返回列表 發帖
劉頴匡 Ventus Lau
17分鐘  ·
Tommy出完post撐Trump之後,成個Page就無厘頭被消失咗,Facebook到底係咩 ...
b01091018 發表於 2020-11-5 00:27

Fb Twitter 為人民幣服務
不惜一切阻止對Biden 不利 撐Trump 消息發布

唔係輸左唔認數
但WI MI真係可疑到爆
明明3點4點幾 90%已點算
Trump 好似領先2-3%
突然之間紅轉藍
仲要幾 ...
michael344 發表於 2020-11-5 00:30

咁似777 當時選特首個年
好懷疑拜登係咪種票,玩咩手段
再將我相信的如煙火般綻放

唔係輸左唔認數
突然之間紅轉藍
仲要幾 ...
michael344 發表於 2020-11-5 00:30

MI係因為最遲先計Detroit呀
Detroit咩人多....
而且MI 3-4點都未去到90%已點算 you are fake news

mail-in方面又係trump自己鼓勵支持者唔好咁投
開咗出嚟啲票唔係俾佢又有得賴?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔係輸左唔認數
突然之間紅轉藍
仲要幾 ...

trump supporters do in-person voting, biden supporters do a lot of mail-in ballots, so the vote were all in trump in earlier result. MI WI PA cannot process mail-in ballots until the day of election (thanks for the policy by republicans) verse FL can start processing mail ballots couple days ago, so you will see votes for Biden catching up in today or tomorrow.

唔係輸左唔認數
突然之間紅轉藍
仲要幾 ...

民主黨出術可恥!班左仔真係越來越做到出面
惟有等睇法庭還美國人一個公道!

trump supporters do in-person voting, biden supporters do a lot of mail-in ballots, so the vote wer ...
yuelk 發表於 2020-11-5 01:22

Mail in制度過時 而且漏洞多多
都係時候要將呢啲問題選票剔除

30萬張票飛咗去邊
kaman921 發表於 2020-11-5 00:15

重影到有民主黨票站人員撕票添 簡直係土皇帝
無法無天!

""we must defend the integrity of democracy and our freedom""

https://twitter.com/solomonyue/status/1324049384980451328?s=21

完全唔可以接受咁嘅“選舉”

恭喜登登
實至名歸

30萬張票飛咗去邊
kaman921 發表於 2020-11-4 16:15

10幾萬張飛淨係左去廢老到都已經夠出奇啦diu
侵侵準備打定官司啦

希望BIDEN 當選開心得濟爆血管

恭喜左膠們你哋要嘅新秩序終於到啦

恭喜cm燈神成功燈死侵侵

10幾萬張飛淨係左去廢老到都已經夠出奇啦diu
侵侵準備打定官司啦
jasonscy 發表於 2020-11-5 08:34

Decision Desk HQ係一個非官方既報票網站
得佢一個source既圖就認定係事實 可唔可以理性啲去分析件事

唔好咩都信晒粒ginger meatball講既嘢先得㗎
佢唔想認輸就開始spin啲對佢有利既消息
每張票無論點投都好係應該要計 #CountEveryVote
https://www.vox.com/recode/2020/11/4/21549710/biden-michigan-votes-trump-retweet-election-map

至於點解今年咁多mail-in 唔洗多講啦 TrumpTrump既英明管理之下每日8-10萬(thx)新增確診
係intellectual既都知咩叫社交距離
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

trump

264票 差6張

多個美媒說拜登的選舉人票已達264張,距離270票門檻僅差6張,特朗普得214張。

唉~

重影到有民主黨票站人員撕票添 簡直係土皇帝
無法無天!

""we must defend the integrity of democr ...
kenneth 發表於 2020-11-5 03:00

反拜登手足準備暴動

希望BIDEN 當選開心得濟爆血管
快劍俠 發表於 2020-11-5 09:02

會變咗果個心機女副手坐

如果270vs268...真係喊出嚟
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

264票 差6張

多個美媒說拜登的選舉人票已達264張,距離270票門檻僅差6張,特朗普得214張。

唉~ ...
kaman921 發表於 2020-11-5 10:52

係囉
呀登領先緊Nevada已有6票
唔樂觀
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

樓主勁過麵咪媽
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

大家可以睇下fc網站

唔係輸左唔認數
突然之間紅轉藍
仲要幾 ...

The mail-in vote batch that pushed Biden ahead of Trump in Wisconsin was 145k vs 24k ... that's 86% vs 14%.

The mail-in votes were truly that blue.

Mail-in votes are those who believe in Covid, all voting for Biden. Same day votes are those who do not believe in Covid, all voting for Trump. Wisconsin was having a HUGE Covid outbreak.
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

會變咗果個心機女副手坐

如果270vs268...真係喊出嚟
liebe 發表於 2020-11-5 11:27

差咁少就希望有10個8個民主黨選舉人棄暗投明先
無嘅惟有等舞弊罪證提咗法庭有公正嘅裁決
唔會任由民主黨人偷走選舉

Decision Desk HQ係一個非官方既報票網站
得佢一個source既圖就認定係事實 可唔可以理性啲去分析件事

唔 ...
JasOh103 發表於 2020-11-5 10:16

That was a typo at Decision Desk HQ.

Most posts on Twitter later acknowledged it was a typo and amended their post. But the earlier posts are still circulated as if it's the truth without acknowledging the typo.
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

The mail-in vote batch that pushed Biden ahead of Trump in Wisconsin was 145k vs 24k ... that's 86 ...
Bluejays 發表於 2020-11-5 14:07

Trump 支持者係唔相信武肺威力,定係唔相信Trump冇控制疫情?
利申:

我討厭民主黨(包括 Obama,Hillary)
我憎恨共和黨
我由 2008年 開始,只支持 Biden 一個人

此刻 ...
Bluejays 發表於 2020-11-5 14:24

有一大批人都認為 Biden 係代表緊精英政治,睇下佢若然當選可唔可以擺脫呢種印象,同埋對於香港人黎講,只要抗共有實效,大家就會收聲。
Trump's hardcore supporters believe Covid is a liberal hoax. There is no Covid. It was the biggest ...
Bluejays 發表於 2020-11-5 14:26

陳雲黨口吻

Trump 支持者係唔相信武肺威力,定係唔相信Trump冇控制疫情?
powerful 發表於 2020-11-5 14:24

Trump's hardcore supporters believe Covid is a liberal hoax. There is no Covid. It was the biggest scam of the century.

利申:

我討厭民主黨(包括 Obama,Hillary)
我憎恨共和黨
我由 2008年 開始,只支持 Biden 一個人

此刻令我覺得最舒服嘅一個 group
係 一班 anti-Trump Republicans
因為得佢哋 100% 明白,Biden 係代表乜野
Centrist Anti-Elitism,連民主黨都唔明

有一大批人都認為 Biden 係代表緊精英政治,睇下佢若然當選可唔可以擺脫呢種印象,同埋對於香港人黎講,只要抗共有實效,大家就會收聲。
powerful 發表於 2020-11-5 14:24

現在 參議院 繼續係 共和黨大多數
激進左派冇得迫 Biden 傾左,希望 Biden 可以有機會做回自己

冇諗過到最後,要由一班 moderate conservatives 去撐 一個 centrist liberal
呢班 anti-Trump Republicans 講明,大選後 佢哋唔會過問 Biden 嘅方案
只會視 保護 Biden 嘅 agenda 為己任,去對抗所有共和黨參議員
要對抗 激進左右派 兩極,centrists must unite

林鄭可以參考美國搞大灣區mail-in投票

林鄭可以參考美國搞大灣區mail-in投票
hlyung 發表於 2020-11-5 15:47

903都可以考慮計埋DJ在家播放率

估唔到香港水浸額頭火燒後欄嘅同時都居然仲有唔少人憎trump 憎到咁

旨意biden 抗共? 瞓啦

極左勢力同共產黨真係爭得遠咩其實

將來咪就係中美合作全球監控囉

大家都係做返港豬算啦好無 :-)

估唔到香港水浸額頭火燒後欄嘅同時都居然仲有唔少人憎trump 憎到咁

極左勢 ...
kwanie 發表於 2020-11-5 17:06

其實我多年以港豬自居
但係以收集資訊既程度同港豬既模式差好遠
港豬應該係扮訓定由內到外呢?

極左勢 ...

香港問題同 Trump 唔知幾時劃左上等號?  連真係推動人權法上台既國際線手足都要被鬧埋一份,明明動議係要通過兩會,總統就係簽法令果個,我又唔認為拜登會夠膽唔簽。

個人愚見: 其實對中共最有利既scenario唔係邊個上台,而係美國本身兩極拉扯造成既內耗同可能出現既動盪,導致美國無法團結對抗中共威脅。

其實真係好攰,手足/同路人由頭到尾真係得個講字,只要稍為有其他議題唔同意見就會被肆意攻擊。的確做港豬會舒服得多。

香港問題同 Trump 唔知幾時劃左上等號?  連真係推動人權法上台既國際線手足都要被鬧埋一份,明明動議係要 ...
powerful 發表於 5/11/2020 17:45
我就覺得有民主嘅地方都可以因為利益集團而變到咁腐敗,其實度度咪一_樣

我就覺得有民主嘅地方都可以因為利益集團而變到咁腐敗,其實度度咪一_樣 ...
kwanie 發表於 2020-11-5 17:47

一日最衰都係謝安琪唱埋晒咩你們的幸福,叫香港人覺醒啦。佢真係好魯莽。

我就覺得有民主嘅地方都可以因為利益集團而變到咁腐敗,其實度度咪一_樣 ...
kwanie 發表於 2020-11-5 17:47

利益係永恆 家下係舞問題嚴重令人側目

利益係永恆 家下係舞弊問題嚴重令人側目
kenneth 發表於 2020-11-5 17:59

關鍵就係舞弊係咪基於事實根據,連權威 fact check 網站都已經澄清既新聞就唔應該再亂傳。

將美國選舉制度講成不堪到中共種票/第三世界國家水平,係好嚴重既指控,可唔可以謹慎D而唔係一口咬定兼冷嘲熱諷?

香港問題同 Trump 唔知幾時劃左上等號?  連真係推動人權法上台既國際線手足都要被鬧埋一份,明明動議係要 ...
powerful 發表於 2020-11-5 17:45

因為香港問題基本上係中國問題
biden唔見得會對中國強硬
佢上場可能even,貿易戰都唔會打

因為香港問題基本上係中國問題
biden唔見得會對中國強硬
佢上場可能even,貿易戰都唔會打 ...
hlyung 發表於 2020-11-5 18:25

但呢D只係陰謀論假說啊,就算唔打貿易戰都可以有更強硬制裁,Trump 好處係佢出招難以捉摸,但Biden 勝在可以連結國際盟友,若然佢肯圍中既話

關鍵就係舞弊係咪基於事實根據,連權威 fact check 網站都已經澄清既新聞就唔應該再亂傳。

將美國選舉制 ...
powerful 發表於 2020-11-5 18:04

我好想將我過去12年睇過,過千篇嘅 Biden 文章
介紹比大家睇,可惜大家連一百字都唔會肯睇

大家係從 pro-Trump 新聞 去間接認識 Biden
根本冇通過 任何唔經染色 嘅報導 去直接認識 Biden

世上係有政治迫害呢樣野的

將美國選舉制 ...
powerful 發表於 2020-11-5 18:04

可疑既事太多 大家都有眼睇
唔係某一兩個「權威」做個斷言就可以說服人
況且連最權威既現任總統都有另一套講法
要界定選舉結果起碼建基嚮幾個候選人都發表聲明確立自己贏/敗選先知

大家係從 pro ...
Bluejays 發表於 2020-11-5 18:40

快D post 啦

但呢D只係陰謀論假說啊,就算唔打貿易戰都可以有更強硬制裁,Trump 好處係佢出招難以捉摸,但Biden 勝在可 ...
powerful 發表於 2020-11-5 18:37

係囉 你都講咗個假設
若果佢肯圍中嘅話
問題係佢家族同中國有千絲萬縷關係
喺何志平事件已經睇得出
所以佢會唔會對中國強硬呢
同中國咁friend又有痛腳係中國手

放囉
總有人會睇

美國媒體自從trump上台之後己經小足佢四年喇喎
邊忽仲有pro trump新聞

ummm... 當中有幾成係刊登既cnn既先?

美國媒體自從trump上台之後己經小足佢四年喇喎
邊忽仲有pro trump新聞 ...
hlyung 發表於 2020-11-5 18:56

電視媒體 pro-trump real news = fox 新唐人
主流紙媒pro-trump real news就已經美國英文版大紀元
其餘都係小報

極左勢 ...

靠自己啦,香港人。美國佬嘅利益同香港人嘅利益唔一定係講同一樣嘢

快D post 啦
powerful 發表於 2020-11-5 18:44

唔知由邊度入手 ... 反正冇人睇,睇完又會話 so what

Post 兩個 "This Is Joe Biden When No One Is Watching" 吧

https://www.youtube.com/watch?v=lMc9TJCqrAg

https://www.esquire.com/news-politics/a34552914/joe-biden-personal-essay-son-leukemia-diagnosis/

Joe's wife and baby daughter were killed in a car crash in 1972 .... Joe's sons Beau (aged 4) and Hunter (aged 3) were in the same car and were seriously injured .... in 2015, Beau died from brain cancer ... Hunter became the sole survivor of that car accident

From the Twitter of Hunter Biden's daughter:

My dad has never sought the spotlight. Growing up, when I attended political events with my pop people would ask if I was Beau’s daughter or “Beau’s brother's daughter.” He liked it that way. He found his purpose in doing everything in his power to help Beau achieve his dream.

He and Beau were one. One heart, one soul, one mind.

They grew up with the weight of knowing that each day they lived was a day that their sister, my namesake, and their mother lost. But they had each other and that would be enough. They would make sure it was enough.

When my uncle got sick, my dad never missed a single doctors appointment or chemo treatment. When he got sicker, my dad lived out of a suitcase and slept in the chair next to his hospital bed for two months. He held his hand as he lost his brother and a big piece of himself too.

電視媒體 pro-trump real news = fox 新唐人
主流紙媒pro-trump real news就已經美國英文版大紀元
其 ...
kenneth 發表於 2020-11-5 19:00

新唐人大紀元唔算mainstream啦
親共和黨嘅主流傳媒得fox
其他多數都係小trump
所以我好好奇邊忽仲有pro trump新聞