返回列表 發帖
做煎粉真係好幸福
唔洗一年等得兩三隻singles
hehehaha 發表於 2020-11-13 22:49

mean!不過講得好
做gin 粉最開心就係可以成隻album聽
仲要side track好聽過主打歌

不過就咁睇歌名,美男子與香煙好似同「家」呢個concept 無咁襯
搬 成家 好似幾有趣 希望淨返4首歌可以有快歌

希望下年女金gin lee
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我諗起好風如水
stephybest 發表於 2020-11-13 23:53

好風如水我幾喜歡
其實 17年隻碟係我覺得最好聽 首首歌都覺得正
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

剩低4首冇一首快過 敢
JasOh103 發表於 2020-11-13 23:53

ginlee 唔敢出首快過敢嘅歌
又話自己bold and beautiful ,搞錯

邊到有得試聽
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

其實隻碟個concept應該就係貓貓
係呢個角度睇 幸福門係點題 d門了關了 客送走了有幾多 一家之主得我一個 都 ...
John 發表於 2020-11-20 23:49

歌名都唔夾 想佢改另一個名
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

我反而麻麻開錯燈  
覺得搬同成家好聽啲
616.1314 發表於 2020-11-22 11:51

同意 別人的家都幾好
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

好鍾意別人的家 舒舒服服 輕快 嘅感覺
別人的家、搬、成家 3首連住聽好正

不過最鍾意都係 幸福門
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

聽左咁多日 發現自己最鍾意幸福門 之後係成家 夠哂pop 但又易記

幸福門>成家>別人的家>搬>美男子與香煙>開燈熄燈>開錯燈
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

別人的家、搬、成家連住聽好舒服
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪