返回列表 發帖
可能要配合返劇情
等大家投入返個故事
hehehaha 發表於 2020-10-28 19:05

個宣傳好藝術

點解謝安琪同啲唱片公司/經理人搞到咁

環球又係咁
夏森美又係
eggsteven 發表於 2020-10-28 23:18

但星煥國際 (2012-2013年)應該唔係不歡而散吧...

歌手謝安琪早前以神秘嘉賓身份,現身著名填詞人周耀輝的網上直播平台為學生打氣,期間在唱片公司不知情下, ...
洗衣王國130 發表於 2020-10-28 18:22

似是炒作新聞,為新歌宣傳
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

女金宣傳造勢
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

學下祖兒
henhenhen 發表於 2020-10-29 00:14

點解祖兒冇上過美女廚房,定因為她不是美女嗎?

好掛住Fiona, Ella, Kary嘅地獄廚房啊
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

睇完條新聞,我只關心兩件事情
1.首歌幾時派?係派就唔好收收埋埋
2.首歌班底如何?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

點解祖兒冇上過美女廚房,定因為她不是美女嗎?

好掛住Fiona, Ella, Kary嘅地獄廚房啊 ...
風見志郎 發表於 2020-10-29 08:37

連我霏美之都上到
個門檻底到咁都上唔到

雖然好做新聞FEEL, 但如果作曲人未授權或者未受到作曲人加入既團體(OP或SP)授權,清唱都會係侵權....
其實有時唱片公司係個POOL拎首歌番黎唱,都曾經試過唱完錄好晒都可能因為拎唔到版權所以出唔到(雖然呢個情況近年都好少見,係多數以前翻唱其他地區既曲先出現呢個問題)...

如果突然又出到首歌,代表做新聞啦...
如果仲係唔出,一係合約問題HOLD起首歌...一係有一個單位未授權

點解謝安琪同啲唱片公司/經理人搞到咁

環球又係咁
夏森美又係
eggsteven 發表於 2020-10-28 23:18

美yum嘅事業生涯真系好坎坷
Little Fires Everywhere

《三》歌本於9月推出,可是受疫情影響令錄音進度延期

當其他歌手都錄到音,唔明疫情點影響佢地錄音 ...
Nathan 發表於 2020-10-28 18:38

咁佢又可以幫人監製同自己錄?

咁佢又可以幫人監製同自己錄?
kenneth 發表於 2020-10-29 12:01

咁可能係 Kay 怕疫情所以唔去錄音?

之前有個幕後影住Kay 錄音添啦
因為Juno 怕疫情所以唔做mixing?

一個歌手,唔再係果間公司,咁佢未經原公司同意就唱咗未出街嘅歌,就緊係侵權啦。

JUNO都係借個機會講比大家知KAY唔再係幻國嘅人。

雖然好做新聞FEEL, 但如果作曲人未授權或者未受到作曲人加入既團體(OP或SP)授權,清唱都會係侵權....
其實 ...
rfv123 發表於 2020-10-29 11:01

三生一吻係咪真係AGA作曲?

如果係,未放版權令首歌未可以派台嘅動機好充分; 不過如果係咁,Juno 實公開左啦,唔會賴錄音效果

一個歌手,唔再係果間公司,咁佢未經原公司同意就唱咗未出街嘅歌,就緊係侵權啦。

JUNO都係借個機會講比大 ...
carlosleung 發表於 2020-10-29 13:24

阿key個ig仍然係show幻國

阿key個ig仍然係show幻國
kayzzz 發表於 2020-10-29 14:02

唔係開咗新IG咩?

https://www.instagram.com/k.daybykay/

一頭問號,想知點侵權  
淨係想知究竟幾時先岀得

唔係開咗新IG咩?
carlosleung 發表於 2020-10-29 15:22

文青女神 Kay接受訪問時話有個圑隊負責呢個project

IG 25/9 話 official launch coming soon,不過到依家重未 launch到。其實 Kay粉不如關心下你偶像個新 project好過啦。

夾新聞好搞笑

未開始run 新project 老闆已經不滿
如果run埋分分鐘告Kay

今年Kay應該再度因為唱片公司問題而頒獎典禮食蛋. 上一次係2016年《山林道》(港台同新城無獎, 903爭少少ap十大無得調上), 自己間唱片公司邁亞2016年尾面臨倒閉+懷孕, 不過《山林道》有CASH最佳歌曲大獎. 邁亞2017年頭正式結業. 幻國似快要倒閉

未開始run 新project 老闆已經不滿
如果run埋分分鐘告Kay
musiccc 發表於 2020-10-29 18:39

除左演藝工作,藝人應該有權做自己project 搞下生意
新project唔似係演藝工作

咁可能係 Kay 怕疫情所以唔去錄音?
SPD 發表於 2020-10-29 12:13

都符合佢懶嘅風格

今年Kay應該再度因為唱片公司問題而頒獎典禮食蛋. 上一次係2016年《山林道》(港台同新城無獎, 903爭少少ap ...
boy4dudes 發表於 2020-10-29 19:32

好邪!!!!!

//承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接棒,奈何疫情影響,Kay由年初起只能斷續進入錄音室外,演繹效果亦一直未如理想,《三生一吻》被逼再度押後,但早已計劃於後天(11月4日)推出、長度約一分鐘的〈盡處〉將如期推出,而《三生一吻》則變成壓軸歌曲配合唱片推出。

Juno說:「《三生一吻》相信是在過去三年合輯內,花了最長時間錄製的歌曲,前前後後用上九個月時間。最終未能如期推出,都覺得有點可惜,但上月終於完成,12月推出時大家要多留意。」//

juno自己係咁plug歌 kay就一首都唔plug直到十二月?即係三生一吻之前kay冇歌出?

鹵莽

信用卡提款