返回列表 發帖
8首認真製作 903一冠都冇, 品味獨特
So CLS
qwerzx 發表於 2020-11-20 11:07

Speechless

係咁開燈開錯燈熄燈,就快整壞燈掣
on07111 發表於 2020-11-20 20:57

有錢人可以裝自動感應
一行入房自己著
冇人又可會自動熄
唔洗下下㩒

咩事咁多吹奏?  如果903熱播隻碟,可能大家觀感反應會完全唔同

就咁聽同張敬軒隻 Felix 有差不多既毛病, ...
powerful 發表於 2020-11-20 11:11

其實呢隻都唔差,不過係 live in the moment 太高質所以先比下去
live in the moment 喺呢度嚴重 underrated

唱片業靠堅堅撐番起  好感動
星夢情真 發表於 2020-11-20 20:56

排錯隊,原來排緊donki
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

聽日去信和買返隻支持呀GIN 先

HOTMAN 發表於 2020-11-20 21:15

開錯燈啲friend

呢個Post成為今年CM唱片post唯一一個 7版討論

聽完 搬 就想聽 如果牆會說話

覺得Gin Gin唱歌又好聽咗

零期望下聽 好精彩
但派得兩首 其他留下年真係浪費 明明有潛力做album of the year

Gin嘅post好熱鬧

呢個Post成為今年CM唱片post唯一一個 7版討論
hehehaha 發表於 2020-11-20 21:26

LITM 12頁
BeGin 同 B&B都有11頁

始終有段距離
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

零期望下聽 好精彩
但派得兩首 其他留下年真係浪費 明明有潛力做album of the year ...
polkjiih 發表於 2020-11-20 21:55

專輯質量真係高
Gin Lee 真係值得更好

有無同我一樣有養貓既member聽到開燈。熄燈 (熄燈版)最後二十秒貓貓purring既聲音, 聽到又窩心又想喊. 個MV更加唔駛講, 睇到眼濕濕/喊

專輯質量真係高
Gin Lee 真係值得更好
victor1991415 發表於 2020-11-20 22:13

咩質量
係咪mass
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

咩質量
係咪mass
b01091018 發表於 2020-11-20 22:17

大巧呢方面每次都交足功課
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

一齊集氣醬Gin Lee推上最女

一齊集氣醬Gin Lee推上最女
Willjohnson 發表於 2020-11-20 22:19

算啦 商台班聽眾唔buy gin lee

有無同我一樣有養貓既member聽到開燈。熄燈 (熄燈版)最後二十秒貓貓purring既聲音, 聽到又窩心又想喊. 個MV ...
boy4dudes 發表於 2020-11-20 22:16

開燈。熄燈熄燈版 聽左一次唔敢再聽

全日狂loop 開燈版+開錯燈
好鍾意嗰outro Ted Lo編嗰幾首都好過Gary
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

平時聽幸福門要等幾秒先有聲
而家CD version一㩒就有聲
好唔慣

LITM 12頁
BeGin 同 B&B都有11頁
始終有段距離
on07111 發表於 2020-11-20 22:12

BeGin total 11頁, 但係一個半月先去到第7頁
LITM total 12頁, 都係一個半月先去到第7頁
B&B total 11頁, 兩個星期去到第7頁
Dear Secret 一個星期就去到第7頁, 完勝

BeGin total 11頁, 但係一個半月先去到第7頁
LITM total 12頁, 都係一個半月先去到第7頁
B&B total 11頁,  ...
boy4dudes 發表於 2020-11-20 22:32

遲啲出埋黑膠版又係必買

平時出碟,會將歌排名,今次唔太識排
聽多陣

算啦 商台班聽眾唔buy gin lee
stephybest 發表於 2020-11-20 22:25

歧視非香港土長/出生歌手, 商台可恥. 上次非香港歌手女金已經係22年前既事 (張惠妹)

歧視非香港土長/出生歌手, 商台可恥. 上次非香港歌手女金已經係22年前既事 (張惠妹)  ...
boy4dudes 發表於 2020-11-20 23:29

都唔係啊
廣州軒年年都有男金

平時出碟,會將歌排名,今次唔太識排
聽多陣
Nathan 發表於 2020-11-20 23:10

覺得今次唔可以分開當8首歌
成隻碟係同一樣野要當係一個piece

都唔係啊
廣州軒年年都有男金

hehehaha 發表於 2020-11-20 23:30

多謝指正, 改返: 歧視非香港土長/出生歌手

多謝指正, 改返: 歧視非香港土長/出生女歌手
boy4dudes 發表於 2020-11-20 23:39

陳蕾??

係真嘅好聽
但講真冇邊首歌 詞夠出彩

陳蕾??
hehehaha 發表於 2020-11-20 23:40

講緊女
2000年前有Sally, Faye同A-mei, 然後無啦
2000年後女三甲暫時Gin係唯一一個, 不過今年應該會+陳蕾
唱作三甲反而好多: 周華健, Faye, 周杰倫, Hins, 方大同, Justin, Phil, 陳蕾

其實隻碟個concept應該就係貓貓
係呢個角度睇 幸福門係點題 d門了關了 客送走了有幾多 一家之主得我一個 都係呼應緊成個貓貓故事
美男子反而唔夾 唔怪得想抽起
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

HOTMAN 發表於 2020-11-20 21:15

好識搞笑喎 師兄

係呢個角度睇 幸福門係點題 d門了關了 客送走了有幾多 一家之主得我一個 都 ...
John 發表於 2020-11-20 23:49

美男子主要係focus係情緒上既矛盾嘛~死左貓貓都又心酸又痛快又辛苦既,格硬黎

係呢個角度睇 幸福門係點題 d門了關了 客送走了有幾多 一家之主得我一個 都 ...
John 發表於 2020-11-20 23:49

歌名都唔夾 想佢改另一個名
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

開燈。熄燈熄燈版 聽左一次唔敢再聽
hehehaha 發表於 2020-11-20 22:26

睇埋mv 真係攪唔掂 勁催淚
Gin 咁耐以嚟最入心真係呢首

victor1991415 發表於 2020-11-21 00:46

MV裡面佢全身發力
閉路電視畫面一閃過即刻睇到眼濕濕
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

MV裡面佢全身發力
閉路電視畫面一閃過即刻睇到眼濕濕
JasOh103 發表於 2020-11-21 00:58

抱住空氣既煎煎 好靈異

唱片封面有Rosa MV角色張相, 好彩佢只係MV女主角, 無同Gin Lee合唱, 想起上年黑盒好恐怖 好凍

victor1991415 發表於 2020-11-21 00:46

尋晚聽
聽到最尾15秒有貓聲真係打冷震

講緊女金
2000年前有Sally, Faye同A-mei, 然後無啦
2000年後女三甲暫時Gin係唯一一個, 不過今年應 ...
boy4dudes 發表於 2020-11-20 23:41

我覺得gin肯繼續為廣東樂壇出分力
女金只係時間問題
另外希望之後真係出到唱作大碟
開燈勁正

我覺得gin肯繼續為廣東樂壇出分力
女金只係時間問題
另外希望之後真係出到唱作大碟
開燈勁正 ...
hehehaha 發表於 2020-11-21 01:18

我只係怕有某間賤台ban得佢更勁, 無唱作獎無女三甲

好好聽呀
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我只係怕有某間賤台ban得佢更勁, 無唱作獎無女三甲
boy4dudes 發表於 2020-11-21 01:31

Ban得好勁一首冠軍歌都冇陰功

其實都唔算ban,幸福門都有一周第二

幸福門 值得起碼播200次

所以由7月到依家我屋企播左差唔多300次了

其實 3 連住 4 我覺得唔錯,而且幾感動

尋日見到 gin,又靚又 nice
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實 3 連住 4 我覺得唔錯,而且幾感動

尋日見到 gin,又靚又 nice
星勤 發表於 2020-11-21 10:33

Gin出名對fans好

一家之主得我一個HAAAAA

越戒越愛 越愛越戒

Gin洗腦歌

被903無視唔緊要
我孤高的Gin亦更美麗!
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

無限大 yeah~~~~~
無窮大 woo~~~~~