返回列表 發帖
嘉姐呢半個鐘真係宇宙級
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

陳蕾 302-9
AGA 286+4
KU5249 發表於 2020-11-2 12:21

咦咁我記錯

聽到唱作人aga銀就知道女歌手大局已定
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

今朝連播三次追平咗人間有愛, 而家係平頭第九
努力向住150 進發!
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

痴線,溝渠暢泳 一下子播到top5, 琴日明明仲榜尾。
但睇泥rthk 又係俾個死位3 佢,10年不變。 ...
hkbaby 發表於 2020-11-2 02:17

花心第2位

咁係咪即係有機十大叫糊?
daniel1136 發表於 2020-11-2 07:07

發下夢好啦,有冠軍偷笑

以前成日話903 ban 美泳,但根本rthk 仲ban 得勁。
hkbaby 發表於 2020-11-2 10:56

睇十大,rthk 2009年,903係無

睇黎Janice救得返 升上第四 向女銅進發

kevin2011 發表於 2/11/2020 12:29
突然殺個小巧出嚟

佢好似咁耐都冇試過播到400次
eggsteven 發表於 2020-11-2 11:49

佢咁低產量又好難播到咁多次嘅

kevin2011 發表於 2020-11-2 12:29

巧兒輕輕彈一彈都彈番上女銅

小巧首歌
最常講
"乜你咁MEAN架"
山  。    下     。   見。

睇十大,rthk 2009年,903係無
sexykaren 發表於 2020-11-2 12:29

Rthk 似係見你紅先會俾獎/冠你,但903 就吾紅都有機冠。

Rthk 似係見你紅先會俾獎/冠你,但903 就吾紅都有機冠。
hkbaby 發表於 2020-11-2 12:48

rthk冠愛將,獎俾紅,冠同獎無咩關係,所以不冠都算啦
903已難冠,但冠左又不死個獎俾美aiii, 所以美aiii今年all in一首歌搏下算,反正年年一首廿大

努力向住150 進發!
kwanie 發表於 2020-11-2 12:27

阿邊個都走埋 可以out出十大啦
又唔係好聽 特別
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 48

佢好似咁耐都冇試過播到400次
eggsteven 發表於 2020-11-2 11:49

如果得3首歌要播到400次即係每首都130次...

努力向住150 進發!
kwanie 發表於 2020-11-2 12:27

覺得最後播到15X
但最後頒獎禮唔會有十大獎

英皇今年all in新城
叱咤放棄咗了
森姆@結論 發表於 2020-11-2 08:31

咁勁歌呢?

覺得最後播到15X
但最後頒獎禮唔會有十大獎
michael344 發表於 2/11/2020 13:00
我都覺
不過 如果想比SERRINI 上台呢個的確係一個好做法

咁勁歌呢?
matt0605 發表於 2020-11-2 13:03

原來今年勁歌英皇冠軍歌得9首,少過新城

咁勁歌呢?

美座拎醉男,孖住美aiii 拎演女

加減來回13 次真係好離譜
kwanie 發表於 2020-11-2 12:22

環球傳統是+++
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

咁勁歌呢?

無人care 會員眼中,應該新城依家個價值仲高過勁歌。

原來今年勁歌英皇冠軍歌得9首,少過新城
michael344 發表於 2020-11-2 13:12

今年勁歌四十四周裏冠咗26首星夢 ,英皇就真的算少,但其他唱片公司就更加少.
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

美ai要十大 至少周周高位吧
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

DJ年尾出到大碟 係咪要拎走至尊歌 大碟 組金三個大獎了

kevin2011 發表於 2020-11-2 12:29

你話kay女銅會唔會嚟呢
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

小伙子. 發表於 2/11/2020 14:13
而家似係DJ拎晒多D

你話kay女銅會唔會嚟呢
風見志郎 發表於 2020-11-2 14:24

無女金而又輸給後輩Aga的話,Kay一定缺席,其實903透明度比較高,有冇金獎歌手心中有數!!!!

而家似係DJ拎晒多D
kwanie 發表於 2020-11-2 14:27

邊個係組合金就會係至尊碟得主啦
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

無女金而又輸給後輩Aga的話,Kay一定缺席,其實903透明度比較高,有冇金獎歌手心中有數!!!! ...
universal 發表於 2020-11-2 14:28

諗起陳蕾分分鐘可以金都可以調到銅
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

Paradise終於上到?
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

下週溝渠暢泳好大機會上死位

小伙子. 發表於 2020-11-2 14:13

真係出到就係
不過會唔會走數仲未知
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

美ai要十大 至少周周高位吧
disappoint 發表於 2020-11-2 13:54

仲有7~8 weeks 時間,如果死位再冠再hea 到尾都有機,不過我覺得係谷都係谷斌女,吾會谷美aiiii.

糖果屋+4
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

AGA係時候派So CLS Remix爭十大了
Fiona is back;)

fifty1205 發表於 2/11/2020 15:23
2>1 已經夠AP 換歌啦

其實kay雖然上榜4.5首(計埋唔知幾時出嘅三生)
但實際2020年推出嘅都只係得2.5首
以派台歌數目嚟講係咪唔合理過aga拎
黑暗中 等不到黎明
這雙眼 看不出恐怖

kwanie 發表於 2020-11-2 15:25

以佢速度 可能年尾要派空手而來demo頂住先

fifty1205 發表於 2020-11-2 15:23

希望出Retro / EDM remix (不要DJK版 ok?)

三生一吻 12月先派

無女金而又輸給後輩Aga的話,Kay一定缺席,其實903透明度比較高,有冇金獎歌手心中有數!!!! ...
universal 發表於 2020-11-2 14:28

缺唔缺席都好,如果冇金佢應該會三甲不入,唔會拎銀銅
但今日出合唱歌MV,又話三生一吻係The Album壓軸,估計十一月中可能終於肯出

派和eason 哪首合唱歌
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

以佢速度 可能年尾要派空手而來demo頂住先
fifty1205 發表於 2/11/2020 15:30
冠完都成400 次洗鬼派咩
派和eason 哪首合唱歌
cathay1996 發表於 2/11/2020 15:38
錄都未錄

冠完都成400 次洗鬼派咩錄都未錄
kwanie 發表於 2020-11-2 15:38

希望真係有冠,我迦要金呀

加減來回13 次真係好離譜
kwanie 發表於 2020-11-2 12:22

都係果句,方便事後adjust嘛

上年男金咪郁得仲勁
許廷鏗 +4
張敬軒 +12
陳健安 -15
陳柏宇 +15

而無論點計,都計唔到許廷鏗跌落銅

換左歌,女金咪要唱 SYNT?  應該女金唱SCLS 然後十大直接飛走吧啦

三生一吻 12月先派
fifty1205 發表於 2020-11-2 15:36
應該唔會12月先派。

應該唔會12月先派。
universal 發表於 2020-11-2 15:51

接受現實拉, kay女金今年無行了
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

換左歌,女金咪要唱 SYNT?  應該女金唱SCLS 然後十大直接飛走吧啦
powerful 發表於 2020-11-2 15:51

可以唱Mad

應該唔會12月先派。
universal 發表於 2020-11-2 15:51

爭至尊唱片仲好啦