返回列表 發帖
張敬軒人間蒸發照男金
PEACH 發表於 2020-11-2 19:35

當時其他男歌手都壓住播
去到最後一星期先俾許廷鏗過左
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

Mirror兩週年見巴士站有廣告

DJ今日真係狂播
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

Mirror兩週年見巴士站有廣告
speedman 發表於 2020-11-2 21:18

12個Fansclub課金

而家似係DJ拎晒多D
kwanie 發表於 2020-11-2 14:27

至尊碟就俾AGA追到 所以DJ先播返

連續3首Vicky
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

當時其他男歌手都壓住播
去到最後一星期先俾許廷鏗過左
speedman 發表於 2020-11-2 21:17

其實佢上年ap由頭贏到落尾,比佢攞唔過分
軒兒 GOOD SHOW!!!!

溝渠暢泳同暫定都熱播,英皇的quota係去到盡谷呢兩首吧

The hertz 新歌
千世書

speedman 發表於 2/11/2020 21:31
已經爭唔夠廿次
有D 怪嘅
明明前幾星期好似好唔想播咁
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

係咪想播盡左DJ 等RB可以睇住條數黎追不過DJ肯定有下PLUG

speedman 發表於 2020-11-2 21:31

AGA 至尊碟睇低一線,no no no~

兩日播三次 = 呢兩日不停播
出道十幾年攞兩次十大 = 年年夾硬谷十大

DJ播得少 -> 明明都唔想播,又要+++,好肉酸呀
DJ播多啲 -> 括完未呀,夾硬谷

嘩惡到,原來反一個人,可以扭曲成咁。之前有人講得好啱,呢度嘅文化,個風吹緊你嗰邊,你做60分都會吹到有90分;風向一轉,幾努力都唔會有人見到,只會一窩風踩到體無完膚,Jason喺cm真係走過高山低谷

感情這回事係一首好歌,Jason放咗好多心機落去嘅作品,未必啱大眾口味但喜歡嘅大有人在,多謝各DJ欣賞同支持!最終有冇獎唔重要,903 ban Jason嘅歌從來唔手軟,所以肯播已經係好好嘅鼓勵

Jason首歌闷到咁,除了粉絲讚之外,市面上見到乜好評先

某啲fans都係唔好活係自己幻想入面了

Jason首歌闷到咁,除了粉絲讚之外,市面上見到乜好評先

某啲fans都係唔好活係自己幻想入面了 ...
moxy 發表於 2020-11-2 22:45

起碼YouTube評價唔差先,咁你講嘅市面上除咗cm又係邊度?我冇幻想,冇認為首歌好受歡迎,只係話唔會係呢度講到咁一文不值,一樣可以有人係真心鍾意,包括播呢首歌嘅DJ。本來都唔想留言,鐘意唔鐘意某首歌係每個人嘅自由,但見到成個星期播一次鬧一次,啲說話難聽到痴線先忍唔L住

AGA 至尊碟睇低一線,no no no~
PEACH 發表於 2020-11-2 22:38

16、17、18、19年女金得主都會拎埋至尊碟
相信AGA今年會成為叱咤大贏家
近十年出道首位至尊碟、女金得主

Gin Lee嬲到返馬拉未
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

...
hehehaha 發表於 2020-11-2 23:11

最多Gin下年武士復仇!!

...

今屆男女金應該會易主

交棒俾新一代(Aga、Jay Fung/ Alfred)
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

DJ 係咪直升死位HEA _ 佢谷RB 算數?
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

如果the album最尾都搞成咁,諗唔到Jason果3年計劃會點
Garfield 發表於 2020-11-2 21:16

正常公司傍住 點同Juno自資公司咁多變數

兩日播三次 = 呢兩日不停播
出道十幾年攞兩次十大 = 年年夾硬谷十大

DJ播得少 -> 明明都唔想播,又要+++, ...
Crooks 發表於 2020-11-2 22:40

同意,這兒看看就好,只是一大幫以為自己懂音樂 以為樂壇圍著他們轉的人,靠評論找快感
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

今屆男女金應該會易主

交棒俾新一代(Aga、Jay Fung/ Alfred)
l00540 發表於 2020-11-2 23:23

下年張敬軒大發力,未必

...

得6首原創新歌,派足兩年都拎至尊碟,我迦好Talent!
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

下年張敬軒大發力,未必
PEACH 發表於 2/11/2020 23:52
咁都叫交咗先啦

同埋我只可以講社會氣氛越嚟越差英皇藝人都係唔太有運行

下年張敬軒大發力,未必
PEACH 發表於 2020-11-2 23:52

敬軒支棒今年咪交咗比Kenny
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

hehehaha 發表於 3/11/2020 00:07
係今年咋咩 ?_?

係今年咋咩 ?_?
kwanie 發表於 2020-11-3 00:08

今年交得比較明顯
Kenny全身髪力接住支棒

今年交得比較明顯
Kenny全身髪力接住支棒
hehehaha 發表於 2020-11-3 00:09

邊支棒先

派未
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

hehehaha 發表於 2020-11-3 00:07

咩棒

派未
b01091018 發表於 3/11/2020 00:14
叱咤樂壇咪播 _ 咗

Mean真係 年度級
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

MEAN 係全新嘅鄧小巧
我覺得呢首歌先值得剷_ 晒D IG POSTS 嚟宣傳

每道微小係一首好歌,RubberBand放咗好多心機落去嘅作品,未必啱大眾口味但喜歡嘅大有人在,多謝各CM會員欣賞同支持!
Click>>第48週KFMusic Choice
01/ 未夠癲 - 鍾舒漫 / 鍾舒淇
02/ 奇妙事不斷有 - 艾粒
03/ 時光倒流一句話 - 林家謙

kwanie 發表於 2020-11-3 00:23

小巧趕尾班車踢走d 05 出道舊人搶銅乎?

powerful 發表於 3/11/2020 00:31
不為過

powerful 發表於 2020-11-3 00:31

原來數字上仲有得追

原來數字上仲有得追
PEACH 發表於 3/11/2020 00:38
數字上連mami 都有得追架

大發力今日+7!!!
聽日都要加油呀!!!!

powerful 發表於 2020-11-3 00:31

聽完mean覺得佢今年都值三甲
與人同行、原罪其實好過上年嘅派台

聽完mean覺得佢今年都值三甲
與人同行、原罪其實好過上年嘅派台
hehehaha 發表於 2020-11-3 00:58

但個cover直頭照抄楊丞琳首年輪説
唔知呢單嘢會點發酵呢
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

糖果屋有冇機上40

但個cover直頭照抄楊丞琳首年輪説
唔知呢單嘢會點發酵呢
sampras625 發表於 2020-11-3 01:03

可以好似祖兒咁
下次抄得聰明些

Mean好正
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

今日mirror 派新歌ONE AND ALL

如果比心機向juno致敬就係一首好歌
咁新界同大嶼山啲牛都可以做歌手
根本類似格式既歌連讓子彈飛一半都冇
你要鬥比心機,比感情這回事更有心機更好既歌年年都一堆
唔通人地又唔努力?
個堆歌今年又播左幾多次?

Mean 好得喎
小巧新嘗試very good

每道微小係一首好歌,RubberBand放咗好多心機落去嘅作品,未必啱大眾口味但喜歡嘅大有人在,多謝各CM會員欣 ...
Kfmusic 發表於 2020-11-3 00:31

好幽默呀...有冇第二招? Btw,同意你呀,支持Rubberband!

如果比心機向juno致敬就係一首好歌
咁新界同大嶼山啲牛都可以做歌手
根本類似格式既歌連讓子彈飛一半都冇
...
lokzai 發表於 2020-11-3 02:00

噏乜x關Juno咩事?我指嘅係演繹,Edward Chan都話佢用左好耐時間去練。唔鐘意覺得悶冇問題,呢啲好主觀,但唔代表你哋認為嘅就係真理,其他人唔可以欣賞、唔可以有唔同感受,DJ都唔可以播,播就一定係夾硬、肉酸

你話唔及別來無恙都仲可以理解,拎讓子彈飛嚟比都幾搞笑,邊忽似?真係要比,我覺得感情這回事高質好多

至於邊堆歌更有心機,點比較?使唔使搵權威人士評下分?咁subjective嘅嘢,我夠覺得本能寺好正好過今年好多上榜歌啦,0ap喎咁點?我係咪又要逐首歌去鬧?

kwanie 發表於 2020-11-3 00:23

女歌手獎穩 kay88
秉承cm精神 推廣好音樂

...

人哋gin好堅強 唔會咁小器
到時可能拍片祝賀