返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2020/11/08

903 專業推介@2020/11/07
RK  LW Songs                        Singers
01  05  粉碎糖果屋        per se (Ft. Serrini)
02  04  暫定           關智斌
03  06  溝渠暢泳         泳兒
04  19  My Only One               鄭中基
05  14  最後一間唱片舖      Dear Jane
06  03  So Called Love Song    AGA
07  12  感情這回事        陳柏宇
08  NE  奇妙事不斷有       艾粒
09  16  慌            許廷鏗
10  NE  一口氣          ToNick
11  09  小夜燈          鄭欣宜
12  10  劫後餘生         周柏豪
13  11  最後的搖滾        Nowhere Boys
14  01  致明日的舞        陳奕迅
15  18  笑哈哈先生        梁釗峰
16  13  美男子與香煙       Gin Lee
17  08  A New Day              馮允謙
18  07  帶走你的垃圾       衛蘭
19  NE  Paradise          Dusty Bottle
20  20  midsommar         鍾楚翹

中文歌曲龍虎榜@2020/11/07
RK  LW Songs         Singers
01 03 溝渠暢泳        泳兒
02 08 時光邊緣的人      陳健安
03 09 最後一間唱片舖     Dear Jane
04 06 A New Day       馮允謙
05 05 次元壁         林欣彤
06 10 一刀切         胡鴻鈞
07 04 So Called Love Song  AGA
08 11 ~旋轉 with me*     Serrini
09 18 My Only One       鄭中基
10 02 帶走你的垃圾      衛蘭
11 15 致明日的舞       陳奕迅
12 01 小夜燈         鄭欣宜
13 07 一口氣         ToNick
14 16 基本戀愛套路      何雁詩
15 NE 繼續美麗        劉德華
16 NE 可不可以戀愛      林穎彤
17 14 謝謝對不起       許靖韻
18 12 劫後餘生        周柏豪
19 20 Fearless          趙慧珊
20 NE 二人份         葉巧琳

新城勁爆流行榜@2020/11/07
RK  LW Songs                Singers
01  10  小夜燈       鄭欣宜
02  06  如何忍眼淚     鄭秀文
03  NE  My Only One      鄭中基
04  12  最後的搖滾     Nowhere Boys
05  19  Fearless             趙慧珊
06  08  致明日的舞     陳奕迅
07  07  溝渠暢泳      泳兒
08  09  劫後餘生      周柏豪
09  16  最後一間唱片舖   Dear Jane
10  15  美男子與香煙    李幸倪
11  NE  基本戀愛套路    何雁詩
12  13  帶走你的垃圾    衛蘭
13  17  差不多小姐     施匡翹
14  20  暫定        關智斌
15  NE  風靈物語      柳應廷
16  18  謝謝對不起     許靖韻
17  NE  一口氣       ToNick
18  NE  二人份       葉巧琳
19  NE  笑哈哈先生     梁釗峰
20  NE  金星女孩      江熚生

Chill Club推介榜@2020/11/08
RK LW  Songs        Singers
01 02 蝸牛         江熚生 / 陳卓賢
02 NE 致明日的舞      陳奕迅
03 05 My Only One      鄭中基
04 08 我在切爾諾貝爾 等你 麥浚龍
05 06 深夜告別練習     Zpecial
06 NE A New Day      馮允謙
07 03 次元壁        林欣彤
08 07 小夜燈        鄭欣宜
09 04 孤獨病        姜濤
10 09 溝渠暢泳       泳兒

MOOV本地熱播TOP100@2020/11/04
RK LW  Songs         Singers
01 10 致明日的舞       陳奕迅
02 02 隔離(合)       林家謙 / 陳凱詠
03 01 甘心替代你       王浩信
04 04 隔離          陳凱詠
05 03 春夏秋冬(新版)    張國榮
06 NE My Only One      鄭中基
07 05 一對替代一個      JC陳詠桐
08 06 呼吸有害        莫文蔚
09 07 十分錯         JUDE
10 08 So Called Love Song  AGA

JOOX本地熱播榜@2020/11/05
01 01 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
02 02 致明日的舞       陳奕迅
03 31 My Only One       鄭中基
04 03 十分錯         JUDE
05 04 謝謝對不起       許靖韻
06 05 So Called Love Song  AGA
07 08 美男子與香煙      李幸倪
08 13 帶走你的垃圾      衛蘭
09 25 暫定          關智斌
10 16 小夜燈         鄭欣宜

KKBOX本地單曲週榜@2020/11/06
01 01 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
02 07 My Only One       鄭中基
03 ne 十分錯(合)      JUDE / MC張天賦
04 02 致明日的舞       陳奕迅
05 04 謝謝對不起       許靖韻
06 05 銀河修理員       Dear Jane
07 06 呼吸有害        莫文蔚
08 09 一人之境        林家謙
09 03 十分錯         JUDE
10 11 哀的美敦書       Dear Jane

勁歌金榜@2020/11/07
RK  LW   Songs       Singers
01 02 地球來的人    馮允謙
02 03 劫後餘生     周柏豪
03 04 可不可以戀愛   林穎彤
04 05 我們都想旅行   洪卓立
05 06 一刀切      胡鴻鈞
06 07 感情這回事    陳柏宇
07 08 謎團       鄭俊弘
08 09 不能放手     菊梓喬HANA
09 10 沉船       謝文欣
10 ne 世事何曾是絕對  譚嘉儀

恭喜AK想聽佢唱花吃了這女孩
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

我想睇佢表演走音女孩多啲其實佢係齋企住唱歌都走音,仲點樣學人玩埋跳舞呢佢? ...
gocrazy 發表於 2020-11-8 22:43

議事論事,佢跳舞其實charm D
唱歌就會變左花瓶

一刀切同SCLS一樣淡到唔可以再淡

靚泳4台上榜,吾知最後有幾多冠呢?

唱歌就會變左花瓶
michael344 發表於 2020-11-8 22:48

都係個句啦,唔覺得佢值得出solo…無論唱歌實力定人氣AK都未夠
不過契仔同契弟兩個一向都待遇非凡,資源多到爆
恭喜走音AK勇奪新人金獎!
花姐上年都犧牲MIRROR新城團體獎,換咗個人獎俾佢嘅契仔啦,有咩做唔出!

美男子會唔會太慘
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 48
1. So Called Love Song 2. 帶走你的垃圾 3. 慌

唱歌就會變左花瓶
michael344 發表於 2020-11-8 22:48

跳舞AL好睇太多。。

真係好想暴龍哥冠
上去唱live
山  。    下     。   見。

burn 牛
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

跳舞AL好睇太多。。
polarbearbear 發表於 2020-11-8 23:00

Anson Lo跳唱型好多

笑死,gin lee 10 > x
aga一姐confirmed

sexykaren 發表於 2020-11-8 23:06

其實chill 榜點計分ga?

hkbaby 發表於 2020-11-8 23:07

美男子會唔會太慘
帥小寶` 發表於 2020-11-8 22:57

一姐妍牆身有裂9→9→out換細眼精神時間房new 2
美男子10→out換eason致明日的舞new 2

其實無分計
而冠軍歌先會入選年度歌曲候選名單

投票
viu有幾多10 out? 好似英皇專屬,以為gin入左英皇

其實無分計
而冠軍歌先會入選年度歌曲候選名單
michael344 發表於 2020-11-8 23:15

甘即係52首侯選?見到靚泳9,10 都吾知講咩好, 美杏 仲勁10, out

垃圾ViuTV Gin 10>out?????? 邊個去投架???
Fiona is back;)

投票
viu有幾多10 out? 好似英皇專屬,以為gin入左英皇
sexykaren 發表於 2020-11-8 23:16

美容 如果出歌,又可吾可以10,out?

hkbaby 發表於 2020-11-8 23:19

其實家下viu十首邊首冠都唔覺得出奇
秉承cm精神 推廣好音樂

美男子10>out係咪真係咁低估歌手嘅歌唱能力? 換咗Eason? 樂壇已死?
一個一直單一狂播
一個連上榜機會都無
一個一直力撐
一個10>OUT?

到底今年Gin Lee發生咩事?

美男子10>out係咪真係咁低估歌手嘅歌唱能力? 換咗Eason? 樂壇已死?
Willjohnson 發表於 2020-11-8 23:29

美男子第十位已經高過903既peak
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

美男子第十位已經高過903既peak
JasOh103 發表於 2020-11-8 23:29

Gin心灰意冷未…完約未

Gin心灰意冷未…完約未
stephybest 發表於 2020-11-8 23:31

RTHK ban 903榜尾磨 Viu 10>out
Gin Lee簽英皇接棒做萬年女金算啦

見Viu 榜咁多個星期既排位,已經知道無公信力呢樣野

冠軍要上去唱 美容會騷vuutv嗎
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

fifty1205 發表於 2020-11-8 23:35

同意 過檔蛋記做好過

sexykaren 發表於 2020-11-8 23:06

今年公司attention 去到aga,gin 實在非戰之罪

起碼2>3>2>1啦
好似黎明咁冠都唔畀反應都重得添

kimjj 發表於 2020-11-8 23:38

咁有冇chill
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

美男子播唔起係事實,坊間hit唔起。
首歌係好聽,但聽得耐真係會厭
更麻煩係Gin Lee 越黎越模糊
初頭就雙雙月球下的人,之後就很堅強
然後就無啦啦風靡喘息空間再去到敢
而家又美男子。
唉,唱得好,但個形象配合唔到,真係走哂佢班由雙雙支持佢既fans

其實佢唱快歌冇問題,只不過睇佢風靡同喘息兩個mv,真係好尷尬,形象設計好唔得

垃圾ViuTV Gin 10>out?????? 邊個去投架???
fifty1205 發表於 2020-11-8 23:18

收到風Chill Club打算同997 / CCTVB爭做噴榜之最
發夢都估唔到Chill Club先係最睇重quota呢樣嘢
排榜嗰班人係咪以為幸倪門長期三甲嘅噴走勢就已經可以補到呢條數

fifty1205 發表於 2020-11-8 23:35

不如同 尾泳交換

角落生物會唔會太慘
希望903俾佢上埋榜先bam

同明星夢台分別吾大

曬氣拉,個榜沒岩你心水咪沒公信力咯

今年公司attention 去到aga,gin 實在非戰之罪
cathay1996 發表於 2020-11-8 23:40

環球完全就係樂壇明燈,AGA 16-18年最高質就夾硬捧GinLee堆悶歌
今年GinLee難得連續兩首(或者三首 )交到好貨嘅時候就落重注喺AGA身上

溝渠停哂

環球完全就係樂壇明燈,AGA 16-18年最高質就夾硬捧GinLee堆悶歌
今年GinLee難得連續兩首(或者三首{:1_114 ...
sunnyay1231 發表於 2020-11-8 23:59

18 AGA有幾高質 lmao
係咪嗰首降key版無期?
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

溝渠停哂
Flambeau 發表於 2020-11-8 23:59

都叫播到上死線 希望過幾日可以播翻上去

18 AGA有幾高質 lmao
係咪嗰首降key版無期?
JasOh103 發表於 2020-11-9 00:03

記錯 ,不過都有首小問題,小問題(Retro Remix)同跨年嘅無期,無期(劇場版)頂下
咁同Gin比18都係Gin好啲

反ot: 可以期待下SCLS喺Chill Club會唔會都係10 > out

一姐妍牆身有裂9→9→out換細眼精神時間房new 2
美男子10→out換eason致明日的舞new 2 ...
stephybest 發表於 2020-11-8 23:10

希望係一早知道第三plug高質留呢次先冠
一姐妍果次真係好慘

溝渠停哂
Flambeau 發表於 2020-11-8 23:59

今日有1次,仲留得低。但十大就。。。妄想吧!?

曬氣拉,個榜沒岩你心水咪沒公信力咯
cathay1996 發表於 2020-11-8 23:58

即係有啱你心水所以覺得有公信力啦

記錯 ,不過都有首小問題,小問題(Retro Remix)同跨年嘅無期,無期(劇場版)頂下
咁同 ...
sunnyay1231 發表於 2020-11-9 00:09

可能係完全ban呢

同明星夢台分別吾大
hkbaby 發表於 2020-11-8 23:53

大台榜估到大部分走勢同冠軍歌囉

其實呢... 今年坊間反應 幸福門同SYNT差不多
私煙就一定好過SCLS
不過AGA年頭有two at a time (全碟最hit) 同mad

可能係完全ban呢
kenneth 發表於 2020-11-9 00:17

是但啦,反正一定冇冠
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

今年GinLee難得連續兩首(或者三首{:1_114 ...
sunnyay1231 發表於 2020-11-8 23:59

悶歌純粹你覺得姐
唔少人覺得唔悶