返回列表 發帖
ginlee 唔敢出首快過敢嘅歌
又話自己bold and beautiful ,搞錯

邊到有得試聽 ...
hehemamama 發表於 2020-11-13 23:59

Gin Lee可唔可以出隻hip hop大碟
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

就咁睇應該就冇派錯歌既,
頭兩plug都有流行度
第三plug派自己創作都合理,
下年年頭攝時間可以派別人的家~

大概我怕黑要治療
全賴你半夜還弱弱在叫 漆黑中找我詐嬌

Gin “singer-songwriter of her label” Lee did THAT!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

隻碟有冇文案?冇嘅話可以幫佢寫
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Lm出第二版強勢收錄《敢》
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

開燈。熄燈有D天地一沙鷗feel, 不過隻碟應該幾悶下,會聽到瞌眼瞓。
I talk a lot of BS.

隻碟有冇文案?冇嘅話可以幫佢寫
HOTMAN 發表於 2020-11-14 00:18

《幸福門》
傳說運用特殊方法可以令家中的「門」將人送到想去的地方
面對傷痛,你會選擇如何面對?
通過「失格遊人」首部曲《幸福門》,跟隨女主角Hanna逃離痛苦、進入不真實的生活
「失格遊人」是一部拼圖式的作品。由1970年至2020年,三個女人在不同年代,卻在同一間屋裏的經歷和遭遇,她們的感覺和感情,拼凑成一格一格,荒涼而凄美,悲秋而細味的愛情。
1975年,少女秦懿住在這屋裏,她是一個半身癱瘓的殘疾人,足不能出戶,但她堅信幸福就在大門外,所以她胡思亂想,渴望鬼怪能為她打開大門,讓她尋找美滿的愛情,因此,她為大門起了一個名字,叫「幸福門」。
「幸福門」漸漸成為了秦懿的希望、憧憬和幻想,她會努力的等待着,等待屬於她的人出現,在「幸福門」進出的人,或者只是一個來去如風的過客,甚至只是一個幻影,但她不在乎,她會繼續的等待,等待幸福的感覺再來。
「失格」是有缺失的意思,「遊人」是漂泊者的意思。除了秦懿,「失格遊人」還有雪嫣和倪彩楠兩個女人之後會出現,待續…

《美男子與香煙》
繼「失格遊人」首部曲《幸福門》後,第二章《美男子與香煙》唱出一個情慾愛恨交纏的愛情經歷。
明知愛情有毒,但仍是放不開;就算再污煙瘴氣,還是想捉緊那不可能的幻象。
獨身的酒吧老闆娘雪嫣,擁有著過人的美貌,對於香煙和男子總是愛不釋手。她每晚都會帶不同的男人回家共度春宵,歡愉後都會像抽完的香煙一樣拋棄,從來都只有她拋棄別人,沒有任何人可以放棄她。可是,雪嫣因意外導致毀容,當初的天姿國色,如今早已變得像怪物一樣。雪嫣每天行屍走肉,不願外出。
後來,她得知一個實驗能讓她放下過去,她馬上試驗,當中她竟找到過去的美好,還愛上了為她進行實驗的醫生希雲。自此,雪嫣每日沉醉於實驗裡頭,分不清現實和幻想,醫生為了治療好她的心病,忍痛將儀器帶走,決意不讓雪嫣沈迷下去,但最後竟弄巧反拙,雪嫣始終無法面對那殘酷的現實。

如果覺難收藏,可能要等普通版
唔知幾大
Nathan 發表於 2020-11-13 23:59

273 x 142 x 11mm

273 x 142 x 11mm
stephybest 發表於 2020-11-14 00:41

咁長可以當揮春貼係屋企門口

咁長可以當揮春貼係屋企門口
hehehaha 發表於 2020-11-14 00:42

新年前買多幾隻貼係大家既屋企,就係呢隻碟既主題「家」

其實有冇人睇到Gin係唱片封套吊緊鹽水
暗示佢既歌唱生涯都係咁……

stephybest 發表於 2020-11-14 00:46

又煙又鹽水
gin好黃
偏偏肯跟你繼續共存如毒霧的空氣

stephybest 發表於 2020-11-14 00:46

睇嚟Gin嘅環球一姐地位已經名存實亡

Friday night 小驚喜喎

但gin失蹤咗幾日

睇嚟Gin嘅環球一姐地位已經名存實亡
WZA111 發表於 2020-11-14 00:51

煎煎既氣勢一早已經俾好姊妹aga同隔離天后一姐詠蓋過曬

Friday night 小驚喜喎

但gin失蹤咗幾日
Garfield 發表於 2020-11-14 00:56

熄燈後就潛咗水

呢隻碟終於k番少少啦,同埋感覺其他新歌既歌詞都填得幾有意思咁,幾好幾好。。。

開錯燈幾好喔
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

明顯gin呢隻碟已經預言自己啦

佢係香港既家始於係別人的家
最終佢會走,
返回屬於佢既地方成家立室

黎香港做歌手只係佢透過幸福門所經歷既一段奇幻旅程

佢係香港既家始於係別人的家,
最終佢會搬走,
返回屬於佢既地方成 ...
Garfield 發表於 2020-11-14 01:18

好強大既concept album!!!

最終佢會搬走,

很貼身的專輯

睇左新聞報導話佢有mild depression,派開燈。熄燈對佢的mental health好似好殘忍,每次唱都諗起佢隻貓點死。
I talk a lot of BS.

最終佢會搬走,

好sad!
希望大家可以少啲攻擊Gin Lee

想買三隻支持Gin Lee

仲有無何方作品]
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

睇左新聞報導話佢有mild depression,派開燈。熄燈對佢的mental health好似好殘忍,每次唱都諗起佢隻貓點死 ...
angelicdestiny 發表於 2020-11-14 03:15

很擔心煎煎唉……

Gin Lee好高產 樂壇最發力女歌手,拉動樂壇經濟,好多音樂人有工開都係因為Gin年年出碟!
舞來舞去 不日內開始錄音。

萬眾期待
不過話有8首 原來得7首..

萬眾期待
星夢情真 發表於 2020-11-14 09:39

都仲係多過AGA

萬眾期待

另外一首敢囉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

另外一首敢囉
fifty1205 發表於 2020-11-14 10:09

Hidden Track

Gin Lee好高產 樂壇最發力女歌手,拉動樂壇經濟,好多音樂人有工開都係因為Gin年年出碟! ...
黃家正 發表於 2020-11-14 09:28

Agger
Gin Lee 好有貢獻
攻擊 Gin Lee 嘅人都係心腸歹毒,人格有缺憾
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔知以為做左雅芳婷代言人
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

開燈->開錯燈->熄燈
KITSTON 發表於 2020-11-13 21:14

kenny1102 發表於 2020-11-14 12:03

熄燈 =熄連登

回復 82# oreo

哈哈哈哈哈真系

其實應該放埋“宅寂”(打唔到個字),首歌都可以配合主題。

封面乍看以為有多隻手由衫內伸出來,有點詭異。

今次隻碟睇落唔錯 有啲期待

Hidden Track
星夢情真 發表於 2020-11-14 10:25

基本上入環球後,每年至少有8首歌
下年出多8首,又夠歌開多次大show
但前題佢需要振作,今年見佢情緒不穩,怕環球棄棋

基本上入環球後,每年至少有8首歌
下年出多8首,又夠歌開多次大show
但前題佢需要振作,今年見佢情緒不穩 ...
Nathan 發表於 2020-11-14 15:30

情緒不穩咁大鑊music suite嗰排狂喊都搞唔掂

cover好靚 期待年度大作開燈熄燈

想睇30多分鐘《失格遊人》製作特輯
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

剩低4首冇一首快過 敢
JasOh103 發表於 2020-11-13 23:53

支持 敢
Gin Gin今年年度之歌

吹到 gin gin 情緒不穩明明就淨係一兩場live喊過下

咁全盛時期嘅楊千嬅咪重度抑鬱{ ...
nicknicknick 發表於 2020-11-14 15:48

乜料? 吹呢d有咩用 關心佢既會關心,唔關心既無論點都唔關心。

佢自己係d訪問自己透露自己今年好易喊,唔係只係開show, 我覺得呢個情況根本同佢以前樂觀positive既性格唔同

同楊千嬅既情況無可比性

乜料? 吹呢d有咩用 關心佢既會關心,唔關心既無論點都唔關心。

佢自己係d訪問自己透露自己今 ...
Nathan 發表於 2020-11-14 17:05

下半年派d歌都sad左好多。。。都係中意樂觀正面的Gin多d

下半年派d歌都sad左好多。。。都係中意樂觀正面的Gin多d
on07111 發表於 2020-11-14 17:08

想睇30多分鐘《失格遊人》製作特輯
on07111 發表於 2020-11-14 16:43

諗起LITM碟入面既Making of... =]

開燈熄燈 好似幾正

萬眾期待

計埋 敢 咪8首

希望 敢 出個ballad remix放入第二版

希望 敢 出個ballad remix放入第二版
hehehaha 發表於 2020-11-14 18:02