返回列表 發帖
btw 今次CD cover 很紅,感覺Gin Gin要紅了

心很紅
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

btw 今次CD cover 很粉紅,感覺Gin Gin要紅了

心很紅
on07111 發表於 2020-11-14 18:47

紅 同 粉紅都唔識分
你係咪有眼疾

btw 今次CD cover 很粉紅,感覺Gin Gin要紅了

心很紅
on07111 發表於 2020-11-14 18:47

粉紅啊

Sor咁改返,支持小粉紅Gin Lee
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

天后真大碟啊!!!!!!!!!!!!!!!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Album of the year

Aga? Who
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

煎煎最新條片喊到好想攬住佢

怎可能裝溫柔為贏取被戀上
耍不來假可憐技倆

The old Gin can’t come to the phone right now
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Album of the year

Aga? Who
風見志郎 發表於 2020-11-14 21:59

Aga嗰張點稱得上叫album
只係下欄隔夜餸炒埋一細碟呃錢而已

我有養一男一女貓貓, 好期待開燈。熄燈同MV, 希望唔會喊.

有冇開燈熄燈Demo
可以入下隻碟

以家居做主題?

Ushop
有得試聽

請問除了itune, 可以在那平台買到歌曲?

呢個髮型真係...老土到我阿媽都唔會剪

限量首批特別包裝設計及附送海報一張 (送完即止)

Gin之前話個包裝好特別,唔知係點,希望輕鬆買 ...
Nathan 發表於 2020-11-13 23:35

會唔會成幅油畫咁大

呢個髮型真係...老土到我阿媽都唔會剪
Frankiekiekie 發表於 2020-11-15 12:59

明星剪既髮型當然唔係普通老百姓會剪

今年好似係佢轉髮型轉得最密既一年

明星剪既髮型當然唔係普通老百姓會剪

今年好似係佢轉髮型轉得最密既一年 ...
Garfield 發表於 2020-11-15 13:45

講得啱 gin係百變diva

wow... there is a story!!!!

唔通今晚有新歌聽?

新歌Intro幾好聽..

講得啱 gin係百變diva
stephybest 發表於 2020-11-15 14:17

想Gin Gin出張跳舞大碟
肯定有noise過 敢 and 喘息空間

唔通今晚有新歌聽?
Thomas 發表於 2020-11-16 23:37

唔差在等多幾日,成隻碟j仲正

想Gin Gin出張跳舞大碟
肯定有noise過 敢 and 喘息空間
hehehaha 發表於 2020-11-17 00:16

出跳舞大碟太risky啦 商業市場唔buy
難得煎出慘情歌盡地一鋪谷人氣
應該k多一兩隻碟先啦

Gin Gin 嘅世界係咪粉紅色㗎

Gin Gin 嘅世界係咪粉紅色㗎
WZA111 發表於 2020-11-17 00:47

差咁隻hello kitty仲有三日就有碟買 好期待

靚,期待
...

冇《敢》,美中不足!

where is the song of the yearrrr 敢?
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

今年Gin個勢幾好,
先有全城熱播金曲 敢
之後幸福門、美藍子與私煙都係CM共和流行榜上取得好成績

今年Gin個勢幾好,
先有全城熱播金曲 敢
之後幸福門、美藍子與私煙都係CM共和流行榜上取得好成績  ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-18 09:09

cm共和有好成績咩??

好似係 但唔係話中途轉左幾次大碟既主題咩 所以全唱作個plan應該入左雪櫃 ...
stephybest 發表於 2020-11-13 23:56

應該係作左首敢出黎令到成個PLAN 入左雪櫃

應該係作左首敢出黎令到成個PLAN 入左雪櫃
快劍俠 發表於 2020-11-18 15:26

希望 敢 出Single

或者收錄埋在家音樂版

即日開始預購Gin Lee李幸倪新專輯《Dear Secret》,把專輯和收據拍照後上載到個人Instagram帳戶,然後hashtag #GinSecretJourney #DearSecret 和 tag @umwebzine ,我們將會採取先到先得的方法挑選得獎者,參加11月21日或11月22日的Gin Secret Journey 密室體驗館活動,時間會個別通知得獎者。

體驗館內的關卡,部分是以Gin新碟《Dear Secret》為主題,參加者要在30分鐘內拆解謎題,完成任務。

會唔會係密室見到煎煎㗎

即日開始預購Gin Lee李幸倪新專輯《Dear Secret》,把專輯和收據拍照後上載到個人Instagram帳戶,然後hasht ...
阻住 發表於 2020-11-18 18:35

可以係密室體驗Gin gin嘅咪咪(secrets)
好興奮

希望 敢 出Single

或者收錄埋在家音樂版
on07111 發表於 2020-11-18 17:24

叫fwd出個非賣品Single送俾D客

就快出碟
興奮到訓唔著

Gin Lee開關後最想回家鄉共聚天倫:我真係太耐冇返屋企

Gin Lee(李幸倪)即將在本周五(20/11)推出個人第7張廣東歌大碟《Dear Secret》,代表自7月起展開的《失格遊人》企劃將走入最終部曲。她與填詞人商量後,決定新碟內《幸福門》、《美男子與香煙》等歌曲都以家中物品為主題,期盼用歌聲勾起聽眾共鳴:「我覺得每個人都有自己嘅家,比較容易講一啲大家有共鳴嘅故仔。呢樣嘢好重要,之後慢慢發展到依家有唔同嘅部曲,視覺上用MV帶出當中的故事。」

《失格遊人》最終章《開燈·熄燈》MV將由Gin Lee親自擔任主角,在今次專訪中,她談起拍攝時的準備功夫及過程時表現得相當雀躍。同樣喜愛演戲的她,被問到在2018年完成紅館個唱後還有甚麼目標時,直言最初有考慮過做演員:「一定會有唔同階段嘅目標,可能有一日我會想做演員喎!其實我都有諗過,我鍾意做戲,但係我知道演戲同唱歌一樣咁難,需要將把刀磨好多好多年,先可以真係做到一個專業嘅演員,就好似磨咗我自己把刀咁多年,先做到一個專業嘅歌手一樣。如果你問我有咩想做而未做到,做演員係其中一個。」

撰文:劉傳謙

採訪:劉傳謙、游大東

攝影:葉志明

即將推出的專輯中,有歌曲由Gin Lee親自作曲,包括即將面世的《開燈·熄燈》。(葉志明攝)

拍MV勾起演戲興趣

在籌備《失格遊人》時,Gin Lee和團隊都想找實力派演員擔任主角,包括《幸福門》的陳漢娜(Hanna)、《美男子與香煙》的韋羅莎(Rosa),及串連整個三部曲的胡卓希(Jason)。她坦言當初決定親自上陣拍新歌MV時倍感壓力:「我自己要孭返起第三部曲,其實個壓力真係好大,拼埋兩個咁專業嘅演員,講真都真係驚嘅!導演都有問我鍾唔鍾意演戲,建議我演返,我係想自己演返,因為第三首歌係我自己寫,情節都係建基於我嘅真實故事,我想自己參與返。」據了解,這首歌就是為剛剛逝世的愛貓為作,難怪最近Gin Lee會先後上載自己練歌時失控痛哭,及獨自坐在一旁流淚的影片。

執導Gin Lee《幸福門》MV 張蚊揭開選角原因:陳漢娜氣質夠詭秘

Gin Lee在《美男子與香煙》MV中埋下新作伏筆。(《美男子與香煙》MV截圖)

雖然享受演戲過程,但畢竟Gin Lee並非專業演員,不少人都認為導演會降低她的演技要求,結果Gin Lee主動提出,要求導演維持標準,一視同仁:「真係多謝佢哋嘅,我有同佢哋講,一定要Push我,如果佢哋覺得我(演得)唔夠好,一定要話畀我知,就算要做好多個Take,都要去到一個大家都覺得好嘅程度,唔好因為我唔係一個全職演員而唔Push我,一定要話畀我知點先可以做到最好。」

為保持水準,Gin Lee要與導演緊密溝通。(葉志明攝)

為準備這次演出,Gin Lee除了提早到場,透過觀察從Hanna和Rosa中偷師,亦會在欣賞美劇的過程中,參考西方演員在劇集中的神緒:「佢哋唔係七情上面,淨係用一個眼神,一個小動作,就可以帶出佢哋嘅情緒。」雖然故事取材自親身經歷,但劇情亦經由導演修改,Gin Lee在拍攝中與團隊緊密溝通,只為做個稱職的演員:「例如我有一幕要不停重複開燈、熄燈,中間係會穿插一啲驚慄嘅元素,我會問佢哋,究竟我嗰時嘅狀態係點呢?唔可以就咁不停開關,速度上面應該係會有變化。劇本係佢哋寫嘅,佢哋係會最清楚。」

Gin Lee會提早到現場,從旁在演員身上偷師。(相片由環球唱片提供)

最想搞世界巡唱 趁機環遊世界

除了演戲,Gin Lee目前最希望舉辦一個世界巡迴演唱會,既可以兌現初心,繼續努力成為一名能影響世界各地聽眾的歌手外,亦能繼續環遊世界。然而,在新冠肺炎影響下,出國成為一大難題,若然日後疫情放緩,Gin Lee最希望先回家鄉馬來西亞:「呢一刻如果開返關,一定要返咗屋企先,因為我真係太耐冇返屋企啦!我好掛住屋企人,佢哋又好掛住我,所以開返關一定要見爸爸媽媽先。之後就一齊去旅行,但係我未諗要去邊。其實去邊度都好開心,因為太耐冇得出去,去邊度都好啦!」

世界巡唱既能令Gin Lee的音樂更具影響力,亦成為她環遊世界的一個途徑。(葉志明攝)

因兒時意外鍾情自駕遊

Gin Lee本來計劃在今年與家人到冰島自駕遊,被問到為何會鐘情於自駕遊,此時她想起第一次與爸爸、媽媽到紐西蘭旅行的經歷。事前家人沒有任何計劃,亦沒有預訂酒店,雖然當時正值復活節旺季,他們卻從未想過所有酒店已經爆滿,在零度下,一家人只能在車上睡覺,她記得爸爸當時尤其辛苦:「車唔可以長期開住暖氣,唔係就會好危險,於是成晚就開住一陣,覺得唔得就熄番。佢話自己冇瞓過,因為要照顧我哋嘅安全。」

Gin Lee不時與家人周遊列國。(Gin Lee Instagram圖片)

雖然有過這段慘痛經歷,但她仍十分嚮往在旅程中這些即興、隨心的畫面:「好想再搵返呢種感覺,依家已經唔會夠膽唔做資料搜集就去一個地方,唔夠膽唔預訂酒店,人大個咗就會想穩陣。同埋唔似以前可以隨時放假,依家可能一年只能夠放一次,唔想再有甩漏,因為呢種心態就會計劃好晒所有嘢;但係內心深處又會覺得,其實都幾正吖,係有一種好矛盾嘅感覺。其實諗諗下,跟團都幾好吖,有時人就係咁矛盾!」

內心希望來一次毫無準備的旅行,但人越大就盼望安穩的旅程,Gin Lee直認自己相當矛盾。(葉志明攝)

細聽《隨風而來隨風而去》 感受Gin Lee的興奮

當然,一段令Gin Lee記憶猶新的旅程,總少不了一些美滿的畫面。她記得當時爸爸負責駕車,一家人在車上一邊唱歌,一邊享受沿途風景:「我哋一路會開住唔同嘅歌單,一路唱住,聽歌,好開心。個景真係好靚,望住啲山、湖、海,配埋啲音樂,真係好享受。」若然讀者想感受Gin Lee當時的興奮,可以細聽《隨風而來隨風而去》,因為她在錄音時一直想起這個畫面。被問到今次會否自己駕車,她笑言:「最好唔好啦!我相信家姐同姐夫都會去埋嘅,我諗佢哋輪流駕都會安全嘅。」

Gin Lee在錄製《隨風而來隨風而去》時,就是想著與家人旅行的畫面。(葉志明攝)

就快出碟
興奮到訓唔著
WZA111 發表於 2020-11-18 20:24

期待隻碟聽到訓著

因為舒服到有家既感覺

失眠者的救藥

即日開始預購Gin Lee李幸倪新專輯《Dear Secret》,把專輯和收據拍照後上載到個人Instagram帳戶,然後hasht ...

想同gin lee瘋狂係密室玩

想同gin lee瘋狂係密室玩
stephybest 發表於 2020-11-18 21:09

想喺密室瘋狂玩gin lee

《開燈。熄燈》MV 首播  - 20/11 00:00 - 好 期 待

https://www.facebook.com/myginle ... 96930564737/?type=3

無野賣就賣密室xx,好變態

JasOh103 發表於 2020-11-18 21:11

一個女人和密室
DM多仔多到覆唔哂

JasOh103 發表於 2020-11-18 21:11

同佢玩腳一齊係密室踢波

【《JET》送出「Gin Secret Journey密室體驗館」特別場入場券】
「Gin Secret Journey密室體驗館」特別場
日期:11月21日(星期六)
時間:下午1時至6時(每場30分鐘)
地址:銅鑼灣白沙道1至3號1樓(利園山道入口)
詳情:身處Gin Secret Journey密室體驗館,內裏關卡以新碟李幸倪Gin《Dear Secret》為主題,參加者要在30分鐘內拆解謎題。
https://fb.watch/1QSvY6J9fd/

入面條片 大家成日好想睇既宮鬥
Jace係Gin講完野後就大聲(恥)笑,然後就搶做Leader。平時係Gin指示開OP班仔仔架嘛

有無簽名版

好明顯隔離天后jace係Gin派嘅人
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好明顯隔離天后jace係Gin派嘅人
HOTMAN 發表於 2020-11-18 22:25

aga派有邊個先?oscartao??