返回列表 發帖
可能低半度十大 然後小巧追上去女銅?
如果係AGA 蕾 巧都唔錯
希望小巧即上追AP

敬軒支棒今年咪交咗比Kenny
hehehaha 發表於 2020-11-3 00:07

佢支棒比左kenny好耐
軒兒 GOOD SHOW!!!!

[11月3日之廣東歌]

1983年11月3日 - 雷安娜推出專輯《溫馨集》
1994年11月3日 - 周慧敏推出個人音樂專輯《紅葉落索的時候…》
1995年11月3日 - 陳慧嫻推出專輯《我不寂寞》
2005年11月3日 - 梁詠琪推出廣東專輯《LOOK》
2006年11月3日 - 陳秋霞推出專輯《放飛夢想》
2006年11月3日 - 李克勤推出個人音樂專輯《李克勤演奏廳Ⅱ》,收錄包括《天水、圍城》等合共12首作品
2009年11月3日 - 古巨基推出第三十一張個人音樂專輯《You Talkin' To Me?》,收錄了《地球很危險》等共10首作品
2013年11月3日 - 梁漢文在九龍灣國際展貿中心舉行《梁漢文半邊生命 Mini Live》
2017年11月3日 - Fabel推出音樂專輯《SH叫T》
2017年11月3日 - 菊梓喬推出首張個人專輯《忘記我自己》
2018年11月3日 - Mirror於「ViuTV全新男子組合誕生日發佈會」中宣佈正式出道

[11月3日之廣東歌]

1994年11月3日 - 周慧敏推出個人音樂專輯《 ...
lu12 發表於 2020-11-3 07:29

陳曉怡好黃
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

希望小巧即上追AP ...
foreverkontinue 發表於 2020-11-3 05:07
如果Kay放棄女金的話,小巧頂上女銅是最完美的結局,好過肥蘭上女銅!!!

現在小巧只差Kay100ap,新歌mean絕對有時間狂追ap。

[11月3日之廣東歌]
2018年11月3日 - Mirror於「ViuTV全新男子組合誕生日發佈會」中宣佈正式出道

密雲
Ian BB
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

現在就是最後的意願 88

現在就是最後的意願 88
TOBY6101 發表於 2020-11-3 10:06

真係好難聽,熱血青年好聽100000倍
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

真係好難聽,熱血青年好聽100000倍
風見志郎 發表於 2020-11-3 10:07

利申20年 fan c , 好同意你既講法

希望小巧即上追AP ...
foreverkontinue 發表於 2020-11-3 05:07

蘭B 帶走你的垃圾。。六月份錄。。根本無心谷。。今年華納要谷男金。。下年又谷女金FIONA 。。

[11月3日之廣東歌]

1994年11月3日 - 周慧敏推出個人音樂專輯《 ...

估唔到大腸會播《密雲》
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

蘭B 帶走你的垃圾。。六月份錄。。根本無心谷。。今年華納要谷男金。。下年又谷女金FIONA 。。 ...
kk8733 發表於 2020-11-3 10:24

咁janice 拎個十大比起拎個女歌手獎有意義D啦
起碼未拎過又有得唱歌

Mirror呢首最歌味重

Ignited十大
One and all 最歌

Mirror呢首好聽喎

小伙子. 發表於 2020-11-3 12:15

演唱會最後一首歌

小伙子. 發表於 2020-11-3 12:15

演唱會最後一首歌
rickychan0809 發表於 2020-11-3 12:17

好BOYZ好青春

覺得Mirror呢首好普通,佢地唱慢歌唔吸引

覺得Mirror呢首好普通,佢地唱歌唔吸引
figthing 發表於 3/11/2020 12:29

加埋一齊硬係唔知點咁
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

好BOYZ好青春
eemia 發表於 2020-11-3 12:25

好kenny好青春

同BOYZ 比都幾合適
整體唱功真係咁上下
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

覺得Mirror呢首好普通,佢地唱慢歌唔吸引
figthing 發表於 2020-11-3 12:29

一時一堆合唱
唱唱下又有契仔Solo

一時一堆合唱
唱唱下又有契仔Solo
艾石仔 發表於 2020-11-3 12:37
Ian po Simpson都唔po兩週年
LM又比人鬧
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

Ian po Simpson都唔po Ian兩週年
LM又比人鬧
cymusic 發表於 2020-11-3 12:45

人地就嚟有solo歌
團歌

Ian po Simpson都唔po Ian兩週年
LM又比人鬧
cymusic 發表於 2020-11-3 12:45

諗起Mirror內部咁多是非就覺得首歌好L假

Fiester新歌好正

rickychan0809 發表於 2020-11-3 12:52

正宗維穩歌

rickychan0809 發表於 2020-11-3 12:52

可摸耳瞭解下關係圖一班男人都咁多是非既
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

好BOYZ好青春
eemia 發表於 2020-11-3 12:25

諗起cookies既最後一塊
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

pkl 發表於 2020-11-3 12:59

係班fans多是非

pkl 發表於 2020-11-3 12:59

最精彩係果皮姐要盧瀚庭輸

同感,有係到,MIRROR講團魂真係都幾無說服力
明明係兩週年團歌,唔知點解成首都不停契兄弟兩把聲嘅solo,其他仔淨係做和音咁覺得首歌有啲太平和,moledy唔夠reflection好聽

michael344 發表於 2020-11-3 13:03

而家903  AK好似真係播得好過AL

係班fans多是非
speedman 發表於 2020-11-3 13:01

除咗fans多是非,AK幾次好及時咁出story都功不可沒

明明係兩週年團歌,唔知點解成首都不停契 ...
gocrazy 發表於 2020-11-3 13:05

暫時Reflection最正

明明係兩週年團歌,唔知點解成首都不停契 ...
gocrazy 發表於 2020-11-3 13:05

又唔可以敢講嘅,我覺得ianson 把聲分辨度幾高,所以易認得出
Btw 首歌不如改番做破鏡啱D,聽完覺得好假

而家903  AK好似真係播得好過AL
rickychan0809 發表於 2020-11-3 13:06

1.5AP

michael344 發表於 2020-11-3 13:03

果皮姐仲無啦啦鬧edan係垃圾

今日到女金迦發力追至尊碟

今日到女金迦發力追至尊碟
kwanie 發表於 2020-11-3 13:12

許廷鏗同jay fung都追緊上來
若果rubberband 繼續播或Juno同kay仲派歌 都有得追

除咗fans多是非,AK幾次好及時咁出story都功不可沒
gocrazy 發表於 2020-11-3 13:07

係咩story? 無follow

現在就是最後的醫院咁快壽終正寢...
希望好似囍帖街咁re到拎至尊歌

Mirror講團魂真係得啖笑,又唔係一齊訓練幾年先出嚟,又唔係一齊經歷過啲艱難日子,有咩團魂可言?

原來EASON 隻派台碟未掉

原來EASON 隻派台碟未掉
kwanie 發表於 2020-11-3 13:23

但粉碎糖果屋隻碟唔見左

又唔可以敢講嘅,我覺得ianson 把聲分辨度幾高,所以易認得出
Btw 首歌不如改番做破鏡啱D,聽完 ...
michael344 發表於 2020-11-3 13:09

但佢兩個啲live水平,仲安排唱咁多句擔心MIRROR現場AK今年埋單派咗4.5首歌了

係咩story? 無follow
losyes 發表於 2020-11-3 13:20

好多次啦
最早一次係造星二個陣,Anson Lo同edan一齊係B組表演killer,攞咗個高分
當時佢哋已經有講明創意係借鑑咗日本嘅一個表演
節目播出個日AK即刻自己po咗日本個表演片出嚟(仲加埋呢個emoji),明顯想踩隊友唔係自創嘅
但其實兩個表演只係都用咗木板嘅idea,其他歌同舞步內容都完全係AL佢哋自己編排,同埋成個造星比賽大家啲表演都有好多係參考借鑑其他人再自己改進發揮

後來今年MIRROR三子一齊出歌,AL之前有負面新聞時候,明明唔關AK事,佢都次次好及時跑出嚟加多幾句,所以先會有蘋果新聞標題:AK想做低AL

總之MIRROR講團魂真係笑死人,太多是非,不過呢度唔係MIRROR討論區,我就費事講太多了

Kay《三生一吻》12 月出碟前先派台
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2020-11-3 14:27

女金封盤 恭喜定aga

星勤 發表於 2020-11-3 14:27

12月31號