返回列表 發帖
原來今週RB 追到同DJ 差唔多
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

角落生物會唔會太慘
希望903俾佢上埋榜先bam
polarbearbear 發表於 2020-11-8 23:53

上一上榜都唔過份丫角落生物...

支持903繼續無視AL,mb扮直好lun嘔

one3one4loveyou 發表於 2020-11-9 00:28

即播

i love wasabi

one3one4loveyou 發表於 2020-11-9 00:28

多謝燈神
可摸以鬧多兩句,播多幾次就上到榜

美男子播唔起係事實,坊間hit唔起。
首歌係好聽,但聽得耐真係會厭
更麻煩係Gin Lee 越黎越模糊
初頭就雙雙 ...
tonycheung1986 發表於 2020-11-8 23:49

真係走哂佢班由雙雙支持佢既fans?

你邊度得到呢個訊息

溝渠播返上上半part
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

美男子播唔起係事實,坊間hit唔起。
首歌係好聽,但聽得耐真係會厭
更麻煩係Gin Lee 越黎越模糊
初頭就雙雙 ...
tonycheung1986 發表於 2020-11-8 23:49

幸福門hit 過see u next time
不過美男子真心唔襟聽
K 得黎又去唔盡
變咗唔嗲唔吊
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦

Gin!!!!
播Gin都唔播AGA
Steven's Top 20 Collections Week 48

Wasabi!! 最後都播gin!!

評價一首歌好唔好,或者值唔值得播,幾時變成係要睇歌手嘅性取向?
I'm sorry to hear that…

Wasabi!! 最後都播gin!!
steph 發表於 2020-11-9 00:56

堅堅繼續係榜尾hea…陰功

榜尾亂到 睇黎一姐妍即派即上都係唔實際 等多個星期先啦

幸福門hit 過see u next time
不過美男子真心唔襟聽
K 得黎又去唔盡
變咗唔嗲唔吊 ...
ricnature 發表於 2020-11-9 00:46

唔係包拗頸 不過美男子我真心聽到Unstoppable

上一上榜都唔過份丫角落生物...
fish3333 發表於 2020-11-9 00:25

明顯特登唔上AL

俾AK拎新人銅都唔俾AL

榜尾亂到 睇黎一姐妍即派即上都係唔實際 等多個星期先啦
kevin2011 發表於 9/11/2020 01:02
05  致明日的舞 / 感情這回事 / 美男子與香煙 /
~~~~~~~~~ (19) ~~~~~~~~~
04  最後的搖滾 / 公仔麵 / 自由流浪 / 我心中尚未崩壞的部分 / 燦爛一次 / 想怎樣 / 角落生物 /
EASON 個位似FREE 返出嚟,
兩大+++唔似鎮守榜尾應該呢兩日又炸返上去
下面七首爭兩個位, 李友廷要睇VANI
淨返似AL VS 黃妍, 話晒都係大公司丫

感情這回事上榜第九星期
CM 真實數到播咗99 次
仲未過百。

冠軍歌預測:
WK47 - 慌 (出碟)
WK48 - 感請這回事 (磨都磨夠)
WK49 - SCLS (換十大)
WK50 - RB / DJ (邊個冠邊個金)
WK51 - 暫定 / 溝渠暢泳 (搏十大)
WK52 - EASON 第二PLUG (合理推斷)
咦? GIN LEE 呢
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

唔係包拗頸 不過美男子我真心聽到Unstoppable
coolwanted 發表於 2020-11-9 01:04

美男子我都聽到停唔到

EASON 個位似FREE 返出嚟, 兩大+++唔似鎮守榜尾應該呢兩日又炸返上去
...
kwanie 發表於 2020-11-9 01:27

估埋今個星期係鳩拍蠔定艾粒
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

...

Gin lee夠出碟啦 係咪就有得冠先

...

希望Cath上到追女銅
Kay下半年flop嗮完全唔值女三甲

本人估計:
Wk47: 小夜燈
Wk48: 溝渠
Wk49: 颳風沙
Wk50: SCLS
Wk51: Cath
Wk52: ILUB (假設Wk46冠Pakho)

明顯特登唔上AL

俾AK拎新人銅都唔俾AL
rickychan0809 發表於 2020-11-9 01:07

目測AL除左死忠粉多過AK
仲有觀眾緣過AK好多,觀眾緣真係冇得強求

目測AL除左死忠粉多過AK
仲有觀眾緣過AK好多,觀眾緣真係冇得強求 ...
polarbearbear 發表於 2020-11-9 01:49

識人好過識唱歌,AK宜家三唔埋兩日就同班商台DJ出去玩
我覺得Anson Lo係有潛質嘅,希望佢都唔好灰心繼續努力,出多啲優秀嘅粵語跳唱作品

...

估小夜燈同ILUB會冠~~
唔想暫定有冠ahhhh-.- 希望把quota留給再出發的泳shxt
黑暗中 等不到黎明
這雙眼 看不出恐怖

希望Cath上到追女銅

本人估計:
Wk ...
steven 發表於 2020-11-9 01:44

唔好再估cath任何野啦 吹過龍會越黎越多人唔like her

小夜燈其實有機重演上年一秒/4x天咁趕十大尾班車

估小夜燈同ILUB會冠~~
唔想暫定有冠ahhhh-.- 希望把quota留給再出發的泳shxt ...
yinjai 發表於 2020-11-9 01:59

希望斌女快d out, 其實美aiii 都吾太需要 再出髮 , 可能其他歌手需要dAnyway, 希望靚泳過多3weeks 先冠。

回復 73# gocrazy

其實你日日喺度扮中立吹奏anson Lo 對佢嘅音樂質素同成績都於事無補
講埋啲嘢同個榜冇關係又針對性,基本上個個留言都係咁,或者咁樣就係神徒嘅質素啦。
新人來講,個人覺得係 jer 同 fiester 值得拎。
Ak又好,AL又好,只論音樂都未到家。但係講到做偶像明星,又可以係另一回事。

[11月9日之廣東歌]

2001年11月9日 - 陳奕迅於紅館舉行9場《The Easy Ride Concert》
2006年11月9日 - 鄭融推出第三張大碟《Honey》
2006年11月9日 - EO2推出音樂專輯《EO2 STAND 4》
2007年11月9日 - 農夫推出第四張專輯《風生水起》
2007年11月9日 - 林憶蓮應邀作九龍灣國際展貿中心 Star Hall 落成後首位演出的歌手,舉行10場《憶蓮Live 07》音樂會
2017年11月9日 - 農夫於旺角麥花臣舉行6場《農夫等錢洗世界巡迴演唱會》
2017年11月9日 - Nowhere boys推出第3張專輯《月光寶盒》
2018年11月9日 - 鄭伊健推出《黃金兄弟》電影原聲大碟
2018年11月9日 - 農夫在旺角麥花臣舉行6場《農夫18歲生日快樂演唱會》,鄭詩君於演唱會上宣佈將與黃天頤結婚

英皇今年喺叱咤一獎都冇,真係心涼
早期玩壟斷,搞到樂壇半收皮,而家幾乎0觀眾緣,捧唔起新人
佢 d fans 話英皇根本唔care獎,唔care?人唔笑,狗都_
軒兒 GOOD SHOW!!!!

希望斌女快d out, 其實美aiii 都吾太需要 再出髮 , 可能其他歌手需要dAnyway, 希望靚泳過多3wee ...
hkbaby 發表於 2020-11-9 03:04

唱泳ap應該仲未過百
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

佢 d ...
mrshadowll 發表於 9/11/2020 06:57
暫定同溝渠呢

希望Cath上到追女銅

本人估計:
Wk ...
steven 發表於 2020-11-9 01:44

典解唔買垃圾有冠
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

小夜燈其實質素幾好,值十大都好似唔hit

反而覺得今年Gin 兩首坊間反應唔錯,我特別鐘意美男子,有格調D

另外 Mag 同安仔個crossover 響kkbox排名唔差,仲好過次元壁好多
真係估唔到
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

反而覺得今年Gin 兩首坊間反應唔錯,我特別鐘意美男子,有格調D
pkl 發表於 2020-11-9 09:10

真 反應甚至仲好過2016 偏偏今年就唔谷gin

...

個人估冠軍歌:
WK47 - 感情這回事 (就轉plug咁都唔冠就玩完啦)
WK48 - 溝渠暢泳 (搏十大有落榜週)
WK49 - 小夜燈 (搏十大有落榜週)
WK50 - 慌(男金點都起碼三冠埋單啦下話)
WK51 - RB (903愛將點會得兩冠咁少)
WK52 - 三生一吻(如果出得切)/盡處 (死都唔信今年比AGA金)

佢 d ...
mrshadowll 發表於 2020-11-9 06:57

許靖韻算唔算開始捧得起?見佢今年啲歌好多人聽,雖然麻麻地佢

回復  gocrazy

其實你日日喺度扮中立吹奏anson Lo 對佢嘅音樂質素同成績都於事無補
講埋啲嘢同個榜冇關 ...
Racrac 發表於 2020-11-9 05:36

佢有扮中立咩?明顯係al 粉
你都明顯係針對al啦,上面講性取向對音樂對榜更加無關係,你唔話佢?

真 反應甚至仲好過2016 偏偏今年就唔谷gin
CMH 發表於 2020-11-9 09:25

今年幸福門真係幾hit 雖然個名有d老套今年無論形象定歌都好過早兩年既歌
其實gin仲有得做
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

figthing 發表於 2020-11-9 09:37

佢上完大陸之後多人聽左好多算捧得起  而且叫做接晒一姐最k 既歌個種路線

可憐泳兒 鍾舒漫個代夾死晒

食住花生睇電視

識人好過識唱歌,AK宜家三唔埋兩日就同班商台DJ出去玩
我覺得Anson Lo係有潛質嘅,希望佢都唔好 ...
gocrazy 發表於 2020-11-9 01:54

點解AK可以同oscar 麻利佢地咁熟 仲一齊睇安仔演唱會

佢上完大陸之後多人聽左好多算捧得起  而且叫做接晒一姐最k 既歌個種路線

可憐泳兒 鍾舒漫個代夾死晒 ...
pkl 發表於 2020-11-9 09:57

佢2個真係好可惜,唱得跳得,唔知點解發展咁差,好似浪費咗10幾年咁

佢2個真係好可惜,唱得跳得,唔知點解發展咁差,好似浪費咗10幾年咁
figthing 發表於 2020-11-9 10:09

因為蛋記掛住捧1姐祖祖

可憐泳兒 鍾舒漫個代夾死晒 ...
pkl 發表於 2020-11-9 09:57
鍾舒漫紅唔起個人覺得唔可惜,唱功唔得,個樣又唔得。

泳兒衰在入錯唱片公司,如果十多年前她不是入英皇而是選擇其他唱片公司如環球、華納等大唱片公司,現在可能已經升上神台的天后級歌手

鍾舒漫紅唔起個人覺得唔可惜,唱功唔得,個樣又唔得。

泳兒衰在入錯唱片公司,如果十多年前她不是入英皇而 ...
universal 發表於 2020-11-9 10:23

新秀唔入蛋記去邊

駱振科
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

佢都叫新人?
軒兒 GOOD SHOW!!!!

figthing 發表於 9/11/2020 10:09
難以想像有人喺2020 年都問緊呢啲問題

新秀唔入蛋記去邊

駱振科
b01091018 發表於 2020-11-9 10:25
當年蛋記女歌手有皇太后祖祖,其他女歌手入去基本上是送死,現在泳兒在樂壇的地位可以反映出事實。

難以想像有人喺2020 年都問緊呢啲問題
kwanie 發表於 2020-11-9 10:31

好多人話祖祖問題,但我覺得唔係單一原因

認真,真係吾識欣賞 美馬 d K歌,melody 庸俗到一個點。但偏偏又吾知點解hit, 其實佢d K 歌路美泳 美鰻 都唱到。但其實後面2位唱功係好d, 但偏偏冇資源, 美泳 要唱hifi,  美鰻 就唱80年代disco