返回列表 發帖
好悶啊 陳伯咁都救得返上嚟
斌斌又可以高位 個榜好低質
黑暗中 等不到黎明
這雙眼 看不出恐怖

WK45 - 粉碎糖果屋
WK46 - SO CALLED LOVE SONG
WK47 - 感情這回事
WK48 - 美男子與香煙

十一月應該係冠呢D 架啦

諗緊JANICE 有無冠啫
佢同GIN 應該GIN 秤先少少
除非唔冠牙迦啦
唔係都無乜位
都未計美千DJ 泳泳同斌有無冠
仲有A New Day 呢
個榜好似都幾塞下咁
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

十一月應該係冠呢 ...
kwanie 發表於 2020-10-27 23:29

謙謙應該唔會4冠咁好待遇掛 可能要嚟緊再幾年白果先還到咁嘅待遇

估Gin都係無冠 上榜4-5週out得
黑暗中 等不到黎明
這雙眼 看不出恐怖

十一月應該係冠呢 ...
kwanie 發表於 2020-10-27 23:29

感覺A New Day可能三甲或者死位就算,之前已經三冠了。反而係AGA今年使唔使推到首首歌都係冠軍歌來沖金保銀

好悶啊 陳伯咁都救得返上嚟
斌斌又可以高位 個榜好低質
yinjai 發表於 2020-10-27 23:28

➕陳伯上十大

謙謙應該唔會4冠咁好待遇掛 可能要嚟緊再幾年白果先還到咁嘅待遇

估Gin都係無冠 上榜4-5週out ...
yinjai 發表於 27/10/2020 23:42
謙謙同宜宜似係寰亞新一代力捧對象啦
之之半退隱
又無得年年食老本
你睇下連節拍都播REVISIT 唔播SAMMI 啦
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

35 次
要 OSCAR VANI 早霸王 播晒先破到紀錄

其實阿key成十年無攞過女銀
今年好大機會重奪
一定好感動
hehehaha 發表於 2020-10-27 22:54

9年啫
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我想知
美之幾時派呀
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

35 次
要 OSCAR VANI 早霸王 播晒先破到紀錄
kwanie 發表於 2020-10-27 23:57

903就播比你睇

我居然mark到艾粒節目播傅穎

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1028_00862_001.html

睇怕三生一吻有排都未推出,重要攪文案
任我行 失憶蝴蝶

我居然mark到艾粒節目播傅穎
小伙子. 發表於 2020-10-28 01:00

好耐無聽 唔係講笑 聽到打哂冷震
唔知過咗咁多年 傳穎唱功有無更進一步呢
黑暗中 等不到黎明
這雙眼 看不出恐怖

remus 發表於 28/10/2020 01:01
恭喜天后迦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

謝安琪係咪同Juno不和

ILUB 係咪要即上了?

remus 發表於 2020-10-28 01:01

好心啦 以為個故仔係咩驚天巨作咩
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

恭喜天后迦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2020-10-28 01:50

球記成立20年有多,寶系50年
今年終於出到一個女金
恭喜哂Aga

亦都要多謝Juno同Kay既大方讓賽
成「迦」之美

HOTMAN 發表於 2020-10-28 01:56

其實都係,明明Kay之前訪問都讀過部份歌詞啦,除非首歌未去做版權登記

今年終於出到一個女金
恭喜哂Aga  

亦都要多謝Juno同Kay既大方讓 ...
森姆@結論 發表於 28/10/2020 02:01
慘在美煎成最大豬家
點解唔18 年就讓下賽咁

HOTMAN 發表於 2020-10-28 01:56

佢唔靠呢個故仔可能成間幻國都要game over
梗係吊高嚟賣啦
只可惜睇嚟吊到女金都冇了
麥生咁講
根本就唔聽班餓Kay歌嘅商台DJ講要快啲派歌

Aga明年1月1日
可以同前輩王菲睇齊了

AGA出道七年就有女金,真係幾勁。
I talk a lot of BS.

AGA出道七年就有女金,真係幾勁。
angelicdestiny 發表於 2020-10-28 02:05

已經耐啦
Kelly、人瑞同美祖4年已經女金

不過咁
AGA係唔靠大台曝光只靠M記ViuTV來儲人氣而得到女金
呢樣真心勁

已經耐啦
森姆@結論 發表於 2020-10-28 02:07

但係比阿Kay同Janice算快。。

但係比阿Kay同Janice算快。。
angelicdestiny 發表於 2020-10-28 02:10

Janice係
但Kay...
如果唔係美祖
Kay早就拎咗女金啦
駛乜等到18年先拎到

已經耐啦
森姆@結論 發表於 2020-10-28 02:07

今時今日7年好快㗎啦
垃圾叱咤幾耐冇試過頒比一位出道未夠十年嘅女歌手拎女金
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

AGA係咪將會係近年第一個無Wyman加持都拎到女金嘅女歌手?
Click>>第48週KFMusic Choice
01/ 未夠癲 - 鍾舒漫 / 鍾舒淇
02/ 奇妙事不斷有 - 艾粒
03/ 時光倒流一句話 - 林家謙

Janice係
但Kay...
如果唔係美祖
Kay早就拎咗女金啦
駛乜等到18年先拎到
森姆@結論 發表於 2020-10-28 02:13

Fiona都應該一早拎到,阿祖真係霸左好耐。

佢唔靠呢個故仔可能成間幻國都要game over
梗係吊高嚟賣啦
只可惜睇嚟吊到女金都冇了
麥生咁講
...
森姆@結論 發表於 2020-10-28 02:03

好心唔好成日話 Juno 啦
其實 Kay 入咗幻國已經攞咗兩年女金

都話錄音進度延期
咁可能首歌都未做好又點派呀
每間公司都有派歌嘅策略
做歌手配合下好應該

似鋪路唔plug三生一吻

睇到火

睇到火
abcxyz302006 發表於 2020-10-28 03:11

似被juno 玩,慘的
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

今時今日7年好快㗎啦
垃圾叱咤幾耐冇試過頒比一位出道未夠十年嘅女歌手拎女金 ...
hehehaha 發表於 2020-10-28 02:14

對上一個係HOCC,06年拎果陣5年再對上數
祖兒4年(03)
千嬅4年(00)
KELLY4年(99)
王菲4年(93)
彭羚5年(95)
HOCC之後就拉長到JANICE同KAY既12同13年

話說牙Kay新IG個coming soon同kaytse一樣都成個月冇update
係咪佢唔聽話開新IG又激嬲Juno所以雪咗佢

Juno心諗:終於搵到藉口唔幫你派歌唔續約吖嗱

柏豪(07) 男金(14)
AGA(13) 女金(20)

兩個新一代男女金都是7年
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

琪琪又得罪老闆
。Kaykay。Taytay。Kelly。

個個話AGA女金嘅 勿忘03年差成80AP照調X容上女金喔
今年毫無疑問都係Kay冧莊㗎啦 See You Next Time AGA

月頭講生日願望話自私D想攞新人獎, 宜家話for自己其實唔需要獎

無意批評, 只係感嘆男人真係善變

柏豪(07) 男金(14)
AGA(13) 女金(20)

兩個新一代男女金都是7年
cathay1996 發表於 2020-10-28 03:26

佢攞硬咩
軒兒 GOOD SHOW!!!!

[10月28日之廣東歌]

1990年10月28日 - 王傑推出第四張粤語專輯《流浪的心》
1993年10月28日 - 黎瑞恩推出個人音樂專輯《不知不覺想起你》
1994年10月28日 - 郭富城於紅館舉行《狂野郭富城誘惑演唱會》
2004年10月28日 - 郭富城舉行六場《郭富城舞台寶典@舞林大匯演唱會》
2010年10月28日 - 周國賢推出第5張專輯《Implode》
2014年10月28日 - Robynn & Kendy推出第四張專輯《Picturesque》
2016年10月28日 - 陳柏宇推出出道十周年大碟《The Players》
2017年10月28日 - 陳奕迅於德國柏林舉行《C’mon in~ Tour》巡迴演唱會,成為首位於德國柏林舉辦個人音樂會的香港歌手

希望心姐白果算數
派歌派到咁都有獎 對其他歌手好唔公平

講蝗語就返大陸論壇啦 !  好想Kay 三連女金 Aga 下年先女金啦
洗衣王國130 發表於 2020-10-27 21:47

又唔係同你講嘢?講咩語言關你西事?
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

琪琪又得罪老闆
nicknicknick 發表於 2020-10-28 06:25
很明顯Kay很想快些派三生一吻,而且她完全無想過直到現在還未正式派台,根本上已經錄好這首歌,否則Kay不會突然清唱這首歌,主要是Juno找藉口,唔幫Kay派歌!!!

其實Juno都白痴,以為自己好紅,自己的歌一定熱播,好肯定無Kay的話,幻國今年一定食白果!!!!!!!

很明顯Kay很想快些派三生一吻,而且她完全無想過直到現在還未正式派台,根本上已經錄好這首歌,否則Kay不會 ...
universal 發表於 2020-10-28 08:10

根本佢一直都係靠kay拎獎的啦

今年終於出到一個女金
恭喜哂Aga  

亦都要多謝Juno同Kay既大方讓 ...
森姆@結論 發表於 2020-10-28 02:01

恭喜Aga~~~

也預祝她成為港台女大贏家
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

環球如果終於爭得贏女金 證明領養不及親生好

GinGin快啲搵新東家啦
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

似鋪路唔plug三生一吻
chanching 發表於 2020-10-28 02:50
我估計如果今年Kay無得派歌或十二月才派的話,她很大機會離開幻國!!!!!

恭喜Aga~~~

也預祝她成為港台女大贏家
l00540 發表於 2020-10-28 08:45

當其他同期女歌手如豹哥、Gin Lee、小巧明年成氣侯的時侯,好肯定Aga會被比下去!!!!!
感覺Aga只會紅一、兩年的歌手,她的歌越聽越悶,傳唱度太低了!!!!