返回列表 發帖
我有養一男一女貓貓, 好期待開燈。熄燈同MV, 希望唔會喊.

《開燈。熄燈》MV 首播  - 20/11 00:00 - 好 期 待

https://www.facebook.com/myginle ... 96930564737/?type=3

6:31 廢禮話Gin Lee唱歌機械式

何方既詞係咪半價?唔係點會咁多BUDGET林夕填
Garfield 發表於 2020-11-20 00:24

可能林夕已經當Gin Lee係佢(繼Faye同Miriam之後)一塊肉, 特價幫佢填

網上訂左, 好期待. 線上聽住先. 希望賣得好加印

有無同我一樣有養貓既member聽到開燈。熄燈 (熄燈版)最後二十秒貓貓purring既聲音, 聽到又窩心又想喊. 個MV更加唔駛講, 睇到眼濕濕/喊

LITM 12頁
BeGin 同 B&B都有11頁
始終有段距離
on07111 發表於 2020-11-20 22:12

BeGin total 11頁, 但係一個半月先去到第7頁
LITM total 12頁, 都係一個半月先去到第7頁
B&B total 11頁, 兩個星期去到第7頁
Dear Secret 一個星期就去到第7頁, 完勝

算啦 商台班聽眾唔buy gin lee
stephybest 發表於 2020-11-20 22:25

歧視非香港土長/出生歌手, 商台可恥. 上次非香港歌手女金已經係22年前既事 (張惠妹)

都唔係啊
廣州軒年年都有男金

hehehaha 發表於 2020-11-20 23:30

多謝指正, 改返: 歧視非香港土長/出生歌手

陳蕾??
hehehaha 發表於 2020-11-20 23:40

講緊女
2000年前有Sally, Faye同A-mei, 然後無啦
2000年後女三甲暫時Gin係唯一一個, 不過今年應該會+陳蕾
唱作三甲反而好多: 周華健, Faye, 周杰倫, Hins, 方大同, Justin, Phil, 陳蕾

唱片封面有Rosa MV角色張相, 好彩佢只係MV女主角, 無同Gin Lee合唱, 想起上年黑盒好恐怖 好凍

我覺得gin肯繼續為廣東樂壇出分力
女金只係時間問題
另外希望之後真係出到唱作大碟
開燈勁正 ...
hehehaha 發表於 2020-11-21 01:18

我只係怕有某間賤台ban得佢更勁, 無唱作獎無女三甲

好恐怖, 成個 Gin Lee Fan Club youtube channel 被 terminated, 所有 videos 無曬, 點解?

版權問題吧
stephybest 發表於 2020-11-25 23:01

Thanks, 知道係版權問題, 不過個channel幾年黎一直無事, 消失得好突然

可能球記又迫佢請青口做嘉賓
616.1314 發表於 2021-3-7 17:32
上次唱完一加一 下次獨一無二我又ok
何況一齊唱live先可以將對手比下去 ...
JasOh103 發表於 2021-3-7 17:33
青口而家覺得自己紅過Gin, 應該會婉拒 (球記迫佢唔到), 費事唱live被Gin比下去. 做嘉賓獨唱maybe.

太好聽啦, 可惜ViuTV學TVB cut歌

有無member有買第二版? 敢 係咪無歌詞紙?

應該比環球員工fake咗!?
佢IG話13/3煎會唱新歌
以為真係新歌
但條片煎話係最新專輯的一首歌,未係電視同舞台表演過,自己有份創作
我估係 開錯燈
Garfield 發表於 2021-3-10 16:02
希望係唱別人的家, 可以比喻ViuTV同TVB其實都係歌手唔同嘅"家"

但其實YouTube music night算唔算「舞台」 佢成隻碟都唱過喎  但又話未唱過 好想知最後係唱咩 ...
Theo01217 發表於 2021-3-10 18:58

YouTube music night應該唔算係「舞台」, 未係電視同「舞台」表演過+Gin自己有份創作只有: 開燈熄燈 (開燈版)、開錯燈同別人的家, 不如唱medley

好憎電視台成日cut短d歌

OMG lock post 前會唔會有50頁

新歌唔該快d出!

我幾鍾意 風靡 MV
落完車再走去另一邊開門叫條仔落車
仲有啲好尷尬既街舞 好好loop ...
JasOh103 發表於 2021-3-29 22:03
方皓玟都有, 車上搖啊搖+尷尬跳舞, 都好好loop架

型人道 Original MV on 大陸 website, 大陸好撐老屎忽

https://www.bilibili.com/video/av8751040/

AGA有白金唱片祝捷會 幾時到Gin
fifty1205 發表於 2021-3-31 23:16
可能等雙白金會有祝捷會

聽講微電影今個月會出
Garfield 發表於 2021-4-11 01:24
遲到好過冇到
foreverkontinue 發表於 2021-4-12 16:55
Source?

唔算好劇透,應該係指美男子果部MV既內容
Garfield 發表於 2021-4-21 01:03
自殺係幸福門?
CMH 發表於 2021-4-21 02:07
Maybe係Rosa個角色自殺?

應該係幸福門 MV入面Hanna已經有自殺shot
foreverkontinue 發表於 2021-4-21 20:40
幸福門? Oh no, so sad
好想睇微電影

《失格遊人》微電影揚威國際,勝出《NEW YORK Indie Shorts Awards》的 「Best Experimental Short」,以及入圍《Golden Short Film Festival》中「Golden Experimental Short Category」的官方單元, Gin感恩以演員身份獲獎

https://www.kkbox.com/hk/tc/column/showbiz-0-5812-1.html

點解Gin不斷計劃延遲
foreverkontinue 發表於 2021-5-30 10:27

變化太快!新歌延誤發行, 多得譚詠麟兩年前預言, 同Gin唱《千變萬化》

希望派 敢2021 ---2021年重新錄製版本
應該上到大台榜
on07111 發表於 2021-6-3 21:31

或者錄首新歌 --- 敢堅強!