返回列表 發帖
好多人話祖祖問題,但我覺得唔係單一原因
figthing 發表於 2020-11-9 10:39

美漫其實影響比較少,但美泳真係after 我的回憶不是我的 之後就byebye

認真,真係吾識欣賞 美馬 d K歌,melody 庸俗到一個點。但偏偏又吾知點解hit, 其實佢d K 歌路美泳 美鰻  ...
hkbaby 發表於 2020-11-9 10:42

大眾鍾意k歌冇計
美馬 哥D別為我好,謝謝對不起,真係以為係同一首歌

回復  gocrazy

其實你日日喺度扮中立吹奏anson Lo 對佢嘅音樂質素同成績都於事無補
講埋啲嘢同個榜冇關 ...
Racrac 發表於 2020-11-9 05:36

就係因為AK AL只論音樂應該差唔多,但暫時睇成績好似AK好好多(當中好大原因係公司捧電台谷)所以AL粉先會發癲

佢都叫新人?
mrshadowll 發表於 2020-11-9 10:25

咁相對主要嗰幾位,佢算新而真係有人聽

其實chill 榜點計分ga?
hkbaby 發表於 2020-11-8 23:07

花姐決定
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

EASON 個位似FREE 返出嚟,
兩大+++唔似鎮守榜尾應該呢兩日又炸返上去
下面七首爭兩個位, 李友廷要睇VANI
...
kwanie 發表於 2020-11-9 01:27

點解無Joyce, 希望小夜燈冠和十大
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

hkwilliamsiu 發表於 2020-11-9 10:53

鄭中基呢
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

認真,真係吾識欣賞 美馬 d K歌,melody 庸俗到一個點。但偏偏又吾知點解hit, 其實佢d K 歌路美泳 美鰻  ...
hkbaby 發表於 2020-11-9 10:42

鍾舒漫唱功好過許靖韻,你認真咩你有無聽過前者嘅車禍現場?
美泳係好可惜,但有時覺得佢性格上唔夠外向健談,冇乜人脈咁
立立都係比我一個咁嘅感覺

美泳係好可惜,但有時覺得 ...
joycewy 發表於 2020-11-9 11:02

美鰻以前live 係好過 美馬ga,  但近年live真係越來越難聽,又flat 又走音又震 ,但特色泥計都係比美馬好, 至少有得笑 難聽得泥笑到pk, 不過我覺得美鰻係心灰hea 唱。

大眾鍾意k歌冇計
美馬 哥D別為我好,謝謝對不起,真係以為係同一首歌 ...
michael344 發表於 2020-11-9 10:46

仲有逆流成河。 佢d 舊歌比較好。

希望美ai再上叱咤台
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

就係因為AK AL只論音樂應該差唔多,但暫時睇成績好似AK好好多(當中好大原因係公司捧電台谷)所以AL粉先會發 ...
iwnlyg 發表於 2020-11-9 10:46

AP高1.5叫好好多?
我都未講新城港台AL好過AK

個人估冠軍歌:
WK47 - 感情這回事 (就轉plug咁都唔冠就玩完啦)
WK48 - 溝渠暢泳 (搏十大有落榜週)
WK ...
CMH 發表於 2020-11-9 09:33

你呢個係100%冇可能,因為SO CALLED LOVE SONG一定有冠,賭幾多都得!! 否則我切!!
強烈抗議人大常委立國安法及DQ泛民!!
習帝死全家!!人大死全家!!777死全家!!打倒中共暴政!!

你呢個係100%冇可能,因為SO CALLED LOVE SONG一定有冠,賭幾多都得!! 否則我切!!{: ...
酷愛903 發表於 2020-11-9 11:30

SCLS冠硬,903今年只會播賓妹的歌,視其他女歌手是透明一樣

佢2個真係好可惜,唱得跳得,唔知點解發展咁差,好似浪費咗10幾年咁
figthing 發表於 2020-11-9 10:09

其實之前十幾年全間EEG 既女歌手都比人 hea得好緊要唔係話d 歌唔好,而係無足夠宣傳 planning

佢兩個真係好可惜
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

大眾鍾意k歌冇計
美馬 哥D別為我好,謝謝對不起,真係以為係同一首歌 ...
michael344 發表於 2020-11-9 10:46

K 到爆,同Jude d 新歌有得揮
偏偏市場最受落呢d
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

鍾舒漫唱快歌好有型格有d 別樹一格
不過又咁講,eeg 好既位係佢地半紅不黑咁耐都無解佢地約

食住花生睇電視

你呢個係100%冇可能,因為SO CALLED LOVE SONG一定有冠,賭幾多都得!! 否則我切!!{: ...

唔好燈我AGA
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

點解你永遠都仲有得切
軒兒 GOOD SHOW!!!!

hkwilliamsiu 發表於 2020-11-9 10:53

第一次聽小夜燈覺得悶,仲要唱到啞咗冇聲咁
但而家越聽越鍾意雙子以東獅子以西仙女以北星星那邊

酷愛903 發表於 9/11/2020 11:30
其實打咁大隻字係咪威d ?
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

AP高1.5叫好好多?
我都未講新城港台AL好過AK
fish3333 發表於 2020-11-9 11:22

分分鐘靠呢1.5AP, AK有銅AL咩都冇, 咁已經叫好好多

同埋AK 4台都叫有一冠(或者叫半冠), 音樂page呀串流呀個人感覺傳唱度都好啲

好大程度都歸功公司出多首合唱版俾佢,903熱播1個月傳到去街外

我覺得角落生物好聽過蝸牛,呢啲就係谷定唔谷嘅分別

講音樂講做人,我鍾意AL唔鍾意AK㗎,所以會戥AL唔抵

唔該唔好燈我迦!!!!!!!!!!!
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

個人估冠軍歌:
WK47 - 感情這回事 (就轉plug咁都唔冠就玩完啦)
WK48 - 溝渠暢泳 (搏十大有落榜週)
WK ...
CMH 發表於 2020-11-9 09:33

8    低半度 - 衛蘭
9    孤獨的對岸 - 林奕匡
10    人間有愛 - R.O.O.T
11    我說不可以 - 洪嘉豪

唔穩
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

點解你永遠都仲有得切
mrshadowll 發表於 2020-11-9 11:47

肉莖重生

許靖韻算唔算開始捧得起?見佢今年啲歌好多人聽,雖然麻麻地佢
figthing 發表於 2020-11-9 09:37

但903完全唔buy

其實打咁大隻字係咪威d ?
kwanie 發表於 2020-11-9 11:55

笑死
切左十年仲有得切
除咗每次切1mm之外我諗唔到點解切極都仲有

笑死
切左十年仲有得切
除咗每次切1mm之外我諗唔到點解切極都仲有 ...
艾石仔 發表於 9/11/2020 12:09
每次切半條可以無限咁切
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

求 求 大 師 傳 授 玉 莖 重 生 術

8    低半度 - 衛蘭
9    孤獨的對岸 - 林奕匡
10    人間有愛 - R.O.O.T
11    我說不可以 - 洪 ...
風見志郎 發表於 2020-11-9 11:57

9 0 3 應 該 會 幫 衛 蘭 破蛋 ?
今 年 再 唔 攞 十 大 第 時 都 好 難 再 攞
大 字 報 真 係 幾 型 咪 x d d

9 0 3 應 該 會 幫 衛 蘭 破蛋 ?
今 年 再 唔 攞 十 大 第 時 都 好 難 再 攞
大 字 報 真 係  ...
CMH 發表於 2020-11-9 12:20

咩 牙
有 隻 野 生 動 物 成 日 話 蘭 B 滿 約 走 人 嘅
走 人 仲 點 會 有 十 大
要 比 都 比 咗 零 分 華 先

笑死
切左十年仲有得切
除咗每次切1mm之外我諗唔到點解切極都仲有 ...
艾石仔 發表於 2020-11-9 12:09

可能人地有一百條jer jer呢仲有quota慢慢切

咩 牙
有 隻 野 生 動 物 成 日 話 蘭 B 滿 約 走 人 嘅
要 比 都 比 咗 零 分 ...
艾石仔 發表於 2020-11-9 12:24

橫 睇 掂 睇 都 唔 似 完 約 喎

到 底 FIESTER 上 唔 上 到 呢
做 乜 個 個 都 扮 周 庭

咩 牙
要 比 都 比 咗 零 分 ...
艾石仔 發表於 2020-11-9 12:24

蘭 B 冇 講 過 走 人 囉 !好 心 某 人 唔 好 老 作 ! Thx!

蘭 B 冇 講 過 走 人 囉 !好 心 某 人 唔 好 老 作 ! Thx!
stephybest 發表於 2020-11-9 12:27

係 野 生 動 物
唔 係 人

鍾舒漫唱快歌好有型格有d 別樹一格
不過又咁講,eeg 好既位係佢地半紅不黑咁耐都無解佢地約 ...
pkl 發表於 2020-11-9 11:42

但除左 小碎步,給自己的信 同 這首歌的名字是秘密 le d K歌mv 最多人睇

到 底 FIESTER 上 唔 上 到 呢 kwanie 發表於 2020-11-9 12:27

貌 似 上 唔 到

做 乜 個 個 都 扮 周 庭
kwanie 發表於 2020-11-9 12:27

係 型 啊 哈 利

呢度酷x903煩啲定洗衣X國煩啲

係 野 生 動 物
唔 係 人
艾石仔 發表於 2020-11-9 12:29

麻 煩 蘭 B 帶 走 嗰 件 垃 圾 !

kevin2011 發表於 9/11/2020 12:32
WHY NOT BOTH
建 議 你 直 接 開 名

kevin2011 發表於 2020-11-9 12:32

小白煩啲定最好的債煩啲

B O T H

小白煩啲定最好的債煩啲
stephybest 發表於 2020-11-9 12:36

話 時 話
小 白 冠 軍 未?

小白煩啲定最好的債煩啲
stephybest 發表於 2020-11-9 12:36

W H Y N O T B O T H

話 時 話
小 白 冠 軍 未?
艾石仔 發表於 2020-11-9 12:40

你 呢 個 100% 冇 可 能 !!!

話時話蘭B播咁多
我在乎~~~~我在乎~~~~~

你 呢 個 100% 冇 可 能 !!!
stephybest 發表於 2020-11-9 12:48

咦, 盡處熱播中喎。
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

回復  gocrazy

其實你日日喺度扮中立吹奏anson Lo 對佢嘅音樂質素同成績都於事無補
講埋啲嘢同個榜冇關 ...
Racrac 發表於 2020-11-9 05:36

你都幾好笑,有需要扮咁痴線?呢度大家都係自己鍾意邊個,就會留言讚邊個㗎啦,啱傾嘅咪一齊互相quote下交流囉
宜家係咪唔讚你嘅AK就犯法先?cm有規定唔可以話走音AK唱歌難聽?

你唔睇下呢到有幾多唔係MIRROR粉嘅都一樣話走音AK!實力未夠路人緣差都關人事?

再者既然你講到音樂素養,咁我就同你討論佢哋兩個嘅音樂,Anson Lo起碼有自己嘅跳唱風格,同埋佢真係handle得到個舞台,唱情歌慢歌同<多謝失戀>呢啲少男歌都ok
咁請問AK嘅音樂除咗走音仲有咩素養可言?靠MK特質攞新人金?AK連企係到唱歌都走音,更加唔好講跳唱

最後我唔係淨止鍾意AL,我仲好鍾意阿Jer,風靈物語得一週好唔抵,仲鍾意edan欣賞好多努力人品好嘅仔仔,偏偏就係唔想睇你個走音AK啫!

事實AK係唱得唔好
盲粉又盲撐
山  。    下     。   見。