返回列表 發帖

《男排女將》討論區

距離開局仲有兩個星期!ViuTV原創劇2020年下半場繼續增強攻勢! 接應《#暖男爸爸》,《男排女將》#力圖 全力出擊!由家瑜( Stephy 鄧麗欣 飾) 領軍,帶住一班後生仔燃燒青春,喺排球場上一分一分咁樣打返嚟!

要熱血有熱血,要淚水有淚水!11月23日9點半坐定定,一齊喺電視旁邊為 #力圖 打氣!We are the Littles!

2020年壓軸原創劇《男排女將》|11月23日|晚上9:30|

監製 張志光、陳淑賢
編審 張之彥
導演 黃頴珊
主演 鄧麗欣、顧定軒、陳卓賢、盧瀚霆、呂爵安、邱傲然、柳應廷、陳宇琛、梁業、王智德、李駿傑、郭嘉駿、余潔瀅、沈殷怡
集數 20
每集長度 60分鐘(連廣告)
播出日期 2020年11月23日-12月18日
播出時間 星期一至五 21:30-22:30
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

支持美音

Stephybest!!!!視后Go go go!!!

Stephy同佢哋好似同齡咁,好靚

陳宇琛好慘,個名響第2行但無相

希望拍得夠熱血~
羨慕stephy俾仔圍

Edan派心心個樣好正

Stephy 唱主題曲?
再將我相信的如煙火般綻放

回復 8# kaman921

系啊 主題曲《去熱愛吧》 黃貫中作、編、監,Stephy填詞

喜歡欣兒

Stephy 唱主題曲?
kaman921 發表於 2020-11-9 19:14

如無意外就係了,鏡仔應該有得唱插曲

袁偉豪有無得客串

好想快啲睇班仔仔打波
Anson Lo、edan、雙Jer

袁偉豪有無得客串
艾石仔 發表於 2020-11-9 19:41

乜都關袁偉豪事

乜都關袁偉豪事
polarbearbear 發表於 2020-11-9 19:49

Oh baby so lovely~~

Stephy同Ian

回復  kaman921

系啊 主題曲《去熱愛吧》 黃貫中作、編、監,Stephy填詞 ...
winkochueng 發表於 2020-11-9 19:23

再將我相信的如煙火般綻放

如果有排球少年咁熱血,我就有興趣睇

期待

呢套一定要追喇

顧定軒係男一?
成隊Mirror趁佢一個?

希望有啲仔仔更衣室沖涼畫面

Stephy x 顧定軒 = 藍天白雲 reunion (上次好似冇同場機會),加埋李任燊更fit

希望有啲仔仔更衣室沖涼畫面
Frankiekiekie 發表於 2020-11-10 00:30

應該有下話
Ian唔係要除衫咩

顧定軒好高曝光率啊,大台電視劇 VIU電視劇,造星3,N套電影有佢份。
舞來舞去 不日內開始錄音。

喜歡Zeno

愛屎塔肥
愛固定軒
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

一定睇 Ian BB
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

香港需要青春偶像劇

顧定軒係男一?
成隊Mirror趁佢一個?
表妹保莉 發表於 2020-11-10 00:16

Ian同Zeno係雙男主角其餘mirror and error襯佢兩個

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Ian同Zeno係雙男主角其餘mirror and error襯佢兩個
iwnlyg 發表於 2020-11-10 14:20

成日偏幫ian
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

成日偏幫ian
cathay1996 發表於 2020-11-10 21:23

話明契仔嘛…其實Ian個樣做男主角真係好嗎?上電視會更加放大缺點…不過成班仔啲演技都應該唔多掂…

佢地打咩位置?
亂估:
主攻: Zeno Ian
副攻: 193 Jeremy
二傳: AL
接應: Jer Edan
自由人: 肥仔  Tiger

話明契仔嘛…其實Ian個樣做男主角真係好嗎?上電視會更加放大缺點…不過成班仔啲演技都應該唔多 ...
gocrazy 發表於 2020-11-10 22:45

佢有打排球既底所以先有得做主角?

佢地打咩位置?
亂估:
主攻: Zeno Ian
副攻: 193 Jeremy
二傳: AL
接應: Jer Edan
自由人: 肥仔  Tiger ...
Garfield 發表於 2020-11-11 13:58

召喚cm陳陳睇下個陣容

佢有打排球既底所以先有得做主角?
stephybest 發表於 2020-11-11 15:19

Anson Lo以前都打過幾年校隊,阿Jer都係
佢哋兩個唔係花姐嘅契兄弟咪一樣無得做男主角
拍劇啲shot有得就位搞,覺得都唔需要話真係超級專業先可以做主角

HOTMAN 發表於 2020-11-10 20:41

有上過PE都知道男人既更衣室有幾臭

Anson Lo以前都打過幾年校隊,阿Jer都係
佢哋兩個唔係花姐嘅契兄弟咪一樣無得做男主角
拍劇啲sh ...
gocrazy 發表於 2020-11-11 15:40

因果錯晒
因為Ian係排球港隊出身先特登開套排球劇俾佢
AL都叫係男三有單頭宣傳片,算係咁啦

因果錯晒
因為Ian係排球港隊出身先特登開套排球劇俾佢
AL都叫係男三有單頭宣傳片,算係咁啦{:4_96: ...
lalaland 發表於 2020-11-11 15:46

收到曬多謝契仔嘅帶攜,令到半隊MIRROR同ERROR仔,都有得做下配角襯托佢呢個男主角

有edan jer 肥仔 193 zero
最重要有女神stephy 一定睇

希望唔會有[破冰轉身]呢種膠到唔可以再膠既招數

Ian 醜到

陳卓Ian 連打波都要西住面

Ian 醜到
josey 發表於 2020-11-12 21:21

花姐覺得佢好靚仔㗎阿媽與契仔…

柳個look嚴重被醜化
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Ian bb啲手筋(☞ ͡° ͜ʖ ͡°)☞
喜新厭舊girl所以基本只聽新歌plz

柳個look嚴重被醜化
cymusic 發表於 2020-11-12 22:10

無醜化,呢個係柳真身look,個頭好扁可能靠呢個look再跑出呢

柳個look嚴重被醜化
cymusic 發表於 2020-11-12 22:10

其實睇多啲,柳柳呢個髮型都幾可愛啊
edan露額頭都好睇
不過睇poster班仔似係要做搞笑嘅配角多