獨立歌手應該要快 D 闖出一片天
903 小小地捧起呢班人後 呢班人就會變成 903  ...
hissorhk 發表於 2020-10-27 00:03

今年最男投實社蕾絲

點解spotify又無啦啦冇咗孤獨病,上次蒙著嘴又係咁,其他成員D歌仲喺度
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

之前有人post左了
森姆@結論 發表於 2020-10-27 18:54
仲熱烈討論過
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

家謙個勢好勁 年頭帶到年尾 分分鐘搶埋最男
家欣個勢可以 5-7 強 要出返 D 歌 / 多 D 曝光
睇下其他女歌手 ...
hissorhk 發表於 2020-10-27 00:02

投票比最男 我仲係家謙同Alfred爭扎緊,最女仲係大巧同一姐詠掙札,不過Alfred大巧未必入到五強
如果連家欣都入唔到,可能比同情票比堅Lee ge
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

好好笑,落2首明星夢,即上反2首明星夢。 估計下week 落斌女,就上 美aiiiii, 好似行 quota 制甘。 ...
hkbaby 發表於 2020-10-27 19:10

謝文欣唔喺星夢

最男仲係家謙同Alfred爭扎緊,最女仲係大巧同一姐詠掙札,不過Alfred大巧未必入到五強
如果連家欣 ...
on07111 發表於 2020-10-27 20:30

最男有黎明啊
軒兒 GOOD SHOW!!!!

最男有黎明啊
mrshadowll 發表於 2020-10-27 20:31

仲有盧冠廷,張國榮

投票比最男 我仲係家謙同Alfred爭扎緊,最女仲係大巧同一姐詠掙札,不過Alfred大巧未必入到五強
...

最女有陳潔靈
支持楊干嬋同志打擊黃牛黨

回復 203# matt0605

呢排英皇咁得閒去唱冠軍歌~

...

我會投家謙

好正
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

謝文欣唔喺星夢
lu12 發表於 2020-10-27 20:31

吾講我都吾知,感覺都係同一伙人。

叱吒樂壇 仲未有任何預告 派 Kay 三生一吻 ?

叱吒樂壇 仲未有任何預告 派 Kay 三生一吻 ?
洗衣王國130 發表於 2020-10-27 21:10

急咩呀
到時12月出碟有排你聽
今年讓下Aga拎女金啦!
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

急咩呀
到時12月出碟有排你聽
hehehaha 發表於 2020-10-27 21:20

唔制 我要 Kay 三連金

好正
KU5249 發表於 2020-10-27 21:02
本身唔鍾意次元壁
但mix落在錯誤的宇宙尋找愛又幾正
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

XX物語 x ~旋轉 with me* x 特倫斯夢遊仙境

https://instagram.com/stories/te ... gshid=1gcbefnm877ub
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

急咩呀
到時12月出碟有排你聽
hehehaha 發表於 2020-10-27 21:20

無所謂吧,又不是他說了算,他算哪根蔥?

颳完風沙未啊
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

無所謂吧,又不是他說了算,他算哪根蔥?
SugarFree 發表於 2020-10-27 21:37

講蝗語就返大陸論壇啦 !  好想Kay 三連女金 Aga 下年先女金啦

唔制 我要 Kay 三連金
洗衣王國130 發表於 2020-10-27 21:21

同意
軒兒 GOOD SHOW!!!!

XX物語 x ~旋轉 with me* x 特倫斯夢遊仙境
KU5249 發表於 2020-10-27 21:28

~旋轉 with 杜蕾斯物語*
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

colin 都唔播蕾 係咪因為落榜

講蝗語就返大陸論壇啦 !  好想Kay 三連女金 Aga 下年先女金啦
洗衣王國130 發表於 2020-10-27 21:47

臺灣同胞?

chachacharlie 發表於 2020-10-27 22:06

即播

chachacharlie 發表於 2020-10-27 22:06

明明隨著旋律奔馳

出現了
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

又唔講唔播

想聽so called love song @colin
Click>>第48週KFMusic Choice
01/ 未夠癲 - 鍾舒漫 / 鍾舒淇
02/ 奇妙事不斷有 - 艾粒
03/ 時光倒流一句話 - 林家謙

話咗麟兒有睇架啦
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

想聽三生一吻demo @colin
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

想聽風靈物語 @colin

06  荒島之幻象 / 笑哈哈先生 /
~~~~~~~~~ (19) ~~~~~~~~~
05  midsommar / My Only One /
CF 好心讓個位出嚟啦
WK44 終於一個MIRROR 都無啦感恩!!!!!!!!!!!!!
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

想聽白金升降機 @colin

想聽Goodnight City @colin
明明隨著旋律奔馳

其實阿key成十年無攞過女銀
今年好大機會重奪
一定好感動

CF 好心讓個位出嚟啦
WK44 終於一個MIRROR 都無啦感恩!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2020-10-27 22:52

又燈
CF上plug ban咗,今plug上番,其實都正常嘅

其實阿key成十年無攞過女銀
今年好大機會重奪
一定好感動
hehehaha 發表於 2020-10-27 22:54

我<浦銘心>雖然只係出道三年,但要感激嘅係好多好人、好事
Weekly Pick(s):
鄭融 - 多喝水 // 謝安琪 - 三生一吻