返回列表 發帖

Ian好叻
上齊四台既冠軍位
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

角落生物
fish3333 發表於 2020-11-8 22:13

呢首唔播真系唔抵

呢首唔播真系唔抵
lu12 發表於 2020-11-8 22:23

點都未至於一個星期榜都上唔到⋯

痴線又有柳!!!!!!!!!!!!
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

會唔會環球又出合輯搶至尊,所以壓住播

環球盛世 - VA
收錄年度至hit歌曲

1. 幸福門
2. See You Next T ...
hehehaha 發表於 2020-11-8 21:56

GIGI/ Aga出咗碟
所以ap唔會計落合輯
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

隨時組銅都冇埋
kakako 發表於 2020-11-8 22:15

仲諗住搶組金,大諗頭

隨時組銅都冇埋
kakako 發表於 2020-11-8 22:15

岩啦岩啦 調走埋歌曲
秉承cm精神 推廣好音樂

陣間俾你班人燈到mirror大豐收

2/11/2020 Chill Club推介
(嘉賓: 吳嘉熙+余香凝)
最後一間唱片舖
天地分裂
小夜燈
十分錯

3/11/2020 Chill Club推介
荒島之幻象
明明愛你(Chill Club Live)
最後的搖滾
隔離(Studio Live Duet)
Hear My Voice

4/11/2020 Chill Club推介
(嘉賓: Dear Jane)
溝渠暢泳
最後一間唱片舖
帶走你的垃圾
撲通

5/11/2020 Chill Club推介
隔離(Studio Live Duet)
天空之門
美男子與香煙
明明愛你(Chill Club Live)

6/11/2020 Chill Club推介
A New Day
最後的搖滾
對頻之間
最後一間唱片舖
小夜燈
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

AK修左音都咁難聽
michael344 發表於 2020-11-8 22:10

走音AK唱歌真係好難聽,唔係講笑,其實點解花老母會俾佢出solo?
初時以為今年只會係Anson Lo同阿Jer出,一個fans多跳唱勁,一個唱功係MIRROR最好嘅,佢哋兩個都值得有solo機會

但AK又唔唱得唔跳得,fans數量又少,都未計佢排擠隊友痴關係等等衰嘢
我一直以為會輪到edan同Jeremy先,完全唔覺得AK值得出solo

2個契仔confirmed啦,仲死口唔認

「當時太激動,但個音走得好完美,首歌叫《走音蝸牛》,所以喺音樂上呈現走音,就當係送畀大家嘅禮物。」
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

2個契仔confirmed啦,仲死口唔認
figthing 發表於 2020-11-8 22:37

恭喜走音AK勇奪新人金獎,香港樂壇之光,未來希望

Eason 洗唔洗一黎就咁快上第二吖?
山  。    下     。   見。

MIRROR 一話出碟就無再播過  慘啦打亂903 算盤你哋真係大鑊
kwanie 發表於 2020-11-8 21:02

可唔可以俾角落生物上埋榜先。。

陣間俾你班人燈到mirror大豐收
michael344 發表於 8/11/2020 22:31
咁而家MIRROR 係十大 組銅 至尊碟 最組 4 獎架嘛理應
燈唔走先正常-_-
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

可唔可以俾角落生物上埋榜先。。
polarbearbear 發表於 2020-11-8 22:38

我都好鍾意聽<角落生物>仲有<風靈物語>都一週就無咗…

期待江爗生奪得新力軍金獎,好想聽你現場唱蝸牛

我唔覺得903會唔知mirror出碟,啲相年中已經影,唔會臨時先做決定,係街外人唔知啫

期待江爗生奪得新力軍金獎,好想聽你現場唱蝸牛
michael344 發表於 2020-11-8 22:41

我想睇佢表演走音女孩多啲其實佢係齋企住唱歌都走音,仲點樣學人玩埋跳舞呢佢?

Ian好叻
上齊四台既冠軍位
cymusic 發表於 2020-11-8 22:21

蝸牛technically係ak ge歌
咁都俾到位ian上,契仔果然唔係浪得虛名
不過ak真係唱得好難聽
唔係痴住ian未必有咁ge成績

Eason 洗唔洗一黎就咁快上第二吖?
kaman921 發表於 2020-11-8 22:38

用嚟換走美男子,無計

我唔覺得903會唔知mirror出碟,啲相年中已經影,唔會臨時先做決定,係街外人唔知啫 ...
figthing 發表於 2020-11-8 22:42

問題係咁樣對一直全年無停過出歌的AGA好唔公平,kay juno都可以壓住播。但mirror點壓
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈