返回列表 發帖
Jeremy 到而家真係一句對白都未有

睇到嬲 一傳真係好重要囉

波衫整好嗰陣都未有隊名

但波衫有「力圖」

Bug? 穿越?

美音嬲嬲嗰幕好好戲另外Tiger我覺得幾有戲

波衫整好嗰陣都未有隊名

但波衫有「力圖」

Bug? 穿越?
rickychan0809 發表於 2020-11-26 22:03

男排x229
穿越睇到

波衫整好嗰陣都未有隊名

但波衫有「力圖」

Bug? 穿越?
rickychan0809 發表於 2020-11-26 22:03

係喎!

Tiger 其實啲戲ok反而anson lo吓吓做和事佬好悶
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

阿King好L煩。
I talk a lot of BS.

腥奴一晚可以衝動,西面同嬲幾多次?

連登係咁插IAN, 但齋以角色嚟講, 覺得佢做得幾好

qwerzx 發表於 2020-11-27 10:16

呢啲叫唔叫做 傲嬌

JarvisCocker 發表於 2020-11-27 11:07

以岩岩做戲黎講,Tiger、Ian同Anson Lo都算做得唔錯

qwerzx 發表於 2020-11-27 10:16

雖然角色好煩 但去到1030 睇到佢造星個表演 又覺得佢唔錯
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

波衫整好嗰陣都未有隊名

但波衫有「力圖」

Bug? 穿越?

睇個陣都諗到呢樣嘢都幾大個bug
不過算啦,睇青春偶像劇開心就夠

JarvisCocker 發表於 2020-11-27 11:07

契仔做返自己啫西面咪係佢專長

睇個陣都諗到呢樣嘢都幾大個bug
不過算啦,睇青春偶像劇開心就夠 ...
gocrazy 發表於 2020-11-27 18:04

可能一早家瑜已經諗好左隊名但佢扮唔在乎

以岩岩做戲黎講,Tiger、Ian同Anson Lo都算做得唔錯
表妹保莉 發表於 2020-11-27 11:37

so far成班鏡仔都做得唔錯有驚喜
之前訪問AL仲話自己啲戲好屎本身無咩期望
琴晚edan做得好入戲啊!隻衰仔咁樣蝦stephy睇到我都嬲埋一份

so far成班鏡仔都做得唔錯有驚喜
之前訪問AL仲話自己啲戲好屎本身無咩期望
琴晚edan做 ...
gocrazy 發表於 2020-11-27 18:09

不過覺得AL講嘢好似剩係得一個tone
Overall鏡仔都做得唔錯

第五集個節奏慢到打輸波係咁慢鏡………

胡卓希個角色真係好八婆

胡卓希個角色真係好八婆
jasonng 發表於 2020-11-27 22:04

好憎呢啲人校園霸凌

鏡仔們喊好心痛
魚仔很堅強

好憎呢啲人校園霸凌
stephybest 發表於 2020-11-27 22:05

言語暴力
讀書嗰陣實有呢d多口怪

睇左三集,但係除左顧定軒,鏡仔雖然叫唔出名 但係起碼個性鮮明,一個鍾意開Live,一個做Zeno和事佬,一個打開街場有少少衝動嘅魚仔。

顧定軒嬲豬個樣好可愛啊啊!同埋睇落手瓜起剪。其實估唔到呢套戲顧定軒係真男主角,戲份多過女主角鄧麗欣...
舞來舞去 不日內開始錄音。

美音獨白呢part好似宣傳片

美音獨白呢part好似宣傳片
stephybest 發表於 2020-11-27 22:18

BGM 可以轉成 敢

而家追返第3集
估唔到30幾歲alton扮後生仔都okay
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

心諗陳子豐係咪又係做衰男人呃stephy
再將我相信的如煙火般綻放

不過覺得AL講嘢好似剩係得一個tone
Overall鏡仔都做得唔錯
michael344 發表於 2020-11-27 18:48

角色問題限制成日要做和事佬無咩發揮嘅機會
明明AL真人好精靈,同edan鬥嘴係小學雞cp

不過今晚Bobby仔受傷個到演得唔錯,啲表情睇到都覺得痛

點解要咁樣
阿神可唔可以快啲分手,專心打波

點解要咁樣
gocrazy 發表於 2020-11-28 01:02

衰仔真係好彩 咁都有得kiss塊面

第五集個節奏慢到打輸波係咁慢鏡………
stephybest 發表於 2020-11-27 21:53

今集係慢咗啲,可能慣咗前幾集節奏好快,睇得好爽

btw下星期可能仲慢睇預告都係講契仔談情說愛
無啦啦爲咗捧男主角契仔,係都要加啲感情戲比佢

好哋哋一套熱血青春排球劇想睇班仔仔奮鬥打比賽
希望唔好又變成tbb啲劇咁鬼老土啦

衰仔真係好彩 咁都有得kiss塊面
jasonng 發表於 2020-11-28 01:06

邊到好彩?又唔係家瑜錫佢!
其實錫都唔緊要,但可唔可以安排個靚女小小嘅…

唔覺唔覺就睇到第5集 今集好感動
家瑜向夕陽跑個幕好正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

BGM 可以轉成 敢
jasonng 發表於 27/11/2020 22:21
笑到出晒戲

點解要咁樣
gocrazy 發表於 2020-11-28 01:02

帶班唔掂既女黎撐場 所以輸波好正常

今集係慢咗啲,可能慣咗前幾集節奏好快,睇得好爽

btw下星期可能仲慢睇預告都係講契仔談情說愛
...
gocrazy 發表於 2020-11-28 01:07

預告見到我o曬嘴 好似變左第二套劇咁 bgm仲要係正式開始

BGM 可以轉成 敢
jasonng 發表於 2020-11-27 22:21

好熱血
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

預告見到我o曬嘴 好似變左第二套劇咁 bgm仲要係正式開始
stephybest 發表於 2020-11-28 07:51

音樂一起就知瀨嘢成件事錯曬

無人想睇契仔拍拖啊頂你,捧契仔捧到出曬面
就算要睇感情戲都睇stephy同黃金sir啦
雖然shirley好正都係咁話

btw編劇係咪唔知宜家hit啲乜
點解唔加多小小Bobby同King,阿神同方丈嘅ff戲

CCTVB 仲頒咩視帝視后
Viutv 搞個話視后支持stephy
再將我相信的如煙火般綻放

音樂一起就知瀨嘢成件事錯曬

無人想睇契仔拍拖啊頂你,捧契仔捧到出曬面
就算要睇感情戲都睇ste ...
gocrazy 發表於 2020-11-28 10:19

我想套戲變BL劇

應該開始拖戲,所以要加愛情故事

綜合5集
Tiger - 演得自然, 角色無咩特別但係都令人留意到, 希望Viu多d俾佢拍劇
Jer - 角色cast得好(定係度身訂做?), 造型唔好睇但好配合件事, 觀眾易記得佢 (同佢老豆)
Edan - 對白講唔清楚, 表情同顏值搭救, 長遠黎講真心希望edan可以改善咬字(講野同唱歌都係, 如果唔係點出solo?)
Ian - 角色本身唔討好 + haters gonna hate, 不過滿足fans應該足夠有餘, 而且可能因為本身識排球, 令到動作鏡頭的確靚d
Zeno - 唔係好介意佢d嬲戲, 始終劇本需要一個執著嘅人去推進劇情, 暫時都無咩吸引嘅位感受到佢嘅演技
AL - 我終於明點解佢俾人話講咩對白都同一個tone... 腐女戲係啱佢做嘅
Stephy - 影后級水準, 可能因為同自身經歷有關所以特別入戲

暫時整體節奏幾好, 無太多多餘支線, 發展落去希望睇到多少少每個角色排球場以外嘅back story
配樂好罐頭, 點解唔趁機整首鏡插曲晚晚播呢

kaman921 發表於 2020-11-28 11:38

Stephy拎硬啦 顏值有 演技有

綜合5集
Tiger - 演得自然, 角色無咩特別但係都令人留意到, 希望Viu多d俾佢拍劇
Jer - 角色cast得好(定係度 ...
losyes 發表於 2020-11-28 14:04

STEPHY 真係做得好自然
Tiger 呢個角色幾特出呀 令我留意佢多左
chris 123真係隱形人
alton 同肥仔都有多幾句對白 jeremy直頭係無
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

好Sad,輸一場波,再等一年先可以再比賽

Stephy同佢男朋友可唔可以快d分手,
佢地d情節悶到喊,完全唔係情侶

STEPHY 真係做得好自然
Tiger 呢個角色幾特出呀 令我留意佢多左
chris 123真係隱形人
alton 同肥仔 ...
hehemamama 發表於 2020-11-28 14:51

明明Jeremy身高係隊中係高,點解無得正選打副攻,
反而Tiger打副攻?.?

好Sad,輸一場波,再等一年先可以再比賽
Garfield 發表於 2020-11-28 16:00

真係好唔合理
明明一開始贏咗翔鷹
但係尋日輸咗俾班廢老

Stephy同佢男朋友可唔可以快d分手,
佢地d情節悶到喊,完全唔係情侶
Garfield 發表於 2020-11-28 16:01

快D同黃金蛇
睇尼要變愛情劇了

Stephy做得好好啊
AL演技冇佢自己講到咁差wor
佢同King可以有多d互動
Tiger d戲都唔錯幾自然
Edan略嫌浮誇同講野好lur要睇字幕
Jer個角色好襯佢
Ian都係賣笑同埋睇得出有排球底
Zeno暫時個角色好似冇乜得發揮

波衫整好嗰陣都未有隊名

但波衫有「力圖」

Bug? 穿越?

家瑜一早諗好 扮同佢地discuss

anyway 平時好少見到Tiger呢一面 今次套劇認識佢更多

kaman921 發表於 2020-11-28 11:38

得4套劇 遲D多D劇先啦