返回列表 發帖

[Nov/20/2020] Dear Secret - Gin Lee (CD + DVD)

歌手:Gin Lee
唱片名稱:Dear Secret
唱片封面:

推出日期:2020/11/20
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD
01. 幸福門
02. 美男子與香煙
03. 開燈。熄燈 (開燈版)   
04. 開錯燈
05. 別人的家
06. 搬
07. 成家
08. 開燈。熄燈 (熄燈版)

DVD :
01. 失格遊人製作特輯
02. 幸福門 (MV)
03. 美男子與香煙 (MV)
04. 開燈。熄燈 (熄燈版) MV

附加資料:
充滿電影感視覺效果的概念大碟 實力音樂班底打造新作《幸福門》、《美男子與香煙》親自作曲《開燈。熄燈》展現柔弱一面
DVD : 收錄3首MV 及30多分鐘《失格遊人》製作特輯

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Album of the year!!!
期待2nd edition出 開燈熄燈(痛哭版)
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

天后終於出碟
好感動

好美的cover 全年至美
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

開燈->開錯燈->熄燈

點解點解唔做多首熄燈開燈和應返開燈熄燈
不過肯聽民意唔收隻敢,算你啦

*特大橫裝好難收藏呢

留返Dear Secret and more先買
想要 敢

開燈->開錯燈->熄燈
KITSTON 發表於 2020-11-13 21:14

概念大碟噶

好美的cover 全年至美
cathay1996 發表於 2020-11-13 21:13

Ada和Gin今年的封面都好高汁
洗走環球陣7味

抄襲容祖兒可恥
我祈求美雅拎女銅一定要發生

開燈->開錯燈->熄燈
KITSTON 發表於 2020-11-13 21:14

開燈一個人 熄燈不見人
原來Gin Lee係Kay粉

敢!!!!竟然冇入碟,有冇搞錯
我估錯這個世界得到教訓

連續五年有碟出既女歌手
好勁

原來呢個女人係知敢有幾難聽
總算有啲自知之明
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Cover 係影得幾靚,但派台個兩首就麻麻地啦

Cover 係影得幾靚,但派台個兩首就麻麻地啦
我等我在 發表於 2020-11-13 22:10

應該有好多靚相
所以你一定要買

終於有個靚cover
原來上隻廣東大碟已經係三年前Live in the moment
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

希望多啲正歌頭兩plug太正怕其他歌承接唔到

仲有成4首新歌可以plug
下年瞓係度都爭到女金

開燈熄燈 氣焰散落切分音
熄燈開燈 失意可降半音

失格遊人 又係D咩
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

仲有成4首新歌可以plug
下年瞓係度都爭到女金
hehehaha 發表於 2020-11-13 22:42

下年又做第二隻碟啦 gin既特色係多歌唔派

song of the year 敢?

堅粉好感動 有咁多歌聽

下年又做第二隻碟啦 gin既特色係多歌唔派
stephybest 發表於 2020-11-13 22:44

做煎粉真係好幸福
唔洗一年等得兩三隻singles

幾驚三部曲除外全部都係純音樂。
要唔要等第二版?

做煎粉真係好幸福
hehehaha 發表於 2020-11-13 22:49

Gin得14 15年冇出碟,其餘年份都有交功課

幾驚三部曲除外全部都係純音樂。
要唔要等第二版?
lu12 發表於 2020-11-13 22:51

開錯燈 會唔會係純音樂?
隻碟其實得6首新歌

然後下年出第二版加2首新歌

限量首批特別包裝設計及附送海報一張 (送完即止)

Gin之前話個包裝好特別,唔知係點,希望輕鬆買到特別版

原來呢個女人係知敢有幾難聽
總算有啲自知之明
cymusic 發表於 2020-11-13 22:10

廣告歌 唔收錄都合理既

我係2025年嘅未來人,想同大家講5年後仲未有廣東碟超越呢張!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

試聽:
yanchapahsuk 發表於 2020-11-13 23:34

$141 .....

試聽:
yanchapahsuk 發表於 2020-11-13 23:34

開燈版 同 熄燈版有乜分別

開燈熄燈30秒聽到喊咗

開錯燈好似唔錯

開燈熄燈30秒聽到喊咗
JasOh103 發表於 2020-11-13 23:43

我都係 我會飲定8杯水先至聽完整版
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

別人的家 前面幾得意

我都係 我會飲定8杯水先至聽完整版
HOTMAN 發表於 2020-11-13 23:47

試聽嚟講 覺得今次應該派啱歌

希望可以帶一兩首去明年年頭 年中再新era

做煎粉真係好幸福
hehehaha 發表於 2020-11-13 22:49

mean!不過講得好
做gin 粉最開心就係可以成隻album聽
仲要side track好聽過主打歌

不過就咁睇歌名,美男子與香煙好似同「家」呢個concept 無咁襯
搬 成家 好似幾有趣 希望淨返4首歌可以有快歌

希望下年女金gin lee
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

開燈版 同 熄燈版有乜分別
hehehaha 發表於 2020-11-13 23:42

開燈版有bass聲

試聽:

2.        美男子與香        李幸倪

香李幸倪 係咪啫係香女人?

別人的家 前面幾得意
Nathan 發表於 2020-11-13 23:49

我諗起好風如水

mean!不過講得好

不過 ...
hehemamama 發表於 2020-11-13 23:51

剩低4首冇一首快過 敢

聽講前一年 係咪有人講過出全唱作大碟?

mean!不過講得好

不過 ...
hehemamama 發表於 2020-11-13 23:51

試聽完 唔似有快歌lol

聽講前一年 係咪有人講過出全唱作大碟?
HOTMAN 發表於 2020-11-13 23:55

好似係 但唔係話中途轉左幾次大碟既主題咩 所以全唱作個plan應該入左雪櫃

我諗起好風如水
stephybest 發表於 2020-11-13 23:53

好風如水我幾喜歡
其實 17年隻碟係我覺得最好聽 首首歌都覺得正
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

點解點解唔做多首熄燈開燈和應返開燈熄燈
不過肯聽民意唔收隻敢,算你啦

*特大橫 ...
lmml4 發表於 2020-11-13 21:15

如果覺難收藏,可能要等普通版
唔知幾大

剩低4首冇一首快過 敢