返回列表 發帖
你都幾好笑,有需要扮咁痴線?呢度大家都係自己鍾意邊個,就會留言讚邊個㗎啦,啱傾嘅咪一齊互相quote下 ...
gocrazy 發表於 2020-11-9 13:07

我見#78 Racrac都係不滿你言論

最un耳嗰句可能係"或者咁樣就係神徒嘅質素啦"又想一竹竿打一船人

你知AK係"佢個走音AK"?係咪交流過定佢透露過係AK粉我miss咗

講多次"講音樂講做人,我鍾意AL唔鍾意AK㗎,所以會戥AL唔抵"

但有時抽一兩句水咪算,成日見你一大段插AK有啲難睇

奉勸一句 適可而止 唔好招黑

麻 煩 蘭 B 帶 走 嗰 件 垃 圾 !
stephybest 發表於 2020-11-9 12:34

蘭B咁好人。 。唔會咁對人呀。。

支持帶走你的垃圾有十大。。。

Rthk 都開始投票
叱吒幾時開始投票
山  。    下     。   見。

Rthk 都開始投票
叱吒幾時開始投票
kaman921 發表於 2020-11-9 13:43

23/11開始
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

第一次聽小夜燈覺得悶,仲要唱到啞咗冇聲咁
但而家越聽越鍾意雙子以東獅子以西仙女以北星星那邊 ...
iwnlyg 發表於 2020-11-9 11:55

呢隻好唔錯
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

但除左 小碎步,給自己的信 同 這首歌的名字是秘密 le d K歌mv 最多人睇
hkbaby 發表於 2020-11-9 12:30

講風格其實小碎步最岩佢
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

咦, 盡處熱播中喎。
Eddie8848 發表於 2020-11-9 12:58

903唔播有鬼用
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

講風格其實小碎步最岩佢
pkl 發表於 2020-11-9 14:00

太可惜,香港聽眾吾多欣賞,見年年都無咩快歌,跳舞歌拎到十大獎就知。

903唔播有鬼用
abcxyz302006 發表於 2020-11-9 14:41
盡處除了十一月四號即派台首日播過兩次外,之後幾日是零播放,看來真係已經被ban

另外Kay和Juno不和的新聞又再爆出,相信是事實,Kay很大機會離開幻國!!

太可惜,香港聽眾吾多欣賞,見年年都無咩快歌,跳舞歌拎到十大獎就知。 ...
hkbaby 發表於 2020-11-9 14:47

True
對上已經係2017年CWM同GGG
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

太可惜,香港聽眾吾多欣賞,見年年都無咩快歌,跳舞歌拎到十大獎就知。 ...
好快再有架啦
#IGNITED
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

好開心佢可以做返自己
出咗一堆快歌
最可惜係市場完全冇反應

仲諗住佢可以出埋最後一隻碟
不過睇咗佢個concert
都覺得無憾喇

今年 勝在有IGNITED
軒兒 GOOD SHOW!!!!

Gin救得返
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

點解你永遠都仲有得切
mrshadowll 發表於 2020-11-9 11:47

因為已經變性
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

Gin救得返
KU5249 發表於 2020-11-9 16:25

收啦 week week 榜尾
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

Gin救得返
KU5249 發表於 2020-11-9 16:25

唉,但係之後都似死位或噴升冠軍就算,今年叱咤應該又食白果

袁偉豪個1分紀錄無左
定係佢靜雞雞做左會員儲夠分終於可以投票

袁偉豪個1分紀錄無左
kevin2011 發表於 2020-11-9 17:00

果5分袁偉豪自己比?

袁偉豪個1分紀錄無左
定係佢靜雞雞做左會員儲夠分終於可以投票 ...

5分
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

5分
sigmasigma 發表於 2020-11-9 17:03

Cls 爭少少睇到100票全1分呢個奇觀

袁偉豪個1分紀錄無左

cap低圖做紀念
有100個一分先
山  。    下     。   見。

入去比左1分,差兩個
軒兒 GOOD SHOW!!!!

Cls 爭少少睇到100票全1分呢個奇觀
kevin2011 發表於 2020-11-9 17:04

1:99了
越戒越愛越愛越戒  彷彿終生討債  違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17980

我好鍾意袁偉豪,大家入去欣賞下+俾下分

1:101了

1:99了
風見志郎 發表於 2020-11-9 17:15

1:99消毒清咗呢粒毒瘤?!

我好鍾意袁偉豪,大家入去欣賞下+俾下分

1:101了
michael344 發表於 2020-11-9 17:17

表示有幸成為103分之一

1:108

事實AK係唱得唔好
盲粉又盲撐
kaman921 發表於 2020-11-9 13:26

AK live係唔好,但我覺得蝸牛真係好loop過AL嗰3首喎,
啲人話冇風格,
但曲係順耳 catchy。

如果Live唱得唔好唔可以播,
有一半歌手都可以唔洗播,
(而我不見得AL唱功特別好)。

AL粉猛咁攻擊人靠關係,
首先AK同埋啲奀DJ (eg. 麻利) 熟幫到啲咩?
更何況903鍾意愛將都唔係今日先知嘅事,

利申:not AK粉,三個啲歌我都有spotify聽下
不過見到某啲人日日夜夜扮中立攻擊人真係睇唔過眼

AK live係唔好,但我覺得蝸牛真係好loop過AL嗰3首喎,
啲人話冇風格,

如果Live唱得 ...
jasonbloom 發表於 2020-11-9 18:15

其實互相攻擊無咩意思難得出到一堆新血,希望個個既歌都多人聽,多人聽廣東歌仲好啦

利申:鐘意睇error 多d

食住花生睇電視

盡處除了十一月四號即派台首日播過兩次外,之後幾日是零播放,看來真係已經被ban
...
universal 發表於 2020-11-9 14:50

可能有第二個VERSION呢
A Powerpick年度大清算 2019
click here

1:108
kevin2011 發表於 2020-11-9 18:08

1:110
重燃原來消失的感覺

請各位會員以後唔好再以極大字體發言
違者將會被扣分或禁言

恭喜颳風沙終於有100AP
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

美GIN 0000 後 +4
都話咗唔會留守榜尾架啦
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

1:110
hkwilliamsiu 發表於 2020-11-9 18:26

首歌無人評慘...定有110個1分慘...雖然我覺得嗰110位都未必真係有聽

啲人話冇風格,

jasonbloom 發表於 2020-11-9 18:15

咁又唔好generalise全部攻擊AK就係AL粉
咁對d乖粉好唔公平,其實有冇諗過鏡圈內外都有其他人唔鐘意AK
不過同意支持一個人唔需要捧一踩一,咁做只會惹黎反感
講overall(音樂+形象)今年3鏡我自己就欣賞AL同柳多d喇

首歌無人評慘...定有110個1分慘...雖然我覺得嗰110位都未必真係有聽 ...
iwnlyg 發表於 2020-11-9 18:34

我聽了完整兩次
重燃原來消失的感覺

袁偉豪個1分紀錄無左

邊個玩o野

我聽了完整兩次
hkwilliamsiu 發表於 2020-11-9 18:49

我都聽過一次的

完了~~AL已跑出 Cath等下周 不過都正常啦
無記錯對上兩首上榜都好似唔係趕即派榜尾 而係中位11-12上

完了~~AL已跑出 Cath等下周 不過都正常啦
無記錯對上兩首上榜都好似唔係趕即派榜尾 而係中位11-12上 ...
kevin2011 發表於 2020-11-9 18:52

黃妍+謙b呢個組合值得再上

啲人話冇風格,

乜AK淨係live唔得咩?佢錄音同修音版都一樣難聽啊
佢首<特登>句on and on驚嚇到差啲彈app
其實唔計跳舞,AL唱歌嘅咬字發音都好過AK
當然我心目中一直覺得阿Jer嘅唱功先最值得攞新人金
一下子幾個組團出嚟話AL粉踩AK,事實好多唔係MIRROR粉嘅路人都話AK走音,唔洗咁樣趁機幫AK洗白嘅

希 望AL / AK 可 以 Cover 袁 偉 豪 首 歌
以 顯 示 實 力

評分人數

GIN LEE 今年有十大
CM acc有個 G字既會員我每人派1000

評分人數

dixitque Deus fiat lux et facta est lux

黃妍+謙b呢個組合值得再上
polarbearbear 發表於 2020-11-9 19:02

正常都上到既 不過實際要睇Sony淨返仲有幾多quota
唔排除即上即落既可能性

hehehaha 發表於 2020-11-9 19:15

即刻報到望下自己個名有可唔可以無十大都派100…

請各位會員以後唔好再以極大字體發言
違者將會被扣分或禁言
-Prince- 發表於 2020-11-9 18:28

賭 J 洗唔洗扣?
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

hehehaha 發表於 2020-11-9 19:15

咁似隔離論壇D派膠會員

陳健安使唔使咁勤力 剛開完Show就錄兩首新歌