返回列表 發帖
exactly
如果隔離係俾Gin唱擺入Dear Secret,應該要重新編過,至少要編得大氣classy少少
同埋歌詞太2020 ...
sampras625 發表於 2020-11-23 17:01

咁咪改過個arrangement 俾gin囉

調轉咁諗,反而想知環球有無後悔無比 幸福門  同 家謙與香煙 比一姐詠唱
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

調轉咁諗,反而想知環球有無後悔無比 幸福門  同 家謙與香煙 比一姐詠唱 ...
on07111 發表於 2020-11-23 17:11

隔離天后kary到幸福門/美男子?

SKY MUSIC天空銷量榜

市場指標真實數量

逢星期一更新公佈

銷售日期[16-11-2020至 22-11-2020]

1) 李幸倪 - DEAR SECRET (CD+DVD)

許廷鏗 - NEGATIVE

2) 吳青峰-蘇打綠 - 册葉一:一與一 (預購版)

3) 胡鴻鈞專輯 – 妳幸福嗎?

4) 陳慧嫻 - 永遠是你的陳慧嫻 (24K金碟)

5) 張國榮 - REVISIT

6) 張國榮 - REVISIT sacd

7) AGA(江海迦) - SO CALLED LOVE SONGS

8) 楊丞琳 - LIKE A STAR

9) 王菲/胡思亂想 (24K CD)/Di-Dar (24K CD)

10)NOWHERE BOY - DESTINATION NOWHERE

SKY MUSIC天空銷量榜

市場指標真實數量

逢星期一更新公佈

銷售日期[16-11-2020至 22-11-2020]

1) 李幸倪 - DEAR SECRET (CD+DVD)

許廷鏗 - NEGATIVE

Garfield 發表於 2020-11-23 17:14

Alfred好勁
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

Alfred好勁
on07111 發表於 2020-11-23 17:18

其實兩隻碟點樣雙冠軍?銷量exactly一樣?

原來已經10版討論
Gin Lee好癲

20隻

15隻

究竟今次佢會買幾多隻

20隻

15隻

究竟今次佢會買幾多隻
Garfield 發表於 2020-11-23 17:36

100隻

100隻
stephybest 發表於 2020-11-23 17:53

beGin - 白金唱片
Live in the Moment - 金唱片

如果Dear Secret有Live in the Moment既成績就已經好好。

但白金唱片/金唱片實際有幾多張呢

beGin - 白金唱片
Live in the Moment - 金唱片

如果Dear Secret有Live in the Moment既成績就已經好好 ...
Garfield 發表於 2020-11-23 18:18

金、白金唱片銷量 = 15000、30000張
發燒碟金唱片只要7500就ok

金、白金唱片銷量 = 15000、30000張
發燒碟金唱片只要7500就ok
hehehaha 發表於 2020-11-23 23:23

呢個數仍然難以想像
身邊十個有十個都唔會買碟,以為賣1000隻已經好好。。。

呢個數仍然難以想像
身邊十個有十個都唔會買碟,以為賣1000隻已經好好。。。 ...
Garfield 發表於 2020-11-24 00:25

叫到一個friend肯買gin隻碟已經好勁

呢個數仍然難以想像
身邊十個有十個都唔會買碟,以為賣1000隻已經好好。。。 ...
Garfield 發表於 2020-11-24 00:25

今次無出韓國版,難d

原來大家一早已經聽Gin,我2015年先識李幸倪

Ginetic - Gin Lee (EP-CD)

Gin Lee - Gin Lee (CD) July 30

但點解Ginetic個post有Dear Secret既相

原來大家一早已經聽Gin,我2015年先識李幸倪

但點解Ginetic個post有Dear Secret既相 {:1_1 ...
Garfield 發表於 2020-11-24 10:14

原來係舊相?

好好聽,聽完再聽
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

原來係舊相?
stephybest 發表於 2020-11-24 10:45

條link係kkbox嘅profile pic
會update

條link係kkbox嘅profile pic
會update
jasonng 發表於 2020-11-24 11:41

證明大家對gin既愛由13年黎到依家

好鍾意別人的家 舒舒服服 輕快 嘅感覺
別人的家、搬、成家 3首連住聽好正

不過最鍾意都係 幸福門
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

好鍾意別人的家 舒舒服服 輕快 嘅感覺
別人的家、搬、成家 3首連住聽好正

不過最鍾意都係 幸福門 ...
hehemamama 發表於 2020-11-24 16:58

我覺得頭四首 同尾四首係上下半場既感覺越聽越有種自虐完一輪然後蛻變成時代獨立女性既感覺

我覺得頭四首 同尾四首係上下半場既感覺越聽越有種自虐完一輪然後蛻變成時代獨立女性既感覺 ...
stephybest 發表於 2020-11-24 17:15

講得好中
同感
另外覺得下半場音樂變化/曲風可以多d

時代獨立女性諗起我家家穎

家穎最後一隻大碟艷羨又係備受好評

今次無出韓國版,難d
on07111 發表於 2020-11-24 10:05

唔明韓國人點得知Gin Lee呢個人

不如下年Gin Lee出d K Pop快歌

時代獨立女性諗起我家家穎

家穎最後一隻大碟艷羨又係備受好評 ...
on07111 發表於 2020-11-24 18:02

唔準咒煎煎
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Garfield 發表於 2020-11-24 18:30

Gin唔係話出多隻碟就上紅館咩做快歌都好 要霸氣DIVA既快歌

快歌碟正

希望有DJ King參與

出多隻碟就紅館
即係下年ga la wo ?!

Garfield 發表於 2020-11-24 18:30

香港環球推廣東歌去韓國比人聽 (韓國環球又受)
上年都出左首意大利文歌cover
Gin好international

Support Gin

快歌碟正

希望有DJ King參與
on07111 發表於 2020-11-24 20:25

中佬fans應該會脫粉

香港環球推廣東歌去韓國比人聽 (韓國環球又受)
上年都出左首意大利文歌cover
Gin好international ...
hehehaha 發表於 2020-11-24 21:30

呢啲咪叫做環球天后,精通多國語言

開錯燈好好聼
誰跟你幸福觀天看星

填詞作曲統一製作,減少歌曲之間誤差,全慢歌全K歌都唔會有突兀
排序極完美,近乎樂壇最靚排序
乖,做完K歌麻煩下隻唱吓RNB同快歌

*熄燈版最後果啲係咩聲

有冇人知作詞人許弘毅係邊個嚟?何方分身?

填詞作曲統一製作,減少歌曲之間誤差,全慢歌全K歌都唔會有突兀
排序極完美,近乎樂壇最靚排序{:5_15 ...
lmml4 發表於 2020-11-25 15:18

我有諗過係咪隻貓D"古古"聲?

排序極完美,近乎樂壇最靚排序{:5_15 ...
lmml4 發表於 2020-11-25 15:18

係貓舒服時會發出嘅呼嚕聲

出多隻碟就紅館
即係下年ga la wo ?!
hehehaha 發表於 2020-11-24 21:26

差唔多啦 上次紅館都兩年前 同埋上次兩場都唔爆好可惜  以佢黎講真係開多幾場都值

差唔多啦 上次紅館都兩年前 同埋上次兩場都唔爆好可惜  以佢黎講真係開多幾場都值 ...
Theo01217 發表於 2020-11-25 19:11

最後應該係一場售罄,一場少量

如果到時佢未退隱,想佢挑戰吓四面台紅館

回復 467# Garfield

XX的故事

夜晚唔好聽頭四隻歌同最後一隻歌,聽到個人好sad好無力敢

惟有聽返 敢 中和返

幸福門>開錯燈>開燈。熄燈 (開燈版)>成家>美男子與香煙>搬>別人的家>開燈。熄燈 (熄燈版)

美男子冇想像中咁襟聽
暫時最愛 幸福門、別人的家、搬

美男子冇想像中咁襟聽

美男子冇想像中咁襟聽
hehehaha 發表於 2020-11-25 22:41

但我仲loop緊美男子戒緊煙

好恐怖, 成個 Gin Lee Fan Club youtube channel 被 terminated, 所有 videos 無曬, 點解?

好恐怖, 成個 Gin Lee Fan Club youtube channel 被 terminated, 所有 videos 無曬, 點解?
boy4dudes 發表於 2020-11-25 22:58

版權問題吧

版權問題吧
stephybest 發表於 2020-11-25 23:01

Thanks, 知道係版權問題, 不過個channel幾年黎一直無事, 消失得好突然

但我仲loop緊美男子戒緊煙
stephybest 發表於 2020-11-25 22:47

加油!