返回列表 發帖
換左歌,女金咪要唱 SYNT?  應該女金唱SCLS 然後十大直接飛走吧啦
powerful 發表於 2/11/2020 15:51
女金梗係換衫+DANCER 唱MAD
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接棒,奈何疫情影響,Kay由年初起只能斷續進入錄音室外,演繹效果亦一直未如理想,《三生一吻》被逼再度押後,但早已計劃於後天(11月4日)推出、長度約一分鐘的〈盡處〉將如期推出,而《三生一吻》則變成壓軸歌曲配合唱片推出。

https://topick.hket.com/article/2792041/%E9%BA%A5%E6%B5%9A%E9%BE%8D%E4%B8%BB%E7%90%86%E3%80%8A%E5%90%88%E5%94%B1%E6%AD%8C%E3%80%8BMV%E7%89%87%E9%95%B710%E5%88%86%E9%90%98%E4%B8%80%E9%8F%A1%E5%88%B0%E5%BA%95%E3%80%80%E8%AC%9D%E5%AE%89%E7%90%AA%E6%96%B0%E6%AD%8C%E3%80%8A%E4%B8%89%E7%94%9F%E4%B8%80%E5%90%BB%E3%80%8B%E5%A3%93%E8%BB%B8%E7%99%BB%E5%A0%B4
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 48

Juno說:「《三生一吻》相信是在過去三年合輯內,花了最長時間錄製的歌曲,前前後後用上九個月時間。最終未能如期推出,都覺得有點可惜,但上月終於完成,12月推出時大家要多留意。」

12月先推出 aga女金穩了
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接棒 ...
Wonders 發表於 2020-11-2 15:58

一分鐘既歌係阿Kay既歌?
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

Thomas 發表於 2020-11-2 16:02

//但早已計劃於後天(11月4日)推出、長度約一分鐘的〈盡處〉將如期推出//

呢首係屬於董折,即係又係Juno派歌,定會有合唱呢?

而家似係DJ拎晒多D
kwanie 發表於 2020-11-2 14:27

今年要上神台了?

//但早已計劃於後天(11月4日)推出、長度約一分鐘的〈盡處〉將如期推出//

呢首係屬於董折,即係又係Jun ...
powerful 發表於 2020-11-2 16:04

Juno話"等你"係董折最後既歌 bor@@

Thomas 發表於 2020-11-2 16:02

新聞話係音樂實驗短篇 errrr 以麥大導既作風要4號先知
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 48

Thomas 發表於 2020-11-2 16:06

應該係時序上最後咋?
明明仲有首很怕死
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

Thomas 發表於 2/11/2020 16:06
佢講嘢都好信咩
忘記和記個MV 呢
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

應該係時序上最後咋?
明明仲有首很怕死
sampras625 發表於 2020-11-2 16:07

嗰個係外傳或者續集???
定係係佢solo project?
秉承cm精神 推廣好音樂

呢首係屬於董折,即係又係Jun ...
powerful 發表於 2020-11-2 16:04

盡處是juno 的歌
〈盡處〉歌曲文案揭董折結局

即將推出的《盡處》長度只有約一分鐘,Juno形容是「以美麗的方法完結今次音樂上的實驗」。 在推出《盡處》的同時,歌曲文案亦會於今個星期內發表,率先披露故事主人翁董折於《在我切爾諾貝爾 等你》後的結局,有關詳情,敬請密切留意Juno官方Facebook及Instagram更新。

Juno說:「《三生一吻》相信是在過去三年合輯內,花了最長時間錄製的歌曲,前前後後用上九個月時間。最終未 ...
cathay1996 發表於 2020-11-2 15:59

其實就算11月中派, 但如果有富士山下個種壓倒性的播放率, 都足以入十大

應該唔會12月先派。
universal 發表於 2020-11-2 15:51

12月會推出 不過唔派
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

其實就算11月中派, 但如果有富士山下個種壓倒性的播放率, 都足以入十大 ...
aus 發表於 2020-11-2 16:19

笑屎仲還ff

承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接棒 ...

演繹效果亦一直未如理想LOLLLLL

Kay女金無望
某會然最開心
祖國幾時返香港呀

即係呢搵kay同eason比係想笑死邊個

換左歌,女金咪要唱 SYNT?  應該女金唱SCLS 然後十大直接飛走吧啦
powerful 發表於 2020-11-2 15:51

飛走SYNT換美男子啦
BTW GINGIN終於過100AP LOL

powerful 發表於 2020-11-2 15:51

飛走環球AGA首十大
然後換做環球Jace天生二品+++
天生為何聽命
天生未懼放聲

飛走環球AGA首十大
然後換做環球Jace天生二品+++
longdistance 發表於 2020-11-2 16:37

你唔俾人地兩首十大
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

新聞話係音樂實驗短篇 errrr 以麥大導既作風要4號先知
Wonders 發表於 2020-11-2 16:07

hmmmm 1分鐘真係未入到戲就出戲了...

應該係時序上最後咋?
明明仲有首很怕死
sampras625 發表於 2020-11-2 16:07

我諗最後係首次有未派既歌係碟內

BTW GINGIN終於過100AP LOL
eggsteven 發表於 2020-11-2 16:29

收啦環球
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

你唔俾人地兩首十大
風見志郎 發表於 2020-11-2 16:41

皆大歡喜
天生為何聽命
天生未懼放聲

盡處是juno 的歌
〈盡處〉歌曲文案揭董折結局

即將推出的《盡處》長度只有約一分鐘,Juno形容是「以 ...
cathay1996 發表於 2020-11-2 16:19

我懷疑係"等你"個outro黎- -

佢講嘢都好信咩
忘記和記個MV 呢
kwanie 發表於 2020-11-2 16:13

算啦 唉 佢d野成日變 唔想估了

Kay女金無望
某會然最開心
祖國幾時返香港呀
musiccc 發表於 2020-11-2 16:24

祖國要同GEM較量唱功喎,怕且冇咁早返了,或者等政府放寬政策先返啩

接受現實拉, kay女金今年無行了
cathay1996 發表於 2020-11-2 15:53
無咪無蘿,等睇今年年尾疫情爆到七彩,Aga女金連歌都無得唱,因為閉門頒獎禮都取消

刮風沙應該穩入十大
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

無咪無蘿,等睇今年年尾疫情爆到七彩,Aga女金連歌都無得唱,因為閉門頒獎禮都取消 ...
universal 發表於 2020-11-2 17:01

kay粉氣急敗壞

"承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接棒,奈何疫情影響,Kay由年初起只能斷續進入錄音室外,演繹效果亦一直未如理想,《三生一吻》被逼再度押後"

疫情錄唔到音!?開玩笑

kay粉氣急敗壞
cathay1996 發表於 2020-11-2 17:03
Sorry,我現在係豹粉

kay粉氣急敗壞
cathay1996 發表於 2020-11-2 17:03

我話你聽就算得4星期  假設12月初派, 一樣可以播上女金

祖國要同GEM較量唱功喎,怕且冇咁早返了,或者等政府放寬政策先返啩
Serendipity 發表於 2020-11-2 16:59

我們的歌決賽好似係12月尾

洗衣王國130 發表於 2020-11-2 17:11

如果迦妹以家停+12月派要週週25+

刮風沙應該穩入十大
l00540 發表於 2020-11-2 17:02

呢兩日不停刮風沙
年年都格硬谷十大,唔肉酸咩

"承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接 ...
ksquare 發表於 2020-11-2 17:05
又話上月已完成錄音,其實有充足時間今個月可以派,根本就是藉口,或許Kay真的無再續約提早淡出樂壇。

12月派完全無可能有女金,而且派唔派都未知。

未夠癲 派咗台

08  致明日的舞 / 慌 / 美男子與香煙 / A New Day / 笑哈哈先生 / 小夜燈 / 劫後餘生 / 一口氣 /
呢堆主車群想點

ps 呢度有兩個男金同兩個候選男金喎

12月派完全無可能有女金,而且派唔派都未知。
universal 發表於 2020-11-2 17:19

12月派可能都可以有十大
2>2>1>1 每星期狂播30次 再好似一秒咁調上十大第十位
其實睇So CLS幾時停就知903女金咩取向

再度押後 tag歌
軒兒 GOOD SHOW!!!!

可能Kay淡出後祖國先翻嚟
唔知到時國泰會點呢

回復 102# Wonders

可能最後12月31號推出全新大碟加從未曝光歌曲 三生一吻 配合大碟宣傳。
    最後Kay唔續約,同埋唔出席任何頒獎禮
獲得群體免疫了

回復  Wonders

可能最後12月31號推出全新大碟加從未曝光歌曲 三生一吻 配合大碟宣傳。
    最後Kay ...
黃家正 發表於 2020-11-2 17:41

到時773312個project由Rosa接手
又食到產後復出個gimmick

12月派可能都可以有十大
2>2>1>1 每星期狂播30次 再好似一秒咁調上十大第十位
其實睇So C ...
foreverkontinue 發表於 2/11/2020 17:37
SO CALLED LOVE SONG 播到第六星期都唔停仲叫糊冠軍咁都未知取態咩?

SO CALLED LOVE SONG 播到第六星期都唔停仲叫糊冠軍咁都未知取態咩?
kwanie 發表於 2020-11-2 17:45

要造比Kay就仲可以急剎嘅 或者直接調上金
不過今年唔拎好過啦
仲低產過人地AGA 拎到都畀人覺得係關愛座

余迪偉要聽兩次刮風沙好慘
Click>>第48週KFMusic Choice
01/ 未夠癲 - 鍾舒漫 / 鍾舒淇
02/ 奇妙事不斷有 - 艾粒
03/ 時光倒流一句話 - 林家謙

咪白痴啦
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

余迪偉要聽兩次刮風沙好慘
Kfmusic 發表於 2/11/2020 17:48
1655 走 _ 咗啦

要造比Kay就仲可以急剎嘅 或者直接調上金
不過今年唔拎好過啦
仲低產過人地AGA 拎到都畀人覺得係 ...
foreverkontinue 發表於 2/11/2020 17:48
要做就唔洗播到咁
女歌手好似無乜慘案

ESP 唔洗對住英皇
男歌手17 19 兩大慘劇同樣都係要比英皇男金咋嘛

咪白痴啦
abcxyz302006 發表於 2020-11-2 17:54

妖  你個放負L  死開  依然相信KAY 女金